"Live 8" w TVN, TVN Siedem i TVN24

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Moderator: *mods team

Postprzez Captain Kidd 02 lip 2005 19:14

A dokladniej gdzie :P Bo ja mam tylko transmisję radiową :P

[ Dodano: 02 Lip 2005 16:50 ]
heh juz do tego doszedlem :lmao:

[ Dodano: 02 Lip 2005 19:14 ]
A ja koncercik nagrywałem :lmao: I jakoś cudem zajął mi 3 GB :crazy: A HAND świetne, tak mi się zdaję :P Dość mocno przerobione od poprzedniej wersji...
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez Tico 02 lip 2005 20:27

Nie rozumiem tu czegoś. Pisaliście wcześniej jakby to że zagrają ograne, najbardziej znane i tak naprawde najlepsze, największe swoje przeboje to było coś złego. Przecież wiadomo, że nie cały świat zna dyskografię BJ od podszewki, więc nie zagrają jakiś these daysowych kawałków. Muszą zagrać takie jakie znają miliony, setki milionów ludzi na świecie. Zresztą robi tak każdy zespół.
Zagrali Livin', HaND i IML. Livin było dosyć standardowe, ale i tak fajnie bo dawno nie widziałem ;) Przy IML inaczej troszke Richie z talk boxem poleciał i też wypadło fajnie. A co do HaND...no coż już teraz wiem, że pierwszy singiel z nowej płyty jest mocniejszy jak dla mnie od pierwszego singla z Bounce. Nie wiem w sumie co zapowiada, ale sam w sobie jest rasowym rockerem BJ i już czuję ciary na plecach jak będę słuchał pierwszy raz studyjnej wersji :)
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 02 lip 2005 20:34

http://bonjovi.aeglive.com/ - minuta oryginalu HAND ;)

http://rapidshare.de/files/2753683/BonJ ... .mp3.html- calosc z live8

ja tam polecam :shiner:
Ostatnio edytowano 02 lip 2005 21:49 przez cRaSh, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez agatka 02 lip 2005 22:28

Wlanie w RadiuZet leci wystep BJ ;) :boogie:
Na jakims szwabskim kanale udalo mi sie ogladnac tylko LOAP i IML, wiec sciagam szybciutko HaND bo nie moge sie doczekac juz ;)
THX za linki!!

[ Dodano: 02 Lip 2005 21:53 ]
Tja, w radiu tez nie zapodali HaND.. :|

No i nie wiem jak Wy, ale mi sie bardziej podobalo takie krotsze Ooooo (If there's something I could give you) jak na AMAch bo tutaj jest jakies takie przedluzoone Ooooooooooooooooo.. i po paru takich Ooooooooooooo czlowiek jest odrobine poirytowany.. Ale ogolnie jestem na tak ;P

I czy to tylko ja czy na tym snippecie HaND glos Jona jest taki odleegly i ledwie slyszalny?? I btw, skad ten snippet jest?? Tzn jakim cudem wydostal sie z albumu i znalazl w necie (no, wiecie o co mi chodzi.. :shiner: )

[ Dodano: 02 Lip 2005 22:28 ]
OK to ostatnie juz wiem.. :shiner:
BON JOVI are heading out on tour this fall and there is a new website that will be devoted to the Bon Jovi tour -- the website is now live! Check it out at http://bonjovi.aeglive.com/ (please keep in mind, we're a while off from details on the tour yet but bookmark that page and you'll be all set once tour information starts flowing in!)
Obrazek
agatka
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Gina 03 lip 2005 00:40

Kilka fotek dla tych nielicznych ktorzy nie odwiedzaja codziennie getty [ :shiner: ] albo dla tych ktorzy Live8 ogladac nie mogli ;)

1, 2, 3, 4, [url=5http://cache.gettyimages.com/comp/53185608.jpg?x=x&dasite=MS_GINS&ef=2&ev=1&dareq=E2399169AC85D6DED2E72DB43C85B445180889955BC002B7621B2AC3A62513D3]6[/url], 7, 8, 9, 10

co do pierwszej fotki, to jakbym byla wredna to bym powiedziala ze juz kiedys widzialam jak tak trzymal mikrofon, ale ze nie jestem to nie powiem rotfl, a serio - nie chce wyjsc na czlowieka mega zboczonego, ale jego twarz wyraznie mowi ze mu dobrze :lmao:

Tico napisał(a):Nie rozumiem tu czegoś. Pisaliście wcześniej jakby to że zagrają ograne, najbardziej znane i tak naprawde najlepsze, największe swoje przeboje to było coś złego. Przecież wiadomo, że nie cały świat zna dyskografię BJ od podszewki, więc nie zagrają jakiś these daysowych kawałków. Muszą zagrać takie jakie znają miliony, setki milionów ludzi na świecie. Zresztą robi tak każdy zespół.

:pray: Dokladnie, przeciez oni grali dla wszystkich ludzi tam, a nie dla fanow czekajacych na stick to your guns na przyklad :D Zreszta LOP tam pasowal dzisiaj, half way there, jak cholera :f

agatka napisał(a):I czy to tylko ja czy na tym snippecie HaND glos Jona jest taki odleegly i ledwie slyszalny??

To pewnie tylko ja, ale dla mnie jest slyszalny bardzo dobrze :grin:

Co do wystepu, LOP, Tico, to "dosyć" to za malo :D. Bylo bardzo standardowe (wlasciwie, to jakby mi ktos mp3 puscil to bym nie potrafila rozroznic, czy to jakis bootleg czy live 8 ;) ) ale takie mialo byc przeciez (i juz pomijam fakt ze chcialabym takie nad Wisla chociaz raz uslyszec :>) i dobrze ze takie bylo ;)
IML mi sie bardzo podobalo, i jakby mnie ktos spytal dlaczego to bym chyba nie potrafila powiedziec, podobalo mi sie i juz :D

HAND - w filadelfii wyszlo b.dobrze i ogolnie piosenka robi sympatyczne wrazenie (swoje uwagi dot. "".. maj lajf" po raz 3" sobie daruje, i tak nikogo nie interesuje ze nie na ta piosenke czekam najbardziej, jesli chodzi o nowa plyte :shiner: ), milo tez, ze Jon sie glosowo wyrabia (po raz drugi, moge isc i posluchac na koncercie gdzies w Polsce :grin: ) no i Richie na gitarce fajnie wymiatal ( Richie rocks totalnie, wygladal mniamysnie i wogole... zapraszamy na pierozki :xkroplad:). I tak wogole to mamy kolejna dosc fajna piosenke, ktora sie nadaje idealnie na koncerty i na spiewanie dla publiki, obawiam sie tylko, ze nie dane mi bedzie tego sprawdzic w praktyce (czy jak 4 raz wspominam cos o koncercie ? nieee ) Aczkolwiek w porownaniu z orginalem, nawet tylko tym jednominutowym, to ta wolniejsza wersja live brzmi zdecydowanie inaczej... Dlatego ja caly sie wstrzymuje z opinia i czekam na caly utwor w wersji studyjnej.

Ja oceniam wystep jako udany (to, na wypadek jakby kogos interesowalo :lmao: ) i juz pomijajac wszystko inne (tzn. mam na mysli cel imprezy, bo o celu to chyba raczej nie w dziale BJ) to milo, ze sie tam dla nich miejsce znalazlo, fajnie jest wiedziec, ze sa jednak stale obecni w muzycznym swiecie, nie tylko dla fanow, ale rowniez dla zdecydowanie szerszej widowni

a. no i dzieki za linki :) wypadaloby teraz jeszcze jakies wideło znalezc :grin:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 03 lip 2005 09:46

Gina napisał(a):Kilka fotek dla tych nielicznych ktorzy nie odwiedzaja codziennie getty [ #shiner ] albo dla tych ktorzy Live8 ogladac nie mogli

albo dla tych co FoF nigdy nie odwiedzaja. Od wczoraj od około 20 kilka fotek z Getty juz tam jest :/

Występ mi sie podobał, HAND mam na loopie caly czas, a tzn że jest dobrze. Bo to wlasnie jest BJ w czystej postaci.
Nawet Jon fajnie wygladal (lepiej niz Weiland z Velvet to na pewno rotfl)

I nie chodzilo o to ze maja grac nieznane piosenki, tylko zeby lepiej dopasowac je do klimatu Live8.
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez agatka 03 lip 2005 12:08

Gina napisał(a):To pewnie tylko ja, ale dla mnie jest slyszalny bardzo dobrze

Dupcza mi sie glosniki :/ Albo slysze glos i muzyke daleko w tle albo sama muzyke i glos gdzies z zaswiatow :|
Ostatnio zalapalam sie na wersje prawie ze a capella ( :shiner: )i musze stwierdzic ze Jasiek sie w studiu postaral. Wokal jest ok. Szkoda tylko, ze solowka gitarowa jest taka krotka - no, chyba ze w Filadelfii zagrali jakas wersje skrocona. Poza tym ich wystep mial trwac 20 minut wg tego co zapowiadali natomiast trwal o ile sie nie myle jakies 13 (przynajmniej tyle ma ta mp3). Spokojnie upchali by jeszcze jakis utwor (no dobrze, powiem otwarcie: brakowalo mi Wanted :crazy: )

Gina napisał(a):zapraszamy na pierozki

spox
Obrazek
agatka
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Marcin T 03 lip 2005 12:49

uuuuuuu po przesłuchaniu HAND z tego linku - http://bonjovi.aeglive.com/ - aż mnie ciary przeszły - taka wypadkowa między IML a Everyday ! :horns:
Keep The Faith !
Marcin T
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 03 lip 2005 12:55

Marcin T napisał(a):uuuuuuu po przesłuchaniu HAND z tego linku - http://bonjovi.aeglive.com/ - aż mnie ciary przeszły

Kurna, to mało powiedizane :P Mam podobne odczucia, co kolega :shiner:
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez olcat 03 lip 2005 13:08

Nie widziałam niestety całości występu, bo brat nie dał się skopać z kompa, tyle tylko, ile pokazywali w telewizji - i chłopaki byli strasznie pocieszni :boogie: Przy akompaniamencie komentarzy mojej matki ("Ej, on coś chleje!!!" "No zaraz szpagat jeszcze zrobi..." "To on ma wiązankę przy tych spodniach??!!" - o Jonie, "Popatrz, kiciu, jak można zgłupieć przez czterech facetów..." - to o mnie, kiedy na hasło "a zaraz potem w Filadelfii Bon Jovi" podskoczyłam pod sufit i wydałam z siebie niekontrolowany pisk :grin: ) fragment występu który dane mi było zobaczyć w TVN7 podobał mi się niesamowicie, bardzo miło mi było stwierdzić, że mimo wielu moich obaw, głos Jon wciąż brzmi świetnie. "It's my life" może nie było moją wymarzoną propozycją na ten występ, ale na koncertach kocham wszystkie kawałki, chociaż kochałabym je zapewne bardziej, gdyby śpiewali je na koncercie w Polsce... (Gina - :thumbup: )

Po minutowej wersji HAND trudno mi wyciągać dogłębne wnioski, ale prorokować mogę, że jak dla mnie będzie dobrze - mocno zaostrzono mi apetyt na 19 września :boogie:
It's amazing
With the blink of an eye you finally see the light
It's amazing
When the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
And I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight ...
olcat
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 03 lip 2005 15:05

Jak ktos chce sciagnac video z Live8 (livin + life), to prosze sie udac na newsy na FoF :shiner:

Oczywiscie big thanx dla Rickiego za info ;)
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Ricky Skywalker 03 lip 2005 15:49

Ok, tu powiem jeszcze (zanim cRaSh zamieści dodatek do info) ;)

Po pierwsze: plik będzie dostępny do ściągnięcia prawdopodobnie przez tydzień, więc ściągajcie jak najszybciej. Po drugie, gdyby wam urywało ściąganie, zainstalujcie sobie z tej stronki programik ReGet Junior, który pomoże wam ściągnąć ów nieszczęsny plik :)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Ricky Skywalker
The Emperor's Hand

{ GENDER }:

Postprzez ROCKSTAR 03 lip 2005 20:31

cRaSh napisał(a):http://rapidshare.de/files/2753683/BonJovi_Philadelphia.mp3.html- calosc z live8

No ten link mi nie działa - i muszę jakoś z tym żyć :shiner:
Co do występu... Jakoś mnie tam specjalnie nie porwał, ale myślę, że w tym wypadku nie o to chodziło- było przyzwocie, przewidywalnie, przebojowo... I wystarczy. Światu się przypomnieli, swiat obejrzał, mogło sie podobać... Ja już się starzeję i oczekuję... No czego ja oczekuję od takich występów...? Echhh :grin:
Zresztą- coś mnie jednak "porwało"... Gitara, do jasnej cholerki !!! Gitara Richiego ( ta, na której grał LOAP...- występ znam tylko z TVN7)...
Jeśli ktoś wie, co to za model, jak się nazywa ( cenę może sobie darować :shiner: ), niech da tutaj znać :grin: Wyglada jak skrzyżowanie Fendera z Ibanezem na pierwszu rzut oka...
I wiecie co? Musze sobie chyba zafundować talk-box'a :horns:
Nowy kawałek- to, co słyszę, brzmi typowo dla BJ... Ale jakoś bardziej świeżo, niż cokolwiek z "Bounce'a" np. A to już dobry sygnał- dla mnie przynajmniej... ;)
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 04 lip 2005 10:36

ROCKSTAR napisał(a):eśli ktoś wie, co to za model, jak się nazywa ( cenę może sobie darować #shiner ), niech da tutaj znać :grin: Wyglada jak skrzyżowanie Fendera z Ibanezem na pierwszu rzut oka...

Floyd Rose :shiner:
http://www.americanmusic.com/gtr_floydrose/503xx.html

Na JT wszystko wiedza ;)

[ Dodano: 04 Lip 2005 10:36 ]
a link do mp3 przeciez ciagle dziala :>
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez ROCKSTAR 04 lip 2005 16:48

O! dzięki cRaSh :)
Tutaj jest tego więcej :
http://www.floydrose.com/guitars.html

Mniam :horns:
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez Arha 05 lip 2005 11:32

Teraz jak już w końcu zobaczyłam Have a Nice Day czuję sie uprawniona do skomentowania występu... a występ mi się podobał, choć obie z Nefeli miałyśmy nadzieję, że Rich i Jonny zdejmą okulary, cobyśmy mogły im znowy w oczka spojrzeć i westchnąć. Od strony muzycznej było wesoło i bonjoviaście. Nie był to najlepszy występ tamtej nocy (bo najlepszy był Greenday), ani najgorszy (Motley Crue... bleeeeh) i ogólnie rzecz biorąc fajnie było sobie ich oglądnąć, pośpiewać (a co!) i poskakać (j.w. :P )... po czym wrócić do oczekiwania na Velvet Revolver i spasionego Slasha XD

A co do HAND to bardzo sympatyczna piosenka, tyle moge rzec :>
Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Arha
Lioncourt

{ GENDER }:

Poprzednia strona

Powrót do Ogólna dyskusja