List do naszego Kochanego....

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

List do naszego Kochanego....

Postprzez Anonymous on 05 Gru 2002 07:10

Oto fragement listu do Świętego Mikołaja:

"Jak co roku pisze do Ciebei list... Ale tym razem nie proszę Cię o żadne prezenty, ponieważ Ty, mając tyle dzieciaczków do obdarowywaniana całym Świecie, zapewne jesteś bardzo zapracowany i zabiegany. Dlatego tym razem proszę Cię, żebyś podarowal moim Kochanym Rodzicom dużo pieniążków, aby mogli kupić mi dużo prezentów...!!!

No i jak Ci się podoba moj pomysł? Mam nadzieję, że jesteś pozytwnie do niego nastawiony. Wiesz przecież, że to wszytsko dla Twojego dobra i z troski o Twój bezcenny czas. A moi KOchani Rodzice z pewnością będę przeszczęśliwi, mogąc kupić mi prezenty...

Czyż ja nie jestem wspaniałomyślna?(!) Prawie tak, jak Ty!

Gorąco Cię pozdrawiam i jakbyś był gdzieś w pobliżu, to daj znać- mam pyszne cukierki, takie, jakie lubisz najbardziej- cynamonowe... Trzymaj sie cieplutko, bo noce są coraz chłodniejsze...."

:grin: :wink: :grin:

I co Wy na to?

A tak w ogóle jaki jest Wasz stosunek do pisania listów do Świetgo Mikołaja? Czy dalej je piszecie, czy może uważacie, że to dziecinne?
Anonymous

Postprzez Pivek on 05 Gru 2002 13:23

"Trzymaj się cieplutko bo noce są coraz chłodniejsze"... to jest po prostu słodkie :)
Awatar użytkownika
Pivek
Get Ready

Od: 02 Cze 2002 16:05
Miejscowość: Krak

Postprzez hard on 05 Gru 2002 14:55

Hehe u mnie w domu jest tak , ze pisze się listy przed swietami do rodzicow ( mikołaje:P ) o tym co chce się dostać pod choinke.

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez erka on 05 Gru 2002 21:47

U mnie mama ostatnio kazała mi napisać list :grin: A tak w ogóle to mój brat napisał na kartce list do św. Mikołaja w 3 językach żeby mu przyniósł te mega wielkie klocki Lego.

Super jest pisac takie listy i jeszcze wierzyć że to właśnie ON wszedł przez to okno które teraz jest otwarte...
To tak jak w Say it isn`t so- heh wiem że Mikołaja nie ma, ale pozostaje jakaś taka bo ja wiem jak to nazwać- jakies takie uczucie że się jednak wierzy. Tzn. kto wierzy ten wierzy ale ja tam wcale nie chce dorosnąć. Mogę mieć duuużo lat a Mikołaj gdzieś tam i tak pewnie będzie istniał :grin:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Klaudia on 05 Gru 2002 22:25

Jak byłam młodsza to co roku pisałam listy do Mikołaja :x-mas:
Tylko jednego roku znalazłam je w szafce mojej mamy :wink: , więc natępnym razem już jej nie dałam do wysłania, tylko razem z siostrą poszłyśmy na pocztę :grin:
Jednego roku moja siostra dostała nawet ... odpowiedź :wink:
Co prawda doszło to w marcu i bez prezentu, no ale ... :grin:

Będąc całkiem mała (miałam może z 4-5 lat) (miałam chyba trochę bujną wyobraźnię:)) widziałam tego Mikołaja z reniferami, był taki ... magiczny, otoczony maleńkimi gwiazdkami ... :wink:
Zawsze zatrzymywał się na dachu sąsiedniego bloku :wink:

:santa:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Arha on 05 Gru 2002 22:36

Aż wstyd się przyznać, ale w tym roq po raz pierwszy odkąd pamętam nie napisałam do Mikołaja żadnego listu. Mikołaj czyli mauter się zdenerwował/a i powiedział/a, że nie ma czasu siły ani ochoty wymyślać, co też mogłam sobie wymarzyć i na Mikołajki dostanę... czapkę :evilbat:

Ale ogólnie uwielbiam pisać do Mikołaja.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Gina on 05 Gru 2002 23:45

Fajno...znowu sie dziwnie czuje... ;P
Nigdy nie pisalam listu do Mikolaja, nigdy w niego nie wierzylam, nigdy nie oczekiwalam od niego prezentow, ale ladnie wyglada na pocztowkach

gdzie moje dziecinstwo?? buuuu
hehe :evilbat:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez sdms on 05 Gru 2002 23:56

Ja nigdy nie pisalem listu do Mikolaja.... znaczy raz bylo niby cos takiego ze cale moje rodzenstwo i ja na kartkach napisalismy takie niby listy (heh... w sumie to namalowalismy :wink: ) i wstawilismy to za szybe.... no ale oczywiscie nasze wymagania okazaly sie za duze (hihi skad Mikolaj mial porshe wytrzasnac?? :grin: ).... No ale tak ogolnie to byl jeden jedyny raz.... ehhh... co za zycie :new-alien: :new-alien: :new-alien:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez NiKKi Rebel on 06 Gru 2002 00:49

Ja nigdy listu do Mikołaja nie napisałam. Od dziecka wiedziałam, ze mama daje mi prezenty, chociaż raz, chcieli mnie zrobić w balona i zamówili takie ze sklepu. Facet podjechał niebieski duzym Fiatem i kazał mi grać na flecie. Przy tłumie gości. Myslałam że spale się ze wstydu :grin: :evilbat: Ale za to dostałam fajne Scrabble (no te cos ie wyrazy układa) :grin: :grin:

A w tym roku obrałam nowa taktyke - chodze po domu i na cały głos się dre -"Kochany Św. Mikołaju, kupo mi płyte ....... ". Jednak to nie skutkuje, bo zamiast płyty dostałam maskotki, słodycze i 20 zł. :wink: :crazyeyes: :crazyeyes:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Anonymous on 06 Gru 2002 01:11

A ja co roku pisze listy do Santy, ale do tego prawdziwego, z Laponii, mimo, że nic nie dostaję to jest ta frajda :bday:
Anonymous

Postprzez erka on 06 Gru 2002 04:53

AAAAA swiety do mnie przyszedł! :grin: :grin: :grin:
Otwieram drzwi i nagle patrzę a przede mną stoi big stojak na płyty który wygląda jak saksofon. Yeah! Mam taki sam, tzn. z takiej serii- tylko że gitarę (bo jakżeby inaczej) w pokoju. I teraz już mam 2 :grin: Teraz potrzebuje jeszcze trohę płyt żeby się cały zapełnił hehe

i of kors słodycze:) dostałam

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Tommy on 06 Gru 2002 17:19

Dla mnie swieta nie sprawiaja juz takiej radosci jak kiedys. Czasami nawet mnie to nudzi bo szczerze mowiac wole spedzac sylwka z kumplami niz swieta z rodzina. Co do listow to dawno juz ich nie pisalem. Po prostu teraz mowie rodzicom co chce dostac i koniec. Prezenty sa fajne ale chyba najbardziej teraz lubie dostawac pieniadze(tylko nie bierzcie mnie za materialiste). Tak jest lepiej bo sam moge sobie kupic co chce a poza tym kasa jak znalazl na sylwka :grin: :grin:

Don't tell me what to do, I'm having fun!!!
Image
Awatar użytkownika
Tommy
Wanted Dead Or Alive

Od: 02 Mar 2002 03:07
Miejscowość: Bia

Postprzez bonfankaa on 06 Gru 2002 23:53

heh..ja nie dostalam nic...i musze powiedziec ze nawet chyba jako takich swiat nie obejde w tym roku...od zeszlych swiat to nie jest juz to samo :( mama lub tata...z kim spedzic? ehh nie chce nawet sie rozpisywac bo to boli..ne przywiazuje wagi do prezentow choc milo jest je dostawac..i dawac..nawet nie oczekuje czegos pod choinka...heh ciesze sie ze wy jestescie happy prezentami

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez ŻONA_DŻONA on 07 Gru 2002 01:28

Ja tam mówię rodzicom co chciałabym dostać no i oni :grin: przekazują mikołajowi :grin: . Dziś w nocy był :wink: i przyniósł mi słuchawki ( chyba się zlitował i nade mną i nad rodzicami, bo "za głośno słucham muzyki "), nowy mikrofon do kompa i tusz do rzęs. Miło, że wpadł i cos zostawił :wink: .

Przykro mi Gosiu...

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez Arha on 07 Gru 2002 18:56

Mi Mikołaj zostawił tylko kase i obietnice sponsorowania moich książkowych szaleństw (nie śmiać się... mam listę 10 książek, ktore koniecznie muszę zdobyć, sama bym za cholerę ich nie kupiła). Co prawda wysłałam Mikołajowi maila (nowoczesność :grin: ), ale nie zdążył odebrać.
A święta u mnie w rodzince to katorga. Najbardziej cierpią największe odludki i sceptycy czyli ja, tata, wujek. Gdzieś po drodze od jednej babci do drugiej przepada ta atmisfera, ktora powinna temu towarzyszyć. Dużo bardziej podobają mi się wigilie szkolne - bieganina żeby wszystkim znajomym zyczenia złożyć, całkowity brak cenzury pry składaniu zyczeń, spontaniczność...

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Anonymous on 10 Gru 2002 07:04

Hurrrraaa!!! Dostałam szczoteczkę elektryczna...hehehhee :grin: :wink: :grin: No co?
Naprawdę się cieszę...heehehee Zawsze chciałam mieć, ale jakos nigy nie przyszło mido głowy, zeby sobie kupić, bo to było takie podswiadome pragnienie...:))
No i oprocz tego kupe słodyczy, jak zwykle- ale ja je uwielbiam.

A co wiglii klasowych, to ja też lubię swoje. I choc nie przepdaam za swoja klasa, to wigile naparwde nam sie udaja! W tygodniu przed świetami umawiamy się na jakies popoludnie (wieczór) przychodzimy odswietnie ubrani, każdy przygotowuje cos pysznego do jedzenia (no wiecie, ciasta, sałatki, no i obowiązkowo pierogi i czerwony barszcz z uszkami...:)) przygotowuemy ładnie salę i jest fajna zabawa. No i przede wszystkim są prezenty, bo już tradycyjnie mamy mikołajki na wiglii klasowej...!

Naprawde fajna sprawa, polecam wszystkim zaproponowanie tego pomysłu w swoich klasach... :wink:
Anonymous

Postprzez nelke on 29 Gru 2002 20:31

A ja nie piszę już, kiedyś pisałam. A właśnie zastanawialiście się kiedyś gdzie dochodzą te listy, do (niby) prawdziwego Santy? Jak piszę do Laponii i wogole za granicę? Ciekawe gdzie one dochodzą? Może nigdzie? A a ja kiedyś myślałam, że te listy odsyłaja do rodziców, żeby wiedzieli co ich dzieci chcą dostać :grin: , ej, to by było naprawdę dobre......
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Postprzez erka on 29 Gru 2002 20:55

Wiem że kiedyś w tv pokazywali adres i sobie nawet zapisałam. Cos tam Korva Tunturi czy coś tym stylu :grin: :wink: (a to Korva to mi sie zawsze z jednym wyrazem kojarzyło i teraz nawet nie wiem czy tam faktycznie jednak zamiast O było U :wink: )

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Gina on 29 Gru 2002 21:43

Eee tam wszyscy wiedza ze z Laponia to kicha - do Finlandii sie wysyla :
Ja mam cosik takiego (od kolegi :grin: )
JOULMEA
SANTA CLAUS "POST OFFICE"
ARCTIC CIRALE
96 930 ROAVENIEMI
FINLAND
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez sdms on 29 Gru 2002 22:00

Eee tam wszyscy wiedza ze z Laponia to kicha - do Finlandii sie wysyla