Kukiz i Borysewicz

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Kukiz i Borysewicz

Postprzez brenda on 15 Mar 2003 18:41

Słyszeliście jakieś piosenki z tej plyty? Co sadzicie o tym projeckie?

Ja przed chwila slyszalam "Tutaj jest jak jest" i cos kojarze, ze jakis czas temu chyba jeszcze jakas ich szybsza piosenka obila mi sie o uszy, ale nie jestem pewna. Musze przyznac, ze calkiem nielze brzmia chociaz nie zrobilo to na mnie jkiegos piorunujacego wrazenia. Mimo to sadze ze dwoch gigantow polskiej sceny rockowej razem-to zasluguje na odnowtowanie na forum.
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez kawa on 15 Mar 2003 20:01

Ja slyszlam tylko pioseke "Tutaj Jest Jak Jest" i wedlug mnie jest swietna! Szciagnelam sobie mp3 i slucham jej codziennie!!! Bardzo pasuje do tego wszystkiego co sie teraz dzieje u nas w Polsce!!! Jest taka prawdziwa!!! Trafili z ta piosenka w 10!!!!!!!!! :grin: :grin: :grin:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Klaudia on 15 Mar 2003 21:20

"Tutaj jest jak jest" bardzo mi się podoba. Właśnie czekam, aż mi się ściągnie :grin:
"Niby jestem, niby nie" juz nie przypadła mi tak bardzo do gustu jak ta pierwsza ;)

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Tico on 15 Mar 2003 22:52

Znam narazie "Tutaj jest jak jest" i "Niby jestem, niby nie" i muszę przyznać że może nie oszalałem na ich punkcie (może jak troche więcej ich posłucham to oszaleje :grin: ) ale są naprawde całkiem fajne. Na to co aktualnie się pojawia na scenie muzycznej to jest to warte posluchania. Poza tym to są dwie legendy polskiego rocka. Tego trzeba posłuchać :wink:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez sdms on 15 Mar 2003 23:00

Slyszalem tylko "Tutaj jest jak jest" i mi sie podoba ;)... Taki duet napewno wart jest blizszego zbadania :new-alien:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez trapper on 16 Mar 2003 02:47

Płytkę oczywiście mam - bardzo dobra, chciałbym, żeby BJ nagrali coś tak dobrego i czekam na koncert w Krakowie

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Days on 16 Mar 2003 03:08

piosenka nie jest zla, ale jakos za nia nie przepadam....... tzn nic do niej nie mam, ale myslalam, ze bedzie troche lepiej........

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 16 Mar 2003 04:13

a mnie sie podoba - tak fajnie doluje :grin:
Po za tym Borys nie wyglada jak Borys (nie wiem jakos moj mozg inaczej go zapamietal :grin: )
Slyszalam na razie tylko Bo tutaj jest jak jest i w/g mnie naprawde spoko kawalek..
Zreszta czego sie spodziewac.. w koncu to Kukiz i BORYS :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez NiKKi Rebel on 16 Mar 2003 07:21

ja jestem ofc na TAK ..... Borysewicz .. dla mnie najlepszy polski gitarzysta . Kukiz ... lubie faceta :grin: :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez JULIA on 17 Mar 2003 22:57

"Bo tutajjest jak jest" to bardzo fajna piosenka no i ogólnie...spoko :grin:
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez brenda on 26 Mar 2003 03:23

Mam plyte!!!!!!!!!!!!!! Bardzo mi sie podoba. Nic zbytnio odkrywczego, ale przyjemnie sie slucha. Jeszcze zbytnio jej nie znam, ale podoba mi sie piosenka...hmmm...cos tam o tym liscie i kilka energiczniejszych kawalkow. A i nie moge sie ustosunkowac do "a tak, tak jak zwykly czlowiek"
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez Gina on 30 Mar 2003 03:27

No tez mam juz plytke, chociaz w sumie jeszcze nie osluchalam sie z nia tak dokladnie
ale qrde slysze z dwoch stron zupelnie rozne opinie, jedni krzycza odcinanie kuponow a drudzy ze eXtra, a ja jak zwykle po srodku... No odkrywcze to to z pewnoscia nie jest ale 'tatus' :grin: mowil ze to mial byc powrot do dawnych lat ...
Po za tym to dobry kawal porzadnej liryki
Moim zdaniem nagraliśmy muzykę z klasą. Dziesięć czy piętnaście lat temu nie bylibyliśmy tego w stanie zrobić. Wiele osób spodziewało się, że jak spotkają sią dwie indywidualności jak my, to muszą z tego powstać jaja totalne. Nic bardziej mylnego. Nagraliśmy kawał dojrzałej muzyki, stworzonej przez, co tu, ukrywać dojrzałych ludzi...

by Jan Bo
i ja sie zgadzam
ale szczerze przyznam ze wole na tym albumie gitare niz glos (sentyment do Lady no i do tatuska :grin: ) No i trzeba , znaczy musze przyznac ze po takich dwoch osobowosciach spodziewalam sie czegos wiecej, czegos bardziej rockowego, wiecej gitar i cytujac recenzanta z onetu :
można było się spodziewać nie tylko powtórki z rockowej rozrywki. Można było oczekiwać albo bardziej dobitnego rozrachunku z artystyczną przeszłością każdego z osobna i obydwu razem, albo bardziej czytelnej syntezy talentów o różnych przecież odcieniach.

ale ehh no chcieli zrobic spokojnego liryka i zrobili, no i zrobili to naprawde dobrze wiec w sumie nie ma co marudzic
( ale ja i tak wole panasa od kukiza :grin: )
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music