Koncerty

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Koncerty

Postprzez Captain Kidd on 13 Paź 2007 17:40

W sumie taki temat chyba się przyda. Jeździmy na koncerty, dzielimy sie wrażeniami, zdjęciami filmikami itd, rozmawiamy o nich... Będzie chyba lepiej niż pisanie o tym w HP - tam jakoś tak wszystko idzie w zapomnienie XD
A więc, najpierw moje zdjęcia z wczorajszej PP z Torunia ;]

http://captain-kidd.fotosik.pl/albumy/289467.html

Udało mi się uchwycic G. bez kapelusza XD

i niedługo wrzucę jakieś filmiki na youtube ;)

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Gina on 13 Paź 2007 21:25

zeby to tylko bez kapelusza bylo :lmao:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 4475d.html
w sensie fajna poza z ta reka :lmao:

i myslalam ze Kozak dwa dni z rzedu w tej samej koszulce, ale nie, rekawy w Lodzi mial inne XD I Grabaz Pitbull :lmao:
Fajne zdjecia :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Captain Kidd on 15 Paź 2007 18:05

To z tą ręką, to coś w stylu wyjęcia z kontekstu.. XD

Póki co Dłoń - jak sie pojawi na tubach, to podam link(i). Dzisiaj jeszcze będzie Styropian (z ojcem Tadeuszem na początku XD) i Taksówki ;]

[ Dodano: 14 Paź 2007 00:10 ]
http://youtube.com/profile?user=CaptainKiddPL

[ Dodano: 15 Paź 2007 12:05 ]
Chciałby ktoś sobie pooglądac T.Love ze Złotowa, Irę ze Szczecinka albo Pidżamę z Drawna? Bo nie wiem, czy opłaca się wrzucac XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 04 Lis 2007 18:17

No wiec tak koncowka autobusu, ballada, siedzimy tu i pila tango tutaj http://pl.youtube.com/nj86
zdjecia tu, aczkolwiek takie sobie :lmao: http://nj86.fotosik.pl/albumy/304421.html

i jak juz mowilam na koncerty trzeba chodzic zdrowym, zdecydowanie. I bylo bosko, i podzielili koncert na dwa autor/stare strachy. i chociaz w pierwszej czesci nikt wlasciwie nie spiewal (mysle ze w tych przyszlorocznych zimowych kocnertach juz kazdy bedzie znal texty) to i tak widac bylo ze sie podoba (znaczy nie mowie o malych emoludach ktorzy na encore zasypiali i chcieli tylko raisse uslyszec :/) z autora zagrali autobus, siedzimy tu, oprzedszkole, ballade, szklana gore, encore, walke jakuba, wierzynskiego, witkacego i a my nie chcemy uciekac, pozniej sobie 5 minut przerwy zrobili - Grabaz chyba musial odpoczac po spiewaniu z chrypa :lmao: potem BTW, Jedna taka szansa, potem 3 nie swoje kawalki - wojny gwiezdne, cos starego Kozaka (chyba) o Pastelowych kolorach i taka zarabista punkowa piosenke (bosko im wyszla) i jak sobie przypomne jak refren dokaldnie lecial to poszukam bo swietna piosenka byla ;) Potem - nie pamietam w jakiej kolejnosci - cyganski zajeb, raisse, hej kobieto (takie dziwne szybsze wykonanie, ale swietne imho chociaz na poczatku nie wiedzielismy jak refren spiewac XD) czarny chleb i czarna kawa (najlepsze wykonanie jakie slyszalam, i w duzej mierze dzieki nam bo nie pozwolilismy grabazowi spiewac przez dlugi czas :lmao: i mial bardzo fajnie rozradowana mordeczke wtedy) cos tam jeszcze i na bis zagrali tylko Pogrzeb Krola ("tylko" bo po pierwsze Grabaz powiedzial ze po tej piosence i tak juz nie mogliby zagrac nic innego, a poza tym tak naprawde nie tylko bo koncertbyl dosc dlugi wiec jeden dlugi bis dal rade ;) )
i to wszystko :lmao: i grabaz znowu powiedzial ze lodz kocha XD i po bisie powiedzial ze koncert na 10 byl.. i no genialnie bylo i juz :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Captain Kidd on 04 Lis 2007 19:33

Gina napisał(a):i chociaz w pierwszej czesci nikt wlasciwie nie spiewal (mysle ze w tych przyszlorocznych zimowych kocnertach juz kazdy bedzie znal texty)

Ja myślę, że to jest tak, jak Grabaż powiedział w wywiadzie na temat Autora... Że jest czas na koncertach, kiedy ludzie przestaja skakac, śpiewac - to znak, że po prostu zaczynają słuchac ;)

Gina napisał(a):zarabista punkowa piosenke

Z nie-ich piosenek granych na koncertach, to znam tylko 3 zółwie, ale wątpię, żeby to było to XD

I Murów nie zagrali? :> Podobno to był pewny kawałek w setliście, jeszcze przed wydaniem Autora...

No i fajnie, czekac, czekac te kilka miesięcy xD No i kilka godzin do Trójki :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 04 Lis 2007 19:49

Captain Kidd napisał(a):Ja myślę, że to jest tak, jak Grabaż powiedział w wywiadzie na temat Autora... Że jest czas na koncertach, kiedy ludzie przestaja skakac, śpiewac - to znak, że po prostu zaczynają słuchac

no ja wiem, ale hm no czuc bylo ze wszyscy na sali autora nie sluchali jeszcze ;)

Captain Kidd napisał(a):I Murów nie zagrali? :> Podobno to był pewny kawałek w setliście, jeszcze przed wydaniem Autora...

Nie zagrali. Myslalam ze zagraja jak Grabaz przed A my nie chcemy uciekas stad zaczal opowiadac o czym teraz zaspiewaja, no ale pomylilam sie i zagrali to a nie Mury ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 04 Lis 2007 21:19

Moze to punkowe to podzmiene przejscie bejb? XD Bo grali i fajne bylo tez XD i sie kozak cieszyl XD
i no, boskie filmiki, zlwaszcza jak wiem w jakich bolach byly wgrywane XD

I tego, dzisiaj o 20 na trojce, snl w necie leci stream jakby co. http://www.polskieradio.pl/sluchaj/play.aspx?p=r3 sluchac ;D

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 04 Lis 2007 21:34

cRaSh napisał(a):http://www.polskieradio.pl/sluchaj/play.aspx?p=r3

Bóg zapłac, własnie miałem tego szukac xD

I szkoda, że tylko 32kb... :/

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 04 Lis 2007 21:50

Nie podziemne przejscie - cos ze sobie idzie przez noc, tylko wydawalo mi sie ze sam idzie.. ale nie moglam nic podobnego znalezc.. moze mi sie przypomni :lmao:

I ja nie wiem, dzisiaj juz mi sie w miare dobrze wgrywalo... nie wiem co to bylo wczoraj, znaczy wiem, swiat jest wredny :lmao:
I hm jak wszyscy bedziecie nagrywac to moze ja sobie na taniec z gwiazdami popatrze... :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez agatka on 08 Lis 2007 00:22

O, jak jest taki temat to ja sie musze pochwalic! W zasadzie to juz bylo ponad tydzien temu, ale ja jeszcze sie nie otrzasnelam.

Wybralam sie na koncert Billy'ego Sheehana, Tony'ego MacAlpine i Virgila Donati. Glownie poszlam ze wzgledu na Sheehana, ktory juz od kilku ladnych lat nosi miano "mojego ulubionego basisty" ;) Pewnie kojarzycie go z Mr. Big i ze wspolpracy ze Stevem Vai.. Tony to tak przy okazji, stwierdzilam ze tez jest w porzadku, natomiast Virgila w ogole przed koncertem nie znalam.

No i musze przyznac ze bylo zabojczo. Muzyke, choc niektorzy zwa to "fusion music", okreslilabym po prostu terminem "wirtuozeria". Od momentu jak weszli na scene i zagrali pierwszych kilka nutek, 90% publicznosci szczeki opadly do kolan i tak juz zostalo do konca koncertu (pozostale 10% wygladalo na znudzonych/zaskoczonych/generalnie nie na miejscu ;P). Billy przechodzil samego siebie, az ciezko bylo za jego gra nadazyc. Z kolei Virgil na solowce tak sie rozpedzil, ze w ogole nie bylo mu rak widac, nie mowiac o tym ze polamal i pogubil kilka paleczek, skrzetnie potem rozkradzionych przez koncertowe sepy ;) Najspokojniejszy byl chyba Tony, odrobinke na moje odczucie odstawal od pozostalej 2, co oczywiscie nie znaczy ze cos bylo nie tak! W koncu on tez ze Stevem Vai koncertowal (to jest dla mnie taka mega-nobilitacja hehe).

Oczwiscie zdjecia z koncertu nie raczyly mi wyjsc.. moze to dlatego ze jestem ciemna masa i nie potrafie ich robic, albo trzeba bylo jakis program wlaczyc czy cus.. Eh, żicie! Tu probka - Tony ;)
Image

Ciag dalszy wrazen nastapil po koncercie, bo cala 3 wyszla rozdawac autografy i robic sobie zdjecia. Wszyscy byli bardzo sympatyczni, a najfajniejszy byl Tony ktory zagadywal do kazdego, wypytywal, opowiadal i generalnie jak sie do mnie rozgadal to nie dalo mu sie za bardzo wejsc w slowo (no i tez wszystkiego zrozumiec sie nie dalo jako ze:
a) belkotal
b) zestresowalam sie i nie wszystko do mnie dotarlo hehe)

No to strzelilam wypracowanie!! Pomine fakt, ze opowiadam to kazdemu kto tylko jest na tyle naiwny ze zgodzi sie tego wysluchac hehe

No oby wiecej takich wydarzen! :)

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Captain Kidd on 20 Lis 2007 01:23

Jestem po Comie. Powiem tak, jestem cholernie wkurwiony. Tak chamskiej i prostackiej za przeproszeniem publiczności jeszcze nie widziałem. W tym miejscu chciałbym pozdrowić faceta, który wylał na mnie i parę innych osób piwo (mam nadzieję, że zadeptali cię na tej podłodze, leszczu). Z pozytywów - koncert był zajebisty...
Jak ochłonę, to napiszę coś więcej i wrzucę parę filmików.

[ Dodano: 19 Lis 2007 18:23 ]
Skoro już mi przeszło...
Organizacja koncertu - zajebista. Co prawda niezbyt miła wymiana zdań z bramkarzem, który delikatnie zasugerował mi, żebym plecak zostawił w szatni. Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym nic mu nie odpowiedział, żeby mnie do tego zmusił. Nie wiedział, czy puścić się za mną, czy pozostać na miejscu i drżeć bileciki.

Na początku było dość dużo miejsca. Staliśmy z kumplem po prawej stronie sali, prawie pod samą sceną.
Zacznę od Normalsów, którzy wyszli przed czasem, bo już około 17:45. Po prostu wyszli na scenę i zagrali tak, jak powinni. Ogólnie widać, że ludzie wcale ich nie znali... Chociaż Nie ma mowy śpiewali praktycznie wszyscy (to AŻ tak znane było?). Łajza - przy tym ludzie nawet się rozkręcili, bo w końcu o to chodziło.
Coma zaczęła planowo o 19. Turn back the river. Jeszcze było spokojnie. Ludzie nawet się nie kołysali. Ale najgorsze przyszło później... Ostrość na nieskończoność. I się zaczęło. Tłum poniósł nas jeszcze bliżej sceny, w sam środek pogo (moim zdaniem, to już był mosh, zwłaszcza w moim wykonaniu). Święta, Ocalenie, Leszek Żukowski, Nie ma Joozka, Tonacja, System, Skurwysyny, psalm Roguca, jakis nowy kawałek (transmission, rock & roll – więcej słów wyłapać nie potrafię), Skaczemy (dosłownie cała Kuźnia nie skakała, a po prostu napierdalała XD), Schizofrenia, Dla Elizy, Sto lat (-gorzko, gorzko, gorzko! –nie, to nie ta impreza XD, Spadam i niesamowicie zajebista wersja Zbyszka na końcu. Wersja, w którą Rogus wplótł Białego misia, Rasputina. Oczywiście skok ze sceny po słowach „skoczył z wieżowca”. Potem powrót i dalej... A na końcu wszyscy się ukłonili... I tym razem wszyscy członkowie z zespołu niesieni na rękach publiczności.
Później jeszcze okazało się, że podczas przelotu Roguca nad publicznością zginął mu telefon – złota Nokia XD

No i ogólnie nieobecnością ochroniarzy, skokami i tym, że po koncercie można było posiedzieć sobie ze wszystkimi chłopakami przy barze i pogadać, potwierdzili, że są zespołem dostępnym, otwartym na fanów. Nie ma zbędnego gwiazdorzenia.

Co do zachowania niektórych osób – nie będę się już wypowiadał.

Filmy i zdjęcia później ;)

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 20 Lis 2007 01:50

Captain Kidd napisał(a):po koncercie można było posiedzieć sobie ze wszystkimi chłopakami przy barze i pogadać, potwierdzili, że są zespołem dostępnym, otwartym na fanów. Nie ma zbędnego gwiazdorzenia.

no ba :grin:
i loooool biedny telefon Rogusia XD

i no fajnie, qrde tez juz chce Come przez ciebie no :D
i wrzucaj wrzucaj filmiki bede wdzieczna

i bosz bo co oni Joozka graja pipy :P

ile grali mniej wiecej ?
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Captain Kidd on 21 Lis 2007 03:33

Zaczęli o 19, a skończyli trochę po 21 - przynajmniej tak wynika z daty powstania ostatniego filmiku ;)

No i zamiast Joozka mogli wcisnąć Listopad, czy Sierpień. Ale i tak zrobili wyjątek, bo Roguc powiedział, że rozpiske robię sobie już dwa lata wcześniej no i dali nam wybór - grają albo Leszka albo Spadam. Zagrali obie, ale w innej kolejności xD
Podobno mają przyjeżdżać częsciej do Bydgoszczy, bo jest zajebisty klimat...

[ Dodano: 20 Lis 2007 19:05 ]
Turn back the river
http://www.youtube.com/watch?v=TEH2LZgBQ38

Schizofrenia (juz z bezpiecznego miejsca XD):
http://www.youtube.com/watch?v=-zTnXOi-VSk

Jeszcze kilka wrzucę, tylko musze jakimś programem podzielić psalm i Białego misia XD

[ Dodano: 20 Lis 2007 20:33 ]
Biały miś, Dancing queen, Rasputin & Zbyszek (oczywiście skok w publikę uwieczniony, ogółem najdłuższy filmik - 9 minut):
http://www.youtube.com/watch?v=7V9KcOt6dgY

"Psalm" & nowy kawałek (nie znam tytułu):
http://www.youtube.com/watch?v=XuXspzYlOs8

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 21 Lis 2007 07:14

ajjj dzieki za filmiki. fajnie swiatelka qrcze i no atmosfera chyba tez :D ale nie wiem czym sie twoi rodzice przerazili XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Captain Kidd on 21 Lis 2007 14:31

Wiesz, wrzuciłem tylko te, że tak powiem, najwyraźniejsze xD Tę kręcone w centrum pogo, jakoś tak niezbyt wyszły i darowałem sobie :P

A atmosfera była fajna, ale nie było takiej gorączki jak w Od Nowie na PP :(

I 2 dni do Heya (sauna w cenie biletu XD).

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Days on 21 Lis 2007 19:59

Captain Kidd napisał(a):I 2 dni do Heya (sauna w cenie biletu XD).

jak byman na Heyu na trasie Music Music we wro w WZ to normalnie para sie skraplala na suficie i kapala na ludzi XD taka byla sauna XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Captain Kidd on 21 Lis 2007 20:31

No to tak było w Od Nowie na Pidżamie xD Na Comie było chłodnawo, zbyt mocno nie zdążyłem się spocić xD No, na początku oczywiście tak, ale potem ochłonąłem :P
I taka sauna jest zajebista :D

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 21 Lis 2007 20:50

W Graffiti zawsze sauna, w sensie sala jest dosc mala a ludu pakuja za duzo XD i zawsze kapie a goraco tak ze massakra. Ostatnio na pp dostalem od grabaza (no dobra, wyrwalem prawie XD) butelke z woda, bez teog byloby kiepsko XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 25 Lis 2007 01:44

Zdjęcia (wszystkie, które mam XD):
http://captain-kidd.fotosik.pl/albumy/316733.html

[ Dodano: 24 Lis 2007 14:08 ]
Setlista z wczorajszego bydgoskiego Heya:
Fate
Zobaczysz
Eksperyment
Cudownie
Ho
Gdy mnie sen zmorzy
As raindrops fell
Je-łe
List
Katasza
Pomylka s.
Angelene
Manto
Z rejestru strasznych snów
Cisza ja i czas
Cudzoziemka w raju kobiet
Mru-mru
Muka
Missy Seepy
Mimo wszystko
Całą noc
A ty?
Luli lali
W imieniu dam
Byłabym
Dreams
Teksański
Telefony w mojej głowie (cover Republiki)
Schizophrenic family
Zazdrość

I co tu dużo mówić no :D Genialnie było... Niesamowita, beztroska zabawa publiczności przy country-Teksańskim, moje ciarki przy Angelene, Dreams, Byłabym... To trzeba zobaczyć (oczywiście dajcie mi trochę czasu xD). Kasia śpiewa swoim delikatnym głosem, ale przy starych piosenkach (As raindrops fell, List). Przy Schizophrenic już było gorzej, bo koniec koncertu i widać, że się oszczędzała przed zbędnym wydzieraniem...
No i tekst rzucony przez jedną osobę, który podchwycili wszyscy:"Kaśka, zdejmij płaszcz!" XD "Śpiewając i tańcząć na scenie spala się jakieś 700 kalorii. A, że ja nie tańczę, to 400+ płaszcz, czyli wychodzi 700" XD

[ Dodano: 24 Lis 2007 18:44 ]
http://youtube.com/profile?user=CaptainKiddPL
i wiadomo o co chodzi XD

Spytam jak Roguc, może powiedzcie co chcecie (a potem i tak wrzucę coś, co już postanowiłem, że wrzucę wcześniej XD)?

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Days on 25 Lis 2007 02:03

kurde no boska setlista i w ogole... zazdrroszcze... ehHEY, eh kaska...kurde tak dawno ich nie widzialam ze az szkoda nooooooo i znowu ich przegapie :/

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music