Koncerty

Ogólnie pojeta muzyka...

Moderator: Gina

Koncerty

Postprzez Ricky Skywalker 16 sty 2009 19:59

A kiedy te Koszyce miałyby być? Nie zaliczyłem Gorzowa w zeszłym roku, to może warto by to nadrobić ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Ricky Skywalker
The Emperor's Hand

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Captain Kidd 16 sty 2009 20:53

Ricky Skywalker napisał(a):Deep Purple w Breslau, kusząca rzecz, ale gdzie tam do maja... :oczy:

Ja już w zeszłym roku o tej porze wiedziałem, że pomimo matur i święta 21 maja będę w Warszawie na PJ... XD
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Re: Koncerty

Postprzez 99-in-the-shade 16 sty 2009 21:27

Ricky Skywalker napisał(a):A kiedy te Koszyce miałyby być? Nie zaliczyłem Gorzowa w zeszłym roku, to może warto by to nadrobić ;)

Ostrowa ;) I definitywnie warto by było, przynajmniej IMO (ale ja tu jestem chyba mało obiektywna :lmao: I tego, jakbyś chciał, to mam dosyć sporo filmików - spokojnie 75% koncertu nagrane, część w jakości wręcz urywającej łeb, także mogę się podzielić ;) )

I wracając do rzeczy - podobno 23 kwietnia. Bilety już są w sprzedaży, i Słowacy i Węgrzy już szaleją z radości, ale w oficjalnych datach koncertów dalej jest tylko Francja na początku kwietnia... pożyjemy, zobaczymy :)
Za horyzontem wielka korona gór, na karoserii różowieje kurz, odsuwasz dach, w rękę łapiesz wiatr...
99-in-the-shade
Keep The Faith

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez cRaSh 16 sty 2009 22:36

A wczoraj ktoś w esce rock burknąl że offspring ma zajechac do nas. I może nie jestem jakimś hiper fanem, ale jak będa w pl to i ja bede ;)
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Days 17 sty 2009 12:31

a ten caly kurde Deep Purple to ma byc z okazji swieta gitary :D fajnie XD
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Captain Kidd 17 sty 2009 13:39

W zeszłym roku święto było w Płocku (?). W każdym razie, Blackomore wtedy grał pamiętam.
Bilety do 15 marca w cenie 100, dla biorących udział w biciu rekordu 40zł.
I chyba wystarczy wziąć ze sobą gitarę, a wcześniej tylko się zapisać, żeby zaoszczędzić te60zł XD
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Days 17 sty 2009 16:11

Swieto Gitary jest co roku we Wro 1go maja, jak na runku bija rekordy w ilosci ludzi grajacych na gitarze (koncet Thank You Jimmy) - zaczynali od Hey Joe ;) a teraz ma byc Smoke on the Water. i kurde jak bedzie tak faktycznie, ze 40zl tylko, to ja biore swoja gitare z domu XD kto nie umie grac smoke on the water w koncu XD
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez 99-in-the-shade 17 sty 2009 16:20

No właśnie, to to nawet ja swego czasu byłam w stanie wyrzęzić XD XD XD
Za horyzontem wielka korona gór, na karoserii różowieje kurz, odsuwasz dach, w rękę łapiesz wiatr...
99-in-the-shade
Keep The Faith

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez 99-in-the-shade 23 sty 2009 15:45

I tego, nie wiem, jaki jest Wasz stosunek do ARII, ale 8 maja w Progresji (why na Boga tam? *-*) grają :grin: http://www.eventim.pl/portal/pl/muzyka/ ... ger/48311/
99-in-the-shade
Keep The Faith

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Captain Kidd 23 sty 2009 16:02

Ja jestem strasznie anty metalowy, więc się lepiej nie wypowiadam XD W każdym razie ograniczam się do kilku wykonawców, bo takie bezsensowne napierdalanie we wszystko co się da, byle szybko i głośno, mi co najmniej nie odpowiada.
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Captain Kidd 04 lut 2009 01:32

"It's good to be Polish. It's fuckin' good to be Polish.
Fuck yeah!"
Czyli Whitesnake w Warszawie.
Koncert trudny do opisania. Trudny, bo na własne oczy widziałem człowieka, którego podziwiam od jakichś 5 lat i nawet nie marzyłem, że zobaczę go na żywo.
Na początek Bracia. Zagrali lepiej niż w Bydgoszczy (i chyba gdziekolwiek indziej). Widać było, że Piotr chciał w pewien sposób zaimponować Davidowi i reszcie, bo jego zachowanie, a przede wszystkim głos (jeszcze lepszy niż zawsze) nie był naturalny. Dali z siebie wszystko.
Po nich szybka zmiana sprzętu, mały soundcheck. Zgasły światła, puścili The Who - My generation, chwila oczekiwania i nagle jakby z znikąd pojawił się zespół. Mocne gitarowe riffy na początek, tradycyjne okrzyki Davida (przy czym niewyobrażalnie głośna reakcja publiczności - nie wiem, czy doświadczyliście tego co ja: zawsze przy takim hałasie strasznie kręci mi się w głowie i mam wrażenie, jakbym za chwilę miał znaleźć się na podłodze. W każdym razie, zajebiste uczucie XD), no i zaczęło się prawie dwugodzinne show przez duże sz... XD

Best years, Fool for your loving, Can you hear the wind blow, Love ain't no stranger, lay down your love, Is this love, solówkowy pojedynek Reba i Aldricha, popisy perkusisty. No i pierwsza niespodzianka - The deeper the love w akustycznej wersji (niemal od początku do samego końca publiczność nie potrafiła się uspokoić i śpiewała z Davidem). Ain't no love in the heart of the city, Give me all your love, Here I go again. Później przyszedł czas na bisy: Still of the night i najlepsze, co mogło nas spotkać - niesamowite wykonanie Soldier of fortune (w pierwszej chwili tak mnie zatkało, że pomyślałem "k***a, Stairway to heaven" XD). Na koniec Burn z fragmentami Stormbringer, tradycyjne Davidowe pożegnanie, ukłony, po czym przy dźwiękach We wish you well panowie (widać było, że niechętnie) zeszli ze sceny.

Koncert ani przez jedną chwilę nie był nudny, cały czas trzymał poziom (może nie licząc pojedynku na solówki, bo dla mnie to był przerost formy na dtreścią). Miałem obawy co do nowych kawałków, ale na szczęście same się obroniły.
David przez ostatnie tygodnie był w beznadziejnej formie (właściwie to ciągnęło się od lipca). Szczyt tego przypadł na dzień przed warszawskim koncertem w Berlinie. Całe szczęście 2.12 wokal był nie do poznania. Nie fałszował, jedynie czasami niedomagał (w końcu wiek robi swoje) w wyższych partiach.
Dwie rzeczy z tego koncertu, które warto zobaczyć:

(w pewnym momencie widać nawet moje klaszczące ręce - specjalnie na ten koncert założyłem opaskę, żeby później odnaleźć się na zdjęciach/filmikach XD)

Polska publiczność ma w sobie coś niesamowitego. Być może to dlatego, że zbyt wiele światowej klasy gwiazd w naszym kraju obejrzeć nie możemy i jeśli już ktoś do nas przyjedzie, to traktujemy to jak wielkie święto. I słusznie, bo tym przyciągamy muzyków po raz kolejny, a czasami nawet zdarze się, że i nowych.
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Days 04 lut 2009 21:11

hehe kurde brzmi zajebiscie i filmiki tez daja rade. gratki Kidd... Super, ze sie tak swietnie bawiles.

a ponoc niedawno powiedzieli, ze Placki beda w tym roku na Open'erze... moze wreszcie sie uda wybrac :>
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez cRaSh 04 lut 2009 21:30

Dzisiaj mówili w escerock że Franz przyjezdza do krakowa w czerwcu, na jakies ich (krakowskie :shiner: ) nowe 2dniowe coś ;)
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Captain Kidd 04 lut 2009 22:02

Sąsiadka była na FF w Stodole niedawno i strasznie poturbowana wróciła XD

A w ogóle to wy tu o FF, Placebo, a Madonna do nas przyjeżdża... XD
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Days 05 lut 2009 19:30

na madonne bym poszla....
jakies 10 lat temu - zaraz po Ray Of Light ;)

teraz to mi by troche szkoda sluchu i wzroku bylo, ale generalnie nie zmienia to faktu, ze jest to dosc duze wydarzenie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Captain Kidd 05 lut 2009 19:47

Ja pamiętam, jak po koncercie PJ Harvey facet który stał obok nas w kolejce do depozytu rozmawiał o koncercie Madonny na którym był ze swoim znajomym. Ogólnie wolał ją niż PJ, "bez porównania" Oo

Ale mogliby sobie ją darować i postarać się ściągnąć coś lepszego, Aero, AC/DC, czy inną legendę, a nie wymuszać w naszym kraju zainteresowanie jakąś stara babą przedawkowującą sterydy, która nie dość, że nie umie już śpiewać, to bierze za to ogromną kasę (6mln za występ w Polsce to według mnie gruba przesada).
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Days 05 lut 2009 20:29

Captain Kidd napisał(a):Ale mogliby sobie ją darować i postarać się ściągnąć coś lepszego, Aero, AC/DC, czy inną legendę, a nie wymuszać w naszym kraju zainteresowanie jakąś stara babą przedawkowującą sterydy,

wiesz ja mysle, ze nie wymuszaja nia zainteresowania. w zaden sposob. w sensie spokojnie znajdzie sie tyle ludzi, by zajac cala miejscowke i nikt nie bedzie sie czul przymuszany czy cos... Madonna to jednak marka, jak nie przymierzajac Adidas no ;)
a ze juz nie spiewa tak jak kiedys... coz - Madonna nigdy nie miala zajebistego glosu i nie przeszkodzilo jej to zajsc tak wysoko, jak malo komu sie udaje... nie czesto ludzie z lepszymi glosami zostaja daleko w tyle. a dlaczego? bo ona miala na siebie pomysl, zawsze byla krok przed innymi, jak nie wiecej... i wiedziala doskonale, jak sie sprzedac i jak sprawic, by ludzie nie dbali o to, ze nie ma niesamowitego glosu.
teraz moze ma problemy z glosem, ale nadal spiewa lepiej niz polowa sceny muzycznej, a daje zapewne lepsze show niz 90% tejze sceny. Jak sie stanie odpowiednie daleko, by nie widziec tych nienaturalnych miesni, to moze byc to calkiem ciekawe doswiadczenie ;) aczkolwiek ja bym wolala jednak Tine Turner :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Captain Kidd 05 lut 2009 20:57

Days napisał(a):Madonna to jednak marka, jak nie przymierzajac Adidas no ;)

To porównanie akurat idealnie pasuje... Bo Adidas kojarzy mi się, owszem, z dobra marką, ale też z ludźmi, którzy do posiadających jakiś szczególnie dobry gust nie należą. Wyżej jest Nike, Puma (i tu można by wstawić inne nazwiska/nazwy).

I Tinę to raczej wolałby każdy inteligentny człowiek. Nie skurwiła sie, za przeproszeniem, muzycznie, jak wspomniana wcześniej Madonna.
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Days 05 lut 2009 23:12

Captain Kidd napisał(a):Bo Adidas kojarzy mi się, owszem, z dobra marką, ale też z ludźmi, którzy do posiadających jakiś szczególnie dobry gust nie należą. Wyżej jest Nike, Puma (i tu można by wstawić inne nazwiska/nazwy).

lol tez mi roznica 3 paski czy hahahaczyk XD tez mi wiekszy gust jedno czy drugie :P moze kiedys jak gralam w kosza i ubostwialam Jordana, to mialo dla mnie znaczenie, ze NIKE XD bo on gral w nike XD a teraz to coz - byleby sie dalo biegac i chlonelo pot :P

i ja bym nie powiedziala, ze na Madonne nie potrzeba gustu - od czasu piosenek w stylu Rain, Take a Bow, przez Ray Of Light i bym powiedziala nawet az do tej przedostatniej plyty, w madonnie zawsze chodzilo o cos wiecej niz przypadkowe melodyjki wpadajace jednym uchem, wypadajace drugim.
nie powiedzialabym tez, ze sie muzycznie skurwila, bo moze stylowo sie zmienila, ale ideowo, to ciagle jest to samo. w sensie no jak zaczynala, to co innego bylo mainstreamem niz teraz. a ona zawsze nadawala tak jakby tempo temu mainstreamowi. wiec nie mogla zostac w tle.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Koncerty

Postprzez Captain Kidd 05 lut 2009 23:24

Days napisał(a):lol tez mi roznica 3 paski czy hahahaczyk XD tez mi wiekszy gust jedno czy drugie :P

Przecież Adidas to typowo szpanerskie ciuchy no, każdy dresiarz musi mieć - masz Pumę, jesteś nikim XD
I nie chodzi o paski, jak napisałaś, a po prostu o ogólną stylistykę firmy - nigdy np. nie miałem butów Adidasa, bo były dla mnie obciachowe, kupowałem jedynie Pumy :P

Days napisał(a):nie powiedzialabym tez, ze sie muzycznie skurwila, bo moze stylowo sie zmienila, ale ideowo, to ciagle jest to samo. w sensie no jak zaczynala, to co innego bylo mainstreamem niz teraz. a ona zawsze nadawala tak jakby tempo temu mainstreamowi. wiec nie mogla zostac w tle.

No i zgadzam się. Ale kiedyś muzyka była na wyższym poziomie (nawet ta z niższej półki) niż teraz. Będąc kiedyś dobrą w jednej kategorii, w dzisiejszych czasach w tej samej jest się po prostu jako twórca nikim.
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Music, Music