50 Płyt Koncertowych Wszech Czasów

Ogólnie pojeta muzyka...

Moderator: Gina

50 Płyt Koncertowych Wszech Czasów

Postprzez Gina 11 wrz 2004 13:04

1. Deep Purple - Made in Japan
    2. Iron Maiden - Live after Death
    3. Nirvana - MTV Unplugged in New York
    4. The Doors - Absolutely Live
    5. Thin Lizzy - Live and Dangerous
    6. AC/DC - If you want blood you've got it
    7. The Allman Brothers Band - At Fillmore Esta
    8. MC5 - Kick out the Jams
    9. Led Zeppelin - How the West Was Won
    10. Peter Gabriel - Secret World Live
    11. Queen - Live Killers
    12. Pink Floyd - Pulse
    13. U2 - Under a Blood Red Sjy
    14. Slayer - Decade of Aggression
    15. The olling Stones - Get Yer Ya ya's out !
    16. Colosseum - Live
    17. Dire Straits - Alchemy
    18. Neil Young - Live Rust
    19. Motorhead - No Sleep 'Til hammersmith
    20. Roger Waters - In the Flesh
    21. Led Zeppelin - The Song Remains the Same
    22. Rush - Exit - Stage Left
    23. Dzem - Absolutely Live
    24. Death - Live in L.A
    25. Metallica - Live Shit : Bings & Purge
    26. Radiohead - I Might be Wrong
    27. pink Floyd - Delicate Sound of Thunder
    28. Peter Frampton - Frampton Come Alive !
    29. The Who - Live at Leeds
    30. Ozzy Osbourne - Live and Loud
    31. Lou Redd - Rock'n'Roll Animal
    32. Kiss - Alive
    33. Jimi Hendrix - Band of Gypsys
    34. Rory Gallagher - Irish Tour '74
    35. Genesis - Seconds Out
    36. Talking Heads - Stop Making Sense
    37. Grand Funk - Live Album
    38. Emerson, Lake & Palmer - Welcome Back my Friends to the Show that never ends, Ladies and Gentelmen -Emerson Lake & Palmer
    39. Pink Floyd - Is These Anybody Out There ?
    40. Ramones - It's ALive
    41. Jane's Addiction - Jane's Addiction
    42. The Cure - Paris
    43. Brygada Kryzys - Brygada Kryzys
    44. Portishead - Roseland NYC Live
    45. Rush - A Show of Hands
    46. AC/DC - Live
    47. Armia - Exodus
    48. Spiritualized - Live at Royal Albert Hall, October 10, 1997
    49. Stiff Little Fingers - Hanx !
    50a. UFO - Stranger in the Night
    50b. Megadeath - Rude Awakening

czyli lista 50(51) najlepszych koncertówek by Teraz Rock
Czegoś wam brakuje ? Z czymś się nie zgadzacie ?
Mnie troche dziwi brak Rock In Rio - ale pewnie dlatego, że ja do tej płyty mam po prostu taki sentyment i uwielbienie ze zadne słowa tego nie opisza :>
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Tico 11 wrz 2004 14:30

No w sumie mogłoby być Rock in Rio, może stwierdzili że jak już jest Live after... no poza tym dla mnie Rock in Rio to głównie dvd, audio nawet nie mam :)
Tak poza tym to nie mam jakiś płytek których by mi tu brakowało, poza tym nie lubie koncertówek. Nie oddają klimatu koncertu a wykonanie (prawie) zawsze jest dla mnie gorsze niż w wersjach studyjnych.
Uwazam że Nirvana - MTV Unplugged in New York ma stanowczo zbyt wysoką pozycję...
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez StrikeR 11 wrz 2004 18:44

No Rock In Rio to dla mnie najlepsza plyta koncetrowa ( o wiele lepsza od LAD ) nie wiem czemu jej nie ma, troche to dziwne.....
Obrazek

Tu as gagn
StrikeR
Get Ready

{ GENDER }:

Postprzez anfield 11 wrz 2004 21:01

mi brakuje Występu Kazika na Żywo. Lista ta była opublikowana przez tylko rock, uwzględniono też polskie płyty (vide Dżem) więc KNŻ moim zdaniem powinien tam być

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
anfield
Diamond Ring

{ GENDER }:

Postprzez Days 11 wrz 2004 23:06

ej koncert Nirvany Tico byl zajebisty - jeden z moim zdaniem najlepszych, dlatego IMNSHO miejsce jak najbardziej zasluzone :D

tylko tak - U2 powinno byc w pierwszej 10 conajmniej, strasznie duzo floydow, ale w sumie oni duzo plytek koncertowych wydali... eh.. szkoda, ze GNR nie wydawali koncertowek :confuse:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez NiKKi Rebel 12 wrz 2004 15:23

[pomińmy fuckt że kilkunastu z tych płyt nie słyszałam] .... ciesze sie ze Maideni z 2 miejscu, brakuje mi tutaj Rock In Rio, i mimo iż LAD uwielbiam, to jednak Rio jest troszke lepsze [Dream of Mirrors i wszystko jasne] [serducho] ...
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez Gina 12 wrz 2004 18:35

Nikki - ja kilku zespołów w ogóle nie słyszałam, nie mówiąc już o koncertówkach :lmao:

Co do Nirvany to tak - od kilkunasty miesięcy jestem na etapie 'nie puszczać mi Nirvany' a jeśli już to MTV Unplugged ostatecznie. Lubię klimat który się tam wytworzył, jesli miałabym wybrać na 'bezludna wyspę' jakąś płytkę Nirvany to to nie byłaby Nevermind tylko właśnie ta :)

A co do koncertówek w ogóle. Ja je lubię. Nawet baaaardzo, oczywiście, ze nic nie jest w stanie oddać koncertu w realu, ale jak słyszę te tłumy ludzi na Rock in Rio na przykład to az mnie ciarki przechodza :grin: I chyba się nie zgodzę z tym, że utwory brzmia gorzej niż na płytach. Jak jest naprawdę dobry zespoł to brzmi lepiej live, takie jest moje zdanie :D

Od wczoraj jestem zauroczona nową płytą Red Hotów (co widać i słychać :P) Teraz Rock dał tylko 3,5 gwiazdki za to, że za mało jest starych numerów, a za dużo z dwóch ostatnich płyt :confuse: Dla mnie osobiście bomba. Zawsze myślałam, ze Anthony wyje na koncertach, teraz wiem, że głupia byłam :P Jakbym układała swoja 50 (spoko, ze 50 płyt koncertowych to ja nie słyszałam :lmao: ) to na pewno bym ich gdzieś tam wsadziła :boogie:

A właśnie, 'a propos koncertówek - co sądzicie o One Wild Night ? Taka trochę hybryda, bo to zlepek kilku koncertów, no ale mimo wszystko robi za oficjalną jedyną płytę koncertową zespołu.. Co sadzicie ?
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez NiKKi Rebel 12 wrz 2004 20:20

Gina napisał(a):Nikki - ja kilku zespołów w ogóle nie słyszałam, nie mówiąc już o koncertówkach :lmao:

otóż to :lmao:

Gina napisał(a): I chyba się nie zgodzę z tym, że utwory brzmia gorzej niż na płytach. Jak jest naprawdę dobry zespoł to brzmi lepiej live, takie jest moje zdanie :D

także lubie koncertówki .. niektóre piosenki brzmia lepiej live niż studyjnie [patrz: Elvenpath by Nightwish :P ]

Gina napisał(a):A właśnie, 'a propos koncertówek - co sądzicie o One Wild Night ? Taka trochę hybryda, bo to zlepek kilku koncertów, no ale mimo wszystko robi za oficjalną jedyną płytę koncertową zespołu.. Co sadzicie ?

OWn jest płytka którą sie bardzo fajnie słucha, to że jest to taki zlepek pios live z róznych lat ma swój urok, ale jednak nie miałabym nic przeciwko gdyy BJ wydali taka prawdziwą koncertówke > z jednego tlyko koncertu :grin:
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez erfea 13 wrz 2004 09:30

Całe to zestawienie jest dla mnie jakieś dziwne...
Zdecydowanie zdominowane przez Flydów...
poza tym
18. Neil Young - Live Rust

:confuse: Tak wysoko... no cóz...
Poza tym większości nie znam... :shiner:
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez Gina 19 wrz 2004 12:17

NiKKi Rebel napisał(a):
Gina napisał(a):A właśnie, 'a propos koncertówek - co sądzicie o One Wild Night ? Taka trochę hybryda, bo to zlepek kilku koncertów, no ale mimo wszystko robi za oficjalną jedyną płytę koncertową zespołu.. Co sadzicie ?

OWn jest płytka którą sie bardzo fajnie słucha, to że jest to taki zlepek pios live z róznych lat ma swój urok, ale jednak nie miałabym nic przeciwko gdyy BJ wydali taka prawdziwą koncertówke > z jednego tlyko koncertu :grin:

:omg: łał, ile osób chce o płycie BJ rozmawiać.. no pod wrazeniem jestem kochani :crazy:

Ja bardzo żałuję, ze chłopaki nie wydali takiej "prawdziwej" koncerówki gdzieś w 88 czy 89 roku. Bootlegi to nie to samo, a koncerty w tamtych czasach rzadziły po prostu :horns: OWN moze być (no oprócz tego, że nowa wersja tytułowego utworu mi zupełnie nie pasuje ;)) ale wolałabym zobaczyć oficjalne wydawnictwo całego, pełnego koncertu BJ :)
Obrazek
Obrazek Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez sdms 19 wrz 2004 13:12

Hm... OWN jest płytką świetną moim zdaniem, taki mix koncertów z różnych lat i to mix dość udany... Nowa wersja utworu OWN faktycznie jest trochę hm.... no może zostawmy to bez komentarza... oryginalna była o wiele lepsza :).... Sam też chciałbym, żeby BJ wydali koncertówkę z prawdziwego zdarzenia i to z konceru z lat 80/90 :grin:... No ale na to już chyba za późno... Kto wie może po wydaniu nowej płyty, zrobią koncertówkę z nowej trasy.... Pożyjemy - zobaczymy :)
czemu w podpisie nie można pisać po hebrajsku? ;)
sdms
Stra

{ GENDER }:

Postprzez ania_ughr 30 wrz 2004 18:14

]ja bym nie miałą nic przeciwko koncertowej wydanej TERAZ;] np. mogłoby byc cos z trasy Bounce Tour [np. Wieden :grin: ]
I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
ania_ughr
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez tasiemeczka 30 wrz 2004 18:53

czy ja dobrze widzę, że tu nie ma BJ ?? w sumie to mogliby nagrać jakąś płytkę wszechczasów....ah, marzenia....OWN mi się podoba, ale nie jest to dzieło "wybitne".....czekam na więcej....
Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
tasiemeczka
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Tico 09 lis 2004 13:19

Uff jakoś opuściłem ten temat swego czasu...nadrabiam ;)

OWN - według mnie świetna płytka, jeśli chodzi o zlepek, ale za dużo tam Londynu 95 (poszli na łatwizne), nowa wersja OWN jest beznadziejna!!!, najfajniejsze piosenki to Runaway i In&Out Of Love z roku 1985 jesli się nie mylę, co świadczy o tym że płytka koncertowa z lat 80 byłaby duuużo fajniejszym i ciekawszym wydawnictwem. Ogólnie licze że wydadzą jakiś bootleg kiedyś chociaż audio, ale fajne też byłoby dvd oficjalnie z koncertem z lat 1988-1990. ;)

Rock in Rio dla mnie jest gorsze od LAD i to zdecydowanie. Nie chodzi nawet o klimat lat 80, ale o piosenki. Powerslave to moja ulubiona płyta Ironów więc chyba już wszystko jasne ;)

Nirvana...no cóż dla mnie ma się zbyt duże mniemanie o nirvanie (ale rym :lmao: ) Jasne że ich lubie ale postrzeganie ich jako jednego z największych zespołów w historii to chyba przesada, nawet jeśli byliby ostatnim tchnieniem muzyki rockowej... I koncert ich bardzo mi się podoba, ale 3 miejsce? Przesada ;P
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Powrót do Music, Music