Kolejne 2 piosenki na promosquad.com

To miejsce na wszystkie newsy ze świata Bon Jovi.
Najważniejsze tematy zostana wyświetlone na stronie głownej FoF

Strona główna BON JOVI Aktualności

Kolejne 2 piosenki na promosquad.com

Postprzez Adrian on 19 Mar 2007 04:58

Na stronie http://www.promosquad.com można usłyszeć kolejne 2 piosenki z nadchodzącego albumu zespołu. Są to piosenki "Summertime" i "Any Other Day".

Aby wysluchać tych utworów trzeba sie zarejestrować i wziąśc udział w ocenianiu piosenek a może dostaniesz do ocenienia którąś z piosenek Bon Jovi.

http://www.promosquad.com
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Captain Kidd on 19 Mar 2007 05:40

Alarm clock rings, 6:45,
Must have hit that snooze button least 3 times,
Wishing this morning was still last night ,
On any other day, just might wanna die.

Traffics backed up 20 miles to the east,
Must have hit every damn red light on the street,
Weatherman says "It's gonna rain for a week"
Hey, can you do?

On any other day, I was blue, I was cryin',
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The body breakin',
The sun is shinin' through for me and you.

On any other day, I would just go crazy,
The breaks are only gonna save me,
Baby look and love,
Who looks through?
On any other day
Yeah, Yeah!

On any other day, I was blue, I was cryin'
I could tell the world, 'At least I'm tryin'
The body breakin',
The sun is shinin' through for me and you.

^ Pierwsza zwrotka i refren.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Adrian on 19 Mar 2007 06:55

Piosenki są już dostępne na podpasce tlyko, ze na megauploadzie więc ja moge się obejśc smakiem. Bo jak na razie magaupload sobie życzy 4 godziny czekania :)

[ Dodano: 18 Mar 2007 23:43 ]

http://www.crushmagazine.es/

On Another Day - wydaje sie dobrą Rockową pioesnką. Moge ja bardzo polubić.

Summertime - na razie średnio. BArdziej country chociaż też tam więcej rocka. :)

[ Dodano: 18 Mar 2007 23:55 ]
Ok. Szybka recenzja:

Summertime - Chwytliwe. Troche gitarki w stylu Country. Pozatym piosenka rockowa. Jak dla mnie moze być. Może nic genialnego, ale cos co sie nie bedzie przełanczało. Bardzo podoba mi sie wstęp.

Any Other Day - Świetna. Super klimat. Bardzo ładna gitarka. Dobry refren. Aż ciekaw jestem jak bedzie wygladać z czystym brzmieniem. Szczerze po 3cim przesluchaniu bardzo, bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez agatka on 19 Mar 2007 07:13

Poki co wszystki piosenki z nowego albumu zlewaja mi sie w jedna calosc, i jak by mi ktos kazal zanucic ktoras z nich, w zyciu bym tego nie zrobila :/
Chyba musze sie jeszcze bardziej oswoic z tym materialem..

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Adrian on 19 Mar 2007 15:57

Poki co wszystki piosenki z nowego albumu zlewaja mi sie w jedna calosc, i jak by mi ktos kazal zanucic ktoras z nich, w zyciu bym tego nie zrobila :/
Chyba musze sie jeszcze bardziej oswoic z tym materialem..

Hmm. I Lvoe This Town zlewa Ci się z Make A Memory ? Albo Lost Highways z Summertime.

Dziwne jak dla mnie bo osobiście jak słucham każdą z osobna to wydają mi się że są kompletnie w innym stylu.

|Swoją drogą to chyab ostatnie piosenki jakie przesłuchałem przed wydaniem albumu gdyz chce mieć jeszcze jakieś pozytywne zaskoczenie. Do tej pory usłyszałem 7 piosenek i może być tak, ze wydadzą 10 piosenek na albumie a ja 7 z nich już będe znał :)

A tak swoją drogą podpisuje sie pod wieloma głosami któe chca Any Other Day na pierwszego singla z płyty.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez cRaSh on 19 Mar 2007 17:26

Any Other Day mi sie podoba :) Refren + gitarka + Richie we wstawkach.
Summertime - lekko Unbreakableowe, riff w sensie.. nie za bardzo odkrywcze, ale przyjemne.

Niebo i ziemia jesli chodzi o zestawienie AOD i Summertime z ILTT i MAM. To dobrze, moze wlasnie sie zajmowali poprawianiem tamtego shitu, i to im wyszlo? ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 19 Mar 2007 17:43

No i te piosenki też same do mnie przyszły. Hiszpanie to jednak dobrzy ludzie xD
Any other day - po pierwszym przesłuchaniu - zajebiste! Nie spodziewałem się, że mogą nagrać jeszcze coś tak dobrego. Nie jest zbyt mocne, taki pop-rock, coś w stylu Crusha, ale dobre, kurde :D Zwrotka brzmi fajnie, ma dobry klimat, refren także niezły. Tylko pytanie - gdzie jest Gordie w tej piosence? Nie wiem, może go nie słyszę XD
Summertime - cos mi przypomina, nie wiem dokładnie co... Ale nie jest złe. Przeciwnie. Dobry wokal, gitara, słychać Grubego Rysia :D I wiem, nie można tak tylko chwalić, ale no, jak na razie nic złego w nich nie widzę XD

^I chaotycznie to wyszło XD Ale no, chyba będzie dobra płyta ;]

agatka napisał(a):Chyba musze sie jeszcze bardziej oswoic z tym materialem..

No, i to jak najszybciej :P

[ Dodano: 19 Mar 2007 10:43 ]
I idę poczytać komentarze na podpasce, bo jestem ciekaw jak dobre nowe BJ odbierają XD W sumie to pewnie się nie zdziwię :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Adrian on 19 Mar 2007 19:30

Any other day - po pierwszym przesłuchaniu - zajebiste!

A u mnie pierwsze przesłuchanie - fajne. Trzecie - zajebiste.

Zwrotka brzmi fajnie, ma dobry klimat, refren także niezły.

Mi sie bardziej refren podoba od zwrotki. Ale jako całośc jest zajebista. Piosenka jest inna niż wszystkie.

Tylko pytanie - gdzie jest Gordie w tej piosence? Nie wiem, może go nie słyszę

Może tylko pisal z nimi tekst.

Ale no, chyba będzie dobra płyta ;]

No zapowiada sie nieźle.
Jakbym miał przedstawic w formie listy to chyba byłoby coś takiego:
1.Holdin On / Any Other Day
2.----
3.Make A Memory / Lost Highway
4.----
5.I Love This Town / We Got It Going On / Summertime

Jeszcze wczoraj byłem pod wrażeniem Killersów (When You Were Young itp), ale po usłyszeniu AODay nie moge się odkleić od tej piosenki.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Gina on 19 Mar 2007 20:55

ło matko.. jak usłyszałam AOD to pomyśłałam ze to jakis zwykly słaby b-side, i sobie pomyslalam ze nie mozecie tego tak wychwalac, albo ze ja cos innego sciegnelam.. :lmao: a jednak :lmao:
no i przesluchalam drugi raz po waszych opiniach i z textem i mi sie lepsze wydalo - ale to mi sie wydaje ze dlatego ze "pod presja" sluchalam.

Co innego summertime - niby nic nowego, niby latwe i przyjemne ale mi sie podoba - i to nawet bardzo. I Kidd moze ci przypominac ere Crusha i b-sidy, w sensie Jon spiewa w podobny sposob jak np. w Ordinary People - pewnie dlatego tak mi sie spodobala ta piosenka, swoja droga

ogolnie AOD srednie, ale jak sie przyslucham dokladnde to widze szanse na zmiane zdania, chociaz szczerze mowiac, mala, summertime dobre - tylko gdzie tu country ? :confuse:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez cRaSh on 19 Mar 2007 21:50

Mysle ze nazwanie nowego Bon Jovi zwyklym slabym b-sidem to w sumie wyroznienie :D W sensie kazda plyta z boxa wydana osobna bylaby dobrym albumem XD

I no, ogolnie summertime's growin on me XD, ale AOD sredni? taka gitarka? no jak mozesz :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez ZB on 19 Mar 2007 22:17

Jak dla mnie Summertime jest super. Riff serio podobny do tego z Unbreakable. Może nawet nie za bardzo pasuje, ale jest super. I Richie na wokalach radzi sobie jak zawsze świetnie. ;)

Jedno jest pewne. To nie jest utwór country :grin:

AOD ma naprawdę klawy klimat... Jak już zwracaliście uwagę, gitara jest w porządku.

A swoją drogą, spodobało mi się ILTT. Jest w porządku, jak nie brać pod uwagę tekstu i podejść do tego jak do eksperymentu z country.

JA już chcę albumu!!!!!!! :grin:

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez Captain Kidd on 19 Mar 2007 22:31

Gina napisał(a):I Kidd moze ci przypominac ere Crusha i b-sidy, w sensie Jon spiewa w podobny sposob jak np. w Ordinary People - pewnie dlatego tak mi sie spodobala ta piosenka, swoja droga

Początek to I love rock & roll Joan Lett (jeżeli chodzi o muzykę), a sposób śpiewania to chyba rzeczywiście OP...

No i racja, gdzie tu jest country? XD Jak na razie to I love this town i Holding on pachniało tym gatunkiem. A reszta? Pop-rock i rock...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez agatka on 20 Mar 2007 01:36

Adrian napisał(a):Hmm. I Lvoe This Town zlewa Ci się z Make A Memory ? Albo Lost Highways z Summertime.

MAM osobiscie wymazalam z pamieci, jako ze za bardzo kojarzy mi sie z TAAOAN - takie wycie do ksiezyca troszke. Nie podobaja mi sie takie utwory. Z pozostalych kojarze tylko ze byly w tempie "umpa-pa-umpa-pa" ;)
Ale tak jak mowie - jeszcze sie ze wszystkim nie zapoznalam, niektore utwory przesluchalam dopiero po razie i jakos nastroju nie mam zeby to zrobic ponownie - po glowie szweda mi sie ostatnio jakas Apocalyptica a nie pop-rocko-pseudo-country, jakkolwiek niesprawiedliwie moze to okreslenie zabrzmiec..

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Ricky Skywalker on 20 Mar 2007 02:49

Jak dla mnie jest ok. AOD rzeczywiście ma potencjał (jaki naprawdę, dowiemy się dopiero jak będziemy znać całość), a Summertime - cóż, zaprzecza, że to będzie całkiem countrowaty album. Jak już Kapitan Kit rzekł, początek ma coś z I Love Rock & Roll (Joan Jett? A nie Britney? :shiner: Żartuję ofkorz ^^), a dalej to taka mieszanka Say It Isn't So i Unbreakable. Może być niezłe. Rzeczywiście, oba utwory razem dają większy powód do optymizmu niż wcześniej odkryte ILTT i Holdin' On. Z Lost Highway jestem wciąż raczej zadowolony... a MAM bym nie przekreślał jeszcze, bo z tego może być całkiem niezły utwór. Pewne jest jedno - takiego singla jeszcze nie mieliśmy - co by to nie oznaczało :lmao:

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Strona główna BON JOVI Aktualności