Kolejna propozycja

Tutaj możecie zgłaszać wszelkiego rodzaju propozycje problemy i błędy związane z forum.

Strona główna FORUM Ogłoszenia, Pytania&Błędy

Kolejna propozycja

Postprzez Kourin on 30 Maj 2004 19:42

W związku z tematem o "niezliczaniu postów" i mą osobistą frustracją, wychodzę z następującą propozycją do naszego ulubionego Admina:

Sd, słonko moje ulubione, może zamiast gadać w kółko o tym, żeby nie pisać w niektórych tematach po 2-3 posty, usuniesz np.: tematy, w których nikt od jakiegoś czasu nie pisze? Na pewno to skuteczniej usprawni forum niż ciągłe gadanie, że nie pisać co dwa-trzy posty, a swoją drogą pisaniem takich postów działasz przeciwko swej kampanii. Taka mała propozycja od waszej forumowej lamy.

Poza tym pragnę zauważyć jedną, dość szczególną cechę: jak się w kółko truje, to w końcu ludzie przestają słuchać, a co gorsza - może to skutecznie zniechęcać ludzi do pisania na tym forum, jak widzą, że admin co chwila się czepia. Ale to tylko moje osobiste spostrzeżenie.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez sdms on 30 Maj 2004 23:53

Sd, słonko moje ulubione, może zamiast gadać w kółko o tym, żeby nie pisać w niektórych tematach po 2-3 posty, usuniesz np.: tematy, w których nikt od jakiegoś czasu nie pisze? Na pewno to skuteczniej usprawni forum niż ciągłe gadanie, że nie pisać co dwa-trzy posty, a swoją drogą pisaniem takich postów działasz przeciwko swej kampanii. Taka mała propozycja od waszej forumowej lamy.

Nie moją winą jest, że do niektórych nie dociera jak się im raz powie.. A "nieużywane" tematy są masowo usuwane co jakiś czas...

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Kourin on 31 Maj 2004 02:15

sdms napisał(a):A "nieużywane" tematy są masowo usuwane co jakiś czas...

Powiadasz? To skąd się na forum wzięły tematy sprzed roku czy dwóch lat? Ale nie, złośliwości na bok - moim zdaniem lepiej by było usunąć np.: wszystkie topici, w których nie było odpowiedzi przez ostatnie pół roku, zamiast trąbić o ograniczanie się w pisaniu.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez sdms on 31 Maj 2004 03:26

a nawet ci wyjaśnie skąd się wzięły...
po pierwsze niektóre tematy celowo nie były usuwane
po drugie dawno nie było porządków robionych w dziale Bon Jovi

A co do ograniczania się w pisaniu, to jak narazie dotyczy to 2 tematów i jakoś nikt nie narzeka... no poza Tobą chyba tylko... I nikt by nie musiał o tym na okrągło trąbić, gdyby się każdy po najwyżej 1 upomnieniu stosował do tego ustalenia.

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez kawa on 31 Maj 2004 03:46

Sd a może będzie dobrze, jak każdy z moderatorów zajmie się swoim działem i zrobi porządek. Kourin ma rację. Po co nam tematy sprzed pół roku, a co dopiero takie, na które juz nikt rok nie odpisywał??? :confuse:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez sdms on 31 Maj 2004 03:58

a po co 50 razy pisać o tym samym.. Dopiero co na przełomie lutego-marca były robione porządki, więc nie widzę sensu w robieniu ich ponownie teraz... Można natomiast pousuwać zablokowane tematy, chociaż w niektórych przydałoby się usunąć tylko niektóre posty i mogłyby sobie normalnie funkcjonować, bo mogłby się okazać dla kogoś przydatne...

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Kourin on 31 Maj 2004 14:10

sdms napisał(a):a po co 50 razy pisać o tym samym...

Skoro nikt nie pisze, to znaczy, że nie ma potrzeby. Jeżeli potrzeba zajdzie - założy jakiś tam nowy temat, i co z tego, że już był? Jeżeli chce o tym ktoś móiwć, to niech mówi, co najwyżej nikt mu nie odpisze i prędzej, czy później temat zostanie usunięty.

Dopiero co na przełomie lutego-marca były robione porządki, więc nie widzę sensu w robieniu ich ponownie teraz...

Czy fakt, że dopiero co były robione porządki jest argumentem, żeby nie robić kolejnych porządków, skoro te pierwsze były niedokładne?

A co do ograniczania się w pisaniu, to jak narazie dotyczy to 2 tematów i jakoś nikt nie narzeka... no poza Tobą chyba tylko... I nikt by nie musiał o tym na okrągło trąbić, gdyby się każdy po najwyżej 1 upomnieniu stosował do tego ustalenia.

A moim zdaniem nikt oprócz mnie nie trąbi, bo widzą, że niczego to nie zmienia, ewentualnie mają to w nosie (z drugiej strony nie mogę się wypowiadać za innych, więc to tylko moje przypuszczenia). Poza tym, jak już pisałam, skoro w kółko mówisz o tym samym, to się po prostu przestaje zwracać na to uwagę. Tyle.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez sdms on 31 Maj 2004 17:11

Skoro nikt nie pisze, to znaczy, że nie ma potrzeby. Jeżeli potrzeba zajdzie - założy jakiś tam nowy temat, i co z tego, że już był? Jeżeli chce o tym ktoś móiwć, to niech mówi, co najwyżej nikt mu nie odpisze i prędzej, czy później temat zostanie usunięty.

Nie ma sensu wyjaśniać danego problemu za każdym razem jak się pojawi na forum nowy rządny wiedzy użytkownik, skoro raz został on wyjaśniony i można odpowiedni temat znaleźć na forum...
Czy fakt, że dopiero co były robione porządki jest argumentem, żeby nie robić kolejnych porządków, skoro te pierwsze były niedokładne?

A po co porządkować całe forum, jeśli bałagan jest tylko w 2 działach?
A moim zdaniem nikt oprócz mnie nie trąbi, bo widzą, że niczego to nie zmienia, ewentualnie mają to w nosie (z drugiej strony nie mogę się wypowiadać za innych, więc to tylko moje przypuszczenia).

No więc właśnie... nie ma sensu, żeby o tym trąbić, bo i tak to nic nie zmieni... Over..
Poza tym, jak już pisałam, skoro w kółko mówisz o tym samym, to się po prostu przestaje zwracać na to uwagę. Tyle.

To radziłbym zacząć zwracać na to uwagę

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Kourin on 31 Maj 2004 22:22

Wiesz, z tobą szkoda gadać.

Ty masz dla mnie radę, a ja mam jedną dla ciebie: zacznij brać do siebie krytykę, chłopie.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Klaudia on 03 Cze 2004 02:11

Kourin po części ma rację!
Można na bierząco usuwać stare, dawno nieużywane tematy, nie trzebabylo by nawet czekać na masowe czyszczenie forum. Byłby napewno większy porządek, spadku liczby postów nie odczułoby się tak drastycznie :grin: no i wtedy nawet ograniczenie pisania co 2-3 szłoby cofnąć :confuse:
No i jeszcze jedno: może gdyby do działu Bon Jovi byli wydzieleni konkretni moderatorzy, to byłaby tam lepsza sytacja niż teraz. Tak mi się wydaje, bo teraz mogą ludzie myśleć tak: "inni też są moderatorami, niech to inni zrobią, po co ja mam się wysilać" :confuse: A tak, byłyby osobe za to odpowiedzialne i dbałyby o swój teren :crazy:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez sdms on 03 Cze 2004 05:37

no i wtedy nawet ograniczenie pisania co 2-3 szłoby cofnąć

Nieszłoby
No i jeszcze jedno: może gdyby do działu Bon Jovi byli wydzieleni konkretni moderatorzy, to byłaby tam lepsza sytacja niż teraz. Tak mi się wydaje, bo teraz mogą ludzie myśleć tak: "inni też są moderatorami, niech to inni zrobią, po co ja mam się wysilać" A tak, byłyby osobe za to odpowiedzialne i dbałyby o swój teren

BJ jest w posiadaniu TMT i tak pozostanie po wieki wieków, albo aż mi się odmieni.. w każdym bądź razie nie ma wolnych moderatorów, a ci co już są moderatorami i tak nie zawsze się wywiązują ze swoich obowiązków...

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez erfea on 03 Cze 2004 14:33

Może faktycznie trzeba zrobić gruntowne porządki w Bon Jovi. Ten pomysł z usuwaniem postów do których nikt nie zaglądał od dawien dawna nie jest zły. Faktycznie może się to sprowadzić do copółrocznego, czy corocznego pisania o tym samym... no to może zacząć wywalać tematy jak to było "przedawnione"?! :confuse: W końcu chyba nikt już nie zagląda do pierwszych tematów z 8 strony... jak będę miała więcej wolnego czasu przejrzę propozycje tematów do wyrzucenia, które przysłał bobson... ostrzegam, że niestety nie będzie to w tym, ani następnym tygodniu.
Porządki można robić ciągle i na bierząco a nie tylko 2-3 razy do roku.
BJ chyba najlepiej zostawić pod opieką TMT... za uży to dział na jedną osobę.
Pisanie o 2 - 3 posty pod rząd... no cóż to już każdy forumowicz powinien się pilnować, żeby tego nie robić... ale czasamo admin mógłby przymknąć na to oko... o ile oczywiście jest to sporadyczna sytuacja, a nie notoryczna.
No! i przestać mi się tu kłócić!

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez marta_bongiovi on 03 Cze 2004 21:35

Ja się nie zgadzam z wami. Piszecie o usuwaniu tematów "nieużywanych" (przede wszystkim z Bon Jovi). Dla mnie to deczko bez sensu. W ogóle jedyny sens, który znajdowałam w porządkach na tym forum, to było to, aby forum działało szybciej (bo przyznam, że onegdaj wysiedzieć się tu nie dało, bo 10 min. się włączał jeden temat). Ale teraz, póki forum biega niczem ten Struś Pędziwiatr w porównaniu do tego, co było rok (chyba) temu, nie znajduję powodu, aby usuwać stare tematy. Moim koronnym argumentsem jest to, że istnieje prawdopodobieństwo, że każdy nowy użytkownik będzie po raz setny zadawać te same pytania, będzie zakładał te same tematy, a my będziemy mówić "ten temat już kiedyś był :confuse: "
Nie ma sensu wyjaśniać danego problemu za każdym razem jak się pojawi na forum nowy rządny wiedzy użytkownik, skoro raz został on wyjaśniony i można odpowiedni temat znaleźć na forum...

o to to.

Nie rozumiem, w czym wam przeszkadza to, że niektóre z tematów są starsze niż rok.

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez Gina on 03 Cze 2004 21:53

No i tu jest pies pogrzebany.. Kourin, Bobson chcą wywalania starych tematów ale np. Marta czy Ricky są za tym żeby je zostawić...
Moje zdanie jest takie : jeśli sa tematy, do których ewidentnie się już nie wróci np. "wywiad z Jonem na vivie z marca 2002" temat który umarł powiedzmy w kwietniu tamtego roku wyrzucić można, ale inne w których kiedys toczyła się zażarta/ mniej zażarta dyskusja wyrzucać nie trzeba - do momentu w którym korzystanie z forum zostanie utrudnione przez nadmiar postów... No ale to tylko moje zdanie :wink:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez sdms on 03 Cze 2004 22:11

Zgadzam się z Giną.. Takie rozwiązanie jest najlepsze ze wszystkich możliwych...

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez erfea on 04 Cze 2004 00:17

No o to mniej więcej chodziło mi z tematami "przedwanionymi". Jestem za, a nawet przeciw. :grin: Resztę faktycznie chyba możan zostawić do odwołania. Co do szybkości forum... to jakoś nie mogę sobie przypomnić żeby się kiedyś ślimaczyło... no ale mogło mnie wtedy tu nie być. :grin:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Kourin on 04 Cze 2004 00:22

marta_bongiovi napisał(a):Ja się nie zgadzam z wami. Piszecie o usuwaniu tematów "nieużywanych" (przede wszystkim z Bon Jovi). Dla mnie to deczko bez sensu. W ogóle jedyny sens, który znajdowałam w porządkach na tym forum, to było to, aby forum działało szybciej (bo przyznam, że onegdaj wysiedzieć się tu nie dało, bo 10 min. się włączał jeden temat). Ale teraz, póki forum biega niczem ten Struś Pędziwiatr w porównaniu do tego, co było rok (chyba) temu, nie znajduję powodu, aby usuwać stare tematy. Moim koronnym argumentsem jest to, że istnieje prawdopodobieństwo, że każdy nowy użytkownik będzie po raz setny zadawać te same pytania, będzie zakładał te same tematy, a my będziemy mówić "ten temat już kiedyś był :confuse: "

o to to.

Nie rozumiem, w czym wam przeszkadza to, że niektóre z tematów są starsze niż rok.

Martuś, źle mnie zrozumiałaś. Mi nie przeszkadzają tematy starsze niż rok. Gdyby to ode mnie zależało, to bym nie usuwała jakichkolwiek tematów, bo jestem kleptomanką z natury ;) ALE! Mechanizm lamowego myślenia przebiega następująco:

1) Sd smęci o ograniczaniu postów.
2) Skoro tak, to znaczy, że uważa, że postów jest na forum za dużo.
3) Skoro tak, to nie lepiej na bieżąco usuwać stare posty, niż zatruwać nam życie?

Tyle.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez bobson on 04 Cze 2004 00:54

Każdy kto patrzył na mój temat w tym dziale, wie jaki ja mam do tego wszystkiego stosunek.
Rozumiem nie kasować tematów, do których jeszcze można wrócić, ale po co na forum tematy, jak to Gina świetnie zauważyła, typu "wywiad z Jonem na vivie z marca 2002". Niedawno przeglądałem cały dział o Bon Jovi i nie jest to jeden przypadek.
bobson
Get Ready

Od: 18 Mar 2004 00:37

Postprzez sdms on 04 Cze 2004 01:39

1) Sd smęci o ograniczaniu postów.
2) Skoro tak, to znaczy, że uważa, że postów jest na forum za dużo.
3) Skoro tak, to nie lepiej na bieżąco usuwać stare posty, niż zatruwać nam życie?

Źle myślisz... głównie chodzi tu o nabijanie postów, czyli pisanie bez sensu...

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Kourin on 04 Cze 2004 02:33

sdms napisał(a):Źle myślisz... głównie chodzi tu o nabijanie postów, czyli pisanie bez sensu...

To już inna sprawa. Uważam, że forum jest również po to, żeby móc mówić bez sensu. Na forum jak w życiu - nie może się składać z samej szarej masy, musi składać się również z tej rozkosznie idiotycznej otoczki, bo inaczej człowiek świruje. A skoro denerwuje cię nabijanie postów, to kasowanie niektórych tematów (tak, jak niedawno zrobiłeś w wymiarze okrojonym) stanowi lek. Poza tym tym sposobem można w nieskończoność nabijać posty, a to jest dopiero zabawa! :rofl:

PS. Na głównej stronie jest błąd ortograficzny - "na pewno" jest napisane razem w opisie działu "Pomoc" (nie wspominając o ogromnej ilości błędów interpunkcyjnych). Piszę to tu po to, by nie zaczynać nowego tematu.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Następna

Strona główna FORUM Ogłoszenia, Pytania&Błędy