Kilka oficjalnych informacji (nie tylko o płycie)

To miejsce na wszystkie newsy ze świata Bon Jovi.
Najważniejsze tematy zostana wyświetlone na stronie głownej FoF

Strona główna BON JOVI Aktualności

Kilka oficjalnych informacji (nie tylko o płycie)

Postprzez Captain Kidd on 20 Mar 2007 00:11

O orientacyjnych datach wydania najnowszej płyty Bon Jovi - Lost Highways wspominaliśmy już kilka razy. Nie wiadomo także było, czy album będzie nosił taki właśnie tytuł, czy jak to podał jeden z serwisów - Nashville Sessions.
Teraz już jesteśmy pewni, że krążek będzie nosił tytuł Lost Highway i trafi do sklepów w Stanach 19 czerwca 2007 roku. Wiemy także, że pierwszym singlem będzie (You want to) Make a memory, który będzie puszczany w amerykańskich stacjach radiowych już od jutra (20 marca). Na albumie na 100% znajdzie się Lost Highway (utwór wykorzystany w filmie Wild Hogs) oraz We got it goin' on z Big & Rich, które promuje Arena Football League.
Producentami płyty są Dann Huff i John Shanks.
16 kwietnia zespół wystąpi w Nashville na CMT Awards i na pewno zagra tam (You want to) Make a memory.
2 maja zespół wystąpi w amerykańskim Idolu.
19 czerwca (w dniu premiery płyty) w Today Show.
Ostatnio edytowany przez Captain Kidd, 20 Mar 2007 03:08, edytowano w sumie 1 raz

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez ZB on 20 Mar 2007 00:26

Captain Kidd napisał(a):Teraz już jesteśmy pewni, że krążek będzie nosił tytuł Lost Highways

A wcale nie, bo "Lost Highway" :P XD

Captain Kidd napisał(a):że pierwszym singlem będzie (You want to) Make a memory

Hmm... To nie jest najlepszy kawałek na singla. Przejdzie niezauważony niczym Welcome To Wherever You Are... Na pierwszy ogień powinno pójść coś mocniejszego...

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez Captain Kidd on 20 Mar 2007 00:37

ZB napisał(a):A wcale nie, bo "Lost Highway" :P XD

A wcale tak, bo Lost Highway to tytuł piosenki :P A liczba mnoga - płyty ;)

ZB napisał(a):Na pierwszy ogień powinno pójść coś mocniejszego...

No i idzie :mwahaha:

I nie wiem no... Może MAM rzeczywiście jest dobre XD Zresztą w co ja wierzę (zwrotka - rzeczywiście, można zasnąć, ale refren - rozkręca się, może dalej jest lepiej) ;] Ale jeżeli nawet, to nie nadaje się na singla, bo jest zbyt smętne. Singiel powinien jak najtrafniej określać zawartość płyty (zwłaszcza pierwszy). A nawet na podstawie siedmiu znanych nam piosenek możemy powiedzieć, że MAM się zbytnio nie nadaje...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez ZB on 20 Mar 2007 01:15

Captain Kidd napisał(a):A wcale tak, bo Lost Highway to tytuł piosenki A liczba mnoga - płyty

a wcale nie, bo na bj.com piszą, że album nosi nazwę "Lost Highway", tak jak utwór. A szkoda, bo z "s" na końcu w nazwie albumu byłoby lepiej... :grin:

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez Ricky Skywalker on 20 Mar 2007 02:36

Captain Kidd napisał(a):I nie wiem no... Może MAM rzeczywiście jest dobre XD Zresztą w co ja wierzę (zwrotka - rzeczywiście, można zasnąć, ale refren - rozkręca się, może dalej jest lepiej) ;] Ale jeżeli nawet, to nie nadaje się na singla, bo jest zbyt smętne. Singiel powinien jak najtrafniej określać zawartość płyty (zwłaszcza pierwszy). A nawet na podstawie siedmiu znanych nam piosenek możemy powiedzieć, że MAM się zbytnio nie nadaje...

Dla mnie najważniejsze, że nie ma powtórki z rozrywki, czyli czwartego z rzędu "live your life"'owego utworku w monotonnym stylu - skądinąd wszystkie trzy (IML, Everyday i HAND) były dobrymi bądź nawet bardzo dobrymi piosenkami (z czego najsłabszą była Everyday), ale ileż tak można z rzędu... :ohmygod:

Także - zobaczymy, co z tego wyjdzie. Ja tylko liczę na to, że jakaś dobra duszyczka z JewSA wyłapie jutro lub pojutrze utworek z radia i wkrótce będziemy go znać w całości :shiner:
Ostatnio edytowany przez Ricky Skywalker, 20 Mar 2007 05:19, edytowano w sumie 1 raz

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Aeon on 20 Mar 2007 02:37

Dobrze, że będzie tam "We got it goin'" :D.
ZB napisał(a):Przejdzie niezauważony niczym Welcome To Wherever You Are...

Dwa razy słyszałam to w radiu :P
Coś czuję, że będę mile zaskoczona słuchając tej płyty xD

Image
Awatar użytkownika
Aeon
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Mar 2007 05:30
Miejscowość: Seven Doors Hotel

Postprzez ZB on 20 Mar 2007 02:46

Ricky Skywalker napisał(a):z czego najsłabszą była Everyday

Człowieku, bluźnisz XD To było najlepsze!!!!!!! Najcięższe :horns: Ta gitara, ta perkusja... Miód po prostu...
Ricky Skywalker napisał(a):ale ileż tak można z rzędu...

Ty się módl, żeby teraz nie nastał czas na trzy WSYCGH... Które fajne jest, ale jedno starczy.
Aeon napisał(a):Coś czuję, że będę mile zaskoczona słuchając tej płyty

No ja też ostrzę sobie ząbki :mwahaha:

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Postprzez cRaSh on 20 Mar 2007 02:58

ZB napisał(a):o było najlepsze!!!!!!! Najcięższe #horns Ta gitara, ta perkusja... Miód po prostu...

i te zeby XD
Jakby na to nie patrzec, teledysk pogrzebal opinie o tej piosence.

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 20 Mar 2007 03:07

Ricky Skywalker napisał(a):Ja tylko liczę na to, że jakaś dobra duszyczka z JewSA wyłapie jutro lub pojutrze utworek z radia i wkrótce będziemy go znać w całości :shiner:

Jutro już będzie na pewno :D Pewnie w średniej jakości, ale jednak... I dziwi mnie to, że utwór już od jutra grany bęedzie w radio, a nie ma żadnego wycieku? GNR już by wyciekło z 10 razy. I t ow różnych wersjach XD

cRaSh napisał(a):Jakby na to nie patrzec, teledysk pogrzebal opinie o tej piosence.

No, ale chcieli z tym przesłaniem no xD Satelity w tle i że niby to na cały świat idzie ;P

I rzeczywiście highway, a nie highways - zbyt szybko staram się czytać ;] Zaraz poprawię...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 20 Mar 2007 03:20

Captain Kidd napisał(a):a nie ma żadnego wycieku?

moze Jovizna poruszy niebem i ziemia i nam wycieknie xD w sensie loookaj czesciej na podpaske :lmao:

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Gina on 20 Mar 2007 05:17

ZB napisał(a):Człowieku, bluźnisz XD To było najlepsze!!!!!!! Najcięższe

ło jeeez, Ty bluznisz XD

no i generalnie ja czekam na ripa z radia jutro... zobaczymy :shiner:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Captain Kidd on 20 Mar 2007 17:52

Link
Miłego słuchania ;]

[ Dodano: 20 Mar 2007 10:49 ]
Nie no, MAM mi się podoba :D Lepsza jakość dużo daje. Mniej więcej od drugiej minuty się rozkręca. Wchodzi gitara, refren śpiewany głośniej, Gruby zajebiście w tle - jak zawsze zresztą :P No i fajna końcówka :D Tylko nie mogę rozpoznać kto ją nuci - Jon czy Ryszard...

[ Dodano: 20 Mar 2007 10:52 ]
No i to z leksza pachnie mi She's mystery. Wam też?

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 20 Mar 2007 18:11

dzieki,
I tak, mi tez zalatuje she's a mystery, i zdecydowanie imho za pozno sie wszystko rozkreca (zreszta rozkreca to troche za duzo powiedziane)

I strzelam ze na koncu to Rysiek, ale moge sie mylic ;)

Ogolnie przyzwoicie (fajny basik i taki hm poscielowy klimat) ale nie mam pojecia kto wpadl na pomysl zeby z tego singla zrobic...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 20 Mar 2007 18:24

Nuuuda.
Fajnie ze wiecej Richiego ogolnie sie zapowiada na albumie. I mysle ze on nuci, za ladnie na jona ;P W sumie to koncowka to jedyny plus tej piosenki.
Ogolnie bedzie skipowana jak bede sluchal :]

[ Dodano: 20 Mar 2007 11:24 ]
no dobra, jeszcze jeden plus - swietna produkcja. kazdy dzwiek jest gdzie być powinien i brzmi tak jak brzmiec powinien ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Captain Kidd on 20 Mar 2007 18:40

Jak na pierwszy signiel, to wybór nietypowy XD Ale cieszmy się, że Jon nie zyje swoim życiem po raz kolejny ;] No i zobaczymy jak to będzie, może akurat MAM się Amerykańcom bardzo spodoba :P
Brzmienie jest dobre, ogólnie song nastrojowy - pomijam to w jaki nastrój wpędza XD Ale dobrze jest no...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 20 Mar 2007 18:44

cRaSh napisał(a):Ogolnie bedzie skipowana jak bede sluchal Smile

wlasnie nad tym rozmyslam, bo koncowka jest naprawde naprawde.. hmm magiczna jakas taka no XD w sensie widac ze piosenka nie byla krojona na singla, i po kilku przesluchaniach sie broni. i to dosc dobrze sie broni.
i mowimy o bon jovi, przeciez to niemozliwe bylo do tej pory :>

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Gina on 20 Mar 2007 19:09

macie syndrom pierwszego singla chyba :lmao:
w sensie no everyday i hand tez byly fajne przez jakis czas :grin:
Captain Kidd napisał(a):Ale cieszmy się, że Jon nie zyje swoim życiem po raz kolejny ;]

juz mu sie rymy z tym zwrotem skonczyly widocznie ;) i nie no - ja ten fakt doceniam, ale still, dla mnie piosenka przyzwoita i tylko przyzwoita, i szczerze mowiac sie zdziwie jak bedzie hit... chociaz w sumie wiele od promocji i od klipu zalezy (tak sobie mysle wlasnie o najnowszym singlu Avril XD)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez cRaSh on 20 Mar 2007 19:29

wnioski proste - dla koncowki slucham calej piosenki no xD
syndrom fajnej koncowki. i no, to wszystko dzieki grubemu rysiowi, wiec niech nagrywa solowa :D

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez Adrian on 20 Mar 2007 23:38

Nom. I moje przwidywnaia legły w gruzach. Zwracam honor. LHighways i dobrze bo tytuł i piosenka jak najbardziej w porządku.

MAM - Klimatyczne. Ale gdzie do h... wafla teledysk ? Chyba mi sie wydaje, że z teledysku nici. (No może że chcą koncertówki z tego występu Countrowego).

Jakby na to nie patrzec, teledysk pogrzebal opinie o tej piosence.

Zacytuje ZB aby odpowiedzieć Ci odpowiedzieć

Człowieku, bluźnisz

:)

Coś czuję, że będę mile zaskoczona słuchając tej płyty

We wszystkich piosenkach słychać, że Jon się stara operować przeróznie wokalem a gitarki Rycha dopiero teraz słychać, że są, (i są bardzo klimatyczne- i dobrze).

Tylko nie mogę rozpoznać kto ją nuci - Jon czy Ryszard...

Shanks :) Nie to na pewno nie Jon a przypomina troche Grubego więc chyba to Gruby.

Ale Co się z Wami dzieje ? 0 narzekania ? Nawet MAM się podoba ? Czuje tutaj podstęp :)

[ Dodano: 20 Mar 2007 16:38 ]
Ccrushmagazine.es i macie piosenke w dobrej jakości

[ Dodano: 20 Mar 2007 16:38 ]
crushmagazine.es i macie piosenke w dobrej jakości
Ostatnio edytowany przez Adrian, 20 Mar 2007 23:44, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez ZB on 20 Mar 2007 23:41

MAM jest w porządku. Może nic nadzwyczajnego, ale spokojny, klimatyczny (pozrdo dla Ricky'ego :P) utwór. Chłopaki śpiewają super. Jest to utwór w stylu TAAOAN + OAN (z Bounce), co niektórym nie musi sie podobać, a innych może nudzić...

Adrian napisał(a):Co się z Wami dzieje ? 0 narzekania ?

No.. Pora zacząć.. :grin:
Moje jedyne "zastrzeżenie": Gdzie jest solo?... :confuse: Hmm.. Zupełnie jak w Welcome... A szkoda.. Tylko niech mi nikt nie mówi, że choćby dwudziestosekundowa, piękna solówka by nie pasowała. A może będzie na wersji z albumu...?

Let it rock! Let it go!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Następna

Strona główna BON JOVI Aktualności