KEEP THE FAITH

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt

KEEP THE FAITH

Postprzez erka on 28 Wrz 2002 22:06

O czym innym mogłabym dać drugi temat w tym dziale jak nie o Keep The Faith. Ten album był moim drugim po Crushu i to w głównej mierze dzięki niemu zdecydowałąm sie na kolejne i kolejne i tak się przygoda zaczeła :grin: Na początku może opowiem jak to było. No więc przypomnialąm sobie że noo widziałam kiedyś jakieś kasety tego całego Bon Jovi w Empiku- leżały sobie w koszu z przecenami. Dlatego postanowiłam że się tam udam i kupie kasetę- płyty nie chciałam bo eee to tak na próbe było (właściwie tak samo jak Crush). Grzebałam i chciałam wykupić wszystkie jakie były, bo taka taniocha, ale niestety nie było wszystkich ktore kiedyś widziałąm. Jednak...była tam KEEP THE FAITH. Jak zobaczyłąm te ręce na okładce to od razu przed oczami miałąm jakieś inne czasy. Wiedziałam że ta kaseta to coś innego niż te wszystkie nowoczesne pierdoły z muzyczką typu lalalala. Czułam że te ręce to jakis symbol i ten album musi coś ważnego przekazywać. Kupiłam.

Wróciłam do domu i pierwsze co zrobiłam to pobiegłam do wieży. Poleciało I believe- no ładnie ładnie- pomyślałam. Potem reszta...No i tak sobie siedziałąm na dywanie i myślałam: qrcze...szkoda że nie jest taka dobra (w tym momencie teraz trzaskam się w głowe jaka ja głupia byłam). Przesłuchalam ją tak na szybko- wiecie, byłam tak zachłanna tej muzyki że wszystko jechałam na przewijaniu tylko po to żeby refren usłyszeć. Podobało mi się od samego początku Bed of roses, I believe, I sleep i uwaga- Dry county ale do momentu gdy Jon śpiewa, bo co tam mnie reszta miała obchodzic, jakaś gitara będzie przynudzać (w tym momencie chyba pójde i walnę się książką po głowie jaka ja byłam głupia).

I tak to było. Tylko nie wiedzieć czemu do tych "wybranych" piosenek z KTF ciągnęło mnie bardziej niż do całego Crusha. Tzn. przedtem słuchałąm Crusha cały czas, a teraz nagle ciągle KTF. I w końcu jakimś cudem stało się tak że kaseta przeleciała od początku do końca. Tak porządnie. I nagle olśnienie:
a) jaka ja jestem głupia
b) przecież to jest genialne

No więc teraz opisze po kolei piosenki:

I believe- fantastycznie otwiera album, jest optymistyczna, po prostu może się dziac co chce- a ja sobie puszzcę I believe i powiem że nie zrezygnuje z tego co myślę, co robie i wiem że to ma jakis sens. Po prostu jedno z moich haseł- I believe- i tyle. 10/10

Keep the faith- grana na każdym konercie. Ma fantastyczny text, na dodatek jak Jon go jeszcze bardziej zaakcentuje przez wdzieranie się to po prostu ciarki człowieka przechodzą. Keep the faith to hasło które mówię codziennie- jak nie innym to samej sobie. To moje motto. I znowu ta piosenka opowiada o życiu i znowu jest szczera ale ma taką moc że trudno to opisac. "I`ve been walink in a footsteps..."- ten wyciszony głos...i nagle BUUM. Genialna piosenka- równiez jeden z moich hymnów (of kors za hymn hymnów uznałam TD). Aha- i clip jest świetny!10/10

I`ll sleep when I`m dead- aż chce się żyć. Po prostu chce się przy tym życ, bawic, nie martwić się pokopaną szkołą, głupimi koleżankami- robić to co się uważa za słuszne, bo tak jak w moim podpisie- doba nie ma 25h i nie chcę potem żałować że czegoś nie zrobiłam. Korzystać z życia na maxa, wycisnąc z niego wszystko co dobre, a to co złe- olać. Kocham ją. 10/10

In these arms- doszłam do wniosku że dobrze wychodzi na koncertach. Jest świetna. Taka hmm... krzykliwa? Tzn. nie że Jon w niej wrzeszczy tylko jest taka podniosła, taka ...chyba nazwę to wyraźna- po prostu chce miec kobiete in these arms tonight. :grin: 9/10

Bed of roses- powstała spontanicznie. I powiem to kolejny raz- Jon solo pisze najlepsze texty (bez urazy dla Richa). Ale po prostu gdy jest sam powstają takie cuda...Obudził się w hotelu, miał doła, tęsknił, chciał sie wytłumaczyć, coś obiecac swojej kobiecie...podszedł do pianina i jak to mówił zaczął walić po klawiszach i pisac dokładnie to co czuł. I tak powstało BOR. Dla mnie to jedna z 2 najpiekniejszych ballad BJ, jest niesmiertelna. Naet moja mama mówi ze jest piękna a ona nie używa słowa "piekna" w stosunku do BJ. Nie wiem czy bardziej kocham Always czy bed of roses. Czasami wyżej stawiam BOR, czasami tą drugą. Jednak już sam tytuł "bed of roses" jest piękny. Taka metafora, takie opisywanie miłości. I znowu sie powtórze ale wszystko jest szczere- powstałą kolejna niesamowita historia która kolejny raz jest prawdziwa. Bo opowiada o Jonie. Dla mnie ma 11/10

If I was your mother- wooow to jest dopiero coś. Świetny głos, świetna gitara i ten chórek "mother, mother". Po prostu idealnie mi pasuje na KTF. 8/10

Dry county- ojej...tu mi będzie ciężko. Ta piosenka to również jeden z moich hymnów. Ma taki text że mi sie czasem zimno robi. Znowu prawdziwa i znowu najlepsza bo znowu Jon sam text napisał. "Across the border they change water into wine"- już sam początek wprowadza taki nastrój...jakiś może strach i takie uświadomienie nam ze to dry county jest przeciez tak blisko...where nobody cries and no one`s getting out of here alive. I znowu prawdziwa historia tylko nie opowiada o jednym człowieku, a o bardzo wielu. Troche w niej opisu nadziei jak facet bierze zonę i dzieci i szuka lepszego życia ale nie może znaleźć. Znowu troche proszenia Boga o poprawę sytuacji, może nieświadomie, trochę qrzenia, pozorne niedowierzanie że ktos to życie może zmienić ale jednak w głebi serca nadzieja ze sie uda, że ktoś pomoże. Porażka, nikt faceta nie słucha, nie ma za co żyć, nie ma jak żyć. Znwo ból- "and if I could choose the way I`ll die make it by the gun or knife, cause the other way there`s too much pain , night after night after night after night"- ten wers mnie rozbraja. I jeszcze wspomnienia że człowiek czasem pracuje, goni za czymś, a zapłata materialna za to co zrobił nic mu nie daje. Czuje sie jeszcze gorzej, jak śmiec, nic nie warty. Poświęca zycie za gonienie za czymś, a zapomina o tym co w życiu jest tak naprawde najawżniejsze. Te napisy które pojawiają się w teledysku, ten ognień, to pustkowie- czysty geniusz. "every man is a hero...in his dreams"- no po prostu jak to widzę to zaczynam wreszcie myśleć o tym wszystkim. Sam text daje tyle do myślenia. Poza tym- solo Richa. Dla mnie napiekniejsze solo jakie kiedykolwiek słyszałam i nic go nie pobije. Ta gitara tak "wyje" normalnie w tym dry county, z tego bólu z tego że codziennie ten człowiek jest bliżej śmierci, że wszystko jest bez sensu. CUDO. Dry county przedstawia obraz tego co złe, tego do czego nie powinno sie dążyć. Nie mówi - popraw się i zrób tak w senie dosłownym. Ukazuje to co złe w taki sposób żeby człowiek sam to zauważył, ze nie na tym życie polega i sam ma odgadnąc do czego ma dążyć. Poza skale dla mnie.

Woman in love- taka wesoła pioseneczka o kobietach hehe. Najlepiej do niej troche się powygłupiać. Text- jak najbardziej z pnktu widzenia faceta :grin: Przecież my takie nie jestesmy ;) 7/10

Fear- znowu text tylko Jona. Troche zawsze kojarzy mi sie z If I was your mother. To darcie się feaaaar jest świetne. Ostatnie wersy są najlepsze: Still that`s what you call living, That`s surviving to me and survivng is living to die in fear". Bardzo dobra. 8/10

I want you- znowu Jon. Taka kochana, facet próbuje powiedzieć kobiecie że ją bardzo kocha. Text mówi sam za siebie. Miło się tego słucha. 8/10

Blame it on the love of rock n` roll- w sumie to ta piosenkajest niedoceniana. A jest superowa. Takie coś na styl biografi BJ. Ni i wesołe jak I sleep when I`m dead. Ja ją bardzo lubię- taka troche szalona, w sam raz do zabawy i właściwie chociaż starsza mówi o tym co nas spotyka i teraz. Hehe głupi nauczyciele i przede wszystkim ci...którzy "they don`t understand what we all know". 8/10

Little bit of soul- kiedyś jej nie lubiłam i zawsze pomijałam. Ale trochę zaczęła mi sie kojarzyć z Love for sale. I też była na końcu tak jak na poprzedniej płycie własnie Love for sale. Milutko :) No i to "whoa oh" takie przedłużane jest fajne. 7/10

Uwaga biorę kalkulatr. DC miało byc poza skalą więc policze to jako 12punktów. O i prosze- średnia równa dokładnie 9. Wszystko się zgadza. Tak więc podsumowując- Keep The Faith należy do moich ukochanych płyt (przypominam TD&KTF&NJ). Od razu widac ze grają na niej bardziej dojrzale. Solo Richa jest nie do pobicia (nawet się rymuje hehe). I jest tu aż 6 piosenek które Jon sam napisał. O i oczywiście david współtworzy heh In these arms. Keep tha faith jest jak mówię jedną z moich ukochanych płyt. Czasem nie moge się zdecydowac czy stawiam wyzej TD czy KTF. Oczywiśie TD to już szczyt geniuszu jeżeli chodzi o texty ale Keep the faith ma taki niesamowity klimat. Od razu czuje się początek lat 90. Ludzie troche zmienieni po crazy 80`s ale nadal chodza w podartych wyblakłych jeansach i słuchają tego co dobre (ehh co sie potem zmieni). KTF jest dojrzałe. Dla mnie bardzo ważne bo to mój drugi album. Poza tym uważam ze heh może to malo muzyczne ale jest tu najlepsza ksiązeczka. Te zdjęcia są świetne. Po prostu nic tego nie pobije. No i ten motyw- lepszego nie widziałam. Na okłądce te ręce i napis Keep The Faith. Moze to głupio zabrzmi ale to jedna z najpiekniejszych rzeczy jaką człowiek może zobaczyć. Hehe tak. Ja wiem ze to tylko ksiązeczka, ale ona cos ważnego nam mówi. I tak własnie dochdze do najważneijszego- Keep The Faith bardzo bardzo bardzo bardzo sobie cenię bo to płyta dzięki której dali sobie 2 szansę. Rozstali sie po New Jersey ale jednak przyjaźń i miłośc do muzyki nie umarła. Wtedy byl koniec, ale pokazali że z każdego dna można sie podnieść- wystarczy tylko keep the faith. I zarazem keep the faith że będziemy to robic jutro i pojutrze i za 20 lat. Ta płyta jest osobista, to takie starting all over again. Oki- gramy odważniej, dojrzalej, a czy to sie spodoba- nie wiemy. Ale robimy to co kochamy. Yeah, odważni byli że zdecydowali się zagrac razem jeszcze raz. Keep The Faith zawsze będzie mi pokazywać że nic nie jest stracone i wszystko można naprawić. Poza tym- tytuł pasuje idealnie. I jeszcze to wykonanie live Dry County ktore można ściągnąc z komnaty- mówi samo za siebie. Pod tym względem, jest to płyta którą cenię najbardziej. w ogóle kocham Keep The Faith. [serducho][serducho][serducho][serducho][serducho]- dla każdego po 1 za to co zrobili :grin:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Gina on 02 Lis 2002 06:51

bedzie sucho i konkretnie dlatego ze jest dwunasta w nocy i dlatego ze od 2 m-cy nie sluchalam KTF bo .... bo wlasnie nie wiem - chyba zgniela mi plyta...nie wiem - po prostu jej nie ma nigdzie w domu (tzn. moj balagan w pokoju przypomina stajnie Augiasza no ale bez przesady...) no w kazdym razie mam kasete ktora lezy gdzies tam a nie mam plyty - wiec jak zaczne sie tak na serio martwic to przekope piwnice w bloku i fundamenty i znajde.. ale poki co :

I Believe 9/1o
Keep The Faith 9/1o
I'll Sleep When I'm Dead 7/1o
In These Arms 7/1o
Bed Of Roses 1o/1o
If I Was Your Mother 1o/1o
Dry County 1o/1o
Woman In Love 6/1o
Fear 9/1o
I Want You 9/1o
Blame It On The Love Of Rock And Roll 1o/1o
Little Bit Of Soul 6/1o
Save A Prayer 8/1o
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez JULIA on 08 Lis 2002 00:21

Być może nie jest 12 w nocy,ale ja nie lubię sie rozpisywać i równiesz napisze "suche i konkretne" oceny. KTF bardzo lubię,byla to jedna z pierwszych płyt jakie kupiłam kiedy poznałam Bon Jovi. Od razu bardzo mi sie spodobała i przez długi czas słuchałam jej w kólko.
Więc:

1. I Belive 9/10
2.Keep The Faith 10/10
3.I`ll Sleep When I`m Dead 10/10
4.In These Arms 9/10
5.Bed Of Roses 10/10
6.If I Was Your Mother 10/10
7.Dry County 20/10
8.Woman In Love 9/20
9.Fear 10/10
10.I Want You 10/10
11.Blame It On The Love Of Rock & Roll 10/10
12.Little Bit Of Soul 9/10
13.Save A Prayer 10/10

Jak widać płytw oceniłam dość wysoko.Większość piosenek oceniłam maksymalnie.Ahhh kochane KTF.............
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez Anonymous on 09 Lis 2002 03:54

KTF była moją trzecią płytą BJ choć na początku planowałam kupić ją jako ostatnią.Po pierwszym jej przesłuchaniu nie byłam wcale zachwycona jednak już za drugim razem zmieniłam zdanie i nie mogłam wyjść do szkoły aby nie przesłuchać "If I was your mother" lub "Dry counrty".
Ta płytka stała się moim nr.1, jednak gdy kupiła TD spadła na drugie miejsce.Nadal jednak uważam że jest ona jedną z najlepszych płyt
Bon Jovi. :grin:
A więc:

1.I believe 9/10
2.Keep the fight 8/10
3.I'll sleep when I'm dead 10/10
4.In these arms 9/10
5.Bed of roses 10/10
6.If I was your mother 10/10
7.Dry county 10/10
8.Women in love 8/10
9.Fear 6/10
10.I want you 10/10
11.Blame in on the loveof rock & roll 10/10
12.Little bit of soul 7/10
Anonymous

Postprzez NiKKi Rebel on 28 Lis 2002 01:46

KTF to cd, którą dostałam od kumpla. I to nie byle jakiego, bo ze Szwajcarii. Goścu dał mi ORYGINALNĄ cd za friko :wink: Dobra, ale nie po to tu jestem, zeby pisac jak ją zdobyłam :black: :grin:

KTF uważam za świetną płytkę. Sa ballady i to nie byle jakie i extra maxymalnie rockowe kawałki.

1.I believe 11/10
2.Keep the faith 10/10
3.I'll sleep when I'm dead 10/10
4.In these arms 10/10
5.Bed of roses 10/10
6.If I was your mother 10/10
7.Dry county 11/10
8.Women in love 9/10
9.Fear 8/10
10.I want you 10/10
11.Blame in on the love of rock & roll 10/10
12.Little bit of soul 9/10
13.Save A Prayer 10/10

Jakby nie patrzac płytke oceniam bardzo wysoko :wink: :wink:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Tommy on 28 Lis 2002 03:49

Oki, czas na mnie. Wiec KTF moge bez problemow uznac za najlepszy album BJ (dla mnie oczywiscie :grin: ). Song'by'song:

1. I Believe- wow co za piosenka. Od pierwszego przesluchania powalila mnie na kolana a poza tym zawsze mialem uczucie jakbym gdzies juz ja slyszal(musialem byc baaardzo malutki :grin: ). Kolejny swietny hymn BJ tym razem o wierze w siebie i we wlasne sily. Swietne- 10/10
2. Keep the Faith- kolejny swietny song i kolejny hymn o wierze. Super text i ekstra solowka, poza tym glos Jona( zreszta na tej plycie Jon chyba brzmi najlepiej w swojej karierze)- 10/10

3. Sleep When I'm Dead- poczatek piosenek BJ mowiacych o maksymalnym kozystaniu z zycia. Wedlug mnie LIVE brzmi lepiej ale i tak- 10/10

4. In These Arms- ballado-rocker i kolejna latwo wpadajaca w ucho piosenka. Swietna od pierwszego przesluchania, taka.... optymistycznie wesola- 10/10

5. Bed of Roses- w mojej opini najlepsza ballada BJ( i dla mnie tez najlepsza piosenka BJ). Tu nic nie napisze co nie zostalo juz powiedziane- 11/10

6. If I Was Your Mother-ostry fajny kawalek, swietna solowka i desperacki tekst(desperacki w sensie desperackie przeslanie :grin: ) 9/10

7. Dry County- bez komentarza- 10,5/10

8. Woman in Love- hmm, na poczatku nie podobala mi sie ta piosenka ale z czasem sie do niej "przyzwyczailem" i teraz nie moge sobie wyobrazic tego albumu bez tej piosenki- 7/10

9. Fear- na poczatku sytuacja podobna do poprzedniczki ale oceniam ja wyzej- 8/10

10. I Want You- a tu odwrotnie. Na poczatku bardzo podobala mi sie ta piosenka ale z czasem jakos mi sie znudzila. Jakas taka za slodka balladka pomimo ze ma fajny tekst i Jon ma tu chyba najlepszy glos na plycie- 8/10

11. Blame It on the Love of Rock'n'Roll- kawalek podobny do I'll sleep when I'm dead. Coz moge powiedziec, wszystko jest w tekscie :grin: - 9/10

12. A Little Bit of Soul- swietne zakonczenie. BJ i blues! Fajny klimacik i swietna koncowka jak Jon spiewa "I need a little bit of love,..." i szkoda ze w tym momencie jest wlasnie koniec- 9/10

Podsumowujac- SIMPLY THE BEST :grin: :grin: :grin:

Don't tell me what to do, I'm having fun!!!
Image
Awatar użytkownika
Tommy
Wanted Dead Or Alive

Od: 02 Mar 2002 03:07
Miejscowość: Bia

Postprzez Klaudia on 15 Gru 2002 22:05

Jechałam (już ponad rok temu...) do Empiku z zamiarem kupienia OWN, ale znalazłam na półce po 'zakręconej' cenie 11,90 Keep The Faith.
Dla mnie jest to najlepsze dzieło BJ :grin:
Ten album zawsze potrafi mnie napełnić radością. Czasem wyciąga z dołka :wink:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Kourin on 30 Gru 2002 03:39

Dla mnie KTF jest najlepszym albumem BJ. Po czym to poznaję? Po tym, że jestem ostrym krytykiem i trudno mi się spodobać i nie ma płyty BJ, na której nie przeskakiwałabym utworów, które mi się nie podobają... Więc:

1. "I Believe" - YEAH. 10/10
2. "Keep The Faith" - Nieco mi się znudziła, ale song sam w sobie - miodzio. 10/10
3. "I'll Sleep When I'm Dead" - Mogę tylko powiedzieć 10/10.
4. "In These Arms" - Pierwsza piosenka, jaką usłyszałam z albumu (z przyczyn złożonych :)). 10/10
5. "Bed Of Roses" - NIE. To jest ten jedyny song który przeskakuję. 0/10
6. "If I Was Your Mother" - UJEEEEE... 10/10
7. "Dry County" - 10/10, no comments.
8. "Woman In Love" - śmieszna, ale razi mnie jako kapkę nieoryginalna. 8/10
9. "Fear" - Ech... 10/10
10. "I Want You" - Kiedyś bosko, teraz już nieco mniej... Ale song dostaje 9/10 za to, że mnie kiedyś oczarował i zainspirował.
11. "Blame It On The Love Of Rock & Roll" - 10/10!
12. "A Little Bit Of Soul" - Hym... Mało mu brakuje, bym przewijała, ale jednak... 5/10
13. "Save A Prayer" - UJE. 10/10

Powyższe oceny świadczą o tym, jak ja tę płytkę kocham :) I jak mam dobry humor, to nawet "Bed Of Roses" przesłucham z rozpędu :))

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez trapper on 31 Gru 2002 16:09

1. "I Believe" - sympatyczny kawałek - dobry na otwarcie. 9/10
2. "Keep The Faith" - chwilowo odczuwam przesyt, ale jako całość, niezłe 9/10
3. "I'll Sleep When I'm Dead" - kiedyś marzyłem , żeby tak zaśpiewać, ale odkąd zostałem lekarzem nienawidzę tej piosenki :grin:. 10/10
4. "In These Arms" - EXTRA! Nie ma nic lepszego do rozbudzenia w aucie, podczas nocnej jazdy jak "ITA", może tylko "I am a rock" SImoa&Garfunkela 10/10
5. "Bed Of Roses" - TAK. Wyciąć z płyty i umieścić w Sevres jako wzorzec rockowej ballady.10/10
6. "If I Was Your Mother" - doskonałe 10/10
7. "Dry County" - 10/10, Bedziecie się śmiać, ale ten kawałek zawsze słucham przed Bożym Narodzeniem, żeby wprowadzić się w świąteczny nastrój - doskonały kawałek, żeby zastanowić się przy nim nad sobą.
8. "Woman In Love" - GENIUSZ! PO PROSTU GENIUSZ! 10/10
9. "Fear" - Śweitne, mógłby do tego powstać clip. 10/10
10. "I Want You" - Hmmmmmm 7/10
11. "Blame It On The Love Of Rock & Roll" -perfekcja 10/10!
12. "A Little Bit Of Soul" - przyjemne 7/10
13. "Save A Prayer" - Dobre 7/10

Przecież my takie nie jestesmy ;)

Nie :grin: ?

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez anfield on 03 Sty 2003 03:32

to była moja 3 płyta BJ (po crossroad i these days) jaką kupiłem. postaram sie skócic mojego zachwyty na tym geniuszem do minimum

I Believe - 9 za piosenkę + punkt za extra clip 10/10
Keep The Faith 10/10
I'll Sleep When I'm Dead 7.5/10 In These Arms 8/10
Bed Of Roses 9.5/10
Dry County - arcydzieło 10/10
If I Was Your Mother 9/10
Women In Love - jaka prawdziwa 8/10
Fear - najlepszy materiał na teledysk 8/10
I Want You - najgorsza na płycie 7/10
Blame It On The Love Of Rock N' Roll 9/10
Little Bit Of Soul - jedna z lepszych 10/10
Save A Prayer -kojarzy mi się z Rockin' In The Free World 9/10

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Tico on 27 Cze 2003 22:42

Jakoś tak mnie dziś naszło żeby napisać coś o mojej drugiej ukochanej płytce BJ (zaraz po NJ). A Więc:
1. "I Believe" - Super zaczyna płytke, chłopaki zawsze potrafią wybrać odpowiednią piosenkę na początek :grin: nastraja mnie bardzo pozytywnie. Bardzo fajny teledysk, taki nie w stylu BJ 8/10
2. "Keep The Faith" - Jedna z moich ulubionych piosenek BJ, poprostu cuuuuudo pod każdym względem :grin: no i jeszcze teledysk, jeden z fajniejszych BJ 10/10
3. "I'll Sleep When I'm Dead" - bardzo fajna rock'owa piosenka z super tekstem i znów rewelacyjnym teledyskiem nic dodać nic ująć poprostu 10/10
4. "In These Arms" - Kiedyś bardzo lubiłem tę piosenkę, teraz jakoś mi już się troszke znudziła ale i tak rewelacja. Największym plusem tej piosenki dla mnie jest tekst, taki romantyczny :grin: 8/10
5. "Bed Of Roses" - Dlaczego ja nie kocham tej piosenki??? Jasne że mi się podoba, ale nie uważam jej za rewelacyjną. Wiem że jest to osobista piosenka Jona ale do mnie poprostu jakoś nie przemiawia, nie ma tego power'a co np Always, teledysk fajny ale nie rewelacyjny 7/10
6. "If I Was Your Mother" - To jest to...ten ciężki riff Richie'go...piosenka w sumie dość prosta ale naprawde fajna i jak na BJ ostro zagrana + teledysk bardzo pasujący do ostrości piosenki 8/10
7. "Dry County" - Nie będe się rozpisywał na temat tej piosenki bo nic nowego nie wymyśle....Jedna z najlepszych kompozycji BJ według mnie. Uwielbiam tak długie piosenki, szkoda że Jon i spółka mają ich tak mało ale mi DC rekompensuje ich brak. Ten tekst, ta solówka i TELEDYSK idealnie oddający klimat piosenki - poza skalą 11/10
8. "Woman In Love" - W sumie fajny kawałek, szczególnie tekstowo :grin: :grin: :grin: jednak do mnie jakoś nie przemawia, nie wiem może kiedyś. W sumie to wciąż tę płytę poznaje i ciągle coś nowego odkrywam, także może kiedyś coś w tej piosence odkryje...narazie: 7/10
9. "Fear" - sytuacja praktycznie identyczna jak w przypadku poprzedniczki jednak w Fear już kiedyś coś odkryłem ale i tak 7/10
10. "I Want You" - ballada, dość dziwna, inna. Brak w niej tego typowego schematu Bon Jovi, tak mi się przynajmniej wydaje :P Musze przyznać że nie cenie sobie zbytnio tej piosenki chociaż ostatnio jakoś zaczyna mi się podobać 7/10
11. "Blame it on love of rock & roll" - poprostu kultowa! Według mnie nie doceniana, uwielbiam ją. Największy plus to tekst, odzwierciedlający nie tylko Jona i Richiego ale również częściowo NAS. Muzycznie już aż tak dobrze nie jest, jednak jest to piosenka bardzo lekka i przyjemna, niosąca ze sobą pozytywną energię! 10/10
12. "Little bit soul" - niby piosenka poprawna ale jakoś nie mogę się do niej przekonać...może kiedyś. Ma coś w sobie ale ja jeszcze tego nie odkryłem... 7/10

Ogólnie wygląda to tak jakbym zjechał płytkę. Jednak tak nie jest, uważam że jest naprawde rewelacyjna. Może jest dość nie równa i stąd te nie które dość niskie oceny...
Nie wiem, w każdym razie, nie ma na tej płycie piosenki którą bym omijał, uwielbiam każdą, jednak nie które to poprostu perełki :grin:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

keep the faith

Postprzez lucky on 15 Kwi 2004 23:53

To jedna z pierwszych płyt Bon Jovi jakie kupiłam i chyba nie będę odkrywcza jeżeli powiem, że jest zajefana. Pomyślałam sobie, że przedstawie Wam ocene płytki, która pozwoliła BJ znów wejść w szeregi najlepszych grup rockowych in the world. :drumkit:

I Believe - Naprawde extra clip, taki inny niżwszystkie. 9,5/10
Keep The Faith- bomba 10/10 :thumbup:
I'll Sleep When I'm Dead .Fajowy clip, song też.Fajnie się go słucha live. 9/10
In These Arms. Uwielbiam i co tu więcej mówić. 10/10
Bed Of Roses Nadal lubię oglądać clip, ale za songiem już nie przepadam. Znudził mi się. 7/10
Dry County - arcydzieło 10/10 :lying:
If I Was Your Mother Mojej. mamie bardzo podoba się piosenka, mi też 10/10 :woot:
Women In Love - Głeboka, fajna, prawdziwa 8/10
Fear -Fajny byłby z niego clip. 8,5/10
I Want You - Dobre 7/10
Blame It On The Love Of Rock N' Roll- Extra 9/10
Little Bit Of Soul -Bomba 9/10
Save A Prayer I [serducho] YOU 11/10 :silly:
Awatar użytkownika
lucky
These Days

Od: 27 Mar 2004 00:45
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 06 Paź 2004 05:17

Ograniczę się też do takiego "rankingu" gdyż o tej płycie pisałem już tysiąc razy w różnych miejscach ;)

Tak więc:
1- I Believe: 1o/1o
2- Keep The Faith: 3o/1o
3- I'll Sleep When I'm Dead: 9/1o
4- In These Arms: 1o/1o
5- Bed Of Roses: 1o/1o
6- If I Was Your Mother: 11/1o
7- Dry County: 1000000000000000000000000000000000000000000000/1o (wiem, że taki wynik trąca infantylnością, ale tak po prostu czuję...)
8- Woman In Love: 7/1o
9- Fear: 1o/1o
10- I Want You: 8/1o
11- Blame It On The Love Of Rock'n'roll: 9/1o
12- Little Bit Of Soul: 5/1o
13- Save the Prayer: 3o/1o

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez ROKITA on 21 Mar 2005 04:01

to jest wielki album i wspoanialy rozwojowo mamy tu wszystko wspanialy hymn ballady optimistyczne piosenki czego trzeba ,ja daje ocene 10 /10

jestem diab
Awatar użytkownika
ROKITA
Livin' On A Prayer

Od: 20 Lut 2005 04:59
Miejscowość: wroc

Postprzez 99-in-the-shade on 15 Wrz 2005 02:39

I Believe - 10/10, świetna, mocna rzecz na rozpoczęcie.

Keep The Faith - 9/10, co tu pisać o klasykach :P

I'll Sleep When I'm Dead - 10/10, za optymizm i ogólną... hmmm... no ogólne wariactwo, interpretujcie jak chcecie. No i klip :D

In These Arms - 10,5/10! za ten niesamowity 'kop', praktycznie taki, jak przy LOAP, który sprawia, że mam ochotę skakać po pokoju nawet w stanie największego doła :boogie: I klip, który zawsze z zapartym tchem oglądam. Po prostu go uwielbiam. :pray:

Bed Of Roses - 10/10! Za unisono Jona i Rycha, puszczane tak głośno, że aż szyby w oknach drżą, świeczki i góry w klipie.

If I Was Your Mother - 10/10, za ten szok przy pierwszym przesłuchaniu :lmao:

Dry Country - 10/10 za całokształt.

Woman In Love - 7/10, często omijam.

Fear - 7/10, jw.

I Want You - 10/10. Pierwsze wrażenie najmocniejsze :)

Blame It On The Love Of Rock & Roll - 10/10 'It feels so good, it ought to be illegal...' :grin:

Little Bit Of Soul - 8/10

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Postprzez Ricky Skywalker on 01 Paź 2006 18:58

Jak to się stało, że mnie tu jeszcze nie było...? ;)

I Believe - niesamowity początek płyty - od razu dowiadujemy się, czym będzie cała reszta - przesyconą niezwykłym optymizmem, piękną, zróżnicowaną płytą. 10/10

Keep The Faith - przez dłuższy czas moja ulubiona piosenka BJ, teraz mi się wprawdzie nieco przejadła (a może lepiej poznałem resztę albumów i odkryłem w całej okazałości takie Father Time, Undiscovered Soul, Santa Fe czy Something To Believe In) - nie zmienia to jednak faktu, że wciąż pozostaje w ścisłej czołówce moich ulubionych utworów. Piękna solówka, genialny tekst, najlepsze video z wszystkich BJ. Sometimes I wish that I was blind... 10/10

I''ll Sleep When I''m Dead - zabawny song. Seven days of saturday is all that I need... Jest wśród nas ktoś, kto nigdy tak nie powiedział lub pomyślał? :D Nie sądzę ;) 9/10

In These Arms - za dużo razy powtarzają refren :D Ale kolejna z dobrych, potężnie zapadających w pamięć piosenek mających „to coś” ;) 9/10

Bed Of Roses - jedna z lepszych solówek w historii BJ. I to video... i te słowa... od samego początku do końca. Jon musiał być naprawdę mocno natchniony, gdy to pisał... 10/10

If I Was Your Mother - chyba najostrzejsza z piosenek BJ. Tell me what I got to do, to make my life mean more to you... Ileż razy zadawałem sobie to pytanie, gdy dawno temu o kimś myślałem... i wciąż nie znam na nie odpowiedzi... 10/10

Dry County - doskonała, choć długaśna ballada. Klimat, klimat, klimat... słowo, które powtarzam czasem do znudzenia, jednak w wypadku tej piosenki nabiera szczególnego znaczenia. No i ten pełen przenośni tekst... ;) 10/10

Woman In Love - a to jest akurat jedna ze słabszych piosenek na tym albumie... 7/10

Fear - trochę dziwny utwór, z zabójczo prostym refrenem, chwilami czuć taki trochę nastrój grozy :D 8/10

I Want You - troszkę przesłodzona balladka, ale tekst refrenu niesamowicie podnosi jej ocenę. 9/10

Blame It On The Love Of Rock And Roll - ojjj, chwilami to cały ja :D I''ll never grow up and I''ll never grow old - blame it on the love of rock & roll! :D 10/10

Little Bit Of Soul - jak już pisałem kiedyś w BJ Song Battle - to takie prawie 6 minut czekania na ostatni utwór. Ale nie znaczy, że to stracone 6 minut ;) 7,5/10

Save A Prayer – zadziwiajacy wstęp, potem nietypowy głos Jona. Piękny tekst, świetnie dobrane, wyważone tło muzyczne - aż dziw bierze, że to tylko bonus... 10/10

Z powyższych wynurzeń - chwilami wręcz peanów - wywnioskować można chyba, że płytę lubię i to bardzo. W praktyce jest to moja ulubiona płyta zespołu, którą cenię sobie bardziej niż TD, bardziej niż NJ i praktycznie całą resztę oprócz Rychowego „Strangera” ; ) Wspaniałe teksty, doskonała muzyka. Czasami jest najlepszym lekiem na świat, którego ma się dosyć...

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Bovi on 01 Lut 2007 04:26

’Keep the faith’’ jest osobiście moja ulubiona płyta. Jest połączeniem mocnego rocka z pięknymi balladami .Słyszałem często negatywne wypowiedzi na temat tej płyty, ze jest dużo słabszą od SWW czy NJ,ale KTF to lata 90 inne czasy, muzyka się zmieniła, prawie wszystkie rockowe zestpoly zmnieniły nieznacznie styl grania, stały się bardziej komercyjne. KTF zaczyna sie bardzo rockowo, to dobrze. ‘’I Believe’’ nie jest materiałem na hit, ale jest to ciekawy ''pazur'' do ktorego nakrecona nietpowy teledysk , lecz całkiem fajny. Niestety ta piosenka nie stala sie duzy hitem, co zbytnio nie dziwi. HITEM stała sie natomiast druga piosenka z KTF jest to utwor...Keep the faith.Jest to rockowa , bujająca się bardzo szybka ''lokomotywa'' ktora porywa wszystkich ktorzy sluchaja jak przejezdza. Hit wspaniale spisuje się na koncertach, niesamowite solo Sambory, praca Tico tez jest wspaniała , refren niesamowity. To tego utwory nakręcony klip , osobiście mój ulubiony. Olbrzymi hit ,zdobyl duza popularnosc.’’I'll Sleep When I'm Dead’’ jest ciekawa , rytmiczna piosenka , nakrecona smieszny teledysk , ''very good'' tylko tyle można powiedzieć na ten temat .In These Arms jest wspaniala rockowa ballada, posiadajac a fajne klip w stylu ''live'',Riche robi niesamowite solo. ’’Bed of roses’’ nie trzeba nikomu przedstawiac , jest to obok ‘’Always’’ największy balladowy przebój, wszystko bardzo dobre: tekst, teledysk. Piosenka zaczyna sie powoli zas koniec jest niesamowicie uniosly. ‘’If I Was Your Mother’’ jest mocna rockowym utworem lecz slabszym od Keep the faith , dlatego nie zapamietano jej zbyt dobrze.7 piosenka jest utworem wg mnie najlepszym i calej plyty, mnianowicie ''Dry County'' to wspaniała, genialna , niesamowita i dluga(trwa niecale 10 min) piosenka, ktora wedlug mnie jest najlepsza piosenka nie tylko na KTF, ale najlepsza w dorobku BJ . Mogę nawet powiedzieć ze jest to jedna z lepszych rockowych utworów w historii. Zmiana tempa ,wspaniale , długie solówki Sambory, napiecie ,wszystko to robi niesamowite wrażenie. Lecz niestety ta piosenka nie odnisla sukcesu na który nie zaprzeczalnie zasługuje, sam nie wiem dlaczego tak się stało??
Sadze ze KTF dzieli się na 2 części: właśnie omówiłem ta lepszą cześć, posiadająca niesamowite hiciory, natomiast reszta piosenek obniża nieco wartość całej płyty. ‘’Woman in love’’ jest już słabsza kompozycja , ale początkowo milo się ja słucha lecz nie da się jej słuchać zbyt wiele razy. ‘’Fear’’ to krótka ,bardzo rockowa kompozycja, ale nie ma szans w starciu z np. ‘’You give love a bad name’’.Natomiast ‘’I want you” robi dobre wrażenie, jedna z lepszych ballad na płycie. Blame It On The Love Of Rock & Roll jest wg mnie najgorszą piosenka na tej płycie, moze autorzy na sile probowali ''wepchnąć'' te piosenke , co bylo napewno błędem. Keepp the fait kończy sie ciekawie dwoma innymi niz wszystkie utworami ''Save a Prayer" oraz ''Litlle bit of soul'' które mimo wszystko pozostawiają mile wrazenie .Podsumujac cala płyta jest wg bardzo dobra, lecz trzeba pamiętać ze 1-sza połowa lat 90-tych obfitowała w wspaniałe piosenki . Keep the fait nalezala do jednych z tych płyt ktore na zawsze bede miały swoje miejsce w historii rocka.Na koniec pozwole sobie jeszcze ułozyc liste piosenek od najbardziej lubianych do najmniej przezmnie:1.Dry country.2.Keep the faith.3.Save a prayer.4.Bed of roses.5.In these arms.6.If was your mother.7.I'll Sleep When I'm Dead.8.Little Bit Of Soul.9.I Want You.10.I Believe.11.Woman In Love.12.Fear.13.Blame It On The Love Of Rock & Roll.

"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Bovi
Get Ready

Od: 31 Sty 2007 07:36

Postprzez kkglitter on 25 Mar 2007 18:20

By far, my favorite Joves disc....i love Fear, If I Was Your Mother,Dry County, and of course all the rest. very Bass driven and rhythm section oriented disc.....Bob Rock gave the band a heavy edge on this record....The ultimate Joves cd!hands down for me :)

oh by the way, some of the outtakes from this cd are also awesome: Drive, Save A Prayer....very different and experimental sounding tracks...some of Sambo's best guitar work!

i wish they would use Bob Rock again! anyone else agree?
kkglitter
Get Ready

Od: 25 Mar 2007 05:12

Strona główna FAN CENTER Recenzje Płyt