Jonny na scenie

Posty dotyczące frontmena zespołu.

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja Poszczególni członkowie Jon Bon Jovi

Jonny na scenie

Postprzez NiKKi Rebel on 08 Lis 2002 04:18

Chyba daję ten temat pod wpływem obejrzenia kasety z Wembley. :grin:

Chodzi mi dokładnie o 'taniec' Jona na scenie.
To jest coś niesamowitego! Facet rusza się wspaniale! Wie co ma robić, nigdy nie stoi w miejscu. Daje całego siebie! W swoim krótkim życiu obejrzałam już kilka koncertów, i na niektórych z nich (sorki, ale nie pamiętam na jakich) muzycy, nie wiedzieli zbytnio co zrobić np. podczas solówki. Np. wokalista stał w miejscu, trzymając microfon. I tak przez całe 2 minuty. U Jona tego nie ma. Facet biega, tańczy, skacze i wiele tego typu spraw! Zawsze coś się dzieje! To jest piękne!

to by było na tyle :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez sdms on 08 Lis 2002 04:28

Heh.... CO racja to racja.... dzieki tobie cos sobie przypomnialem.... Otoz pewnego razu na HBO lecial koncert z Zurichu (niestety nie caly:(....)... Ja niestety HBO nie mialem i nie mam, ale kolezanka mamy z pracy nagrala mi ten koncert... Jak go potem pozyczyla i ogladala to powiedziala, ze jest to najlepszy koncert jaki w zyciu widziala, czy cos w tym stylu... Wynika z tego jasno ze Bon Jovi jest po prostu najlepszym zespolem grajacym live... nic dodac nic ujac.... :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez erka on 08 Lis 2002 04:59

Dokładnie NiKKi. Jak mój tata zobaczył pierwszy raz ich koncert to zapytał ze zdziweniem:
- i on ma 40 lat???

Poza tym popatrzcie na te wszystkie babki które są na scenie- jak Jon poprosi je do tanca to podrygują jakby im mrówki wlazły w spodnie, a to glupio wygląda- leci takie OWN - Jon szaleje a taka baba z która on tańczy stoi sztywno. I facet zawsze wie co ze sobą zrobić- jak jest jakaś solówka to zaczyna wywijac że hej. No i jeszcze maxymalnie mi się podoba jak obraca się tak tyłem do publiczności i tak fajnie skacze jakby robił nożyce w powietrzu - wiecie o co mi chodzi?

I jeszcze jak Tico wali w bębny to on tak rękami też tak macha , tzn. w rytm perkusji. Super! Haha a widział ktoś jak się maca po tyłku na Crush tour przy OWN? Ze śmiechu padam. Albo jak tak podchodzi do Richa , tak jakby się skradał i obaj tak właściwie do siebie podłażą. Albo na koncercie z Bremy Jon z Richem tak swietnie do siebie plecami się no...stykają się ale tak śmiesznie to robią!

Aha- zauważyliście że Jon ma taki charakterystyczny ruch? Moja kuzynka nazwała to krakowiakiem. Po prostu wygląda to mniej więcej tak że skacze na jednej nodze, druga ma troche zgiętą- coś na styl bociana, ale to mi się podoba- nie do podrobienia hehe :grin:

A co do innych charakterystycznych rzeczy to Jon ma charakterystyczny śmiech, zawsze gdy się śmieje to kładzie sobie głowe na ramię, tzn tak ją przekręca i jakby sobie policzek w koszulke wycierał no a Rich ciągle powtarza słówko "basicly"- serio, przypatrzcie się i przysłuchajcie oglądając programy i koncerty :))

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez hard on 08 Lis 2002 23:17

Zgadzam sie Jon świetnie się rusza , zwłaszcza jak na KTF Richie gra solowke to on stoi przodem do Tico to very fajnie sie rusza .
wiecie o co mi chodzi?

Ja chyba wiem , on to zawsze robi pod koniec piosenek .

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez Gina on 08 Lis 2002 23:50

Qrde czy ja zawsze musze wychodzic na jakas anty ?
hmm no coz chyba taka juz moja rola na tym forum :grin: :grin: :grin:

ekhm : wiec tak
ogolnie rzecz biorac rusza sie w/g mnie w porzo, ale niektore jego podrygi sprawiaja ze zaczynam sie lac z faceta na caly glos
* wlasnie te nozyce
* i
Jon ma taki charakterystyczny ruch? Moja kuzynka nazwała to krakowiakiem. Po prostu wygląda to mniej więcej tak że skacze na jednej nodze, druga ma troche zgiętą- coś na styl bociana

jak tego *bociana* widze to mam ochote przelaczyc na inny kanal, dla mnie smieszne po prostu.....

ale jak juz powiedzialam - ogolnie - nie mam zastarzezen do tego jak sie rusza na scenie - - jak juz byla mowa o wabmley - przy Always - ahhhhh extra mu to wyszlo

co do tego ze biega na solowkach to fakt - dobrze ze cos robi, bo jak widze jak niektore cioty sotoja przy mikrofonie i gapia sie w publike podczas gdy gitarzysta szaleje ....ehh taki ktos wogole rock&rolla nie czuje
Jon jak juz powiedzieliscie czuje i gut :grin: :grin: :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez bonfankaa on 09 Lis 2002 03:09

mnie to sie podoba jak on tak np kleka przy mikrofonie jak w londynie na undivided zrobil to..te spojrzenia mmmmm albo jak tak sie wczuwa i spiewa no this aint a love song na live at wmbley..nie no poprostu on sie rusza..lata..rozgrzewa fanki hehe a sam sie czuje dowartosciowany :grin:

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Anonymous on 10 Lis 2002 01:57

Poza tym popatrzcie na te wszystkie babki które są na scenie- jak Jon poprosi je do tanca to podrygują jakby im mrówki wlazły w spodnie, a to glupio wygląda- leci takie OWN - Jon szaleje a taka baba z która on tańczy stoi sztywno

Może iwygląda to śmiesznie, ale postawcie się w sytuacji tych dziewczyn: stoją obok megagwiazdy rocka, w dodatku dzikiej i rozszalałej gwiazdy. W takiej sytuacji niewiele do głowy przychodzi. No ale do rzeczy: podpisuję się pod wszystkim. Facet ma po prostu DAR.
Anonymous

Postprzez Gina on 10 Lis 2002 02:15

moze nie pdo wszystkim - ja jestem na nie :grin:

heh ale w sumie fakt - tanczacy przede mna [ abo jeszcze lepiej.. ze mna Jon..] he he he :evilbat: znajac mnie bym sie lac zaczela :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Anonymous on 13 Lis 2002 08:33

On jest dla mnie niesamowity. NIe wiem czy juz sie chwaliłam moim uzaleznieniem, ale nie wyjde rano do szkoly, zanim nie poogladam przynajmniej kawałka wembley. Najbardziej uwielbiam ktf, przede wszystkim z powodu solowki richa (ale o tym za chwilke) i wlasnie "tańców" Jona.
jak obraca się tak tyłem do publiczności i tak fajnie skacze jakby robił nożyce w powietrzu - wiecie o co mi chodzi?

Po ogladnieciu ktf, to znaczy wlasnie po tych 'nozycach' moge spokojnie wyjsc do szkoly. No moze nei do konca spokojnie...., bo idąc zwykle sobie podspiewuję a czasme sie zapominam i poprostu sobie spiewam nasladujac rekoma gre Tica, hehhehe ciekawe jak to wyglada...(!?) :crazyeyes: :))

Co do Jona, to chlopak ma poprostu rewelacyjne te ruchy, ale jak pierwszy raz zobaczylam bociana, to najpierw mi sie zachcialo smiac, ale potem pomyslalam sobie, ze moze ta noga sama mu sie tak robi, hehehehee:)))) W kazdym razie nie lubie tego bociana ogladac.

A tak troszeczke po za tematem... czy zwrociliscie uwage na mimike twarzy na gesty Richa podczas solowek, zreszta nie tylko podzcas solowek. Nie wiem jak Wy, ale ja np. na takim Always z Wembley siedze jak zaczarowana i boje sie cokolwiek powiedziec, zeby to cudo, ktore rozgrywa sie przed moimi oczyma nie zniknelo nagle. Pewnie mysliscie, ze przesadzam..., ale ja jak patrze na twarz richa kiedy przy refrenie grajac tak kreci glowa w bok, jakby mowil "Nieeee, nieee, nieee", to zapiera mi dech w piersi.
Oki, to tyle...
Anonymous

Postprzez erka on 13 Lis 2002 20:32

Co do drugiej czesci posta to się jak najbardziej zgadzam (heh do 1 oczywiście też) .Ostatnio nawet mówiląm z Anią F o tym ze Rich może najlepszym gitarzystą na świecie nie jest (choc dla mnie jest #1 bo sami zobaczcie, a raczej usłyszcie jak gra) ale ma to coś- on gra z pasją i to jak najbardziej widac i słychać. I dlatego jest dla mnie najlepszy :angel:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Gina on 13 Lis 2002 22:12

sorki za offtopica -
ale ma to coś- on gra z pasją i to jak najbardziej widac i słychać. I dlatego jest dla mnie najlepszy

mam rozumiec ze reszta gitarzystow wedlug ciebie gra bez pasji ?
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez erka on 13 Lis 2002 22:48

Dlaczego reszta? Przecież nie istnieje cos takiego jak Rich i reszta "gitarowego świata". Każdy gra z pasją na swój sposób, chyba że jest po prostu zdolny i traktuje to już bardziej zarobkowo, popada w rutynę i po prostu gra bo ot tak, co ma innego robić. Lubi to ale żeby jakos super extra się temu oddawać- nie ma sensu. No są przecież tacy ludzie.

A ja czy się ktoś ze mną zgadza czy nie- widze tą pasję u Richa, innych szanuję , podziwiam, szczeka mi opada ale jak powiedziałam- to jest "to coś" i on to ma. I w sumie tak jak Madzia mówiła o tym jak on gra te solówki jak sie rusza itp. to oglądając inne koncerty u innych gitarzystów tego w takim stopniu nie widziałam. W sumie, to czasem jest tak że zwracam uwagę na piosenke jako ogół- w takich momentach. A od kiedy zaczęłam BJ słuchać oświeciło mnie że każdy- jak i gitarzysta ma tam rolę do spełnienia i w przypadku Richa pojęłam kim jest gitarzysta.

I skupiła się na nim moja uwaga, bo wyjątkowy to on jest jeżeli chodzi o muzykę.

Aha- bonia mialas taki fajny cytat- niestety nie zdazyłam go sobie zapisać, mogłabyś go dac jeszcze raz? To było coś o tym ze nie ważne czy jesteś najlepszy i perfekcyjny- najważniejsze jest robić to co sie robi- z pasją.

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Gina on 13 Lis 2002 22:56

Dlaczego reszta? Przecież nie istnieje cos takiego jak Rich i reszta "gitarowego świata".

no dla mnie nie - ale czytajac niektore posty dochodze do wniosku ze jednak niektorzy tak to widza ....
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Bon Jovi on 31 Maj 2004 05:44

Gina napisał(a):
Dlaczego reszta? Przecież nie istnieje cos takiego jak Rich i reszta "gitarowego świata".

no dla mnie nie - ale czytajac niektore posty dochodze do wniosku ze jednak niektorzy tak to widza ....

Są jeszcze inni gitarzyści i zespoły oprócz Richie'go Sambory i kapeli Bon Jovi????? :crazy: Pierwsze słyszę, poproszę o przykłady!!! I to już. :grin:

A tak na temat to Jon na scenie daje z siebie wszystko, tak samo jak i Richi czy też pozostali z BJ. Oglądałem kiedys koncert Oazis, to Liam stał chyba przez cały koncert /lub wiekszość, nie pamietam już już dokładnie/ w jednym miescu przy mikrofonie. Jak oglądałem koncert Metaliki z przed kilku dobrych latek, też dawali z siebie dużo. Wszystko zależy od danej kapeli, takie Oazis, którego wolaista myśli że jego kapela jest duż lepsza od Beatlesów, na której muzyece sie opierają, to nic dziwnego że nic innego od stania on nie umie. Taka jest moja opinia. w ogóle widać że na każdym koncercie wkładaja chłopaki duzo serca w to co robią i za to im dziekuję wszystkim /zarówno składowi z pierwszym basistą AJS jak i z drugim basistą HM/.

"Livin' On A Prayer"
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Get Ready

Od: 01 Kwi 2004 06:15
Miejscowość: Warszawa -

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja Poszczególni członkowie Jon Bon Jovi