Jon a sprawa gitar

Posty dotyczące frontmena zespołu.

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja Poszczególni członkowie Jon Bon Jovi

Jon a sprawa gitar

Postprzez Kourin on 11 Sty 2003 18:58

No właśnie. Czy Jon nadaje się na jakiegokolwiek gitarzystę? Oto jest pytanie.

imho - NIE. Parę chwytów umie i jeśli trzeba tylko zrobić podkład, to przejdzie. Ale on z tego, że ma gitarę i przez całą piosenkę gra trzy chwyty robi wielką aferę pt.: "O, patrzcie, mam gitarę, czyż nie jestem sexi boi" ;) Moja qmpela podsumowała go tak:

"Niech on się za gitarę nie bierze, bo mu legenda siada."

Co wy na to?

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez erka on 11 Sty 2003 21:19

Nie no ja go zawsze odbierałam tak że gra bo kocha. Bo ta pierwsza gitarę dostał jak miał 6 lat i sie chłopakowi spodobało, potem zaczął śpiewać i tak wyszło. No on tak gra żeby jakieś tło było do tego co śpiewa. Pasuje mi do takiego obrazka że siada, bierze gitare i śpiewa dla siebie samego. Ostatnio za to czytałam że jak nagrywał Destination to nagrał sie za wszystkie czasy i był z tego dumny że zrobił to sam. Fajnie gra ale gdyby np. miał być gitarzystą a nie śpiewać to ale gdzie tam. W życiu bym na to nie pozwoliła :grin:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez kawa on 11 Sty 2003 21:29

Jon na gitarce potrafi grac i robi to dobrze. Moze nie jest tak swietny jak Richie, ale grac i tak umie!!! Co prawda Rihie jest the best, ale Jona slabym gitarzysta nazwac nie mozna! A co do tego co napisala Erka, to racja. Ja tez bym mu nie pozwolila na kariere gitarzysty!!!!!!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Gina on 11 Sty 2003 22:02

eee ja tam go tez w roli zawodowego gitarzysty nie widze - bo facet az tak grac nie umie.
Noo moze nie tyle ze nie umie - ale on jest piosenkarzem i texciarzem - zawodowym gitarzysta to on nie jest i na pewno o tym wie.
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez ania_ughr on 12 Sty 2003 19:28

hey jon jest dobrym gitarzystą. co prawda lepiej śpi9ewa niż gra, ale i tak jest w tym bardzi dobry,. jakieś osolówki robi. a niektóe akordy wcale nie są podstawowe [przyglądałam sie].

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Arha on 13 Sty 2003 02:44

Nie no, Richowi Jon nie dorówna - ale skoro lubi to kto mu zabroni pobrzdąkać sobie czasami, nawet z pozą 'sexy boy z gitarą' :grin: jakieś hobby trzeba mieć, skoro ja chodzę po domu i wyję Livin on a prayer, to czemu Jon nie mógłby sobie chodzić po domu z gitarą i brzdąkać solo z Dry County?? (heh, nawiasem mówiąc to musiałby być rozbrajający widok :grin: )

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Anonymous on 14 Sty 2003 18:02

To, że Richiemu nie dorowna to pewne, ale znow nie jest tak zle, bo co najwazniejsze to ma poczucie rytmu i nie falszuje :wink:
Anonymous

Postprzez NiKKi Rebel on 15 Sty 2003 02:09

Jon gra, bo lubi :grin: :grin: :grin:

To, że Richiemu nie dorowna to pewne, ale znow nie jest tak zle, bo co najwazniejsze to ma poczucie rytmu i nie falszuje

Podpisuję sie pod tym. Chwała bogu, że nie fałszuje. Ale gdyby tak było to by pewnie wiosła nie dotykał na scenie.

Chociaż jak na moje odczucie to on nie potrzebie chwyta się gitary przy np. szybkich kawałkach. BO tak jak na BOB , to ja bym wolała żeby Jonny biegła po scenie a nie stał z gitarą. Taki skromny komentarz :wink: :Fade-color :grin: :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Anonymous on 15 Sty 2003 20:21

hmm nie no aż tak tragicznie to mu to nie wychodzi ;)

Ale jednak najlepiej jest jak gitarzystą jest Richie - Jon może byc tam sobie w tle - ale on niech lepiej zostanie wokalistą... :black:
Anonymous

Postprzez Kourin on 15 Sty 2003 21:31

Arha napisał(a):jakieś hobby trzeba mieć, skoro ja chodzę po domu i wyję Livin on a prayer, to czemu Jon nie mógłby sobie chodzić po domu z gitarą i brzdąkać solo z Dry County?? (heh, nawiasem mówiąc to musiałby być rozbrajający widok :grin: )

Tja... I zmywałby naczynia brzdąkając na gitarce, i kosiłby trawnik brzdąkając na gitarce... :wink: :grin: :wink: :grin: A tak na marginesie, to nie sądzę, by Jon potrafił to solo wybrzdąkać (dobra, to było złośliwe, ale taka moja opinia i natura)

Jon gra, bo lubi - i o to chodzi. Śpiewa, bo lubi - i o to chodzi. Ale jeśli ma robić z czegoś show, to niech to, co robi, robi dobrze. Śpiewać potrafi, i skacząc po scenie robiąc z siebie pajaca i przyciągając uwagę publiki i spełniając rolę frontmena - wszystko to robi pierwszorzędnie. Ale gitarzystą w zespole tu jest Rich i po raz kolejny mówię, że Jon niech się trzyma śpiewu, bo to mu wychodzi najlepiej.

a niektóe akordy wcale nie są podstawowe [przyglądałam sie].

Heh ja sama gitarzystą jestem nienajlepszym, ale mam wszystkie taby do jego solowych utworów i niczego skomplikowanego tam nie widzę prócz kilku barów... Ale no dobra, niech ci będzie :wink:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Arha on 16 Sty 2003 03:39

A tak na marginesie, to nie sądzę, by Jon potrafił to solo wybrzdąkać

Ekhm... czy ja mówiłam, że umiem zaśpiewać Livin'?? :wink: nie no, wątpię czy Jon umie to zagrać, ale przecież w domciu przy koszeniu trawy i tak go kosiarka zagłuszy. Ekhm, chyba piszę od rzeczy... nadmiar dobrgo humoru, przejdzie mi za jakiś czas i wpadne w depresje tymczasem musicie mnie znosić

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Rodebert on 16 Sty 2003 15:42

Z gitarami w zespolach to jest tak, ze zalezy do czego maja sluzyc. W BJ sa dwie gitary - gitara prowadzaca i gitara dopelniajaca, grajaca solowki. Jezeli w numerze wystepuja dwie gitary to Rich oczywiscie gra solowki. Jon grajac tlo, robi to naprawde dobrze, zalezy jak oceniac gitarzyste - jezeli oceniamy go pod wzgledem umiejetnosci technicznych to moze i Jon nie wypada swietnie, ale jezeli chodzi o to co umie skomponowac, to jest swietny. Jezeli ktos nie wierzy to niech sobie pooglada jakis unpluugged, gdzie Jon jest swietnym "Backing Guitarist" :grin:

"Jeden adwokat z teczka moze sie nakrasc wiecej niz tysiac ludzi z rewolwerami"
M. Puzo - "Ojciec Chrzestny"
Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Od: 04 Mar 2002 19:40
Miejscowość: Warschava

Postprzez Kourin on 18 Sty 2003 01:18

Arha napisał(a):
A tak na marginesie, to nie sądzę, by Jon potrafił to solo wybrzdąkać

Ekhm... czy ja mówiłam, że umiem zaśpiewać Livin'?? :wink: nie no, wątpię czy Jon umie to zagrać, ale przecież w domciu przy koszeniu trawy i tak go kosiarka zagłuszy.

Aaaaaaaale go zjechałaś :wink: :grin: Jestem z ciebie dumna, Arho :wink: :grin: :wink: :wink: :grin:

Czy ktoś ze zgromadzonych tu umie jednocześnie kosić trawę i grać na gitarze?

...

*las rąk*

ROTFLMAO

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

???

Postprzez ania_ughr on 18 Sty 2003 03:44

hmm jak chodzi o livin to jeszcez nie kosilam trawnika grając;]]]] ale serio jeżeli chodzi w ogóle o granie tej piosenki, to jest przecież ona banalna, więć chyba bez problemowo mu to wychodzi. sama nauczyłąm sie grać tegoza jeden dzień.

That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Postprzez Arha on 18 Sty 2003 04:56

Czy ktoś ze zgromadzonych tu umie jednocześnie kosić trawę i grać na gitarze?

...

*las rąk*
Niom, ta z obgryzionymi paznokciami to moja :grin: :grin: :grin:

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez daroo on 28 Lip 2003 21:00

Jon umie grać na gitarze,ale nie jest tak swietny jak Rich, co najwyżej dobry, ale grać może, spojscie tylko na takie piosenki jak Wanted dead or alive, Undivited czy I'll by there for you, są przecież świetne,ale Jon powinien raczej być wokalistą, a gitarę to może sobie wziąść raz na 3-4 piosenki... 0X
daroo
Get Ready

Od: 05 Kwi 2003 23:47
Miejscowość: Bogatynia

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 03 Sie 2003 04:18

Nie no, z tym się akurat nie zgodzę. Nie mówię, że jest aż tak dobrym gitarzystą, jak Richie, ale grać potrafi. Np. "Wanted Dead Or Alive" na koncercie zagrał w całości razem z Richiem. "Blaze Of Glory" też potrafi. Bez przesady, aż tak fatalny to on nie jest. Nie mówiąc już o niewielkim koncercie, widocznym w video do "Misunderstood". Tam też grają obaj.

zna parę chwytów

:crazyeyes: Niemożliwe, żeby facet, który nie umie grać wyszedł z gitarą na scenę w trakcie koncertu. To byłoby sceniczne samobójstwo. Gdyby nie potrafił toby się nigdy nie odważył zagrać całej piosenki.

Poza tym jak pisał partie gitarowe do piosenek z czasów The Power Station Years, to chyba tez musiał je jakoś zagrać. Wtedy jeszcze nie pisał songów razem z Richiem. A "Runaway" wyszło mu całkiem nieźle :grin:

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez ania_ughr on 05 Lis 2003 01:21

eh a tak sobie teraz przypomniałam ze ostatnio ściągnęłam sobie jak śpiewali Rockin in the free world [gdzies za crush tour chyba] i Jon jak nadszedł moment solówki zrobił ruch w kierunku Richa, zeby ten nie grałm i ...sam, zagrał [,swietnie] całą solówkę.
0X

That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Postprzez Bucziia on 11 Lis 2003 16:57

Ja uwazam ze Jon naprawde umie grac dobrze,wiadomo ze nie az tak dobrze jak Rychu,ale zły to on nie jest,jak dla mnie wrecz przeciwnie. :bday:

Everybody needs somebody to love,
Everybody needs somebody to hate.
KEEP THE FAITH!!!:D
Bucziia
Get Ready

Od: 09 Lis 2003 07:48
Miejscowość: Krak

Postprzez fido on 11 Lis 2003 18:40

J sporo umie i ciagle sie uczy a zreszta to on juz ma kontakt z gitara od dawna...dluzej niz niektorzy z was zyja....chlopak musial sie nauczyc grac te swoje numery chcby niewiem jakim beztelenciem nie byl.A ze napewno jest wrecz przeciwnie bo J jest artusta w 100% to nie ma sie co czepiac...Umie sporo...Tym bardziej ze ma najlepszego nauczyciela ever...
A co do bieganie i robienia z siebie pajaca to jak mial ochote pobiegac to mu i wioslo nie przeszkadzalo(video Hands On Me hyba).Obecnie i tak juz nie biega a druga gitara bardzo poprawia brzmienie numerow,nadaje głębie... wiec czemu nie?

"...God Gave Rock'n'Roll To You..."
KISS
"...I Play Hard, I Play To Win..."
Bon Jovi
fido
Wanted Dead Or Alive

Od: 03 Sty 2003 19:53
Miejscowość: zakopane(krakow)

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja Poszczególni członkowie Jon Bon Jovi

Powróć do Jon Bon Jovi