JBJ: The man and his band on the road

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

JBJ: The man and his band on the road

Postprzez Captain Kidd on 04 Cze 2006 00:30

"Dla krytyków jest miernotą. Dla fanów - żyjącym bogiem Rocka. Dla niego samego po prostu dzieciakiem z New Jersey, który miał wiele szczęścia. Ale jedno jest pewne: obecna trasa Bon Jovi to kwintesencja Rocka."

"Najlepiej koncertujący zespół na świecie. Lepszy niż U2. Lepszy od Stonesów. Najlepszy."

Dla chętnych Link do całości ;)

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Kourin on 04 Cze 2006 01:00

Captain Kidd napisał(a):Najlepiej koncertujący zespół na świecie. Lepszy niż U2. Lepszy od Stonesów. Najlepszy.

<tu wstawić śmiech lamy niosący się aż na drugi brzeg Wisły>

:D

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Green Man on 04 Cze 2006 01:07

Sonesów to ja raczej mało słyszałem na żywo (nie śmiać się proszę :shiner: ) ale napewno Bon Jovi mają lepsze koncerty od U2, taka jest moja opinia :P
Awatar użytkownika
Green Man
Keep The Faith

Od: 05 Lut 2006 01:47
Miejscowość: Chorz

Postprzez cRaSh on 04 Cze 2006 01:14

Ja tam wychodze z zalozenia, ze jak nie mam porownania to sie nie wypowiadam ;P
I dzieks za artykuł, podlinkuje na glowna ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Gina on 04 Cze 2006 02:15

a ja nie rozumiem why bedac teoretycznie lepszym od U2 i RS jest sie najlepszym :lmao: Ja tam mam innego typa (taki tam angielski zespolik rotfl) A poza tym to i tak ile ludzi (i koncertow) tyle opinii ;)

I w ogole - co tak nagle wszyscy o BJ pisza ? :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Green Man on 04 Cze 2006 02:39

Gina napisał(a):I w ogole - co tak nagle wszyscy o BJ pisza ? :lmao:

No w końcu są "Najlepsi" no nie? :shiner:
Awatar użytkownika
Green Man
Keep The Faith

Od: 05 Lut 2006 01:47
Miejscowość: Chorz

Postprzez Kourin on 04 Cze 2006 19:44

ania_ughr napisał(a):Jednak, je?eli chodzi o rozgrzanie publiczno?ci, niesamowit? si?? oddzia?ywania i energi? - tak.. s? ?wietni!

Tu przed oczami mi staje Bono, który z rozpostartymi ramionami stoi na brzegu sceny i wodzi zahipnotyzowany t?um za sob?, a oni za nim id? w religijnej ekstazie jak za Mesjaszem.

?e tak powiem, Jon mu do pi?t nie dorasta :shiner:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Captain Kidd on 04 Cze 2006 20:32

Kourin napisał(a):Tu przed oczami mi staje Bono, który z rozpostartymi ramionami stoi na brzegu sceny i wodzi zahipnotyzowany t?um za sob?, a oni za nim id? w religijnej ekstazie jak za Mesjaszem.

Czy to jest rozgrzewanie publiki? Przekazywanie jej swojej energii? Wed?ug mnie nie :P
Jak ju? kiedy? powiedzia?em wola?bym by? na koncercie BJ pokroju tego z Waszyngtonu z 2003 r. ni? na najlepszym show U2 ;] gdzie to wokalista wodzi zahipnotyzowany t?um za sob?... Ble :P

Kourin napisał(a):?e tak powiem, Jon mu do pi?t nie dorasta

Pewnie xD Nikt nie jest tak dobry w wodzeniu zahipnotyzowanego t?umu za sob? jak Bono :lmao: W tym rzeczywi?cie Jon mu do pi?t nie dorasta :P

I wiadomo - ka?dy ma swoje zdanie...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Days on 04 Cze 2006 20:51

Kidd - to ze wolalbys byc na BJ niz na U2 to nie dlatego, ze BJ daja lepsze koncerty, tylko ze po porstu nie lubisz U2... to raz, dwa :
Captain Kidd napisał(a):Czy to jest rozgrzewanie publiki? Przekazywanie jej swojej energii? Wed?ug mnie nie

a o co twoim zdaniem chodzi na koncercie? O postanie sobie wsrod tlumu i posluchanie muzyki na zywo? No sorry, ale jezeli tak, to z kilku wzgledow nikt by na koncerty z takim zalozeniem nie chodzil - pierwsze by bylo, ze lepszy dzwiek - i muzyke i wokal - dostaje sie sluchajac albumow, a drugie, ze sluchanie w domu jest tansze, wygodniejsze i mniej czasochlonne..
w koncertach chodzi wlasnie oto, zeby zostac "zaczarowanym" przez kapele, zeby na te 3 godziny stracic kontakt ze swiatem zewnetrznym, a zyskac z tysiacami ludzmi stojacymi kolo ciebie... z ludzmi, ktorych widzisz pierwszy raz na oczy i ktorych prawdopodobnie nigdy nie zobaczysz, z ludzmi ktorzy przez te 3 godziny staja sie tobie blizsi niz ktokolwiek inny, z ktorymi laczy cie niesamowita wiez, ktora powstaje na takim koncercie. A do tego, zeby taka wiez powstala, potrzebny jest zespol, ktory potrafi rzucic siec na ludzi, potrzebny jest frontman z charyzma, ktora bedzie tak silna, ze zahipnotyzuje nie dwie, trzy osoby, ale kilkanascie tysiecy.
i co moge powiedziec na pewno - Bono to cos ma... i ma tego wiecej niz jakikolwiek zyjacy frontman. Bo jasne, ze wiele zespolow potrafi rozgrzac publicznosc, ze na wielu koncertach innych grup mozna sie bawic tak, ze niemalze traci sie swiadomosc, ale to jest NIC w porownaniu z tym, co sie dzieje na koncertach U2... I nie mowimy tu tylko o hardcorowych fanach, bo ja na koncercie w Chorzowie bylam z gosciem, ktory wczesniej znal dokladnie 3 piosenki U2, a po wyjsciu powiedzial mi, ze nigdy wczesniej czegos takiego nie przezyl... nie musze dodawac, ze stal sie zagorzalym fanem :>

i OK moze nie bylam na BJ live i widzialam tylko ich koncerty na video, ale bylam na kilku duzych koncertach i troche o tym wiem... z reszta moge nawet powiedziec tak - koncert U2 byl moim NAJLEPSZYM koncertem w zyciu... a mowie to z czystym sumieniem, chociaz bylam na 2 niesamowitych koncertach mojej ulubionej grupy The Corrs...

take moze oszczedz tu swojego sarkazmu w stosunku do Bono, bo nie majac zaplecza pod tym wzgledem, gadasz troszke bzdury i no nie wiem jak w innych, ale w moich oczach tego typu textami troche sie kompromitujesz... swoje zdanie swoim zdaniem, ale jakies podstawy do niego trzeba miec...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Captain Kidd on 04 Cze 2006 21:01

Days napisał(a):Kidd - to ze wolalbys byc na BJ niz na U2 to nie dlatego, ze BJ daja lepsze koncerty, tylko ze po porstu nie lubisz U2

?e U2 nie lubi? tego nie powiedzia?em. Lubi? ich, ale bardziej lubi? BJ. A to logiczn?, ?e zespó?, który lubi? bardziej, wed?ug mnie, daje lepsze koncerty :P

take moze oszczedz tu swojego sarkazmu w stosunku do Bono

Rozumiem. Bono to Bono - nie rusza? :P Innych mo?na zbeszta? tylko nie Bono - o to chodzi?

I wybacz, nie chce mi si? k?óci? :crazy:

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Gina on 04 Cze 2006 21:14

Captain Kidd napisał(a):A to logiczn?, ?e zespó?, który lubi? bardziej, wed?ug mnie, daje lepsze koncerty

Hmm ja nie widze zaleznosci ;) Mozna lubic zespol, ktory ma fajna muzyke, fajne teksty, ktory na koncertach nie powala - ani np. pod wzgledem wkolanym - muzycznym, czy wlasnie porywania publicznosci.

I generalnie moglabym sie podpisac pod tym co o koncertach i emocjach na nich napisala Days, tyle tylko, ze ja taki totalny odlot, oderwanie od rzeczywistosci, i milosc do wszystkich wokol mnie przezywalam 3 razy dzieki IM. Bono na zywo - ani nagran live - nie widzialam wiec sie nie wypowiadam, ale takiego poweru jaki daja Ironsi nie widzialam na zadnym innym koncercie - nawet porownujac ich koncertowe dvd do innych dvd ;)

I jeszcze raz, ja uwazam, ze jak jest sie na naprawde dobrym koncercie, to tak jak juz napisalam, tyle opinii ile ludzi - kazdy kto wychodzi zmeczony, ze zdartym gardlem z koncertu moze powiedziec ze zespol ktory wlasnie skonczyl grac jest najlepiej koncertujacym zespolem na swiecie... I chyba nie ma sensu sie spierac o subiektywne odczucia, tylko sie cieszyc ze muzyka moze wywolac takie emocje...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 04 Cze 2006 21:18

jako ze ja nie widze tu klocenia sie, tylko wymiane argumentow, to pozwolisz ze sobie popisze... moze jednak skloni cie to do NIE klocenia sie, ale wlasnie kulturalnej rozmowy... kiedys trzeba sie w koncu nauczyc...

Captain Kidd napisał(a):?e U2 nie lubi? tego nie powiedzia?em. Lubi? ich, ale bardziej lubi? BJ. A to logiczn?, ?e zespó?, który lubi? bardziej, wed?ug mnie, daje lepsze koncerty

yyyy z logika to nie ma za wiele wspolnego... nie lubie Iron Maiden, ale uwazam, ze daja swietne koncerty - sama nie bylam, widzialam tylko RIR i slyszalam opinie znajomych... z kolei uwielbiam Audioslave, ale na koncert bym nie poszla... raczej... Killersow tez lubie, ale uwazam, ze supportujac U2 odwalili chale... a szkoda...

a skoro uwazasz, ze lubisz U2 to skad takie bezpodstawne, irracjonalne atakowanie Bono? Czyzby slynny syndrom "wszyscy go lubia, to ja nie"?

Captain Kidd napisał(a):Rozumiem. Bono to Bono - nie rusza? :P Innych mo?na zbeszta? tylko nie Bono - o to chodzi?

nie doczytales tego co bylo dalej po tym moim "cytacie", ktory wyciales? zatem moze jeszcze raz - Bono to Bono, co nie zmienia faktu, ze mozna po nim pojezdzic JAK SIE MA ARGUMENTY... byles na jakims koncercie U2?

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 04 Cze 2006 23:29

Captain Kidd napisał(a):wola?bym by? na koncercie BJ pokroju tego z Waszyngtonu z 2003 r. ni? na najlepszym show U2

Powiem ci, ?e ja te?, bo U2 szczerze nie znosz?, a na BJ bym posz?a z sentymentu :P

Captain Kidd napisał(a):A to logiczn?, ?e zespó?, który lubi? bardziej, wed?ug mnie, daje lepsze koncerty

YYyyyyy... Pierwsze s?ysz? :shiner: Uwielbiam a-ha, robi? dopracowan?, przmy?lan? muzyk?, ale na ?ywo s?, w 90% przypadków, nudni - przynajmniej z tego co widzia?am na kompie i TV, zobaczymy co powiem w sierpniu, kiedy ju? b?d? po moim pierwszym ich koncercie widzianym i prze?ywanym na w?asnej skórze :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Captain Kidd on 05 Cze 2006 00:47

Days napisał(a):to pozwolisz ze sobie popisze...

Sorry, ale ja nie jestem odpowiedni? osob?, która mog?aby ci na cokolwiek pozwala? :P

Days napisał(a):skloni cie to do NIE klocenia sie, ale wlasnie kulturalnej rozmowy... kiedys trzeba sie w koncu nauczyc...

Zrozumia?em - jestem niekulturalny :D

Days napisał(a):yyyy z logika to nie ma za wiele wspolnego

Dla MNIE jest to logiczne. Bo je?eli ja lubi? studyjne utwory danych wykonawców, to i lubi? ich wykonania na ?ywo, przez co podobaj? mi si? ich wyst?py live ;]

Days napisał(a):a skoro uwazasz, ze lubisz U2 to skad takie bezpodstawne, irracjonalne atakowanie Bono? Czyzby slynny syndrom "wszyscy go lubia, to ja nie"?

A gdzie ja atakowa?em Bono? :>
I ten syndrom, o którym pisa?a?, to wygl?da troch? inaczej - wszyscy lubi? Bono, wi?c ja te?.
Syndrom Mamby: "Wszyscy maj? Mamb?. Mam i ja" :lmao:

Days napisał(a):nie doczytales tego co bylo dalej po tym moim "cytacie", ktory wyciales? zatem moze jeszcze raz - Bono to Bono, co nie zmienia faktu, ze mozna po nim pojezdzic JAK SIE MA ARGUMENTY... byles na jakims koncercie U2?

Mo?e trudno w to uwierzy?, ale doczyta?em :P
A ty by?a? na jakim? koncercie BJ? :D

Kourin napisał(a):U2 szczerze nie znosz?

Jezus Marian, to? to atak :lmao:

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Days on 05 Cze 2006 00:57

jezuuuu.... przed chwila ci 3 osoby napisali, ze lubienie zespolu a uwazanie ze jest zajebisty live niekoniecznie ma ze soba wiele wspolnego, a tu masz... chyba jednak chciales sie poklocic :P (co w sumie widac po pierwszych 2 cytatach :crazy: )
Captain Kidd napisał(a):A ty by?a? na jakim? koncercie BJ?

chyba jednak nie przeczytales do konca mojego PIERWSZEGO posta... idz przeczytaj, ustosunkuj sie to wtedy moze pogadamy, a moze nie...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Captain Kidd on 05 Cze 2006 01:12

Days napisał(a):jezuuuu.... przed chwila ci 3 osoby napisali, ze lubienie zespolu a uwazanie ze jest zajebisty live niekoniecznie ma ze soba wiele wspolnego, a tu masz...

JA napisa?em, ?e dla MNIE tak jest, nieprawda?? Wi?c o co chodzi? :P Nie mam zamiaru zmienia? zdania dlatego, ?e inni maj? odmienne od mojego ;]

Days napisał(a):chyba jednak chciales sie poklocic (co w sumie widac po pierwszych 2 cytatach )

Nie by?oby ich, gdyby? nie napisa?a tego co napisa?a? :P Czyli ida? pewnym tokiem rozumowania - to ty chcia?a? si? pok?óci? xD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Days on 05 Cze 2006 01:27

w sumie zakladajac, ze umiesz czytac, powinnam sobie darowac sprostowanie, cytowanie wszystkich textow, ktore jednak swiadcza o tym, ze nie chce sie klocic, bo w sumie po co? skoro naprawde nie chce... jednak sprobuje sprostowac tak, zebys zrozumial.. uwaga.. zatem CHODZILO mi oto, ze w swojej sytuacji nie bardzo mozesz oceniac U2 live i o to, jak to naprawde jest, jak Bono, jak to napisala Lama, hipnotyzuje publicznosc. nie byles, nie wiesz... byc moze widziales jakis koncert, ale nie napisalez ze widziales, wiec zalozylam, ze nie widziales... zatem ten sarkazm na poczatku byl naprawde zbedny, nie na miejscu i w moich oczach cie skompromitowal jako czlowieka, ktory rzekomo zna sie na muzyce i ma jako-taka wrazliwosc muzyczna. byc moze za duzo slow wyplynelo na raz, bys mogl to ogarnac i mniej wiecej w ten sposob odebrac... ale bylo to spowodowane tym, ze jak kazdy, mam pewne rzeczy, na punkcie ktorych jestem wrazliwa - jedna z nich jest powierzchowne ocenianie i generalizowanie, kolejna jest U2. zatem za pewne przesadne reakcje przepraszam, ale jak juz masz tak zajebiscie jezdzic po powierzchniach, to prosze cie, bys w mojej obecnosc darowal sobie niektore z nich, bo po co mam pisac kolejne posty, ktorych i tak znowu nie zrozumiesz?

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Captain Kidd on 05 Cze 2006 01:50

Days napisał(a):w swojej sytuacji nie bardzo mozesz oceniac U2 live

Nie mog?, bo nie by?em na koncercie? Tak si? sk?ada, ?e ka?dy mo?e ocenia? ka?dego na podstawie tego co na dany temat wie. A ?e moja wiedza na temat U2 stoi na do?? niskim poziomie, to moja ocena mo?e by? niezgodna z prawd?. Nie mam zamiaru zg??bia? wiedzy o U2 tylko dlatego, ?eby wystawi? opini? satysfakcjonuj?c? innych.
^ sarkazm powy?ej nie wyst?puje ;]

Days napisał(a):byc moze widziales jakis koncert, ale nie napisalez ze widziales, wiec zalozylam, ze nie widziales...

Tak widzia?em. Akurat ten,, na którym by?a?. Pono? by? ?wietny, ale mi si? oczywi?cie nie spodoba?. A je?eli nie spodoba?o mi si? co? ?wietnego, to z przeci?tnym by?oby jeszcze gorzej...

Days napisał(a):jak kazdy, mam pewne rzeczy, na punkcie ktorych jestem wrazliwa - jedna z nich jest powierzchowne ocenianie i generalizowanie, kolejna jest U2.

A wi?c w pewnych kwestiach si? nie dogadamy. Lubi? generalizowa?, a i U2 zbytnio sympati? nie darz?. Kto wie, mo?e si? co? zmieni - braki w dyskografii w trakcie uzupe?niania ;]

I naprwad?, sko?czmy ju? z tym :>

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Days on 05 Cze 2006 03:25

wow bo ja swoim ostatnim postem nie wyrazilam checi zakonczenia tej rozmowy... nawet przeprosilam, ale coz - najwyrazniej gdzies miedzy wierszami mi przemknelo "nie konczmy"... coz trafily na siebei 2 osoby, ktore lubia miec ostatnie zdanie, a ja mam dzis wyjatkowo podly humor, za co przepraszam wszystkich pobocznych, ktorzy moze beda mieli nieszczescie to czytac...
Captain Kidd napisał(a):Nie mog?, bo nie by?em na koncercie? Tak si? sk?ada, ?e ka?dy mo?e ocenia? ka?dego na podstawie tego co na dany temat wie.

po pierwsze tam bylo NIE BARDZO mozesz... po drugie NIE MOZE - przynajmniej w mojej obecnosci. KONIEC.

Captain Kidd napisał(a):A ?e moja wiedza na temat U2 stoi na do?? niskim poziomie, to moja ocena mo?e by? niezgodna z prawd?.

i o tym caly czas mowie...

Captain Kidd napisał(a):Nie mam zamiaru zg??bia? wiedzy o U2 tylko dlatego, ?eby wystawi? opini? satysfakcjonuj?c? innych.

zatem nie wystawiaj - ja nie znam sie na budownie bomby atomowej, to nie mowie, ze Rosjanie robia lepsze od Amerykancow - proste!

Captain Kidd napisał(a):Tak widzia?em. Akurat ten,, na którym by?a?. Pono? by? ?wietny, ale mi si? oczywi?cie nie spodoba?. A je?eli nie spodoba?o mi si? co? ?wietnego, to z przeci?tnym by?oby jeszcze gorzej...

gratuluje albo "zajebistej" kopii albo wrazliwosci...

Captain Kidd napisał(a):A wi?c w pewnych kwestiach si? nie dogadamy. Lubi? generalizowa?, a i U2 zbytnio sympati? nie darz?. Kto wie, mo?e si? co? zmieni - braki w dyskografii w trakcie uzupe?niania ;]

hm.. czy mi sie wydaje czy wczesniej mowiles, ze ich lubisz... ale ok whateva...

U2 i tak sa zajebisci na koncertach - moje zdanie jak moje zdanie, ale znajde wiecej ludzi na poparcie mojej tezy niz ty swojej :P w mysl zasady tegoz naszego "najlepszego koncertowego zespolu swiata" - 25 000 people can't be wrong...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Captain Kidd on 05 Cze 2006 03:49

:ohmygod:

Days napisał(a):po drugie NIE MOZE - przynajmniej w mojej obecnosci.

O, wybacz, i? o?mieli?em zrobi? co? niezgodnego z twoj? wol? czyni?c ci wielk? krzywd? :crazy:

Days napisał(a):gratuluje albo "zajebistej" kopii albo wrazliwosci...

Dzi?kuj? :grin:

Days napisał(a):czy mi sie wydaje czy wczesniej mowiles, ze ich lubisz...

Tak, mówi?em, ?e ich TROCH? lubi? = niebardzo darz? ich sympati?.

Days napisał(a):U2 i tak sa zajebisci na koncertach - moje zdanie jak moje zdanie, ale znajde wiecej ludzi na poparcie mojej tezy niz ty swojej

No i dlatego, ?e wi?cej ludzi ma takie zdanie jak ty, to twoja opinia jest lepsza?

Days napisał(a):coz trafily na siebei 2 osoby, ktore lubia miec ostatnie zdanie

Bywa :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja