Jak się zmieniliśmy dzięki BJ?

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Moderator: *mods team

Jak się zmieniliśmy dzięki BJ?

Postprzez ania_ughr 13 mar 2003 14:41

Chciałabym wiedzieć jak bardzo się zmieniliście od czasu kiedy słuchacie BJ? Co od nich dostaliście? CZy doszły wam jakieś nowe zainteresowania? Osobiście bardzo się zmieniłam. Właśnie dzięki nim zaczęłam grać na gitarach, troche śpiewać, pisać piosenki, oowiadania. Uwierzyłam w to, że marzenia są dobre i że warto wierzyć choćby było bardzo trudno, a kto wie.. może się spełnią? wiem, że gdyby nie BJ nigdy nie byłam tak odważna jak jestem. :grab:
I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
ania_ughr
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez erfea 13 mar 2003 16:17

Jak się zmieniłam...?
No coż moze wyda się Wam to nieprawdopodobne, ale wydaje mi się że się nie zmnieniłam! To co teraz jest we mnie, było we mnie od zawsze! Może tylko bardziej się ujawniło. Gitarę mialam już wcześniej, mażenia także... BJ tylko to "wyciągnęło na wierzch" :grin: Poza tym moje poszukiwania BJ w necie doprowadziły mnie do grupy ludzi, którz są choć trochę podobni do mnie! :grin:
Nie ja się chyba nie zmieniłam, postarzała mię tylko troszku :grin: ale ja trwam i mam nadzieję ,że będę trwać przy moich zasadach do końca!
blood on blood
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez brenda 13 mar 2003 16:20

Nie wiem. To znaczy do gitary i pisania mysle ze Bon Jovi mnie troche sklonili natomiast ciaglo mnie do tego juz wczesniej.

Tak sie zastanawiam chyba we mnie jako we mnie niewiele zmenili. Po prostu dojrzewam razem z ich muzyka i ona caly czas jest przy mnie. Pomaga mi w trudnych chwilach i daje wiare, nadzieje. Jednak nie wiem czy moge powiedziec ze dzieki BJ cos sie we mnie zmienilo. Zmienili troche w moim zyciu, ale chyba nie w moim wnetrzu. Slinie na nie oddzialywuja, ale nie zmianiaja go. To ja zmieniajac sie zaczynam bardziej lubic lub przestaje darzyc sympatia niektore ich piosenki. Sama do nich dorastam Tak jak np do Dry County. Nie jestem pewna czy muzyka ma na mnie az taki wplyw zeby dokonywac zmian w mojej duszy(jakis wiekszych, bo takich malutkich to na pewno). [/code]
brenda
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez erka 13 mar 2003 16:39

Bon Jovi to mój skarb i dzięki nim także wydobyło się ze mnie to co już kiedyś tam siedziało. Może to też zasługa tego że zmieniłam szkołę, poszłam do LO a tutaj ludzie byli i są tolerancyjni jeżeli chodzi o muzykę.
W każdym razie dzięki nim jestem bardziej otwarta, odważna, zawsze stick to my guns i nie zmieniam się bo nie muszę sie nikomu podlizywać.
Do gitary faktycznie mnie zainspirowali, tylko że heh ucze się grać na niej od chyba miesiąca :/
W każdym razie na ich przykładzie widzę że wszystko jest możliwe i chociaz zawsze w to wierzyłam to teraz tym bardziej. Mogłabym się rozpisać albo nie napisać w tym temacie nic bo jest bardzo duzo do powiedzenia. Więc powiem tak- że przykład ich życia, ich muzyka i ich texty nauczyły mnie bardzo wiele, stały się moją ideologią która jest już na tyle ugruntowana że wątpię żeby kiedykolwiek się zmieniła- bo jak mówię wydobyli ze mnie pewne rzeczy na wierzch tak jak u erfey ;)
I może to głupio zabrzmi ale dzięki nim też dorosłam, bo byłam serio nieznośna (nie mówię że już nie jestem :P). W każdym razie pojęłam wiele rzeczy i często jak powiem coś mojej mamie co w rzeczywistości jest jakąs historią przytoczoną przez kogoś z BJ (może to być np. piosenka). To wtedy mama się tak na mnie patrzy i mówi - ale ty mądra jesteś ;) A to wszystko przez nich :D
I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
erka
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez sdms 13 mar 2003 17:13

Czy Bon Jovi mnie zmienili? Hm.. Dzieki nim odzyskalem optymizm zyciowy, ale tak pozatym to chyba niebardzo... Raczej tak jak napisaly osoby wyzej, wyciagneli na wierzch to co juz bylo we mnie od dawna i przyspieszyli pewne rzeczy :).... Np. Gitare chcialem miec od urodzenia, ale gdyby nie BJ, to pewnie nigdy bym sie o ta gitare nie postaral, a tak prawdopodobnie bede mial juz niedluga ten cudowny instrument :).... Pozatym co do tworczosci... Z BJ moglbym wiazac to ze zaczalem pisac wiersze, aczkolwiek chec pisania owych byla we mnie juz wczesniej, jakkolwiek to dopiero jak zaczalem sluchac BJ, zaczalem tez pisac wiersze..... A opowiadania pisalem tez wczesniej :)... Coz wiecej? Napewno jest wiele innych rzeczy, ale mysle ze za dlugo by je wymieniac....
czemu w podpisie nie można pisać po hebrajsku? ;)
sdms
Stra

{ GENDER }:

Postprzez JULIA 13 mar 2003 18:04

Ja dzięki BJ zyskałam o wiele więcej wiary we własne siły,przestałam być pesymistką i nauczyłam się tego co najważniejsze-Keep The Faith!
W życiu nie ma co się załamywać,trzeba iść przed siebie i wierzyć we własne marzenia.Wiara przenośi góry! Dzięki Nim wydoroślam i nie wiem jak,ale trochę zmądrzałam.Stałam się o wiele bardziej bogata wewnętrznie.
JULIA
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez ania_ughr 13 mar 2003 19:27

dziękuje za tyle odpowiedzi! jednak BJ wiele robią dla nas... poprzezi ch teksty lepiej rozumiem świat... jednak oni byli tylko impulsem, ponieważ każdy z nas ma w sobie coś wspaniałego i wyjątkowego... trzeba tylko umieć to pokazać. keep the faith :grab:
I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
ania_ughr
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez Klaudia 13 mar 2003 19:28

Dzięki Bon Jovi dużo się zmieniło :wink:
To właśnie dzięki nim zaczęła się moja przygoda z rockiem ;)
Dostrzegłam, że życie mimo wszystko jest piękne :grin:
Zyskałam nowe, inne, lepsze spojrzenie na świat :black:
Jestem bardziej 'otwarta' na ludzi; stałam się odważniejsza i nie boję się wypowiadać swojego zdania :)
I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Klaudia
Saturday Night

{ GENDER }:

Postprzez nelke 13 mar 2003 20:26

No wiec niewiele sie zmienilam, ale zmienilo sie to, ze wiele rzeczy robie teraz(na neci np.) zeby poznawac jak najwiecej ludzi ktorzy tez ich sluchaja, wogole zeby miec i wiedziec o nich jak najwiecej- nowe hobby? Chyba tak.Jak ich nie sluchalam to tez mialam ulubione z4espoly ale one mnie tak nie pochlanialy.
Poza tym texty ich piosenek zmusily mnie do myslenia, wiecej marzen, optymizm...
Aha i jeszcze poznalam prawdziwe walory rocka- teraz juz wiem ze to najlepsza muzyka na swiecie...
TAKE MY HAND AND WE'LL MAKE IT- I SWEAR....
nelke
Livin' On A Prayer

{ GENDER }:

Postprzez Arha 13 mar 2003 21:57

Po prostu dojrzewam razem z ich muzyka i ona caly czas jest przy mnie
To przede wszystkim.
Ale nie wiem, czy bez nich zaczęłabym w ogóle myslec o pisaniu, poza tym, hm, jakby to ująć, nagle doszłam do wniosku, że I'm not a face in the crowd... Z pewnością wpływali na początku na mój sposób postrzegania świata. Ale może po prostu sama dorastałam - jednak BJ byli nieodłączną częścią tego procesu.
Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Arha
Lioncourt

{ GENDER }:

Postprzez kawa 14 mar 2003 00:43

Moje zycie az tak diametralnie sie nie zmienilo odkad slucham BJ!!!
Mam troche inne spojrzenie na swiat!!! Zaczelam pisac wiersze, czego nigdy do tej pory nie robilam!!! Troche inaczej spojrzalam na rocka. Stalam sie bardziej otwarta dla ludzi!!! No i co najwazniejsze.... poznalam WAS!!! :grin: :grin: :grin:
"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
kawa
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez ŻONA_DŻONA 14 mar 2003 22:48

Zmieniłam się, jestem bardziej śmiała, otwarta, jestem sobą, jest we mnie więcej wiary i optymizmu. Uwielbiam ich piosenki, to one dały mi tyle szczęscia, radości, wzoruje się na piosenkach , na bohaterach piosenek, na Bobby'm i Danny'm, na Tommy'm i Ginie . Bon Jovi rulezzzzzzz....
Obrazek
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez NiKKi Rebel 15 mar 2003 02:13

Czy sie zmieniłam??
w jakis tam sposób na pewno ..... przede wszystkim inaczej zaczełam patrzec na muzyke ... bardziej zajęłam sie czytaniem textów, niż patrzeniem tylko na instrumenty
BJ nakłoniło mnie tez do pisania ... przeciez wiekszość mych prac powstała pod wpoływem jakiegoś songa ....... w akzdym razie wiele BJ zawdzęczam :grin:
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez Anonymous 15 mar 2003 18:31

Jak pierwszy raz usłyszałam piosenkę BJ, nie rozumiałam wszystkiego - olewałam angielski totalnie, lecz ta piosenka to zmieniła, zaczęłam tłumaczyć tekst by lepiej zrozumieć. Tak wiec dzięki BJ przyłorzyłam się do anglika, teraz roumiem teksty bez problemów, poza tym to dzięki nim znalazłam taki rodzaj muzyki jaki od dawna poszukiwałam od nich zaczęła sie moja przygoda z rockiem, to własnie dzięki nim poznawałam jej różne odmiany by wreszcie znaleźćć tą jedyną. Poza tym nigdy nie miałam jakiś tam specjalnych zdolności pisarskich:))) Czy zmieniłam sie? Tak.......
Anonymous

{ GENDER }:

Postprzez ZB 06 mar 2007 22:48

Ok, to już ostatni prehistoryczny temat, który przywracam do życia. Serio :grin: Ale musicie zrozumieć, że ja też chcę się na pewne tematy wypowiedzieć... A poza tym , czy Wy wiecie, że te archiwa są nieocenione? To lepsze niż Wasze blogi. Tyle się o Was dowiedziałem... A to ładnych parę lat!!! NIEPRAWDOPODOBNE!!

Z muzyką rockową miałem dzięki rodzicom do czynienia od dawna, ale z Bon Jovi trafiłem dokładnie na okres dojrzewania (tak, wiem, jak wielu z Was ;) ). I to jest niesamowite po prostu, no... Jak już wielu mówiło przede mną, wszystko już we mnie niby siedziało, ale obudziło się przy BJ. Dzięki nim zapuściłem włosy, sięgnąłem po gitarę, naprawdę pokochałem życie (jakkolwiek patetycznie by to nie zabrzmiało), nauczyłem żeby się nie poddawać i nie bać się okazywać uczuć. No i oczywiście chłopaki uruchomili to, czego nawet Led Zeppelin czy The Rolling Stones, których nadal bardzo lubię, nie potrafili przed nimi. Obudzili w chłopaku rock'n'rolla :horns:

BON JOVI RULEZ i już!!!

Tylko mi tu nie wyskakiwac z fanatyzmem :P Mówię- szacunek mam dla wielu wspaniałych kapel.
Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
ZB
Kebib

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 06 mar 2007 23:15

Ja sie nauczylem robic strony internetowe, i w ogole zainteresowalem internetem ;) i teraz moge sie nazywac pracujacym studentem XD
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 06 mar 2007 23:31

Dzięki BJ zacząłem słuchać innej muzyki... Najpierw byli oni, Metallica, GNR, Aerosmith i parę innych zespołów, a teraz to już nawet nie jestem w stanie wymienić XD Przez nich musiałem wybierać: albo muzyka, albo dziewczyna - (zgadnijcie co wybrałem :lmao:). Zacząłem inaczej się ubierać, zachowywać, przestałem chodzić na dyskoteki ;] Zapuściłem włosy, które już dwa razy musiałem obciąć... I tak jak ZB sięgnąłem po gitarę (nawet wstępu do Blaze of glory ze słuchu się nauczyłem grać - ze slidem, żeby nie było :D), ale struny mi popękały i sprzęt leży do dzisiaj za kanapą ;]
I kiedyś nawet jak się nasłuchałem zbyt dużo ballad, to zacząłem wiersze pisać XD
Ogólnie zmiana na lepsze. Gdyby nie oni, to na pewno byłbym jakimś tekno-głąbem :grin:
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez Green Man 07 mar 2007 00:37

We mnie jedyne co się zmieniło, to podejście do muzyki. Dzięki BJ otworzyłem się też na inne gatunki niż tylko Heavy Metal :P
Green Man
Keep The Faith

{ GENDER }:

Re: Jak się zmieniliśmy dzięki BJ?

Postprzez jc312 05 wrz 2008 11:36

Ja odkad skonczylem 6 lat zaczalem sluchac muzyki rockowej :) Bylo to dosc wczesnie okolo 1993 roku. Wtedy to sklanialem sie najbardziej ku kapeli Scorpions a szczegolnie ich plycie "Crazy world". Troszke pozniej w 1994 objela mnie fascynacja odrodzona Lady Pank:) Pozniej dochodzily kolejne kapele ktorych sluchalem np The Offspring, Aerosmith, Perfect, Oddzial Zamkniety itp :) Jednakze zawsze muzyke pojmowalem jedynie w kwestii posluchania w wolnym czasie dla relaksu :) Bon Jovi zaczalem sluchac w 1997 roku :) Gdzies na jakiejs stacji lecial akurat program o nich i puszczali rozne teledyski :) Wzielo mnie masakrycznie :) ALe nadal to bylo tylko sluchanie :) Wsyzstko zmienilo sie w 2000 r i bynajmniej nie chodzi tutaj o wydanie swietnej plyty "Crush" ale o to ze zobaczylem w TV concert z Zurichu :) Wtedy zafascynowalem sie gra na bebnach ogladajac jak Tico wali w gary :) Robilem prowizoryczne perkusje z zeszytow, talerzy (nietlukacych;) ) Jednakze nie stac bylo mnie na kupno perkusji ale zawsze chcialem byc jak Tico :rofl: Gdzies przeczytalem ze umie on tez grac na gitarze wiec pomyslalem sobie tez sie naucze ;) Noi tak zostalem przy gitarze i gram na niej do tej pory :) Ale jednak czesto bedac na probie siadam sobie za bebnami i proboje sie wczuc w Tico ;) Tak wiec Bon Jovi sklonilo mnie ku graniu muzyki :) Jest jeszcze jedna kapela ktora mnie sklonila do grania muzyki ale to bylo tak troszku pozniej po Bon Jovi :)

Pozdrawiam :)
"An angel's smile is what you sell
You promise me heaven, then put me through hell................"
jc312
Get Ready

{ GENDER }:

Re: Jak się zmieniliśmy dzięki BJ?

Postprzez murti 21 cze 2010 16:45

Trudno powiedzieć czy te wszystkie zmiany nastąpiły tylko dzięki ich muzyce, ale na pewno miała ona na mnie wielki wpływ.
murti
Runaway

{ GENDER }:

Powrót do Ogólna dyskusja