irak:P

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

czy uwazasz ze wojna z irakiem jest konieczna?

tak
5
20%
nie
16
66%
nie mam zdania
3
12%

Razem głosów : 24

Postprzez Anonymous on 01 Mar 2003 02:55

No dobra, coś mi się widzi, że przekonanie Was do pokoju jest tak samo prawdopodobne jak przekonanie mnie do tego, że wojna jest słuszna.

to bylo od poczatku wiadome
tylko ze ja nie dyskutuje zeby przekonac ciebie jezeli wiem ze to niemozliwe tylko przekonac tych niezdecydowanych
Anonymous

Postprzez Arha on 20 Mar 2003 22:46

No i macie tę swoją wojenkę panowie.
Nie będe po raz setny pisała, ze uważam to za jedno wielkie g*wno. Stwierdzam po prostu fakt, ze od 3;33 mamy wojnę i ja z tewgo powodu specjalnie szczęśliwa nie jestem. Po prostu bomba.

Eh... koncze bo się denerwuję, musze nadrobić zaległości, przydałoby się wiedziec co się działo jak w szkole siedziałam.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez kawa on 20 Mar 2003 23:28

Mam dziwne przeczucie!!! Lek, strach, obawa!!! Ze tez musialo dojsc do tej pieprzonej wojny!!! I na co to komu?????????

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez sdms on 20 Mar 2003 23:52

Eh... swiat schodzi na psy... Idioci decyduja o losach calej ludzkosci, a sami sobie siedza w cieplych domkach.... Ehh... Przydaloby sie cos z tym zrobic.....
PEACE SISTERS AND BROTHERS... :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Klaudia on 21 Mar 2003 00:25

Podobnie jak Kawa, czuję jakiś lęk :(
Ale skoro już doszło do wojny, to mam nadzieję, że jak najszybciej obalą Husajna i jak najszybciej będzie można w miarę spokojnie życ :wink:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez erka on 21 Mar 2003 02:21

A ja się boję. Jak trzasnęło wtedy w WTC też się bałam. A teraz :( Dziś rano jak siedzieliśmy w szkole to przelatywały nad budynkiem saomolty. Zażartowaliśmy sobie że pewnie do Iraku lecą ale to wcale nie było śmieszne. Wiem że ci ludzie też chcą być wolni i nie mo może innej drogi do obalenia Husajna ale z drugiej strony serio się boję. Bo jak nas zaatakują bronią biologiczną? Na dodatek dziś kolega na fizyce miał referat o bombach i wcale do śmiechu tez nie było. No i oczywiście ta święta wojna do której Saddam nawołuje. To już kompletnie pomieszanie ale święta wojna to najgorsza rzecz jaka może być bo fanatycy zrobią wszystko...i wszystko im sie wmówi. I śmieszne jest to że na początku Saddam głosił wszystko przeciwko Allachowi a teraz nagle nawołuje do wojny w jego imieniu.

A rano w radiu słyszałam tylko jak jakiś idota wypowiadał się że Irak tej wojny nie odczuje bo oni praktycznie od lat 70tych mają ciągle jakieś konflikty więc im to bez różnicy. Q**** jak bez różnicy? Ludzie tam giną a on grzeje dupę przy kaloryferze za przeproszeniem i pieprzy takie głupoty. Taa może jeszcze mają radochę że jest wojna?
Heh a jeżeli wierzyć przepowiedniom :wink: to wszystko ma przyjść ze wschodu i będzie 3 Wojna Światowa. Więc dlatego mówię- czuję fear i mam nadzieję że to się szybko skończy.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Days on 21 Mar 2003 02:32

obudzilam sie dzisiaj nie jak zwykle jakas piosenka w radiu, ale 20 minutowa transmisja RMFu z roznych miejsc swiata na ten temat...... pierwsze pytanie do mamy brzmialo: gdzie sie kupuje maski pgaz......

niby Saddam nie ma dlugozasiegowych rakiet, ale on jest chory i z nim nigdy nie wiadomo....... mam nadzieje, ze Amerykanie rozwala wszystkie wyrzutnie jakichkolwiek rakiet, zanim ten swir zrobi z nich uzytek w taki sposob jak nie przymierzajac kilkanascie lat temu nad biedna wioska kurdyjska czy kuwejcka (juz nie pamietam...)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez nelke on 21 Mar 2003 02:48

Zaznaczylam w tej ankiecie ze nie mam zdania. Wojana wiadomo ... is not the answer, ale z drugiej strony przeciez ktos musi w koncu cos zrobic z tym czlowiekiem. Ale w iraku mieszkaja niewinni ludzie (dzieci) dlatego wojna nie jest dobrym rozwiazaniem. :(((((((((((((((((
Poza tym ogolnie uwazam ze w XXI wieku nic nie powinno roziazywac sie sila tylko pokojowo...

TAKE MY HAND AND WE'LL MAKE IT- I SWEAR....
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Postprzez marta_bongiovi on 21 Mar 2003 03:54

Straszny był dzisiejszy poranek..
Nie rozumiem tylko czemu najeżdżacie na Busha.
Dzisiaj rano na tvn pokazywali taki materiał o Saddamie i on był po prostu przerażający! Ten facet naprawdę ma gdzieś wszystkich ludzi: nikt inny go nie interesuje, tylko on sam. Bez wahania może posłużyć się bronią biologiczną (w tym reportażu mówili ile czego on ma i to bylo naprawdę dużo), dlatego nadal uważam, że ta wojna była potrzebna, bo inaczej tego psychola się świat nie pozbędzie, a trzeba go usunąć jak najszybciej.
Wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, że tu chodzi przede wszystkim o pieniądze, ale "przy okazji" można pozbawić świat jednego z najniebezpieczniejszych osobników.

aha.. i to nie jest tak, że ci którzy byli za tą wojną (łącznie ze mną) teraz się cieszą (to taka aluzja do koleżanki z klasy...:))

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez Arha on 21 Mar 2003 04:00

Ja właśnie miałam spór z ojcem na temat wojny (bo fater uważa, że to potrzebne, a ja i mama jesteśmy przeciwne). Rozsądne argumenty padały z obu stron barykady, w końcu jednak skończyło sie oddelegowaniem mnie do robirnia herbaty.

Tak czy inaczej o wojnie dowiedziałam się w skzole (rano radia nie słucham), przed spr z fizyki, przez co zawaliłam całe jedno zadanie. Świat się wali a ja pisze o prawach dynamiki. Anyway, obecnie czuję tylko głębokie współczucie dla Irakijczyków.
I zastanawiam się co będzie po wojnie?? Stabilizacja w regionie na pewno nie nastąpi z dnia na dzień, a co jeśli z błogosławieństwem Ameryki do władzy dojdą kolejni tyrani, z tym że pod szyldem innego ugrupowania?? Albo jeśli nastąpi walka o władzę między szyitami i sunnitami (co jest prawdopodobne), Kurdowie postanowią się uniezależnić itp?? Z deszczu pod rynnę drodzy panstwo.

One more thing: w wiadomościach pokazali ofiary tego eksperymentu Saddama, tych ludzi leżacych na ulicach... Przypomniały mi się zdjęcia z masakry dokonanej przez amerykański oddział na cywilach w Wietnamie (gdzieś wcześniej w tym temacie podałam nazwę wioski... ale mam skleroze i zapomniałam). Podobieństwo jest zaskakujące. Chociaż z drugiej strony jakąś różnicę widać - u Saddama wyłącznie sadystyczny eksperyment, u Amerykan - sadystyczna zabawa. Ja tu nikogo nie wywyższam - po prostu obrońcy świata tez nie są święci.

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez kawa on 21 Mar 2003 05:10

Wiadomo, ze na jednej wojnie sie nie skonczy!!! Skonczy sie ta, zacznie sie nastepna i tak w kolko! zgina miliony niewinnych ludzi!!! Przeciez to jest zupelnie niepotrzebne!!!
WAR IS NOT THE ANSWER!!!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Go on 21 Mar 2003 08:22

Na samym początku byłam przeciwna wojnie, albo inaczej - nie byłam do niej przekonana... Ale...
Dzisiaj rano na tvn pokazywali taki materiał o Saddamie i on był po prostu przerażający!

... to ukształtowało mój pogląd na tę sprawę... Saddam jest naprawdę chory psychicznie, trzeba go usunąć... Szkoda tylko żołnierzy, ich zdrowia, zmarnowanego życia...

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez trapper on 21 Mar 2003 14:36

Świat się wali a ja pisze o prawach dynamiki

A co masz zrobić?! Stanąć przed wojskami obu stron i krzyczeć: "Przestańcie!!!!"?
Stabilizacja w regionie na pewno nie nastąpi z dnia na dzień, a co jeśli z błogosławieństwem Ameryki

Zarządcą Iraku będzie (i to przez dość długi czas) amerykański generał.
A co do tyranów: po usunięciu Saddama każdy z nowych zarządców będzie sobie musiał zdawać sprawę, że za podskakiwanie USA może w pewnym momencie odkryć, że snajper usunął mu mózg z pomocą Lee Enfield mk3 - więc o demokrację w Iraku jestem spokojny
niby Saddam nie ma dlugozasiegowych rakiet

Po gwinta mu rakiety balistyczne? Wystarczy ciężarówka z sytemem oprysków przeciwko owadom, samolot rolniczy, motorówka....

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Days on 21 Mar 2003 15:58

Po gwinta mu rakiety balistyczne? Wystarczy ciężarówka z sytemem oprysków przeciwko owadom, samolot rolniczy, motorówka....

i co? przyjedzie tak do Polski?

Trap nie chce sie klocic i w ogole ale JA MOWILAM O POLSCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zeby do nas wyslac to swinistwo na pewno nie wystarczylaby motorowka.... jednak nadal pytam gdzie mozna dostac maski pgaz.....

PS. sorry ze sie unioslam ale ostatnio ludzie notorycznie czytaja moje posty BARDZO POBIERZNIE i w ogole....

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez trapper on 21 Mar 2003 19:27

sorry ze sie unioslam ale ostatnio ludzie notorycznie czytaja moje posty BARDZO POBIERZNIE i w ogole....

Nie. To Ty nie rozumiesz o co mi chodzi.
Rakiety balistyczne są ostatecznym środkiem użycia broni ABC -ciężko ich nie zauważyć na radarach i można je zestrzelić, a wtedy cały ładunek ulega zniszczeniu - natomiast motorówka płynąca przez Tamizę, stojąca spokojnie walizka na lotnisku Sheremietyevo, ciężarówka z systemami do oprysków stojąca w korku ulicznym na dolnym Manhattanie - to nic dziwnego - ciężko uznawac takie pojazdy za potencjalne zagrożenia, a co do masek pgaz- w przypadku atak utypu A lub B i tak Ci nie pomogą

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Arha on 21 Mar 2003 21:04

A co masz zrobić?! Stanąć przed wojskami obu stron i krzyczeć: "Przestańcie!!!!"?
Ciekawa alternatywa. Tak w ogóle pisałam to z czystą ironią.
Saddam jest naprawdę chory psychicznie, trzeba go usunąć... Szkoda tylko żołnierzy, ich zdrowia, zmarnowanego życia...
Zdrowia psychicznego przede wszystkim. Saddam jednak nie jest jedynym wariatem w okolicy, ale na innych się tak nie rzucają. Sytuację w Korei też można podciągnąc pod ludobójstwo.
A co do tyranów: po usunięciu Saddama każdy z nowych zarządców będzie sobie musiał zdawać sprawę, że za podskakiwanie USA może w pewnym momencie odkryć, że snajper usunął mu mózg z pomocą Lee Enfield mk3 - więc o demokrację w Iraku jestem spokojny
Może i mam spaczone poglądy na sprawę, ale w ten sposób zamiast Iraku powstanie kolejny stan USA. Idea wuja Sama naprawiającego świat na siłę jest dla mnie po prostu chora. Czy jak jakikolwiek inny prezydent jakiegokolwiek innego kraju zacznie podskakiwac to tesh nawiąże kontakt z tzw życiem po śmierci, tylko dlatego, ze Biały Dom uzna go za zagrożenie dla siebie??

PS: bardzo prosze tylko bez oskarżeń o ignorancję i naiwność.

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez trapper on 21 Mar 2003 21:26

Czy jak jakikolwiek inny prezydent jakiegokolwiek innego kraju zacznie podskakiwac to tesh nawiąże kontakt z tzw życiem po śmierci, tylko dlatego, ze Biały Dom uzna go za zagrożenie dla siebie??
Zwykłego prezydenta można postraszyść sankcjami gospodarczymi, ale nie kogoś, kto rządzi zasobami decydującymi o światowej gospodarce

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Gina on 21 Mar 2003 23:08

no ja sie o wojnie dowiedzialam rano, bo obudzily mnie fakty z kuchni..
No i w sumie sie nie zdziwilam, bo przeciez kazdy sie tego spodziewal, w sumie to ja sie nawet dzien wczesniej spodziewalam...

Dziwne ale ja sie jakos nie boje niczego, co ma byc to bedzie (mowie o przepowiadniach) ale ofc. najbardziej szkoda cywilow.. Zawsze niewinni cierpia... Tak samo jak prezydent Francji mam nadzieje ze to sie szybko skonczy, ten psychiczny fan Stalina powinien juz sie z nim spotkac, gdziekolwiek by on nie byl...

Natomiast obawiam sie troche reakcji Rosji i Chin, znaczy jesli U.S nie przestanie atakowac, co jest raczej naturalne (ze nie przestanie...)

I niezaleznie od pobodek Busha do wojny, to jesli zabije S.H to przynajmniej zrobi swiatu przysluge...

A raczej naprawi blad przodkow... Przeciez to praktycznie Ameryka uzbroila Irak...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez trapper on 22 Mar 2003 01:06

Tak samo jak prezydent Francji

Wiesz, ja myslę, że ten nowo nawrócony pacyfista jest wśicekły bo firmy francuskie i niemieckie zawarły duuuuże kontrakty na różne inwestycje w Iraku

Natomiast obawiam sie troche reakcji Rosji i Chin

Chiny się nie ruszą, a Rosja.... wystarczy im przypomnieć co robią w Czeczenii

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Days on 22 Mar 2003 01:51

Wiesz, ja myslę, że ten nowo nawrócony pacyfista jest wśicekły bo firmy francuskie i niemieckie zawarły duuuuże kontrakty na różne inwestycje w Iraku

ot to to - dokladnie Trapper - dokladnie. Francuzi jak zwykle boja sie o wlasne za przeproszeniem tylki!!! nie chodzi o ludnosc cywilna, ale o interesy (zwlaszcza te nieoficjalne), jakie maja w Iraku, ktore wyjda na jaw i sie skoncza wrac z wojna....

ja sie jedynie zastanawiam nad tym, jaki bedzie "nowy porzadek" w tym nowym swiecie.... Saddam jest skonczony - wszystko jedno co zrobi... moze duzo jeszcze zlego zrobic, ale i tak to jest juz jego koniec.... teraz zacznie sie czas... no wlasnie - kogo? obawiam sie, ze nie Busha, nie Chin, nie Rosji, ale Francji.......... Francji, ktora nie slucha, Francji ktora nie pomaga, Francji ktora zawcze robi wszystko dla siebie... tylko i wylacznie...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Powróć do Różne