Inne Instrumenty

Moderator: Days

Inne Instrumenty

Postprzez Days 14 lut 2005 16:38

Tak patrze a to forum, a tu gitara na gitarze i gitara pogania... i nawet zadna nie jest bassem.. co jest? wszyscy chca "byc" Richiem a nikt nie chce "byc" Hughem albo Alec'iem? A co z Tico albo Davidem, czyli konczac metafore i wracajac do normalnego mowienia - co z innymi instrumentami? sa jakies, co wam sie podobaja? fascynuja?

nie powiecie mi, ze czarne pianino w duzym, pustym pokoju nie robi na was wrazenia... bo robi, prawda? :confuse:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 14 lut 2005 18:51

Coprawda pianinko w domku posiadam i nawet grałem na nim 4 lata ;) Ale mój nauczyciel był niezbyt przyjemnym gościem i chęć do grania mi odeszła... A fascynuje mnie oczywiście gotara ;) i od niedawna perkusja :grin:
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez Days 04 mar 2005 23:18

no tak... moje marzenie to miec wielkie mieszkanie a na srodku czarny fortepian... i zadnych mebli naokolo...

kiedys mialam wielka fascynacje na gitare i nadal marze o Gibsonie Les Paulu Standard Plus Cherry Sunburst, ale juz nie az tak obsesyjnie...

jako ze kiedys gralam na flecie (w podstawowce), tak wiec przerzucilam sie w sprawach bardziej "profesjonalnych" na tin whistle'a i absolutnie uwielbiam ten instrument. Nie mniej jednak ostatnio mam faze na bodhran i jak gosciu z Beltaine mi wysle adres dystrybutora i nie bedzie az tak drogi, to moze go zakupie... aha no i gra na lyzkach tez jest fajna :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Evie 05 mar 2005 15:43

o tak, ja bardzo chciałabym mieć pianino lub fortepian - a jeszcze bardziej, chciałabym umieć na nim dobrze grać. Tak żebym usiadła i bez problemu coś zagrała. Cholernie podoba mi się gdy ktoś to robi, właśnie nie w sali koncertowej a w domu.
Evie
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez Days 05 mar 2005 16:42

no wlasnie... ja ostatnio przezywam faze na swingujacych panow z fortepianem - takich jak Jamie Cullum, czy Gavin DeGraw i oni tak zarbiscie wymiataja na fortepianach... albo Tori Amos... zawsze chcialam tak umiec... to jest fantastyczna rzecz umiec grac na fortepianie... najlepiej takie ciche, spokojne motywy :) najlepsze piosenki powstaja wlasnie na fortepianie...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Evie 06 mar 2005 16:39

Ja się zawsze zachwycam samym faktem, że w naszym pozańskim ajwiększym kinie - Kinepolis, w jednej z hm, powiedzmy restauracji siedzi przy pianinie facet i gra filmowe przeboje :horns:
Evie
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez Days 06 mar 2005 16:48

o fantastycznie! tez bym chciala tak knajpe.. w sumie to podobno jest nawet kilka takich z pianistami we wrocq z tego co mi ktos kiedys mowil, ale osobiscie nigdy nie mialam szansy w takiej byc... ojejq mnie samej marzy sie knajpa taka jak w Ally McBeal ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez ediyo 13 mar 2005 01:44

Cpt. Kidd Ja gralem 1,5 roku i chec tez wlasnie przez nauczycielka odeszla;)
TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Obrazek|||Obrazek
ediyo
King Of Swing

{ GENDER }:

Postprzez Anonymous 13 mar 2005 14:48

Ostatnio mam ochote uczyc sie grac na banjo albo na didjeridu. Takie bardziej etniczne klimaty :grin: .
Anonymous

{ GENDER }:

Postprzez nike 17 mar 2005 16:41

mnie się pianino podoba, nie tak ja gitara, ale jest super. jak bylam mala to w domu mojej niemieckiej rodziny jedno stało i ja grałam,. ale raczej amatorsko, nawet BARDZO amatorsko, bo nigdy nie miałam talentu muzycznego. muzyki wolę słuchać :P
a pianino jest piękne zwłaszcza na takim zdjęciu z Johnnym Deppem jak on wydycha dym papierospowy i gra....
There's nothing on the top but a bucket and a mop
And an illustrated book about birds
You'll see a lot up there but don't be scared
Who needs action when you got words

http://nikeh.deviantart.com
nike
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez Days 17 mar 2005 18:37

o ja tez gralam n apianinie u jednej ciotki - miala takie i sobie gralam, a potem kralam na keyboardzie u kuzynki... a w ogole to dziadek mi kupowal bardzo rozne instrumenty - zazwyczaj dete (flety, klarnety - jak bylam mala, to zabawkowe, ale raz mi flet drewniany prawdziwy kupil), ale tez mi sie "oberwalo" kiedys akordeonem i gitara od ruskich, ktora zaraz sie rozkleila.. no ale z tych wczesnych zabaw zostala mi wlasnie milosc do wszelkiego rodzaju whistle'i.. wlasnie pracuje nad zdobyciem low whistle'a... no i bodhranu, bo perkusyjne tez uwielbiam :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez ROKITA 27 kwi 2005 22:22

a ja ucze sie grac na elektryku ale mnie palce bola i mam dosyc chofdz tata mnie nęka(gitarzysta) jako dziecko gralam na flecie, bebnie,grzechtkach i w ogóle. uczyłam sie grac na perkusji ale jakos tak wyszlo ze z powodów nie muzycznych zrezygnowalam. a i na cymbałkach umiem grać . na pianinie niebo mi sie nie che nie ciagnie mnie .jedynie chce zostac super gitarzystka i stworzyc super hard rockowa kapelę kobiecą....
jestem diab
ROKITA
Livin' On A Prayer

{ GENDER }:

Postprzez agatka 27 kwi 2005 23:21

Hmm.. kilka lat temu przez jakies 2 lata uczylam sie grac na pianinie, ale jako czlowiek leniwy - zaprzestalam. Teraz natomiast ucze sie na gitarze, jesli chodzi o inne instrumenty to nic mi nie przychodzi do glowy :confuse:
Obrazek
agatka
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Days 11 wrz 2005 00:02

tak dla odnowienia tematu, to ja w sumie nadal gram na tin whistlu - mam juz ich 4 w swojej kolekcji i jeszcze niedlugo jeden dojdzie... namietnie mysle o low whistle'u (ech grac jak Ruminski....), ale narazie na mysleniu sie skonczy, bo karty kredytowej jeszcze nie mam...
info o bodhranie dostalam, ale tez wole poczekac na karte kredytowa niz placic u nas TYLE kasy za taki kiepski bodhran...

a w ogole jezeli chodzi o stukacze, to wystarcza mi narazie lyzki... bo tak... gram sobie ostatnio na lyzkac, a raczej lyzeczkach... i mowie wam - rewelacyjny to jest instrument :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Gina 12 wrz 2005 20:52

Days napisał(a):a w ogole jezeli chodzi o stukacze, to wystarcza mi narazie lyzki... bo tak... gram sobie ostatnio na lyzkac, a raczej lyzeczkach... i mowie wam - rewelacyjny to jest instrument #zeby

musze cie zapoznac z moim tata ;) on gra wszystkim czym moze.

bylam ostatnio w sklepie muzycznym, bylam bo musialam pogadac z najfajniejszym czlowiekiem na ziemi no i przy okazji dotarlo do mnie jak strasznie drogie sa zwykle talerze. sasiedzi powinni sie cieszyc - perkusistka nie zostane :P
Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Days 12 wrz 2005 21:27

Gina napisał(a):musze cie zapoznac z moim tata on gra wszystkim czym moze.

bardzo chetnie poznam ;) ale lyzeczki to tradycyjny irlandzki isntrument, wiec sie nie smiej tutaj :D na bodhran mnie nie stac chwilowo, wiec chociaz tak sie pobawie :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Powrót do Sprzęt Muzyczny