Hyde Park

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Hyde Park

Postprzez Gina on 17 Lip 2008 22:25

czyli nie tylko ja mam poronione sny ? w sumie tyle mi wystarczy bo juz sie o stan mojego umyslu bac zaczczynalam :D

I no wiec ja wlasnie wiem, ze doradca to jest ktos inny, to powinien byc ktos inny a nie taki domokrazca czy jak w tym wypadku urzedokrazca. Tylko ze ona w ciagu 1,5 godziny ona chyba z 7 razy zdazyla powiedziec o sobie "doradca", wiec mi w nawyk weszlo. I psuje dobre imie zawodu ci powiem...

I mozemy sie umowic ze bedziesz moimi milionami w przyszlosci zarzadzac na papierze, opalajac sie na arubuie :lmao: bo ja raczej na pewno bede potrzebowac kogos kto mnie od cyferek uwolni XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Hyde Park

Postprzez Days on 17 Lip 2008 23:55

ja juz sie zastanawialam, czy to pogoda, faza ksiezyca, czy fakt ze czytam Piesni Lodu i Ognia wplynal na te moje chore sny XD

i no coz poradzisz - nie pierwsze i nie ostatnie dobre imie zawodu jest psute przez takich o.. oo... bo to myslisz, ze prezesom imienia zawodu nie popsuli? XD

Gina napisał(a):I mozemy sie umowic ze bedziesz moimi milionami w przyszlosci zarzadzac na papierze, opalajac sie na arubuie

lol wiesz co - pieniadze pieniedzmi, aruba aruba ale znajomemu to bym tak pieniedzmi nie chciala zarzadzac XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Hyde Park

Postprzez Gina on 18 Lip 2008 02:32

ok to sie mozemy umowic ze bede miec tyle pieniedzy ze mi to roznicy nie zrobi XD

Days napisał(a):bo to myslisz, ze prezesom imienia zawodu nie popsuli? XD

no jesli w mojej glowie maja tylko duzo kasy i nic absolutnie nie robia to chyba racja, popsuli :shiner:

i ten to musi byc cos w powietrzu jednak, bo ja do poduszki chmielewska czytuje (chociaz w sumie ona tez winna byc moze....) w kazdym razie ja az sie boje zasypiac ostatnio, bo nie wiem co jeszcze moja glowa jest w stanie stworzyc XD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Days on 18 Lip 2008 02:41

ja tam lubie takie sny XD ale generalnie najbardziej lubie jak pamietam cos XD

w ogole przed egzaminem doktoranckim mi sie snilo ze mnie jeden profesor probowal zmolestowac XD to dopiero byl sen XD FUJ w sensie takich nie chce XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez 99-in-the-shade on 18 Lip 2008 04:01

Mnie np nigdy Chmielewska na sen nie wpływała, ale w sumie jak tak Was czytam, to mi lżej na duszy, bo mnie się ostatnio śnią takie abstrakcje, że zęby bolą normalnie i też już się zaczynałam bać o siebie :lmao: :lmao:

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Hyde Park

Postprzez Days on 18 Lip 2008 17:38

niech mi ktos kutfa wytlumaczy jak taki debil jak KAczynski zostal prezydentem. noz ta cala sprawa z Radkiem Sikorskim to jakas paranoja juz no...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Gina on 18 Lip 2008 21:17

99-in-the-shade napisał(a):ale w sumie jak tak Was czytam, to mi lżej na duszy, bo mnie się ostatnio śnią takie abstrakcje, że zęby bolą normalnie i też już się zaczynałam bać o siebie :lmao: :lmao:

musi byc cos w powietrzu zatem :lmao:

i o rotfl, slyszal ktos moze Niesiolowskiego na tvn24 przed momentem ? XD komentowal sprawe Kaczor-Sikorski i walnal ze prezydent powinien sam ustapic, albo powinno sie go jakos zmusic: "zwolac kolegium lekarskie czy cos" rotfl rotfl rotfl
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 12 Sie 2008 03:37

Ja wiem, że kiedyś już pytałem się o to w shoucie, ale teraz zrobię to jeszcze raz. Chcę założyć konto w banku no i wiem, że te wszystkie oferty to mydlenie oczu... Chodzi mi o to, żebym płacił jak najmniej za posiadanie karty i za utrzymanie konta (nie ukrywam, że najlepiej, gdybym nie musiał płacić nic xD) no i za wypłacanie kasy z bankomatów. Takie zwykłe, konto na trochę większe kieszonkowe przeznaczone na życie studenckie ;) Wiem, że już mi coś tam polecaliście, ale szczerze, to nie pamiętam co to było xD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Hyde Park

Postprzez cRaSh on 12 Sie 2008 14:08

Myślę że do wyboru masz ze 3 ;)
Inteligo- korzystam od 3 lat i nie chce innego, mimo tego że przelewy są najdrozsze bo 0,99 prowizji. Prowadzenie konta jeśli saldo wyższe niz 100zl, nie kosztuje nic, a 0,99zl miesiecznie placi się za karte bankomatowa.
Bankomatów ma chyba najwięcej w polsce bo wszystkie PKO. Prowizji nie placisz jesli nie wyjmujesz mniej niz 50zl (w ING np nie da się wyjać mniej niz 50zl i dlatego sie chwala ze prowizji nie pobieraja przy swoich bankomatach XD).
mBank - tu masz wszystko darmowe w sensie e-konto, za przelew do innego banku sie placi 50gr. bankomaty darmowe to wszystkie z euronetu.
ING konto z lwem dla studenta (co nazwa XD )- podobnie jak mbank, wszystko wyzerowane, za karte bankmomatowa nic nie placisz jak kupujesz nia cos za 100zl miesiecznie.

Mam konta w inteligo i ing i jestem szczesliwy XD

BTW: Jak wybierzesz ing to pamietaj zeby nie robic sobie karty z fotka swojej laski, bo za kilka dni cie rzuci i bedziesz tylko wkurwiony XD (tak, ja ciagle jestem XD).

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Hyde Park

Postprzez Gina on 12 Sie 2008 17:30

cRaSh napisał(a):(tak, ja ciagle jestem XD).

imho nawet jakby cie nie rzucila to powinienes byc wkurwiony ze sie na taki lame pomysl dales namowic :lmao:

i Kidd, te co napisal Pawel, a przede wszystkim - nie Pekao SA. W sensie ja tam mam bo mam granty, ale gdybym nie miala, i musiala placic za szereg durnych rzeczy, jak wszyscy inni, ucieklabym juz daaawno...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 12 Sie 2008 18:24

No to dla mnie najlepszy byłby mBank... Już wcześniej trochę sie nastawiłem na ich IzzyKonto. Największa ilość bankomatów, za wypłatę z innych aż 5zł - i to jest jedyny minus. A tak, kompletnie nic nie płacę za prowadzenie konta, za kartę (bez względu na to, ile wydaję).

I jakbym zrobił ze zdjęciem tej obecnej, to ona by mnie tylko wyśmiała... :((
XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Hyde Park

Postprzez agatka on 12 Sie 2008 21:32

Hmm, mBank jest dobry jezeli nic sie zlego nie dzieje. Przy okazji wyrabiania karty Euro26, wyslali dokumenty kolezanki na zly adres (pomylka byla po ich stronie) i to co sie pozniej dzialo to nawet nie wiem jak mozna okreslic. Po ponad roku uzerania sie z nimi, dzwonienia na (za przeproszeniem) mLinie, pismach do wyzszych instancji - nie wskorala nic, poza tym, ze musiala zaplacic ponad 100zl kosztow calej imprezy wyrabiania "darmowej" karty.
Osobiscie zrezygnowalam niedawno z ich konta po tym jak konto internetowe za cholere nie zgadzalo sie z rzeczywistoscia, nagle przestali przysylac wyciagi i w ogole wszystko zaczelo wygladac podejrzanie.

W sumie moglo sie to zdarzyc w kazdym banku, ale widzac ich podejscie - stanowczo odradzam mBank. :/

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 12 Sie 2008 22:03

Ja mBank już też odrzuciłem, bo IzzyKonto jest tylko dla osób od 13 do 18 roku życia (nie doczytałem :P). No i Inteligo chyba jednak wybiorę... Zobaczę jeszcze jak rozmieszczone są bankomaty w Bydg. (ważne, żebym miał blisko domu, uczelni, więcej mi do szczęscia nie trzeba).

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Hyde Park

Postprzez Days on 13 Sie 2008 03:39

ja tam nie przepadam za PKO BP. jakos mi sie zle kojarzy.
sama mialam konto w PEKAO SA bo mi rodzice tam zalozyli studenckie bo sami mieli, ale od kiedy wyjechalam do WRO, to sobie sama zalozylam w mBanku i kutfa to jest najlepszy bank jaki znam (a znam sporo...).
generalnie zdarza im sie czasami cos nawalic, chociaz mi jak narazie nic nie nawalili. ale kazdemu sie zdarza. a na mbanku zakladasz sobie NIC nie kosztujace konto - NIE IZZY, tylko normalne EKONTO i tez nic za nie nie placisz, za karte nic nie placisz, za przelewy wewnatrz brebanku nic nie placisz, do innych bankow 50 gr co jest najnizsza stawka, a oprocentowanie masz 0.5% na normalnym koncie osobistym, co znaczy DUZO w porownaniu z innymi bankami. do tego jezeli masz troche extra gotowki zakladasz sobie, rowniez za DARMO EMAXa czy cos i tam masz 5% czy 5.5% i co kasa rosnie. i tylko podatek sie z niej placi jak zwykle (na normlanym sie nic nie placi, ale to jest traktowane jak konto oszczednosciowe wiec belka leci). i mozna przelew sobie ustawic z niego raz na miesiac za darmo na to glowne konto osobiste i smiga.
bankomaty darmowe to nie tylko Euronet, Cash4You, ale tez BZWBK, wiec jest ich w grzyb. dodatkowo bez prowizji wyplaca sie za granicami kraju ze wszystkich bankomatow, co jest dosc niespotykane.
a obsluga mlinii do tej pory byla dla mnie bardzo mila i wszystko ladnie zalatwiali. takze ja ich polecam - tak na wieksze, jak i na mniejsze pieniadze. jedynym ich minusem moim zdaniem jest fakt, ze karty maja tylko VISA - jak wiekszosc bankow niestety. a wiadomo, jakie ostatnio z VISA za przekrety.

jezeli masz BZWBK u siebie to tez mozesz sprawdzic to konto < 30 czy cos - tez sie nic nie placi za prowadzenie, ani za karte, ale nie pamietam pozostalych parametrow. wiem jednak, ze bz jest calkiem niezle oprocentowany. wiadomo - konto osobiste to nie konto oszczednosciowe, ale jak mi na PEKAO kasowali 4zl a dwali 21gr to mnie szlag trafial :|
albo konto z Leo why ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 13 Sie 2008 23:17

To może jednak mBank... XD
Nie no, myślę, że teraz zaważy jedynie to, ile ojciec będzie płacił za przelewy ze swojego banku no i lokalizacja bankomatów.
I dzięki, bo nie wiedziałem prawie nic, a teraz mam dwa do wyboru :D

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Hyde Park

Postprzez Days on 14 Sie 2008 00:47

a twoj ojciec ma w jakim banku?

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 14 Sie 2008 01:14

W Banku Spółdzielczym - tylko taki mamy u nas na wsi XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Hyde Park

Postprzez Days on 14 Sie 2008 01:58

no to pewnie do wszystkich bankow ma takie same ceny przelewow... no chyba ze BS jest zwiazany z jakas grupa kapitalowa, to moze wtedy... ale ni ewiem.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez agatka on 18 Sie 2008 20:28

A ja mam pytanie do specjalistow ;) Nie orientujecie sie moze ktora karta jest lepsza - ISIC czy Euro26?? Chodzi mi o to, zeby i znizki byly, i ubezpieczenie, i zeby Brytole unawali ja za potwierdzajaca status studenta. Osobiscie mialam Euro, ale w polskich warunkach jej specjalnie nie odczulam poza znizka w Coffee Heaven :lmao: i zastanawiam sie czy w ogole caly ten interes warty byl zachodu..

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Hyde Park

Postprzez Days on 19 Sie 2008 00:39

ja Euro26 odczulam glownie w Hiszpanii, gdzie za darmo weszlam do Alcazarow w Sevilli i mialam znizek za ponad 50 euro na wszystko inne, co wtedy ogladalismy. Takze generalnie bylam zadowolona. w CPH nie byla z kolei za bardzo przydatna, ale tam i tak wszedzie sie chodzilo w dni, gdy bylo za darmo ;)
a w polsce juz dawno maja kijowe znizki - w sensi eno 5% w empiku to naprawde zart.

ale ISIC chyba w ogole znizek nie ma, albo ja nie slyszalam...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Powróć do Różne