Hyde Park

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Hyde Park

Postprzez agatka on 02 Lip 2008 23:34

Tez wlasnie robie praktyki - 4 tygodnie za free, 6h dziennie - juz mam 2 dni za soba i nie wiem jak przetrwam reszte. Co za nudy!! :wall:

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Hyde Park

Postprzez 99-in-the-shade on 03 Lip 2008 01:01

Ej nie straszcie mnie, bo ja w sierpniu praktykuję i na razie jeszcze jestem do tego optymistycznie nastawiona... :lmao:

'Ludzie pracują latami, aby stać się sławnymi, a potem mówią, że nie mogą tego znieść. Niech spadają i zrobią miejsce dla kogoś, kto może!' - Jon Bon Jovi
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Livin' On A Prayer

Od: 22 Paź 2004 01:40
Miejscowość: Zabrze

Hyde Park

Postprzez Gina on 03 Lip 2008 08:35

nie badz :lmao: w sensie na praktykach wszyscy wszedzie robita to samo generalnie strata czasu i sie w zyciu nie przydaje w ogole. Ja musze przechodzic przez to drugi raz poniewaz na drugim wydziale uznali ze wypelnianie jakis druczkow w dziale ewidencji gospodarczej rozni sie jakos strasznie od wypelniania druczkow w dziale pozyskiwania srodkow pomocowych (kretyni pieprzeni :P)

(i generalnie chcialam powiedziec ze zajebiscie jest jak sie pije cala noc, a placi za to wszystko ktos inny :lmao: )

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: HOUSE xD

Hyde Park

Postprzez trapper on 03 Lip 2008 13:15

w zyciu nie przydaje w ogole

To nieprawda. Umiejętność udawania,że się pracuje potrzebna jest zarówno w pracy jak i w domu

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Hyde Park

Postprzez Gina on 03 Lip 2008 16:37

udawania cholera jasna :lmao: ja sie w tamtym roku tak nudzilam ze z tych nudow tak powaznie i faktycznie pracowalam ;) a takiego udawania o jakim mowisz to sie czlowiek moze wszedzie na uczyc, czy to w domu czy na studiach :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Re: Hyde Park

Postprzez trapper on 03 Lip 2008 17:20

takiego udawania o jakim mowisz to sie czlowiek moze wszedzie na uczyc, czy to w domu czy na studiach

Chodziło mi o stwarzanie wrażenia, że jest się śmiertelnie ciężko zajętym i następne zajęcie spowoduje ogromny wylew krwi do mózgu.Jeśli nie nabędziesz tej,jakże cennej umiejętności,będą się Tobą,Ginko, wszyscy wysługiwać, a Szef Cię i tak będzie opieprzał,że nie pracujesz.
Tylko dzięki tej umiejętności można jakoś przeżyć w pracy,a jako uniżony sługa Państwowej Polskiej Służby Zdrowia wiem o tym najlepiej :grin:
A tak w ogóle to gdzie i co praktykujesz?

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Hyde Park

Postprzez Days on 03 Lip 2008 20:10

eeee tam udawac. ja tam z tych nudow od dwoch dni sie nauczylam cholernie duzo rzeczy. ale dzisiaj juz kurde polazlam do dziekanatu i wrocilam do domu bo no cholera goraco XD nie mam sily wymyslac sobie zajec ;)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Re: Hyde Park

Postprzez agatka on 03 Lip 2008 23:09

Gina napisał(a):ja sie w tamtym roku tak nudzilam ze z tych nudow tak powaznie i faktycznie pracowalam

Cos w tym jest. Jak przez 6h czlowiek siedzi na pupie i nic nie robi to poczucie marnacji czasu jest 100x wieksze niz jak sie np lezy na lozku i patrzy w sufit heh. Ja jak juz dostalam jakies konkretne zadanie to z radosci zrobilam je 5x za szybko i potem znowu umieralam z nudow... A po paru godzinach znudzania sie czuje sie co najmniej tak zmeczona jakbym tydzien w kamieniolomie pracowala xD

I wlasnie, gdzie praktykujecie/zamierzacie praktykowac?? Ja w banku :lmao: :lmao:

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Hyde Park

Postprzez Days on 03 Lip 2008 23:20

agatka napisał(a):a jak juz dostalam jakies konkretne zadanie to z radosci zrobilam je 5x za szybko i potem znowu umieralam z nudow...

tez tak mam ze wszystko za szybko robie no XD a sama sobie ustalam, ze mam cos na srode i oddaje to we wtorek XD teraz sobie ustawilam na czwartek i od wtorku sie nudze XD damn it no ;) mam problemy z estymacja czasu :P

ja mam w takiej firmie konsultingowo-deweloperskiej, ale tez mialam isc do banku :P moja wspollokatorka jest w BZWBK ale juz tam pracuje ;) rok temu robila praktyki :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Gina on 04 Lip 2008 00:54

rok temu bylam w urzedzie w dziale ewidencji dzialalnosci gospodarczej (i o tyle dobrze trafilam ze przynajmniej sie paru rzeczy w kwestiach praktycznych dowiedzialam, ale patrzac ze strony petenta a nie urzednika, bo generalnie pracy w urzedzie nie planuje :P)
w tym roku sie zastanawialam miedzy Pekao a Instytutem Europejskim i generalnie skonczylam w wydziale przyznawania srodkow pomocowych ;)

Days napisał(a):a sama sobie ustalam, ze mam cos na srode i oddaje to we wtorek XD

boze... to cie oficjalnie podziwiam. ja absolutnie odwrotnie, jak mam cos zrobic to tylko i wylacznie na ostatnia chwile (wyjatkiem tylko jak mowie te praktyki byly, ale to bylo zabijanie nudy i nic innego) w sensie swoja prace licencjacka popelnilam w ktorys tam majowy weekend tylko dlatego ze mialam ja oddac w srode a we wtorek mialam jakies wazne kolo i nie moglabym pisac pozniej XD i co roku sobie mowie ze z tym walcze i sie poprawie i bede robic wszystko wczesniej na spokojnie, i co roku jest ze mna coraz gorzej - i chyba poki co tego zmieniac nie bede bo wyniki sie poprawiaja rotfl

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 04 Lip 2008 03:16

Days napisał(a):nie mam sily wymyslac sobie zajec ;)

Pobiegaj sobie z meblami z drugiego piętra na dół, później przynieś z samochodu łącznie 250kg kafelków, a serio nie będziesz miała siły XD Kocham remonty no <3 :/

I ja, jeśli pójdę na psychologię, to będę miał pewnie jakieś cudowne praktyki w ośrodku dla obłąkanych XD I nie wiem, czy lepiej wygląda sprawa z pedagogiką - jakieś więzienie, zakład poprawczy. Więc no, nie narzekajcie, bo jak widać niektórzy będą mieli gorzje XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Hyde Park

Postprzez Days on 12 Lip 2008 23:34

eh lubie swoja prace chwilowo. takie mi ladne wykresiki wyszly XD

i ten no Furtado fajna laska - przez burze odwolali koncert, ale dzisiaj zagra jeszcze raz. milo z jej strony.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Gina on 13 Lip 2008 02:18

jakby mi kazali robic wykresiki to bym chyba nie lubila nawet jakby mi ladne wychodzily (chociaz to raczej niemozliwe bo mi nigdy zaden wykresik chyba ladnie nie wyszedl XD )

I no wiedzialam ze przelozyla nie wiedzialam ze przez burze. Faktycznie milo. Ale w ogole wtf z tymi burzami.. w sensie polsat przez nie od kilku dni nie moze normalnie chodzic i przerywa caly czas, najpierw jak byly top trendy (ale to akurat dobrze bo na Dode patrzec nie musialam) pozniej kiedys jak sobie chcialam na Miodowe Lata popatrzec a teraz na meczu siatki rotfl

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez cRaSh on 13 Lip 2008 03:20

(ale to akurat dobrze bo na Dode patrzec nie musialam)

ale niektorzy chcieli XD

i mam semestr zaliczony i kupilem sobie ksiazke do gramatyki francuskiej i omfg, jaki bede zajbisty jak jzu to bede umial XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Hyde Park

Postprzez Days on 13 Lip 2008 03:49

eeee tam wykresiki byly zajebiaszcze bo znaczy ze TO DZIALA :D a wczesniej tego widac nie bylo.

ale no wlasnie nie wiem co z burzami - kurde caly tydzien goraco i bez sensu, czlowiek chce sobie w weekend wypoczac, grilla zrobic i nie moze, bo w srodku grilla sie rozpetuje pandemonium i cholera zapadalo mi karczek XD
nie mowiac juz o tym ze uzarly mnie chyba wszystkie komary na swiecie....

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Gina on 13 Lip 2008 03:59

oh no plizzz, wulgarnej baby w stringach nie widziales ? :lmao: tak jak ona wygladala na Top Trendach to wystarczy ze wyjdziesz na ulice na ktorej tam u ciebie sa kluby nocne i widziec takie Dody mozesz przez cala noc (i plus bo nie musisz sluchac jak spiewaja XD)

i no gramatyka francuskiego gramatyką (swoja droga ja sobie dzisiaj jakies stare ESKK otworzylam i wymieklam jak probowali uzycie czasu zaprzeszlego we wloskim wytlumaczyc podajac za przyklad zdanie : "Kiedy on byl napisał list, wysłal go przez umyślnego"...) - ja cie bede podziwiac (jak podziwiam wszystkich znajomych wladajacych francuskim) jak bedziesz ladnie wymawial wszystko i akcentowal i w ogole ;) (w sensie no, ja bym chyba sobie w zyciu nie dala rady i to mnie jakos chyba wewnetrznie irytuje chyba XD)

i no gratki zaliczonego semestru, wiem jak ci ciezko bylo :lmao:

Mnie do diabla komary zjadly dzisiaj w nocy tak ze myslalam ze zabije (co oczywiscie bym zrobila gdyby to wykonalne bylo) Na grillu z kolei osa pieprzona mi we wlosy wpadla XD I chwile potem bylam bliska obciecia, ewentualnie podpalenia (bo grill byl blizej niz jakiekolwiek nozyczki). I eh ja tylko kieblase mialam dzisiaj :( a jakies zdolne bestie przyniosly przyprawe do kurczaka :lmao:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Captain Kidd on 13 Lip 2008 06:19

Gina napisał(a):Mnie do diabla komary zjadly dzisiaj w nocy tak ze myslalam ze zabije

Ja sobie kupiłem jakiegoś Raida (płyn) w zeszłym roku - wkładam do kontaktu już jak zaczyna się ściemniać i wtedy po mniej więcej godzinie jak sie rozgrzeje mogę spokojnie siedzieć nawet przy włączonym świetle. Jak coś wleci, to lata jak głupie, dość dziwnie zaczyn bzyczeć, a po chwili pada... XD Nie wierzyłem, że te środki działają, ale sprawdziłem i polecam (dotychczas spałem z wodą kolońską pod poduszką, żeby od razu po... natrzeć ukąszone miejsce xD).

I wierzcie lub nie, ale ja jestem mistrzem grillowanej kiełbasy - parę lat temu napisali o mnie lokalnej w gazecie, jak bawiłem się w to na jakiejś imprezie szkolnej. Nawet zdjęcie było. Wstyd na cały powiat... XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Hyde Park

Postprzez Days on 13 Lip 2008 23:39

ja w sobote wstalam z 10 ukaszeniami na samym czole. a napsikalam sie autanem jak glupia. w ogole nie dzialalo - te komary jakies dziwnie niewrazliwe na to byly.

ale dzisiaj za to na kajakach fajnie bylo XD poza tym ze po wyjsciu bylam cala morka i smierdzialam ryba XD

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Hyde Park

Postprzez Gina on 17 Lip 2008 21:04

Days z shouta napisał(a):lol a skad takie marzenia? :D i w sumie tez mialam faze na bycie prezesem. ale teraz bym sobie wolala byc doradca pracujacym tylko na papierku XD

(bo jak zaczelam odpisywac to sie za dlugo zrobilo :lmao:)
Przychodza do 'mojego' wydzialu na praktykach rozne takie postacie. Nie robia nic, pija kawke, po czym wracaja do swoich waznych zajec, czyt. nie robienia nic - bo sa prezesami. Poza tym maja kase na fajne spodnie (co ja sobie tluamcze - gdybym to byla ja - mialabym fajne bluzki XD) Poza tym w ciagu 4 dni nasiaknelam takim klimatem bo siedze niedaleko prezydenta miasta, a wczoraj mu nawet jakies pendrivy ze znaczkiem UE zanosilam :lmao: (i nawet dostalam jednego XD XD XD)

A jesli chodzi o doradcow, to generalnie przylazla jedna 'doradczyni podatkowa' z Millenium we wtorek czy tam ktoregos dnia i sprzedwala karty kredytowe (wtf w ogole :>) i jedna laska z mojego wydzialu sie zlapala i sobie konto zalozyla i generalnie laska przedawala takie teksty ze nie dosc ze pachnialo domokrazstwem to jeszcze mi sie wszystkie scyzoryki w kieszniach otwieraly :lmao: i no tekst roku jak dla mnie : "konczylam ekonomie po to zeby znac rozne kruczki i zeby pracowac na rzecz klienta a nie banku" w sensie no rotfl. Lazi, zebrze zeby sprzedac ze 3 karty dziennie, bank ja z tego rozlicza, i wiadomo ze zrobi wszystko i powie wszystko zeby umowe podpisac a sie ludzie nabieraja :lmao: ja bym tak nie mogla chyba XD Zreszta w ogole chyba nie chcialabym miec pracy uzaleznionej od tego ile czegos tam sprzedam. za duzy stres XD

i ten, wezcie mi powiedzcie czy przez ta dziwna pogode tylko ja mam takie poronione sny. w sensie przyjelam z pokora sen sprzed 3 dni, w ktorym sobie po jednym zgierskim osiedlu na koniu jezdzilam i mnie moj luby gonil z jakims sloikiem pomidorow ( rotfl ) ale ze mi sie sni wersja beta lasta nie biala tylko czerwona i czarna to juz nie rozumiem i to juz jakims uzaleznieniem od internetu smierdzi chyba.... XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Hyde Park

Postprzez Days on 17 Lip 2008 21:50

Gina napisał(a):A jesli chodzi o doradcow (...) Zreszta w ogole chyba nie chcialabym miec pracy uzaleznionej od tego ile czegos tam sprzedam. za duzy stres XD

Ginka... bo to jakby ci oto powiedziec - doradca, taki TRU doradca, to kurde nie jest vendor no. to nie jest handlarz noz kutfa. to nie jest NIC z tych rzeczy. i do takiego tru doradcy to sie nie umywa nikt z takich patafianow, o ktorych mowisz (nobo gdzie babka doradca jak ona chyba konsultant co najwyzej), ktorzy maja nazwe stanowiska od czapy, nie umywaja sie ci wszyscy doradcy finansowi z OpenFInancow i innych shitow, co wiedza tylko troche wiecej od zwyklej pani w kasie w banku. nawet tacy Tru konsultanci z firm niezaleznych, jakim ja mam szanse byc w przeciagu max 2 lat sie nie umywaja, bo oni kurde musza pracowac XD w sensie musza sluchac potrzeb, myslec nad rozwiazaniami i je przedstawiac.
tacy TRU DORADCY INWESTYCYJNI z papierem z KNFu to sa tacy ludzie, ktorych ustawowo powinny zatrudniac wszystkie firmy majace cos wspolnego z gielda. a sa to ludzie, ktorzy jak chca, to moga powiedziec "te 5 milionow w to, te 10 w tamto, tamto 30 na lokaty, do zobaczenia za miesiac", a jak nie chca, to moga se byc na papierku w firmie a fizycznie na Arubie XD i ja tak chce XD
tyle ze kurde czasu nie mam no XD

iii tam sny. w sumie ten o koniu niezly. ale ja swoich nie bede opisywac, bo az glupio XD w sensie no ta pogoda cos robi.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Powróć do Różne