Hippie

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Hippie

Postprzez brenda on 01 Kwi 2003 03:15

Byl juz podobny temat (o zespolach lat szesdziesiatych i siedemdziesiatych), ale ja od nowa pokochalam ta muzyek The Doors, Janis Joplin....to znam i lubie juz od dawna, ale ostatnio odkrywam uroki Dzemu i Boba Dylana. I chyba sie domyslacie jakie teraz padnie pytanie :grin: Tak dla formalnosci, a co Wy myslice o zespolach tzw. nurtu hipisowskiego?

Aha i ten temat naprawde nie ma nic wspolnego z pacyfa i wojna w Iraku....chociaz moze jakos tak podswiadomie czuje, ze te klimaty sa teraz na miejscu, przez jakis czas sluchalam niewiele muzy w tym stylu (zamienilam ja na Ozzy'ego i Iron Maiden), a teraz z blizej mi nie znanych powodow(przeznaczenie? :grin: ) wrocilam do hipisowskiego( czasami psychodelicznego) rocka.
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez kawa on 01 Kwi 2003 03:35

Mnie tez ostatnio wzielo na szalone lata 70'!!!
Caly czas slucham muzyki do musicalu Hair, sciagnelam troche piosenek Janis Joplin, a plytek Doorsow tez mam sporo!!!
No i po ostatniej jezdzie na Harley'u Dżemu tez jest u mnie sporo!!! :grin: :grin: :grin:

Ale i tak caly czas BON JOVI RULEZZZZZZZZZZZ!!!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Arha on 01 Kwi 2003 18:44

Czy ja wiem?? Nigdy mnie do takiej muzyki nie ciągnęło, więc nigdy nie słuchałam, ale kto wie w czym się jutro zakocham?? :wink:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Klaudia on 01 Kwi 2003 22:26

Dżemu słucham dosyć często, ale napewno zdecydowanie częściej Janis Joplin :wink:
Cholernie podobają mi się piosenki Janis, jej głos - potężny :evilbat:
The Doors - jeszcze nie słyszałam (tzn. może słyszałam, a nie wiedziałam, że to właśnie to ;))
Bob Dylan - jakoś nie umiem się do niego przekonać, ale z czasem ... kto wie :grin:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Days on 02 Kwi 2003 00:58

heh ja dzis mialam w szkole Przystanek Bugaj - cos na Przystanek Woodstok, wiec :D generalnie uwielbiam te lata...... muzyka, styl, ciuchy w ogole giciarsko bylo!!!
Doorsi, Janis, Dylan, Hendrix...... to byly czasy :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 02 Kwi 2003 14:33

hehe czytalam Days, czytalam :grin:

No wiec ja tak, szczerze mowiac bardzo sie w tej materii nie orientuje, wlasciwie to chyba najbardziej Janis Joplin (chociaz wlasciwie powinnam znac najbardziej Doorsow, bo mam w klasie fanatyczke :grin: ) znam. Do reszty jakos mnie nie ciagnie, pod wzgledem muzycznym chyba jednak wole '80 (chociaz jak mowie, opinia subiektywna bo patrze z jednego punktu widzenia :grin: )

A co do samej epoki... Jesli bylo tak jak w rozowych latach 70-tych to ja chce tam zyc :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez NiKKi Rebel on 03 Kwi 2003 03:11

the doors, janis .... o nich słyszałam od dziecka ... i wtedy ciagnęło mnie do nich ... wiadomo leganda .... ale to jednak nie jest mój 'styl' muzyczny .. ich piosenki po prostu mnie nudzą :robot: .. a może ja sie nie znam??? :grin: :grin:

a epoka ... o yeah ... lata 60, 70 aż do 80 to chyba najwspanialszcze czasy ... zaczynając od przystanku woodstock ..... kurde, co ja bym dała zeby być na tym pierwszym :grin: :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez trapper on 11 Kwi 2003 19:58

Mnie tam dobrze w tych czasach w których jestem :grin:
Co do muzyki szanuję Janis,Scotta McKenziego, Doorsów, a także ( czy może raczej przede wszystkim) Wielkiego Jimmiego, ale to stanowczo nie moje klimaty.

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez erfea on 24 Cze 2003 22:22

Muzyka tego okresu jest niezła! Gdyby jej nie było nie byłoby też BJ i tkwilibyśmy na etapie jezzowych bandów... The Doors są świetni, tak jak Deep Purple, ale trzeba do nich dorosnąć - ja powoli dorastam... Szkoda tylko, że Janis i inni zaćpali się tak młodo....

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Days on 25 Cze 2003 01:58

bardzo szkoda....... tyle jeszcze moglo sie zdarzyc, powstac dzieki nim....... a tu kicha! szkoda Jimmiego, Janis...... szkoda....

zwlaszcza ze ostatnio przez Flinte (mala mania - bede teraz o niej caly czas gadac :))) zachcialo mi sie tamtych klimatow i piosenek w stylu Piece Of My Heart, Black Velvet....... ojej.... pieknie bylo ;) piekne piosenki :)

Oh Lord Won't You Buy Me A Mercedes Benz....

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Powróć do Music, Music