GRAFIKA

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez Days on 28 Cze 2006 02:05

dzieki Ginus za instruktarz - bedziem testowac :D bo mi sie moj podpis znudzil :D

Arha napisał(a):tylko że zapomniałam przy okazji spytać o tłumaczenie na jakiś bardziej zrozumiały język ;p

no wiec generalnie text to Me Gustas Tu przeplatane z No Creo ;) Me gustas tu to oczywiscie "Podobasz mi sie" ale no nie bede calej piosenki tlumaczyc, a ten fragment z No Creo - "De tus alas siempre ser el vieno" to "zawsze byc wiatrem dla twoich skrzydel" :D rotfl ta poetycki elf :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Kourin on 28 Cze 2006 02:14

Days napisał(a):aczkolwiek teraz mam CS2 (9.0) i wlasnie sie zastanawiam czy chce mi sie instalowac

Między CS a CS2 byłam w stanie wyłuskać tylko jedną różnicę - jakieś kolejne opcje przy grupowaniu i filtrowaniu warstw. Ale ja tkwię w epoce PS7, którego bardzo lubię i którego zmieniać nie mam zamiaru :P

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Gina on 28 Cze 2006 02:17

nie ma za co, ja bym miala pytanie - czy ta ramka biala to brush jakis, a jesli tak to czy ja bym go mogla dostac, bo mi cos takiego wlasnie jest potrzebne a wszystko co znalazlam mierne jest strasznie... ;)

[ Dodano: 27 Cze 2006 20:17 ]
ja mam PS 8.0 (cs czyli) i jest mi z nim tak dobrze ze go na nic nie zamienie xD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 28 Cze 2006 02:22

to jest brush i jak tylko sprawdze, jaki to jest brush, to zaraz ci go podesle ;) bo ja mam taki za przeproszeniem burdel w brushach, ze makabra :lmao:

Kourin napisał(a):Między CS a CS2 byłam w stanie wyłuskać tylko jedną różnicę - jakieś kolejne opcje przy grupowaniu i filtrowaniu warstw.

tia.... to nawet mi za wiele nie mowi :P warstw nigdy nie grupuje chociaz moze powinnam bo potem jak ich duzo to mi troche czasu zajmuje ;) ale i tak musze przeinstalowac bo chce go miec na innej partycji, wiec jak jakis rewolucji nie ma, zebym sie musiala od nowa uczyc... tylko powiem, ze mam zarabistego patcha, ktory ponoc fantastycznie wycina... i tone filmow instruktarzowych jak go uzywac :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 29 Cze 2006 01:05

Skoro tak, to ja się pochwalę nad czym pracuję (nie ma jeszcze za bardzo czym się chwalić, ale jak komuś się nudzi to zerknąć może :P)

Uprzedzam, że tematyka pedalsko-seksiarska, kto młody i podatny na skrzywienia niech nie zagląda, bo skończy jak ja :lmao:

Zarys drugiego pomysłu (pierwszy był na tyle sprośny, że mnie tematyka rozpraszała od rysunku :P)
Krystalizacja zamiarów
Zaczynamy z kolorami
Parę ładnych godzin walki z anatomią później...

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 29 Cze 2006 01:15

no i masz - to sie nazywa GRAFIKOWANIE a nie kurde obrabianie obrazkow...

impressive - most impressive :> :pray:

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 29 Cze 2006 01:51

Jest się w końcu tym dyplomowanym plastykiem :shiner: *lama zaczyna się krztusić i pada na ziemię, a jej cała postura krzyczy KARA BOSKA*

:P

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Gina on 29 Cze 2006 02:41

sie mi przypomnialy lekcje plastyki w podstawowce wlasnie
ja z tymi swoimi zielonymi drzewkami rodem z przedszkola i on... z artystyczna dusza (o rotfl) ehh

Plastyk w pelni dyplomowany :grin:, rispekt

btw. Days, dzieki za brushe :hug:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 29 Cze 2006 02:42

czyz Lama juz wstala i doszla do siebie? bo chcialam zapytac czy ty to wszystko od poczatku do konca rysujesz na kompie czy jak? w sensie ja zawsze nie moglam sobie wyobrazic ze mozna rysowac od poczatku do konca na kompie, bo costam czasami rysowalam olowkiem na kartce, ale jakbym miala to narysowac myszka to bym chyba padla... w sensie jakos dla mnie to to jest jakas nie taka regulacja reki... w sensie no nie panuje nad nia tak samo jak mam rysowac myszka, niz jak rysuje olowkiem...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 29 Cze 2006 02:59

Odpowiadając na Elfa wywód - tak, rysuję od początku na kompie, ale nie myszką, bo bym się zadźgała :P Lama ma takie sprzęt tabletem zwanym ;)

Ginka > mówi się "plastyk dyplomowany twoja mać" :lmao:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 29 Cze 2006 03:05

Kourin napisał(a):mówi się "plastyk dyplomowany twoja mać"

moja mac jest magister inzynier mechanik :P no chyba ze masz na mysli mac Giny :P

aaaaaaa i z tym tabletem to sprytnie :P to ja sie czuje juz zle z tym ze mysza nic narysowac sama nie umiem :P

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 29 Cze 2006 03:17

Days napisał(a):no chyba ze masz na mysli mac Giny

Nie miałam przyjemności obcować z macią Giny, mogę tylko za swoją mówić :lmao:

Days napisał(a):to ja sie czuje juz zle z tym ze mysza nic narysowac sama nie umiem

Rysować myszką to dla mnie abstrakcja, ja ledwo tradycyjne narzędzie dzierżę :P

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Gina on 29 Cze 2006 03:26

moja mac zrozumiala ze prawidlowo jest
"Lama plastyk dyplomowany twoja mac" XD

ehh byly czasy kiedy rysowalam w paincie, ale to byl wlasnie ten przedszkolny poziom ;)

i fajne to to na T ;D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Kourin on 30 Cze 2006 21:49

Gina napisał(a):moja mac zrozumiala ze prawidlowo jest
"Lama plastyk dyplomowany twoja mac" XD

O, o, o! Twoja mać jest bystra :lmao:

Gina napisał(a):i fajne to to na T

Szkoda, że jest dziadowej firmy, ale jak mnie nie stać na Wacoma za parę kafli to zadowalam się czym mam ;)

[ Dodano: 30 Cze 2006 15:49 ]
Pochwalę się dalej, tylko... Ym... Może tak:

Jeśli kogoś obrażają męskie klejnoty, tudzież ich delikatna sugestia to nie polecam poniższego obrazka. Nie wspominając o tym, że jeśli kogoś urażają, że się tak wyrażę, pedały, to niech nie zagląda, bo mam to w nosie :P

Znowu ciut zmieniłam koncepcję. Doszłam do wniosku, że to i tak już wygląda jakby go na plecy przewracał, więc co tam, idziemy na całość :P

I dałam większe, żeby pokazać wszystkie mazy i te sprawy ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 12 Lip 2006 05:06

na szybciora robione wiec do konca nie jestem zadowolona z rozplanowania ale mam wreszcie Fabio na tapecie :D
http://corrshore.forall.pl/others/grafi ... grosso.jpg

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 12 Lip 2006 06:58

AJ AJ AJ SUPERASNE :D:D:D:D
Megasnie podoba mi sie to po prawej - w sensie duzo malych grossikow - fajnie wyszlo :grin:

(i mam chwile wzruszenia wlasnie, bo mimo wszystko, nie wyobrazalam sobie chwili w ktorej bede mogla i ogladac gotowe grafiki i bawic sie w PS fotkami Azzurrich z trofeum MŚ :wzruszony: :jupi: )

I chyba wracam do brushy, ostatnia tapete z Jonem zrobilam bez i nawet mi sie podobala, natomiast dzis proroboalam cos z Wlochami i bez pomocy pedzelkow nic ciekawego mi nie wychodzilo ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 12 Lip 2006 18:54

gracie ;) ale musze kurde cos z tym zrobic bo no troche mi sie za bardzo to od tla odcina... moze jakies brushe tam walne ;) a jak ni to sie cos nowego zrobi - teraz mam tego w cholere :D

aha no i twoj patent na niebieski rzadzi :D :horns:

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 15 Lip 2006 22:09

tutorial :P :grin:
Najpierw biore taki troche juz rozjasniony obrazek
potem nakladam kwadracik #001B70 i Exclusion 70%
potem #8FE1FF z soft light 100%
potem kopiuje ten pierwszy podstawowy obrazek i daje go na wierzch i daje color burn 50%
potem Image to ustawiam na lighten 90%
znowu kopiuje podstawowy obrazek i daje na soft light 50%
potem Image na screen 100%
na koniec Image na screen 100%.

a potem jeszcze troche kontrastuje :)

aha i te texturki moje nie sa, znalezione gdzies w necie ;)

a i probowalam flagi twoim sposobem robic - reszta ikonki byla tragiczna ale sama flaga - naprawde ekstra wychodzi :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 15 Lip 2006 22:51

no wlasnie mnie bardziej o te same texturki chodzilo sie wlasnie zastanawialam czy samamu trza to zrobic czy gdzies sa :D

bo to takie radosne wychodzi i takie troche komixowe do tego :D takie WAKACYJNE :D

a co do flagi to ciesze sie, ze wyszla :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 16 Lip 2006 21:36

a :D No to w takim razie - wrzucilam tutaj to co mam ciekawego, aczkolwiek w wyhaczaniu fajnych takich tekstor jestem slaba ;) I tego - to komiksowe koloroer jak mowisz to wlasnie glownie dzieki temu pierwszemu kolorowemu obrazkowi + temu ze wlasnie skopiowac ten glowny obrazek, dac na wierzch i tam color burn - fajny trick :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Powróć do Różne