Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music

Kourin: tez tak lubieniestety trudno mi trafic na ludzi o podobnych gustach i co jeszcze - lubiacych o tym rozmawiac...
a co do GGD - dziwne, ale jako piosenki najbardziej tracace popem wybierasz wlasnie te ktore mi sie najbardziej podobajai o ktorych ja zawsze mowie, ze to taki melodyjny amerykanski rock... Fakt faktem ze muzycznie one sa wlasnie lekkie i przyjemne, nie mniej jednak przeciez rock tez moze byc lekki i rozrywkowy
Dla mnei te piosenki bardziej kojarza sie wlasnie z takim rockowym graniem z poczatkow... Takie momentami mam nawet odczucia, jakbym sluchala nie wiem... zespolow rockowych z konca lat 70-tych
Ale o ile jeszcze Slide i Here Is Gone sa takie, to It's Over to dla mnie totalna pomylka jezeli chodzi o pop... Tyle ze jak juz pisalam - granice sa strasznie plynne... Kazdy ma je ustawione w innym miejscu i patrzy pod innym katem....
a co do Gutterflower to ja najbardziej lubie What A SceneZwlaszcza to nanananana.... na koncu
) "Two Days in February". "Superstar Carwash" jest dla mnie ciężkim orzechem do zgryzienia, bo właściwie wszystkie piosenki lubię; wyróżniają się "We Are The Normal" i "Girl Right Next To Me". "A Boy Named Goo", "Dizzy Up The Girl" i "Gutterflower" zajmują czołową pozycję, nie potrafię wybrać jednego albumu na listę ulubionych. Z "ABNG" najchętniej słucham "Long Way Down", "Name" i "Disconnected", z "DUTG"... Hm... Właściwie wszystkie piosenki Johnny'ego. A "Gutterflower" tak, jak wspominałam - "Sympathy" rządzi, choć moim pierwszym skojarzeniem było "młodszy braciszek Acoustic #3?!"

I nie uważam, żeby to była obraza. Zresztą chyba nie rozumiem czemu...
BTW - napisałaś, że nazwanie GGD zespołem punkowym to obraza dla nich. Nie sądzę, że tak to jest, skoro John na GGD mówi "A punk-rock band

To nie pierwszy raz w tym weekendzie, więc chyba coś jest z lamą nie tak.

jak to mowil Sam za kazdym razem jak mowil cos o swoich wyobrazeniach "If you fallow me"
- chyba je tez tak powinnam

.

erfea napisał(a):a to wszystko przez Live in Buffalo

Kourin napisał(a):"Boxers or briefs"?
wtedy to mi sie tak zaczyna podobac, ze WOW!
ale inni sie moga ze mna nie zgodzic.
a do tego jest tam Girl Right Next To Me i We Are The Normal

Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości