Gitary

Moderator: Days

Postprzez erka 21 mar 2003 21:25

No to masz teraz 3 dni ostrej jazdy Days :grin:

A mnie dziś przyssało bo znalazłam z koleżanką taki sklep z gitarami i stała tam też perkusja. Gitarki piękne i nagle zobaczyłam że pod ścianą jest coś co wygląda na czerwono-białego Fendera i zaczęłam tam dosłownie wrzeszceć jaka świetna. Bo oglądałysmy wszystko przez okno bo myślałyśmy że sklep jest zamknięty bo nie było jeszcze 10rano. Ciekawe co sobie pomyślała babka która gdy odeszłyśmy kilka kroków otworzyła sklep. Fajnie musiałysmy wyglądac takie napalone na tego elektryka :wink:

A czy to był Fender , nie wiem, bo sklepik za mały i raczej nieznany jak na takie cacko. Ale i tak to coś było piękne :grin:
I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
erka
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez Rodebert 24 mar 2003 17:22

No co Ty, ja bym CHCIAL umiec czytac z nut. Co prawda wiem jak sie je zapisuje i wiem co znacza poszczegolne nuty i znaki, ale odczytanie chocby akordu zajmuje mi trzy dni, nie mowiac juz o plynnym graniu podczas czytania :grin:

A co do Days, to spoko, co z tego ze rzezi, efekt metalowy MA TRZESZCZEC :grin:
"Jeden adwokat z teczka moze sie nakrasc wiecej niz tysiac ludzi z rewolwerami"
M. Puzo - "Ojciec Chrzestny"
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez Days 24 mar 2003 20:39

ja wiem ze ma trzeszczec, ale ja bym wolala jednak inny efekt - przynajmniej do momentu az sie naucze tak grac, ze nie bedzie AZ TAK trzeszczalo :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez Rodebert 25 mar 2003 17:15

Jak chcesz miec fajny efekt, a wlasciwie cala palete efektow, to podlacz gitare do kompa (trzeba wtedy nalozyc przejsciowke i podlaczyc pod port mikrofonu) i sciagnij sobie program FX BOX. Masz tam wszystko od Distortion, przez Auto Wah do Chorusa. Bedziesz mogla sie bawic bez kupowania kostek. A jak cos Ci sie szczegolnie spodoba to sobie kostke z efektem kupisz :grin:
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez Jon Bon Jovi '87 08 paź 2003 00:03

Ja mam póki co YAMAHĘ C-40 (klasyczną) i dopiero się uczę... później się pewnie przesiądę na elektryka (może Fendera...)
Jestem
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez ania_ughr 09 lis 2003 23:37

Ja mam akustyka fendera [niestety nie elektro] ale spisuje sie świetnie, dobry dźwięk - genialnie sie na nim gra. Elektryka mam squire [czarny] i jak na cene to faktycznie bardzo dobry [kosztował 740 zeta]. Tylko wzmacniacz jest taki sobie bo Laney bez efektów:( :evilbat:
I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
ania_ughr
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez fido 11 lis 2003 03:37

Przesiadz sie jak najszybciej...4 me to zupelnie inna jakosc i nieporownywalnie wieksza przyjemnosc...
"...God Gave Rock'n'Roll To You..."
KISS
"...I Play Hard, I Play To Win..."
Bon Jovi
fido
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez bonfankaa 02 kwi 2004 14:31

wlasnie zobaczylam te zdj gitary Jona i taka wlasnie mi sie marzy....pytanie..ile kosztuje??? :confuse:
gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
bonfankaa
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez Rodebert 05 kwi 2004 15:19

Jezeli chodzi Ci o akustyczna gitare Takamine (ta czarna, taka jak ma tez Springsteen) to oryginalna, nowa kosztuje ok. 650$ choc w teorii (podkreslam w teorii) na przyklad guitartrader.com oferuje Ci to za 379$. Ale jesli chcesz miec dokladnie taka jak ma Jon (tzn z takich samych materialow, z taka sama elektronika i w ogole) to pewnie bedzie powyzej 1000$ jak znam zycie
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez bonfankaa 08 kwi 2004 23:52

to mnie zagioles......gdzie ja w wawie moge dostac taka gitare?????w wawie,,,chce:P
bonfankaa
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez Rodebert 14 kwi 2004 11:25

o ile dobrze pamietam to widzialem Takamine w sklepie muzycznym przy MDM-ie, jednak tamta gitara kosztowala chyba niewiele ponad 1000zl gdyz byla to wersja koreanska (roznica miedzy nia a oryginalna japonska jest pewnie taka jak miedzy Stratem ze Stanow i z Meksyku), ale byla tanm tez chyba jakas drozsza, zblizona do tej Jona. Wydaje mi sie ze jesli chcesz koniecznie taka sama (przynajmniej z wygladu) to da sie to u nich zalatwic.
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez erfea 15 kwi 2004 14:31

MDM... z tego co się orientuję to tam jest strasznie drogo... i w sumie niewielki wybór. Metro centrum! To jest sklep! Może nie mają wszystkiego na miejscu, ale jakby się uprzeć to powinni sprowadzić... :grin:
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez Days 15 kwi 2004 20:23

hm... ja dzis widzialam bardzo podobna u siebie w muzycznym... czarny IBANEZ z wycieciem i reszta tych pierdol... cena 12cos... tzn okolo 1300 zl wiec mysle, ze przystepnie... aczkolwiek jak ja bym miala wybierac, to bym wybralaa za taka sama cene czerwonego Hohnera elektryka :P mniam :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez erfea 16 kwi 2004 09:16

za 1300 to faktycznie można już niezłą gitarę elektryczną wybrać...
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez Rodebert 16 kwi 2004 11:09

Metro Centrum to jeden z najgorszych sklepow w warszawie. Przy MDM-ie nie ma wszystkiego na miejscu, ale sprowadzaja cokolwiek sobie zazyczysz. Wcale nie jest tak drogo, po prostu sprzet ktory tam jest jest nieporownywalnie lepszy od tego na Centrum, dlatego tez jest drozszy
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez erfea 17 kwi 2004 09:50

Z tego co szukałam gitary i porównywałam sobie ceny jednego modlu w kilku sklepach w Wawie, to MDM wypadał może nie tragicznie, ale zdecydowanie niekorzystnie. Ale mogło się coś zmienić od tego czasu. A żeby jakość w metrze była gorsza... nie zauważyłam... no ale może na strunach tego nie widać :shiner: :confuse:
A ja i tak nie wiem dlaczego największą sympatią darzę Hołdysa... mimo, że zdziera... ale ten sklep ma dla mnie atmosfere...
Obrazek
erfea
Mistress Of Dragons

{ GENDER }:

Postprzez bonfankaa 17 kwi 2004 18:28

moj cel to gitara akustyczna..no elektro akustyczna.pozniej elektryk..erfea wybierzesz sie ze mna na poszukiwanie gitary z wygladu taka sama jak jon ma :shiner:
bonfankaa
Undivided

{ GENDER }:

Postprzez Anonymous 03 cze 2004 19:58

Fender wbrew pozoroma AZ taki drogi nie jest :lol: ... Chociazprzyznac trzeba, ze najtanszy tez nei jest ;)

Hmmm... Przejdz sie po sklepach i posprawdzaj gitary (tj. brzmienie, co ci najbardziej pasuje, etc...)...

Ja np. mam gitare z firmy Epiphone i bardzo dobrze sie na niej gra :horns: ;) (wyglad: http://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=20&CollectionID=3 ogolnie poogladaj co ma epiphone... a w sklepach muzycznych mozesz znalezc ich gitary po nie tak strasznych cenach ;) ) No i pamietaj o tym, ze do gitary jest ci potrzebny "piec", a to juz kolejny wydatek (ja do tej pory ratalnie sie splacam :lol:)... Przypominam o tym, bo sama na poczatku zapomnialam :lmao: ...tylko jak moglam? ;)

Tak wiec konkluzja: ja polecic moge Epiphone... Ale najlepiej by bylo sie przejsc po sklepach (popatrzec tez na ceny ;) ), poprosic sprzedawce aby podlaczyl pod wzmacniacz i sprawdzac brzmienie :crazy: :grin: ...

Tyle moge tylko powiedziec, mam nadzieje, ze w jakis sposob ci to pomoze :shiner:
Anonymous

{ GENDER }:

Postprzez Tico 03 cze 2004 23:08

Fender wbrew pozoroma AZ taki drogi nie jest

No wydaje mi się że jest, oczywiście jeśli mówimy o oryginalnych AMERYKAŃSKICH fenderach a nie o japońskich lub meksykańskich wersjach... Fender American Stratocaster kosztuje 4000 - 5000 zł zależy jak tam dolar stoi. Do tego piec Marshala i życie jest piękne.... :boogie:
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez Anonymous 03 cze 2004 23:49

Tico napisał(a):No wydaje mi się że jest, oczywiście jeśli mówimy o oryginalnych AMERYKAŃSKICH fenderach a nie o japońskich lub meksykańskich wersjach... Fender American Stratocaster kosztuje 4000 - 5000 zł zależy jak tam dolar stoi. Do tego piec Marshala i życie jest piękne.... :boogie:

A zalezy od modelu Fendera :P OCzywiscie zalezy co wybierzesz :P Ale już możesz te amerykańskie modele wybrać już za 3000 zl, a nie 4-5 tys... :lmao: Fender Standard Stratocaster kosztuje np. 2751 :D (czyli nawret mniej niz te 3 tysiaki... :] A nawet pamietam jak przegladalam katalog (ale hoho to juz wieki temu... i nawet kosztowal 800 zl, co bylo szkokiem... no i promocja, ale mniejsza o to... wiec wnioskuje, ze "cuda" sie zdarzaja... :rotfl: )... to tanszy niz katalog Gibsona... gdzie moja wymarzona gitarzynka kosztowala 3000... Euro... Ekhem... DObra, moze na razie wiec zostawie ja... :lmao: Ale tylko na razie...
A piec mzoe byc i Hohnera (na obecny nei narzekam) :P Nie pogardze... Hehehe :lol:

Widac wiec, ze jednak sa drozsze gitary niz te Fenderowskie... :lmao: Bosz... nie wyrobie zaraz an zakretach ze smiechu...

/edycja:

Hmm... ale tak sie zastanowilam, wiesz... i mialam na poczatku zapytac, a co zlego w Mexican modelach... ale tak sie zastanowilam glebiej, ze mi do amerykanskiego sprzetu Fendera daleko (tj. to nie moj ulubiony, chociaz, moj epiphone to jakos podobnie wyglada, ale mneijsza o to, to NA PRAWDE czysty przypadek :lmao:...)... a blizej mi do inszego sprzetu... i nie mi mowic cos na temat tych modeli (a teoretycznie moglabym, nie? ;) )... Wiec jak sobie marzycie model idealnie taki jak mial Rysiek, to nie wnikam :grin: i zwracam honor (ktorego nawet nei zdazylam zabrac :lmao:...no i wtedy zycze szczescia w wydawaniu kasy :lmao: (sobie zreszta tym bardziej... :rofl: )... I teges... (choc juz za 2571 zl mozna kupic tego Fendera (jak juz pisalam wczesniej...) :grin:

No, ale wracajac do tematu... na poczatek, coz... tak jak juz wczesniej mowilam, nalezaloby wpasc samemu do sklepow muzycznych :grin: i obadac... ceny, brzmienie, etc... :grin: Powodzenia! :victory:

:boogie:
Anonymous

{ GENDER }:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprzęt Muzyczny