Tico napisał(a):No wydaje mi się że jest, oczywiście jeśli mówimy o oryginalnych AMERYKAŃSKICH fenderach a nie o japońskich lub meksykańskich wersjach... Fender American Stratocaster kosztuje 4000 - 5000 zł zależy jak tam dolar stoi. Do tego piec Marshala i życie jest piękne....

A zalezy od modelu Fendera

OCzywiscie zalezy co wybierzesz

Ale już możesz te amerykańskie modele wybrać już za 3000 zl, a nie 4-5 tys...

Fender Standard Stratocaster kosztuje np. 2751

(czyli nawret mniej niz te 3 tysiaki...
![Smile :]](http://www.forum.fofire.net//images/smilies/icon_smile5.gif)
A nawet pamietam jak przegladalam katalog (ale hoho to juz wieki temu... i nawet kosztowal 800 zl, co bylo szkokiem... no i promocja, ale mniejsza o to... wiec wnioskuje, ze "cuda" sie zdarzaja... :rotfl: )... to tanszy niz katalog Gibsona... gdzie moja wymarzona gitarzynka kosztowala 3000... Euro... Ekhem... DObra, moze na razie wiec zostawie ja...

Ale tylko na razie...
A piec mzoe byc i Hohnera (na obecny nei narzekam)

Nie pogardze... Hehehe
Widac wiec, ze jednak sa drozsze gitary niz te Fenderowskie...

Bosz... nie wyrobie zaraz an zakretach ze smiechu...
/edycja:
Hmm... ale tak sie zastanowilam, wiesz... i mialam na poczatku zapytac, a co zlego w Mexican modelach... ale tak sie zastanowilam glebiej, ze mi do amerykanskiego sprzetu Fendera daleko (tj. to nie moj ulubiony, chociaz, moj epiphone to jakos podobnie wyglada, ale mneijsza o to, to NA PRAWDE czysty przypadek

...)... a blizej mi do inszego sprzetu... i nie mi mowic cos na temat tych modeli (a teoretycznie moglabym, nie?

)... Wiec jak sobie marzycie model idealnie taki jak mial Rysiek, to nie wnikam

i zwracam honor (ktorego nawet nei zdazylam zabrac

...no i wtedy zycze szczescia w wydawaniu kasy

(sobie zreszta tym bardziej...

)... I teges... (choc juz za 2571 zl mozna kupic tego Fendera (jak juz pisalam wczesniej...)
No, ale wracajac do tematu... na poczatek, coz... tak jak juz wczesniej mowilam, nalezaloby wpasc samemu do sklepow muzycznych

i obadac... ceny, brzmienie, etc...

Powodzenia! :victory: