Gitary

Strona główna OFFTOPIKI Sprzęt Muzyczny

Postprzez Rodebert on 04 Lis 2002 14:55

Nie powiem ze jestem pewien zeby Ci nie sklamac, ale tak okolo 600-900 zl. Chyba. Jak kcesh wiedziec dolkadnie to wejdz chocby na strone Holdysa (http://www.holdys.pl/sklep).

"Jeden adwokat z teczka moze sie nakrasc wiecej niz tysiac ludzi z rewolwerami"
M. Puzo - "Ojciec Chrzestny"
Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Od: 04 Mar 2002 19:40
Miejscowość: Warschava

Postprzez Rodebert on 07 Lis 2002 15:03

Bonfankaa (wiem ze to powinno byc wyslane na priv, ale leje na to :grin: ), z jakiej czesci wawy jestes? dzielnica, jaka szkola, itp. Ja jestem z mokotowa, okolice metra raclawicka.

BTW: nie wiem czy widzialas, ale w sklepie holdysa jest pickguard (taka plytka pod strunami) z podpisem Jona :P jak chcesz zobaczyc to sie tam wybierz i rozejrzyj po scianach tam po prawej stronie powinno to wisiec.

Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Postprzez Rodebert on 07 Lis 2002 21:29

Goclaw... nie znam tam nikogo... Co do topicu, to od dawna grasz? Grasz w ogole? (jakos odpowiedz nie rzucila mi sie w oczy) ;)
Ostatnio zaczalem sie uczyc (umialem juz wczesniej latwiejsza wersje) Wanted Dead Or Alive.. Jak kcesh sie nauczyc to zapisz ten obrazek (wiem ze go zaraz jakis adminek wyrzuci, ale ryzyk fizyk :) )

Image

Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Postprzez bonfankaa on 07 Lis 2002 22:21

Image
moze cos nie tego ale rodobert nie zajarzylam co to za link???
hmm gram od 2 lat z mala wczesniej przerwa 2 lat wiec hmmm no powiedzmy 2 lata gram.....
hmm moge dostac te rary tez?na bonfanka@wp.pl?

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez sdms on 12 Lis 2002 21:45

Dyskusja sie toczy - temat Gitary a admini spia...

Dobra to admin bierze sie do roboty.... Porzadek musi byc :grin: :new-alien: :grin: Tak wiec, wszystkie prywatne posty wylatuja :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Rodebert on 15 Lis 2002 14:59

Nie wiem czy to nie bedzie uznane za post prywatny, ale temat byl "o jakich gitarach marzycie" czy jakos tak, wiec powiem ze moje marzenia sie w czesci spelnily. Oto meinen Gitarre:

Image

:grin: :grin: :grin:

Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Postprzez Rodebert on 28 Lis 2002 15:32

Ktos chcial sie dowiedziec na jakim akustyku gra Jon. Prosze bardzo:

Image

Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Postprzez NiKKi Rebel on 02 Gru 2002 04:32

A wie ktos może jak fachowo nazywa się (czy w ogóle ma fachową nazwę) taka gitarka, na której grał Richie np. na Moscow Peace Festival?? Jak ktos nie wie o co mi chodzi, to była to 3 w jednym. Miała 3 te takie, gdzie się palcami struny przyciska. :grin: :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Rodebert on 02 Gru 2002 15:35

Coz, po pierwsze "te takie, gdzie sie struny przyciska" to gryfy :) Po drugie nie specjalnie rozumiem Twoje pytanie... Jezeli chodzi Ci o to jaki to byl model gitary, alboi jaka firma to zrobila, to musialbym to najpierw zobaczyc...
jezeli chodzi Ci o ta gitare:
Image
to jest to (jak jest napisane pod zdjeciem w dziale "Gitary Richiego") gitara Ovation Tripleneck Custom... A jak sie nazywa taki typ gitar? Coz, giatry trzygryfowe ;)

Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Postprzez Anonymous on 04 Sty 2003 07:22

Kupcie mi ktoś GIBSON FLYING V (czy FEEDEE, jak kto woli)....a jak chodzi o gra to coś bych powiedzioł...ale.....

no dobra jak ktoś chce se sprawić dobro gitara to tak jak jo z kumplami - NA ZAMÓWIENIE!!!! I oryginalne gitary wcalej drożyj NIY wychodzą (jak oczywiście zno sie odpowiednich FACHOWCÓW ) a pozatym jak ktoś sie na tym zno... to możę do środka dać co mu sie żywnie podobo (w zależności oczywiście od możliwości finansowych) a co do przystawek (naprowdy ważno rzecz) to jo wola osobiście właśnie na to więcyj kasy poświęcić i zrobić se ustawienie :2 3 2 i tyla ... CHODZI MI TU OCZYWIŚCIE O ELEKTRYKI.. bo o innych niy godom... :bass: :drumkit: :band: :rockband:
Anonymous

Postprzez erka on 17 Sty 2003 06:34

Wspomnianego czarnego akustyka Jona ma też Bruce Springsteen- w sensie że ma taką samą gitarę. Ściągnęłam clip do Born in the USA w wykonaniu live no i jak byk widać że to taka :grin:
Może Jon chciał mieć taką jak Bruce... :wink:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez erfea on 12 Lut 2003 02:01

GITARY!!!
Jak sie wchodzi do sklepu muzycznego, to dostaje się po prostu obłędu!!!
Ja taki zakup mam juz za sobą... ;)
Jaka? Albo "Sqajer", albo jakaś Yamaha. To jest całkiem niezły sprzęt, po dość przystępnej canie.
Nie zapomnij jednak, że oprucz gitary, musisz jeszcze kupić kable, wzmacniacz, kostki i inne duperele, które w sumie dają niezłą sumkę.

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Rodebert on 12 Lut 2003 14:49

A jaka gitare posiadasz jesli mozna wiedziec?
Wspomniany Squier zeczywiscie jest swietny (jak na swoja cene), wiem bo sam mam :) Ale Yamahy bym nie polecal... Jezeli juz to akustyczna. Predzej jakiegos tanszego Hohnera albo Epiphone'a. A co do kostek, piecy i "innych dupereli" ktore maja tyle kosztowac, to jezeli ktos nie ma kasy, a chce kupic, to niech kupuje po kolei, a poki nie ma niech gra z gitara podlaczona do kompa, albo wiezy Hi-Fi. Nie bedzie to brzmialo idealnie, ale bedzie brzmialo :)

Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Postprzez erfea on 12 Lut 2003 21:47

ja.... :)
ja mam Yamahe EG112 i jestem z niej jak narazie bardzo zadowolona, poza tym mam jeszcze klasyka, ale to już inny temat.
ma 4 przystawki, 5 kanałów, ruchomy mostek i oleinowe klucze. Czyli taki standart, ale jest fajna ... i czarna :fadein:
Tak właściwie to pierwotnie mał być to "podpalany" Squier, ale jakoś nie wyszło, bo trzeba by było go zamawiać i jeszcze dopłacać... Jedyna rzecz, która mogła by być w niej lepsza to siodełko mogłoby być metalowe a nie plastikowe, ale i tak jest cool (czego pewnie nie powiedzą moi sąsiedzi) :D

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Rodebert on 14 Lut 2003 15:07

Ze squier'ami to byla tyle smieszna sprawa ze w pewnym momencie po prostu ich w Polsce brakowalo bo staly na cle ;) Swoja droga ja podobno kupilem jednego z ostatnich w Polsce w tamtym okresie (dziwnym trafem to byl podpalany Squier ktorego Ty juz musialas zamawiac ;) )

Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Postprzez erfea on 14 Lut 2003 20:52

:))) To fajnie. Nie wiem czy squierów brakowało akurat rok temu pod koniec kwietnia, ale to byłaby niezła opcja.....:))))
Mam Takie małe pytanie techniczne: który sklep jast według Ciebie najlepszy? Ja zwłaszcza w zeszłym roku dużo chodziłam "szlakiem warszawskich sklepów muzycznych" i uważam,że jednak naj jest Hołdys i Stacja Metra Świętokrzyska, ale może jeszcze jest coś wartego uwagi. :wink:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Rodebert on 17 Lut 2003 14:59

Moim zdaniem sa trzy swietne sklepy warte odwiedzenia:

- sklep "Metro" na stacji metra Centrum
- sklep muzyczny przy MDM
- sklep muzyczny "Bemol" na placu Unii Lubelskiej.

Holdys ma fajny sprzet, ale troche za wysokie ceny :)

Awatar użytkownika
Rodebert
Wanted Dead Or Alive

Postprzez erfea on 17 Lut 2003 22:23

No tak, czyli moje odczucia mniej więcej się sprawdziły - nie jest ze mną jeszcze tak źle - ciągle trzymam się na czasie! I tak dzięki. :wink:
A teraz coś zupełnie z innej beczki... Nie wiem jak ten świat jest mały, ale chyba strasznie mały (choć oczywiście mogę się mylić :grin: )! Wydaje mi się, że tak właściwie to o tych sklepach muzycznych mogłeś mi powiedzieć osobiście :grin: ... ale wyznaję zasadę, że nie powinno się przeszkadzać ludziom, którzy słychają muzyki i piszą posty... :Fade-color :grin: :wink:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez erfea on 17 Lut 2003 22:24

No tak, czyli moje odczucia mniej więcej się sprawdziły - nie jest ze mną jeszcze tak źle - ciągle trzymam się na czasie! I tak dzięki. :wink:
A teraz coś zupełnie z innej beczki... Nie wiem jak ten świat jest mały, ale chyba strasznie mały (choć oczywiście mogę się mylić :grin: )! Wydaje mi się, że tak właściwie to o tych sklepach muzycznych mogłeś mi powiedzieć osobiście :grin: ... ale wyznaję zasadę, że nie powinno się przeszkadzać ludziom, którzy słychają muzyki i piszą posty... :Fade-color :grin: :wink:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Days on 22 Mar 2003 02:06

UWAGA CHWALE SIE!!!!!!!!!!!!1

MAM CZARNA GITARE ELEKTRYCZNA NA CALE 3 DNI W DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

podlaczona do wiezy :D mam tez efekt, ale trash metalowy i troche rzezi :D ale co tam :D

to koniec komunikatu w ktorym sie chwale :D

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Sprzęt Muzyczny