Gatunek: POP

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Postprzez Tico on 12 Lut 2004 22:07

A ja jestem cholernie nietolerancyjny....i dyskryminuje ludzi słuchających hip-hopu..... :confuse:
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez Gina on 12 Lut 2004 23:19

Ja nie mogę dyskryminować, bo musiałabym zadawać się tylko z połową mojej klasy (tzn.no z męska połowa, czyli w sumie miło :grin: ) ale reszta spoza szkoły słucha albo hip hopu albo "wszystkiego" :confuse:
Zreszta Aniele, przysłuchałam sie dopiero po tym jak mi kiedyś Poplista z Rockiem się włączyła i był właśnie ten cały Mezo i mieli polewkę z Mackiem, bo podobno niektóre 'laski' nie rozumieją tego kawałka.. i jakos tak przsłuchałam i mi został w głowie, a dziś u koleżanki słuchałam Żeby nie było, i nie sadziłam ze to powiem, ale dobry tekst... :crazy: (bo zeby nie było.. tekst do aniele za ambitny nie uważam :rofl: )ale i tak bym tego na codzień słuchac nie mogła...

A Jeden Osiem L nie cierpię.. brr na sam widok tego faceta i tej piosenki, nie pamietam jak to leci nawet... Ble ble :shiner:

Tekst do trully, madly, deeply mogę teraz wyrecytować.

ja z pierwszego albumu to znam tylko to i To The Moon and Back i chyba wolę to drugie bo to pierwsze jest dla mnie juz przesłuchane, ograne i takie jakieś.. popularne za bardzo...
A z drugiej płytki 'kocham' to moze zbyt mocne słowo... ale inne mi nie przychodzi na myśl : Affirmation, Crash and Burn (ta piosenka pamiętam leciała w radiu razem z It's my Life, i to były moje dwa wielkie przeboje wiosny '00) The Lover After Me i Two Beds and a Coffee Machine t oostanie jest cudnowne wprost... Normlanie zawsze jak miałam doła to ta piosenka była jedną z zestawu podstawowego aby zdołowac się jeszcze bardziej... another stop signyou keep moving on and the years go by so fastwonder how I ever made it through

A Robbie jest słodziutki :grin: Live at nie mam, ale mam Sing when you're winning i prawie całą w mp3 tą ostatnią studyjną...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Comte de la Fere on 13 Lut 2004 00:16

Ja sobie od jakiegoś czasu próbuję całe Escapology ściągnąć ale coś mi się na razie doładowało do 6 piosenki ;) A wracając do Savage garden to jest jeszcze taka sympatyczna piosenka zwana The animal song :P I wiem że była do jakiegoś filmu tylko teraz nie pamiętam do jakiego :confuse:

Aż mnie wzięło żeby sobie ich posłuchać :grin:
I jeśli chodzi o pop kiedyś powiedzmy znośna była dla mnie Pink, ale teraz jak sobie czytam co ta baba robi to coraz bardziej jej nie lubię :grin: A hip hopu nie trawię. Nie tyle że mam jakieś uprzedzenia tylko po prostu to do mnie za cholerę nie przemawia. 'Aniele' leciało na mojej studniówce, niezły polew był jak się patrzyło jak się ludzie do tego bujali hehehe :ohmygod:

we don't know where it's going, we all know where it's been
Bon Jovi forever
Awatar użytkownika
Comte de la Fere
Wanted Dead Or Alive

Od: 16 Gru 2003 04:22
Miejscowość: Bragelonne

Postprzez NiKKi Rebel on 13 Lut 2004 02:09

a ja sie pochwale, ze mam oryginalną kasete Escapology :boogie: [tzn. mama ma :lmao: ] .... idzie sie przyzwyczaić [szczególnie jka sie w aucie 4h non stop tego słucha :P] .. wracając do Live At ... ostatnio wpadł mi w rece <albo raczej w rece mamy> koncert z Robbiego z HBO <cos mi sie wydaje ze to ejst właśnie Live at Knebworth .. nie wime, mama zapewne wie :lmao: > .. i to jest dopiero świety koncert .. zywiołowy, pełen pasji, świetny kontakt z publicznością <Robbie rozmawiajacy z małzenstwem z 1ego rzedu czy tez ... całujący sie z jedną z rozpiszczanych fanek :omg: :grin: > .. jednym słowem - kto ma mozliwosc niech sobie popatrzy ...

a ostatnio rozpracowując nowy sprzet grający w aucie .. doszłam do wniosku, ze a*teens są lux :shiner:<przynajmnij w aucie>

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Arha on 13 Lut 2004 03:44

Trule madly deeply uwielbiam... piękna po prostu, inne piosenki Savage Garden już nie są takie dobre...

Pink... jak się na nią nie patrzy, to owszem, jest fajna, ale jak zobaczyłam jej ostatni teledysk, tzn Trouble (a kij wi czy to ostatni, jakoś nie mam natchnienia na oglądanie telewizji), to odruhu wymiotnego nie dało się powstrzymać. Bogowie, co za kaszalo... a przepraszam, niektórzy lubią kaszaloty. Co za brzydka baba.

"Aniele" nienawidzę. Ale to tylko jedna z wielu piosenek hip hopowych, których nienawidzę. Na szczęście, świat ewoluuje w dobrym kierunku, bo moja ulubiona skejtka zaczęła słuchać sum41 i innego takiego i uffffff, mam spokój.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Go on 13 Lut 2004 06:17

Tu chyba wszyscy Savage Garden uwielbiamy tak samo :boogie: Miałam ich 2 oryginalne kasety, do końca życia chyba zapamiętam, jak się cieszyłam, gdy zdobyłam tę pierwszą... uwaga... w Zamościu :lmao: Pamiętam też taką malutką wzmiankę w FanMagazyn o tym jak się rozstali, beczeć mi się chciało :puppydogeyes: A jak ich poznałam? Dzięki "Truly, madly, deeply" :grin:
Popieram też zdanie Giny co do Two Beds and a Coffee Machine, przepiękne. Lubię też You Can still be free (aż sobie włączyłam :grin: )

A Robbiego Williamsa to ja normlanie go kocham :lmao: Wiem dokładnie co się dzieje u niego na koncertach i kiedyś będę musiała zobaczyć to na żywo. Zajebisty gość :shiner:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez Gina on 13 Lut 2004 17:38

Robbiego Williamsa to ja normlanie go kocham Wiem dokładnie co się dzieje u niego na koncertach i kiedyś będę musiała zobaczyć to na żywo. Zajebisty gość

no ja tak samo. Najlepsza sa te babki w strojach panień lekkich obyczajów na tym ostatnim teledysku. Wymiękam normalnie. No i jeszcze facte ma naprawdę fajne piosenki...

A Pink.. hmm Just like a pill kocham normalnie, i piosenkę i teledysk, zresztą dla mnie właśnie w nim Pink najlepiej wyglądała.. a nie jakieś róże czy blondy...
To na dzikim zachodzie w ogóle mi nie wchodzi ani klip ani piosenka... ble...
A z tego co wiem to ona ma juz drugiego singla God is a DJ czy jakoś... nawet klim (chyba) widziałam... Z tej najnowszej płyty ściągnęłam sobie na chybił trafił 4 piosenki i 3 nawet nawet da się słuchać, ale to nie to samo co peirwsza płytka.
Zreszta wczoraj z nią wywiad na vivie widziałam jak mówiła ze na tamtej płytce opisałą swoje 23 lata zycia i dlatego była taka dobra, więc z następną powinna chyba poczekać kolejne 20 zeby coś sensownego napisać... moze i miała rację... :shiner:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez erfea on 13 Lut 2004 23:17

A ja tam Robbiego Williamsa jakoś nie trawię. Jeżeli już trzeba to już wolę posłuchać niż popatrzeć. :shiner:
Pinak... nie mam jej żadnej płyty (i nie żałują) ale nie wiem dlaczego dażę ją jakąś sympatjią... Może za bunt. Miała kilka dobrych piosenek... no i świetnie śpiewała dla Aerosmith :shiner:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Days on 14 Lut 2004 00:37

rowniez uwielbiam Savage Garden :) mam obydwa albumy - na kasetach niestety... Ale zawsze ich lubilam - Darren ma niesamowity glos.... To The Moon And Back, I need you I Want you (czy jakos tak), Truly Madly Deeply, Two Beds And A Coffee Machine, Crash And Burn i jeszzce kilka piosenek - strasznie ich kiedys lubilam... Jak sie rozpadli i Darren zaczal sam spiewac, to jzu go tak nie lubilam... Chociaz na pewno wole go od Robbiego Williamsa ktory mnei strasznie denerwuje... Nie moge go zniesc po prostu.... Ani go sluchac ani na niego patrzec... nic... no chyba ze spiewa - STRONG - to chyba jedyna piosenka w jego wykonaniu ktora lubie... w miare....

hh to tylko i wylacznie THE FUGEES - w starym skladzie... Lauren Hill (full respect - ona naprawde jest Artystka), Wycleaf Jean (teraz beznadziejny) i Press (rowniez) naprawde robili dobre piosenki - mimo ze to byl hh... Polskiego hh w ogole nie znam, nie slucham, nic... kuzynak czasami mnie zmusza do sluchania i raz puscila mi to "Zeby Nie bylo"... byc moze test ma jakis tam calkiem neizly, ale reszta... masssakra dla moich uszu - jak juz mam wpadac w trans muzyczny to wole sobie puscic Bulletproof Cupid Placebo (polecam - sama muzyczka :)))

co do Pink to ta jej plyta z ktorej pochodza jej najfajniejsze (czytaJ; strawne) piosenki jak Like A Pill itp jest dlatego taka dobra, bo duza robote odwalila w niej Linda Perry (kojarzucie wokalistke 4NonBlondes - tych od What's Up) - wiekszosc muzyki to wlasnie jej zasluga :) No i Pink spisala sie z textami nawet.... ona mnie ani ziebi ani grzeje ale wole ja od rzeszy Britnejow....

w ogole z reszta jezeli chodzi o damski pop to dla mnie istnieja The Corrs a potem dluuuugo nic :)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Anonymous on 30 Mar 2004 13:12

Ok mam pytanko. Dotyczy pop-u... żeby nie było, że pisze nie na temat [jezor] Tak więc stary ale "jary" zespół Abba... Co to za gatunek... Pop? Bo jakoś do rocka nie umiem tego wcisnąć...
No a teraz moje zdanie... Pop jak każda muzyka, może mieć swoich lepszysz wykonawców i reprezentować coś naprawde dobrego i ambitnego. Tak Aguelira kiedyś coś sobą reprezentowała... Naprwade dbała o głos i starała się robić coś dobrego... teraz... teraz widzimy co robi... Nie muzyka tylko jęki i kwiki :boogie: Ta w każedj muzyce można znaleść coś dobrego :Fade-color
Anonymous

Postprzez erfea on 30 Mar 2004 19:18

No więc... ABBA jest zesopołem POP'owym, o ile w latach 70' istniało takie określenie (wiem - istniało :shiner: ). Ale jak już było chyba wcześniej powiedziane pop to baaardzo szeroki temat...

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Anonymous on 30 Mar 2004 21:25

Taaa pop szeroki temat... ale czy dało by się pop na jeszcze jakieś gatunki podzielić? np. pop-rock... hm... takie cosik chyba jest... łomatko... :ohmygod:
No ale jakieś jeszcze gatunki ?
Anonymous

Postprzez Gina on 30 Mar 2004 21:57

ale czy dało by się pop na jeszcze jakieś gatunki podzielić?

jedno pytanie. W jakim celu ?
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 31 Mar 2004 00:31

jedno pytanie. W jakim celu ?

tyz nie wiem...

a co do POPu to ja musze powiedziec, ze ostatnio mam odchyly i stanowczo za duzo rzeczy zmierzajacych w tamtym kierunku mi sie podoba....

,
,,,
,,,,,

HELP!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez anfield on 31 Mar 2004 03:00

Days napisał(a):a co do POPu to ja musze powiedziec, ze ostatnio mam odchyly i stanowczo za duzo rzeczy zmierzajacych w tamtym kierunku mi sie podoba....

,
,,,
,,,,,

HELP!

ja też to zauwazyłem u siebie !! dobrze ze to są pojedyncze utwory [no dobra Cher mam dwie mp3] :confused:

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Anonymous on 31 Mar 2004 04:34

Taaa w jakim celu... bo mówice, że pop to szerokie pojęcie... hm hm hm rock też... metal tyż... możemy podzielić te gatunki na hard-rock, puk-roch (hm z rocka nie umiem teraz jakoś z dużo wymienić, musze pomyśleć) no ale metal: power, epic, black, deth, love, melodic, gotic, trash, new... hm nie wiem co jeszcze........
No nie ważne... Po prostu mnie interesuje jakie mogą być odmiany pop-u?
Anonymous

Postprzez anfield on 31 Mar 2004 16:03

hmmm ja pop dzielę na 2 odmiany:

a) ambitny pop - typu: Gorillaz, Cher, Van Morrison, M. Jackson, Tori Amos, Verve [moze nawet REM]

b) gówniany pop - typu: Avril, Iglesias, Spears, N'Sync czy Savage Garden :shiner:

Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Postprzez trapper on 31 Mar 2004 17:49

ambitny pop - typu: Gorillaz, Cher, Van Morrison, M. Jackson, Tori Amos, Verve [moze nawet REM]

REM to POP? :confuse: W życiu!! Czy "Everybody jurts" albo "Losing my religion" można przyrównać do Cher albo T. Amos? Raczej nie.

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez anfield on 31 Mar 2004 18:10

no dobra niech będzie rock, chociaż bardzo hmmm lekki. w kazdym razie ja REM bardzo lubię :boogie:

Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Postprzez sdms on 31 Mar 2004 18:26

Generalnie każdą muzykę można podzielić na dobrą i złą... Ważne jest, żeby nie popadać w skrajności i nie wrzucać czegoś do jednego worka tylko dlatego, że jest to POP czy cokolwiek innego... Nie można stwierdzić, że coś jest złe, czy dobre, jeśli się tego nie przesłuchało....

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music