Gatunek: POP

Ogólnie pojeta muzyka...

Moderator: Gina

Postprzez Days 11 lis 2003 00:04

sd: zauwaz ze to nie jest tak totalnie offtopowo bo jest o wplywie muzyki pop na tworczosc GGD... albo o tym ile popu jest w GGD i ze on wcale ni ejest taki zly.... ze pop u GGD jest np. calkiem ciekawy.... wiaze sie ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez trapper 14 lis 2003 15:37

No cóż, a za podsumowanie dyskusji niech wystarczy, to do jakiego gatunku zalicza Bon Jovi odtwarzacz Real Player: pop metal

Gutterflower" uważam za album najbardziej popowy, ale równocześniej najbardziej zróżnicowany i najciekawszy z całego lalkowego dorobku

No i taki sam jest "TLFR".
"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
trapper
mod

{ GENDER }:

Postprzez Days 02 lut 2004 18:44

No i taki sam jest "TLFR".

no ja bym nigdy Guttflowera do TLFR nie porownala... ale to juz moje zdanie...

a odswiezam ten temat bo mam ostatnio faze na punkcie jednej popowej wykonaczyni (fajna mam faze - zmieszana z faza na Europe.... ale mniejsza z tym).... A tematu o niej nie bede zakladac, bo najpierw zrobie.... badanie rynku jak to mowil Jack Sparrow....
no dobra to teraz sie przyznam.... mam faze na DIDO...

pierwsza jej plytka jakos nie bardzo mi sie podobala... tzn bylo to mile dla ucha i wyroznialo sie na tle tych wszystkich Britneyow, Kileyow i Marayow... nie wyla, nie popisywala sie glosem - po prostu spiewala... tyle ze pierwsza plyta za bardzo mi sie kojarzyla z Eminemem...
natomiast jak sie w radiu pojawila WHITE FLAG to normalnie sama nie wiem... az mi glupio bylo na poczatku, ze mi sie ta piosenka tak podoba... ale mysle sobie - przypadek! czasami sie zdarza, ze jakas piosenka popowa sie spodoba i to wcale nie jest znowu takie cos... ale teraz wyszla LIFE FOR RENT i jeszcze bardziej mi sie podoba... Az sie boje, ze wyjdzie trzeci singiel, a elf poleci do Media i zamiast Sheryl czy Alanis kupi sobie wlasnie DIDO....

dobra - wyspowiadalam sie z mojej fazy na DIDO... chyba czuje sie juz lepiej... ide sobie pospiewac:

If my life is for rent............... :confuse: :confuse: :confuse:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez sdms 02 lut 2004 19:38

Ja tam Dido zawsze lubiłem i lubię i będę lubił (chociaż za White Flag nie przepadam... jakoś mnie odrzuca... ale może dlatego, że zawsze teledysk widzę i może sam teledysk mnie odrzuca :P)... A pierwsza jej płyta nie kojarzy mi się z Eminemem (no dobra może trochę :P), a z wspaniałym serialem Roswell :)
Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
sdms
Stra

{ GENDER }:

Postprzez anfield 02 lut 2004 20:28

mi tam ona jest obojętna. barwa głosu mi się raczej nie podoba, a te jej piosenki są troche bezbarwne. :grin: chociaz ona sama brzydka nie jest :grin:

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
anfield
Diamond Ring

{ GENDER }:

Postprzez Gina 02 lut 2004 21:15

Mnie z poprzedniej płyty bardzo podobało się Hunter...
Gdzieś słyszałam, czy czytałam, że druga płyta jest bardziej nudna od swojej popredniczki, ale i white flag i life for rent (to drugie szczegolnie) bardzo mi sie podobaja. Hmm w wolnej chwili pościągam piosenki z audiofind i zobacze czy faktycznie nudna czy zawiera więcej kawałków takich jak w/w. Kupić raczej nie kupię (hmm kiedy ja ostatnio płytę kupiłam :confuse: piratem się staję...)

a swoją drogą, (znaczy jak już o popie mowa) nudziło mi się i pościągałam parę kawałków Pink (chociaz Trouble mi się - delikatnie mówiąc - NIE podobało, ale np. takie Last To Know czy Walk Away całkiem miłe dla ucha - teksty niezbyt ambitne ale gitarki słychać :grin: )

Wracając do Dido, ja do niej nic nie mam, nie jest jakoś specjalnie słodka, nie tańczy - śpiewa i to nie o du*ie Maryni, ogólnie nie mam nic przeciw, a 3 w/w piosenki lubię. :grin:
Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez NiKKi Rebel 02 lut 2004 22:12

Dido ... piosenka z Roswell była świetna ... White Flag tez jest niczego sobie ...
Natomiast mi ostatnie odwala na punkcie "Shut Up " Black Eyes Peas <na pewno nazwe zle napisałam :lmao: > .. całe 2 tyg. dokładnie o 10 na Mtv Hits ogladałam klip do tej piosenki, i dosc ze song fajny, klip tez dobry, to jeszcze ta panna ma takie cudowne spodnie :boogie:
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez Gina 03 lut 2004 12:47

Eyed - reszta dobrze :grin: (gina - znawca :mwahaha: )
Mnie się nawet ta pierwsza piosenka podobała (chociaż była z Timberlakiem < dobra teraz ja się zapewne w tym nazwisku pomyliłam :lmao: ) A przy okazji, widział ktoś wczoraj, jak podczas finałów (zabijcie ale nie wiem) czegoś w stanach Justin oberwał kawałek gorsetu Janet Jackson i przez moment wszyscy widzieli jej.. pierś :mwahaha:

A ta piosenka już mi się trochę znudziła, ale niedawno też jej bardzo często słuchałam... :grin:
Ale niestety u kumpla przesłuchałam całego albumu BEP i jak dla mnie nuda, takie na jedno kopyto wszystko...

A i jeszcze jedno, czytałam ostatnio 'zaślubiny patyków' z 99 albo 2000 roku i tam już nie pamiętam w jakim kontekście takie zdanie '...koszulka z mało znaną grupą rapową BEP' :grin:
Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez NiKKi Rebel 03 lut 2004 14:40

Gina napisał(a):Mnie się nawet ta pierwsza piosenka podobała (chociaż była z Timberlakiem < dobra teraz ja się zapewne w tym nazwisku pomyliłam :lmao: ) A przy okazji, widział ktoś wczoraj, jak podczas finałów (zabijcie ale nie wiem) czegoś w stanach Justin oberwał kawałek gorsetu Janet Jackson i przez moment wszyscy widzieli jej.. pierś :mwahaha:

taa, pierwsza piosenka BEP <skrótowo łatwiej :lmao: > była fajna .. apmietam jka na maidenów do wrocka jechałam .. z 5 razy to w radiu puścili :shiner:

a co do Justina & Janet:
z http://www.wp.pl

Czegoś takiego jeszcze nie widzieliście" - tak reklamował swój występ na SuperBowl P.DIDDY. Faktycznie miał rację, tyle, że jak się okazało, chodziło o występ JANET JACKSON i JUSTINA TIMBERLAKE'A. Telewizja CBS przeprosiła za nieprzyzwoite ujęcie z ich występu, który odbył się w czasie przerwy SuperBowl 1 lutego. Nie chodzi o nic innego jak odkrytą pierś piosenkarki, którą w czasie wspólnego tańca, obnażył wokalista. Operatorzy kamer natychmiast przerwali ujęcie, a o samym incydencie nawet słowem nie wspomniano na antenie, ale...

"Przykro mi jeśli na skutek źle uszytej garderoby czyjeś odczucia zostały urażone. Było to niezamierzone i żałuję, że do tego doszło" – tłumaczył się po występie JUSTIN.

Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości wyjaśnimy sprawę szczegółowo. W czasie show, TIMBERLAKE złapał za część stroju JACKSON okrywającą biust. Chwyt okazał się na tyle mocny, że fragment materiału oderwał się ukazując milionom telewidzów na całym świecie pierś JANET w pełnej krasie.

"Jesteśmy niezwykle rozczarowani pewnymi elementami imprezy, którą zorganizowało MTV" – powiedział wiceprzewodniczący NFL, JOE BROWNE. "Jest mało prawdopodobne, aby w przyszłości MTV zajęło się przygotowaniem części rozrywkowej finałów SuperBowl". Przedstawiciele Music Television odpowiedzieli, że incydent był "niezaplanowany, niezmierzony i nie został przećwiczony na próbach".

Jesteśmy pewni, że naga pierś JANET z całą pewnością bije w rankingu najbardziej "gorących" tematów namiętny pocałunek MADONNY i BRITNEY SPEARS w trakcie zeszłorocznych MTV Video Music Awards.

niezamierzone? jakos wątpie :lmao: :lmao: :lmao:
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez Days 04 lut 2004 14:42

chociaż za White Flag nie przepadam... jakoś mnie odrzuca... ale może dlatego, że zawsze teledysk widzę i może sam teledysk mnie odrzuca

a mnie sie teledysk podobal - fajny motyw z tymi zdjeciami :)

a z wspaniałym serialem Roswell :)

w sumie to masz tez racje :)
btw kojarzysz piosenke I shal Believe Sheryl Crow???

Mnie z poprzedniej płyty bardzo podobało się Hunter

mnie tak srednio

Gdzieś słyszałam, czy czytałam, że druga płyta jest bardziej nudna od swojej popredniczki,

ja czytalam ze jest jeszcze lepsza... z reszta dla mnie jak narazie ma 100% skutecznosc, a tamta takiej nie miala, wiec dla mnie jest lepsza ta nowa... (sorry za superpoplatana wypowiedz)

Wracając do Dido, ja do niej nic nie mam, nie jest jakoś specjalnie słodka, nie tańczy - śpiewa i to nie o du*ie Maryni, ogólnie nie mam nic przeciw, a 3 w/w piosenki lubię.

poppisuje sie zmieniajac tylko jedna mala rzecz -tj Hunter na piosenke z Roswell :)
a i wczoraj postanowilam byc ambitna i ze sluchu sobie text do Life For Rent spisac i powiem wam ze piosenka jest cholera naprawde Z TEXTEM! tyle ze jednego slowa nie moglam rozszyfrowac... Drugi wers refrenu "And I don't .... to buy" Nie wiem co tam jest, a ze nadal jestem ambitna, to jeszcze nie poszukalam w necie... Ale jakby ktos sie dolsuchal albo doczytal w necie to moze pisac - bede miala wymowke jak sie nie doslucham sama... to jest cos miedzy "earn" albo "want" ale ja tam "l" slysze i nie wiem skad :)

co do reszty to ja nie jestem az tak obsluchana... tzn kojarze piosenki ale autorow nie... aha i jeszcze bo jednym napisala, ale nei wiem czy to w ten temat wepchnac, bo w sumie chlopak spiewa rockowo... poprockowo po francusku zeby uscislic.... nazywa sie Kyo i ja odlecialam na punkcie piosenki Je saigne encore czy jak to sie tam pisze.... normalnie bajer!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Days
Noldor Princess

{ GENDER }:

Postprzez trapper 11 lut 2004 13:46

Zwe wszystkich kawałków Dido podoba lubię tylko "Hunter", fajnie się tego słucha nocą, zwłąszcza jeżdżąc autem po mieście.
"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
trapper
mod

{ GENDER }:

Postprzez Arha 11 lut 2004 19:35

Dajdo... głosu to to nie ma wybitnego, wygląda średnio i w dodatku nie wykonuje tańców erotycznych na teledyskach... fenomen. tzn wiem, że większośc wolakistek nie ma wybitnych głosów, ale... słucham jak leci w radiu i szczerze mówiąc niezbyt mi podchodzi. Nie na mój nastrój zazwyczaj.
Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Arha
Lioncourt

{ GENDER }:

Postprzez Jon Bon Jovi '87 11 lut 2004 21:50

Jeśli chodzi o pop, to moim zdecydowanym favorytem jest grupa Savage Garden... teraz już chyba nie istnieją, chociaż szczerze mówiąc nie mam pewności. W każdym razie to było coś...

A tak ogólnie to ostatnio coraz częściej mam nastrój na heavy metal - czyli Metallicę... Są u mnie na zaszczytnym drugim miejscu, aczkolwiek Kowbojów z New Jersey nigdy nie przebiją... :grin:
Jestem
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez NiKKi Rebel 11 lut 2004 23:45

cicho, mi sie najnowsza pios. BEP podoba .. źle ze mną :lmao:
i jeszcze jedno co mnie urzekło .. mianowicie Schiller mit Heppner - Leben... I feel you ... pewnie bym na to uwagi nie zwróciła, gdby nie fuck, ze Heppner, Peter Heppner tworzy Wolfsheim, cudwony, niemiecki zespolik synth popowy :pray:

A tak ogólnie to ostatnio coraz częściej mam nastrój na heavy metal - czyli Metallicę

a skoro juz klasyfikujemy <grrr>, to chyba raczej trash metal :confuse:
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez Tico 12 lut 2004 00:02

a skoro juz klasyfikujemy <grrr>, to chyba raczej trash metal

To samo chciałem napisać Nikki :grin:
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez NiKKi Rebel 12 lut 2004 00:14

Tico napisał(a):To samo chciałem napisać Nikki :grin:

i bardzo dobrze .. z nikki trza sie zgadzac :lmao:
[size=75]G
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

{ GENDER }:

Postprzez Jon Bon Jovi '87 12 lut 2004 00:47

Nie wszystkie płyty Metallici są stricte trashowe. Płyta bez tytułu, czyli tzw. Czarny Album, to mieszanka różnych rodzajów metalu, ponadto występuje na niej nawet ballada hardrockowa (Nothing Else Matters).

Zaznaczam też, że moja fascynacja nie obejmuje w takim samym stopniu płyty St.Anger, na której wiele piosenek pod względem gitarowym jest po prostu żenujących... Ale to już moje zdanie...
Jestem
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Gina 12 lut 2004 11:16

No tak, tak oceniać kazdy album jako inny styl to trochę bez sensu, tzn no jeśli juz nazywamy, to trzeba trochę pogeneralizować, i Meta. jest trashowym zespołem. A to, ze nie całkowicie, to tak samo jak BJ, różne style, ale i tak o tym rock powiemy.

A o St.Anger to ja się nie wypowiadam, nie chce mi się nawet tego ściągać, chociaż jeden fragmet jakiegoś utworu jak kiedyś słuchałam to mi się nawet, naaawet podobał :shiner:
To już nie ta Metallica. :ohmygod:
Ja , wiem, że pierwszym moim utworem Mety jaką w życiu usłyszałam było Whiskey i tak jak Knockin Gunsów wolę od orginału (nie bić, nie przeklinać) po porstu ta imprezka z wywalaniem telewizorów w klipie... Mniami :rofl:

A tak w ogóle, to co mi zrobicie jak powiem, ze mi się Mezo podoba i Aniele ? :rofl:
Dziewczyno! Jak wino uderzasz do głowy.
Aniele! Tak wiele dla Ciebie bym zrobił.
Podryw to dobry pomysł na wieczór,
Mój zapał, Twój zapach unosi się w powietrzu

:lmao: ja wiem, jestem nienormalna, ale naprawdę mi sie podoba.
a jak słyszę "mam na Ciebie oko, białogłowo, powiedz słowo a wywołam rokosz. " o tym rokoszu to normalnie zacyznam wierzyć w wykształcenie polskich hiphopowców :mwahaha:

a Savage Garden nie istnieje niestety, ja mam ich drugą płytke (znaczy no kasetę) i jejku... facet ma świetne teksty niektóre... ale pamietam że musiałam mieć zły nastrój żeby ich słuchać...
Obrazek
Gina
mod

{ GENDER }:

Postprzez Comte de la Fere 12 lut 2004 14:49

Jeśli chodzi o pop, to moim zdecydowanym favorytem jest grupa Savage Garden...

Jakieś niesamowite :grin: bo też to miałem powiedzieć. Tekst do trully, madly, deeply mogę teraz wyrecytować. Widziałem nawet ich koncert w Brisbane i byłem pod wielkim wrażeniem, dopiero potem kupiłem koncert BJ z Crush tour :grin: A jeśli chodzi o pop to ostatnio (nie wiem czy juz tego nie mówiłem) słucham sobie Robbiego Williamsa bo dorwałem płytę Live at Knebworth 2003. Come undone, She's the one, Better man, Nan's song i przede wszystkim Angels ze śpiewającym tłumem rządzą :horns:
we don't know where it's going, we all know where it's been
Bon Jovi forever
Comte de la Fere
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez kawa 12 lut 2004 15:42

A tak w ogóle, to co mi zrobicie jak powiem, ze mi się Mezo podoba i Aniele ?

A ja na to jak na lato... :grin: Mam pełno kumpli słuchajacych hip-hopu i powoli zaczynam sie przyzwyczajac!

Ale i tak Jeden Osiem L. rządzi!!!!!!!!!!!!!!!
"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
kawa
przyjaciel

{ GENDER }:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Music, Music