FILMY

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

FILMY

Postprzez Days on 24 Sie 2002 23:32

wymyslilam, ze napisze ten temat (mam nadzieje, ze juz wczesniej takiego nie bylo - jak byl, to wielkie sorry), bo ostatnimi czasy wpadlo mi w rece, a raczej w oczy mnostwo swietnych filmow - nie mowie tylko o cudownym LOTR, ktory bedzie chyba na wieki moim ukochanym filmem, ale tez rozne inne (ostatnio np. INNI)

tak wiec prosze o to, by ten temat stal sie miejscem dyskusji o ulubionych filmach fanow BJ (a moze ktos bardzo lubi np. Moonlight & Valentino...) ale tez o ulubionych akorach, aktrorkach itp :))))

pomyslalam sobie, ze byloby fanie tez o tym pogadac.... :robot:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez hard on 25 Sie 2002 00:32

Ja zaczne od aktorów no więc :
Moim ulubionym jest Kavin Bacon , dlateg bo jak zobaczylam go pierwszy raz to pomyliłam go z Jonem , a wtedy moja wiedza o Bj nie byla zbyt duza.Lubie tez jeszcze kilku innych aktorów , ale zapomnialam jak sie nazywają , tak to jest jak lubi sie nieslawnych :grin:
A co do aktroek to nie mam zadnej listy.
A ulubionych filmow jest dosc dluga lista , ale ostatnio chyba podaj dalej jest na 1 miejscu.
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez Anonymous on 25 Sie 2002 17:50

Moim ulubionym jest Kavin Bacon , dlateg bo jak zobaczylam go pierwszy raz to pomyliłam go z Jonem

Ja ciebie!!!, przeciez to jest równiez mój ulubiony aktor, możliwe, ze z podobnego powodu, choć niekoniecznie dlatgeo go polubiłam, ze ejst podobny do Jona, bo Kevina zobaczylam pierwszego, tylko podoba mi się ten typ urody u mężczyzn. BYŁ NAWET OKRES CZASU KIEDY KEVIN podobał mi sie bardziej niż JON :wink:

Najbardziej zmartwiło mnie, kiedy nei znalazłam żadnej polskiej strony o tym wspaniałym aktorze, odwiedzałam różnego rodzaju strony amerykańskie, ale to mnie nie zadowało, gdyż nadal nie znałam nikogo, kto lubiłby Bacona tak jak ja, bo przede wszystkim o to mi chodzilo! Aż do dzisiaj, kiedy przeczytalam posta Hard! :angel:

Bardzo sie ciesze z tego powodu! Pamiętam, ze kiedyś Tommy miał avatara właśnie z Kevinem Baconem, ale wybór zdjęcia nie był trafiony...:)

Polecam wszytskim filmy z Kevinem, bo choc niektore są banalne, jak chocby "Król kosza' (choć fanom koszykówki (ja) film ten na pewno przypadnie do gustu) jest wiele takich, które pozostaną w Waszej pamięci, np. "Dzikie Żądze"..., czy "Apollo 13"...
Anonymous

Postprzez erka on 26 Sie 2002 02:47

Pamiętam króla kosza i te jajcarskie texty :grin: Ja jednak hmm...no nie jestem jakąs może wielką maniaczką ale bardo lubie Mela Gibsona, zresztą ehhh ja już chyba tak mam że lubie ludzi (sławnych) którzy pozostają normalni w zwykłym szarym życiu. A on -ma (i miał) jedną żonę i 7 dzieci i woda sodowa jak to się mówi do głowy mu nie uderzyła. W Okupie był extra :grin:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Arha on 26 Sie 2002 03:07

Uaaa nie tylko ja lubie ślicznego brzydala!!! CZyli Kevina awkorz. Jego najnajnajlepszym flimem była "Linia życia" i oczywiście "Footlose", co prawda tego ostatniego za bardzo już nie pamietam, ale podobał mi się.W końcu Jon miał tam zagrać, to już coś :grin:. Poza tym Sean Bean czyli Boromir. Ogólnie mam słabość do czarnych charakterów.
Z aktorek lubię Nocole Kidman. Zwłaszcza za "innych" - pierwszy fiolm od długiego czasu na którym się autettycznie bałam.
Ulubione filmy... Wywiad z Wampirem, Dracula 2000, Jamesy Bondy (kiedyś byłam nawet Miss Bond...), komedie Mela Brooksa, Top Shots, Dirty Dancing no i LOTR oczywiście.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez erka on 26 Sie 2002 19:00

A pamiętacie komedię Brooksa- Robin Hood: Faceci w rajtuzach? Po prostu kocham ten film. Widzialam go z milion razy i nigdy mi sie nie znudził (i nie nudzi), taki polew że hej. Kto nie widział- musi to objrzeć :grin:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Days on 27 Sie 2002 01:02

hehehe

erka - tez lubie ten film (chodzi tu bardziej o moja niegdysiejsza fascynacje Robin Hoodem niz Melem Brooksem, ale zawsze...) zwlaszcza za jajcarskie texty ("te? cioty?")

jajcarskie texty (i tylko to) bardzo lubie tez z Chlopaki Nie Placza - to jest jedyna dobra rzecz w tym filmie ("nie bedziesz dzwonila z mojej komory do bylych fagasow bejbe! pakuj sie!" "sa na swiecie rzeczy wazniejsze od twoich 300 baniek! no, na przyklad 600 baniek!")

A co do naprawde dobrych filmow, ktore naprawde lubie to - przede wszystkim LOTR!!! Mimo ze, a moze przede wszystkim dlatego, ze jest wspaniala ekranizacja cudownej ksiazki.... REzyseria, aktorzy (Sean w roli Boromira - po raz pierwszy prawie ze dobry, a jednak slaby... Ian jako Gandalf i te jego minki..... Viggo jaki Aragorn - ta scena co sam z mieczem pod Amon Hen idzie na przeciwko calego oddzialu Uruk Hai.... ci dwaj aktorzy od Pipina i Merrego i ich swietny akcent.... :) ), scenografia.... MAMO!!! FILM NA 11 w skali od 1 do 10

Poza tym prawie wszystkie filmy z Nicole Kidman (uwielbiam ja!!! najlepsza aktorka moim zdaniem - jaj ex daleko do niej w tym zawodzie - widac to w filmie Oczy Szeroko Zamkniete, gdzie on byl z zalozenia glowna postacia, ale ona go zupelnie przycmila) - zwlaszcza te nowsze jak Inni (Arha swietny film!!! tez sie balam! ale zaskoczenie jest potrojne!!!! niesamowicie zrobiony!), czy Moulin Rouge - bardzo fajny film, a ona w nim swietnie gra i na pewno duzo lepiej niz Hale Berry...

Ze starszych filmow uwielbiam Leona Zawodowca (no i za to lubie Jeana i Natalie - Natalie jeszcze za SW ale bardziej za Leona) i oczywiscie MATRIXA (no wiecie - Keanu+efekty=sukces!)

A tak z takich filmow jeszcze lekkich latwych i przyjemnych to 60 sekund (texty!!!!), Joe Black (Brad Pitt w blond wlosach :))) i Zakochany Szekspir (jak sie lubi Szekspira to trzeba kochac ten film).

Jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze :)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez erka on 27 Sie 2002 01:44

Co do dobrych filmów to przypomniał mi sie jeszcze jeden- Stowarzyszenie Umarłych Poetów. Kocham ten film. A no i jeszcze z tysiąc razy oglądałam Zaklinacza Koni i tak samo mi sie nie nudził. Po prostu super film i bardzo podoba mi sie rola dziewczynki która grała Grace. A z tych które wychodziły ostatnio podobal mi się John Q z Denzelem Washingtonem, ciekawa fabuła musze przyznać a i rola dobrze zagrana.

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez Anonymous on 27 Sie 2002 01:54

Uaaa nie tylko ja lubie ślicznego brzydala!!! CZyli Kevina awkorz.

Ale super, może zalozymy fan club Kevina...?!heheehe, bardz mi milo, ze nie jestem sama. A własnie przypomniało mi się, że on także śpiewa, mam nawet kilka jego kawałkow sciagnietych z KaZaay:) Calkiem przyjemne utworki.

A pamiętacie komedię Brooksa- Robin Hood: Faceci w rajtuzach? Po prostu kocham ten film. Widzialam go z milion razy i nigdy mi sie nie znudził (i nie nudzi), taki polew że hej. Kto nie widział- musi to objrzeć

Zgadzam sie z toba, erka w 100%, to jest rewelacyjny film, taka szydera, ze myslalam ze nie wytrzmam (..."Apsik... na zdrowie... "heheehe)

bardzo lubie tez z Chlopaki Nie Placza - to jest jedyna dobra rzecz w tym filmie ("nie bedziesz dzwonila z mojej komory do bylych fagasow bejbe! pakuj sie!" "sa na swiecie rzeczy wazniejsze od twoich 300 baniek! no, na przyklad 600 baniek!")

Naprawde nie przesadze jesli powiem, ze ogladalam ten film 50 razy, bo to prawda. Jak dla mnie to teksty z tego filmu to najlepsze teksty z wszytskich wspólczesnych polskich komedii. Znam wszystkie cytaty, (razem z siostra zcasem sie wyglupiamy i zaczynamyu gaac tylko tymi tekstami, fajne jaja wtedy odhcodza... :grin: ). Ale oporcz tekstów podoba mi sie gra np. Tomasza Bajora, który gra Laskę- fantastyczne! W ogole obsada aktorska jest trafiona- lepiej nie mogli wybrac. Zreszta gra tam moj ulubiony polski aktor- Cezary Pazura- uwielbiam go.

Stowarzyszenie Umarłych Poetów

Też bardzo fajny film, zawsze jak go ogladam lezka w oku mi sie kreci...

[/quote]
Anonymous

Postprzez Reddie on 27 Sie 2002 02:54

Ja uwielbiam, po prostu uwielbiam "Wichry Namiętności" i "Miasto Aniołów". Ohh God jak to oglądam to zawsze uronię jakieś łezki, ale po prostu kocham te dwa filmy!!! Coś pięknego!!!
Awatar użytkownika
Reddie
Never Say Goodbye

Od: 02 Mar 2002 21:54
Miejscowość: Wroc

Postprzez Klaudia on 27 Sie 2002 16:25

Russell Crow tak świetnie (według mnie :wink: ) zagrał w GLADIATORZE, że od tego czasu został moim ulubionym aktorem :angel:
Z aktorek lubię Meg Ryan, Natalie Portman, Michelle Pheiffer, Drew Baryymore, Liv Tyler itp (teraz nie umiem przypomnieć sobie wszystkich :evil: )

Film - bardzo podobało mi się (podobnie jak Reddie :grin: ) "Miasto Aniołów", później "Szalona Miłość", "Chłopaki nie płaczą" itp

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Anonymous on 28 Sie 2002 18:36

W niedziele na polsacie o 21:00 bedzie emitowany film pt. "Mąż idealny" z Jennifer Aniston w roli głownej oraz z Kevinem Baconem...!!!

Wszystkich zapraszam na seansi życzę dobrej zabawy, ktora z tą dwójka aktorów jest gwarantowana!
Anonymous

Postprzez hard on 28 Sie 2002 19:00

Właśnie a co do Kevina Becna to przypomniał mi sie film 'Lato białej wody' od którego zaczełąm oglądać każdy film z udziałem Kevina .
Fajnie tam zagrał i to właśnie w tym filmie pomyliłam go z JBJ , bom miał dlugie włosy i co pierwsze przyszlo mi do glowy , ze to wlasnie on ( JON ) .
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez Neela on 28 Sie 2002 19:47

jajcarskie texty (i tylko to) bardzo lubie tez z Chlopaki Nie Placza - to jest jedyna dobra rzecz w tym filmie

moim ulubionym filmem są chłopaki nie płaczą.najlepsze w tym filmie to teksty,ale podoba mi sie w nim tez wilele innych rzeczy.
tak jak powiedziała Madzia,obsada jest super.najbardziej podobal mi sie,Cezary Pazura,Tomasz Bajer i Maciej Stuhr.

Znam wszystkie cytaty, (razem z siostra zcasem sie wyglupiamy i zaczynamyu gadac tylko tymi tekstami, fajne jaja wtedy odchodza...

hehe ,gadam tak z siostra,albo w szkole ,jak jest nudno,wygłupiam sie tak z kolezanka(ktora tez uwielbia ten film :grin: )I jest bardzo smiesznie :grin:
a uwielbiam, po prostu uwielbiam "Wichry Namiętności" i "Miasto Aniołów".

A co do Miasta Aniołow, to własnie ogladajac ten film zaczęłam lubic Meg Ryan :wink:

Wszystkich zapraszam na seansi życzę dobrej zabawy, ktora z tą dwójka aktorów jest gwarantowana

Razem z Madzia ,zapraszam was na ten film ,bo tez go ogladałam i mi sie bardzo podobał(z checia ogladne go poraz drugi :wink: ).

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]

ImageImage

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]
Neela
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Kwi 2002 02:55
Miejscowość: Rzesz

Postprzez Arha on 28 Sie 2002 22:33

Chłopaki nie płaczą... hehe, spoko, ale co powiecie na Seksmisję? 100 razy lepsze. :grin: Ostatnio z qmplem żeśmy jedli jajeczka po wiedeńsku :grin:
Thx Madziu za informację o Mężu idealnym. Juz raz ten film przegapiłam, drugiego razu bym nie darowała...

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Anonymous on 29 Sie 2002 00:15

co powiecie na Seksmisję

heheehe, to jest klasyka, także tego nawet nie biorę pod uwagę w swoim rankingu polskich komedii, bo od zawsze zajmuje pierwsze miejsce. Hasła w stylu: "ciemność, widzę ciemnośc" albo "jadziu natychmiast rozwiąż tatusia" czy "żeby facet nei mógł z gołą babą w windzie" poprostu mnie rozwalają!!! I ta wspaniała obsada aktorska, REWELACJA!!!
Anonymous

Postprzez trapper on 29 Sie 2002 01:00

Ja lubię:
"K-19: The Widowmaker" - wspaniały film. Dustin Hoffmann zagrał tak dobrze jak nigdy dotąd
"Ryzykowna gra" - przyjemnie jest patrzeć na profesjonalistów. Niezależnie od ich fachu
"Asterix i Obelix:Misja Kleopatra" - to trzeba zobaczyć
"Ziemia Niczyja" - naprawde świetny film
""Szeregowiec Ryan", "Byliśmy żołnierzami", "Pluton", "M*A*S*H" - teraz już wiecie, czemu zaciągnąłem się do wojska :grin:
"Suma wszystkich strachów" - jako film, jako adaptacja jest do niczego
"Helikopter w ogniu" - mój ulubiony film
"K2"- jedyny prawdziwy film o wspinaniu
"Tango i Cash" - świetna muzyka do świetnego filmu

Moi ulubieni aktorzy:
Gerard Depardieu, Dustin Hoffmann, Geogre Clooney, Pierce Brosnan, Kurt Russel, Sylvester Stallone

Moje ulubione aktorki:
Angelina (jakżeby inaczej :grin: ) , Monica Belucci, Goldie Hawn, Meg Ryan ( to jakaś krewna Jacka Ryana? :grin: )

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Days on 29 Sie 2002 03:10

Trapperku jesli tak lubisz Angeline to polecam film "Grzeszna Milosc' (Original Sin). Jesli jeszcze nie widziales, to musisz zobaczyc.
Film poczatkowo moze wydac sie dziwny..... jest jednak naprawde dobry. Joli jak zwykle swietnie sobie radzi z takimi rolami (nie nadarmo dali jej oskara za "Przerwana Lekcje Muzyki" - role osob z rozchwiana psychika sa jakby dla niej stworzone tak jak role dam z wyzszych sfer sa stworzone dla Nicole Kidman)... Dla pan natomiast jest w tym filmie tez nielada konsek - Antonio Banderas z krotkimi wlosami i swietna osobowoscia :))))

I zakonoczenie jest luzne ;)))

A tak na marginesie przyznam sie, ze tez lubie Angeline - jako aktorke. Jest naprawde momentami blyskotliwa... Szkoda, ze poszla za kasa do TR... No ale to moge jej wybaczyc :)))))

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez NiKKi Rebel on 05 Wrz 2002 03:23

Do moich ulubionych filmów należą;
-Szybcy i Wściekli - to jest chyba najlepszy film jaki widziałam.. a jakie tam mają bryki
-American Pie 1 - oglądałam to chyba ze 100 razy, i cały czas tak samo mi się podoba
-Shrek - za text 'gadam, latam pełny serwis'
-Blair Witch Project 1 - bardzo orginalnie nakręcony, a te laleczki voo-doo są the best
-Blair Witch project 2 - za babkę o imieniu Kim [jak ktoś nie oglądał, to ona ma tam extra makijaż
-Moulin Rouge - na końcu sie popłakałam
-Świat Wayna - oglądałam tylko jedną część, a film podoba mi się nie tylko ze względu na extra texty, ale dlatego że wystąpili tam Aerosmith
-Młodzi Gniewni - mój ulubiony film, szkoda tylko że nie moge nigdzie spotkać książki

Do moich ulubionych aktorów naleza: Vin Diesel, Wade Dominguez, Sean W. Scott, Paolo Seganiti, John Stamos, Emilio Estevez, Paul Waker oraz Sylwester Stalone
Moje ulubione aktorki do Mena Suvari, Nikole Kidman, Michelle Rodriguez oraz Jordana Brewster.

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez nelke on 02 Sty 2003 22:50

Jest kilka filmów które lubię ale jakoś nie mam takiego ulubionego, lubię zwłaszcza filmy typu ,,Blackie", ,,Czarny książę" ,, Zaklinacz koni" itp. wiadomo czemu...........konie.
Moją ulubioną aktorką była i może nadal jest Jennifer Aniston, ale ostatnio coraz bardziej przestaje mi się podobać, aktor to hmmmmm.............nie wiem - Keanu Reves?

TAKE MY HAND AND WE'LL MAKE IT- I SWEAR....
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Różne