FILMY

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez Gina on 02 Sty 2003 23:17

hmm co do mnie to nie mam okreslonego np. gatunku czy cos
( ktos moze mnie skreslic ale zawsze sie leje na nagiej broni :D )
Braveheart - tu Gina ryczy
LOTR no chyba nie musze nic mowic :D
Matrix - podstawa :D
Aha i kocham taki filmik pewnie tu nikt o znac nie bedzie - Nobody's Perfect z Chrisem Love (albo z jego bratem - zawsze mi sie myli)
Aktorki hmm nie mam ulubionej - kiedys myslalam ze Sandra ale po tej podrozy przed slubnej zaczela mnie wqrzac

Co do ulubionych filmow jeszcze to naprawde hard mi powiedziec bo moi rodzice maja manie i nagrywaja (i kupuja) praktycznie wszystko z tv - wiec mam w domu taka videoteke ze jak chce jakis film znalezc to musze pol godziny nad notesikiem spedzic
z filmow jeszcze (najpierw Keanu na tapetke)
Speed,
Johny Mnemonic - ahh jak ja lubie przemoc :D,
Adwokat Diabla,Ponit Break (nie wiem why sie Patricka i Keanu czepiali w tym filmie - mnie sie podoba),
gwiezdne wojny - ale tylko trzy pierwsze czesci - znaczy no IV ,V, VI tego nowego szajsu (sorki jesli kogos obrazam) nawet nie proboje ogladac - Mroczne Widmo widzialam na Atak nie poszlam.... nie bede sobie psuc genialnego obrazu TRYLOGII
z polskich filmow ofc Sexmisja - to jest dzielo,
Mlode wilki,
potem : Asterix i Obelix:Misja Kleopatra,
Czlowiek demolka - hehe nie wiem why ale czasem lubie sobie na Sylvka popatrzec,
K9,
Mlodzi Gniewni,
Masz wiadomosc
Zabojcza Bron
Powroty do przyszlosci
w krzywym zwierciadle......
Ja mam tego tysiace
Wogole to kocham ogladac filmy, po prostu jestem maniaczka :D
Muzyka, Filmy, Net i Koszykowka bez tego zyc bym nie mogla :grin:
A filmow produkuje sie tyle - tak cudownych ze naprawde trudno wybrac kilka
z aktorek jak juz mowilam nie mam ulubionej - w sumie tej znienawidzonej tez nie mam
z aktorow natomiast : keanu (keanu keanu hehe )
a potem glownie dziadkowie (juz niestety) al pacino, robert de niro, Sylwester Stalone , Gerard Depardieu, Dustin Hoffmann, Pierce Brosnan, Kurt Russel, Clint E, Mel G, Patrick S , czwei czejs (jak ja kocham tak pisac :grin: )................. :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Kourin on 02 Sty 2003 23:50

Dla mnie film nr. 1 to "Wywiad z Wampirem" . Film jest NIE-SA-MO-WI-TY, warto obejrzeć choćby po to, by zobaczyć Toma Cruise'a w długich blond loczkach :grin: :grin: Książka, czytana przez mą skromną osobę w dwóch językach, jest klasykiem. Filmem nr. 2 jest "1492" z Gerardem Depardieu, za grę, za treść, i za muzykę cudownego pana Vangelisa (ech... Mam do faceta słabość :wink:). Film nr. 3 to (będę nieoryginalna) "Matrix", za to uczucie, które, zostawił we mnie po pierwszym obejrzeniu. No i za efekty, i za Keanu :P

Jeśli idzie o LOTRa, to po ośmiokrotnym obejrzeniu filmu (cztery razy w kinie, cztery razy na DVD) w całości (ile godzin spędziłam na oglądaniu...? :crazyeyes:) mogę powiedzieć, że jest po prostu świetny. Camerawork na 6, music na 6, wszystko na sześć oprócz jednego aktora... Chodzi o Liv Tyler (gdybym napisała aktorki, to bym zepsuła i nie byłoby napięcia :wink:), która do elfki pasuje jak ja na politechnikę na chemię. Poza tym film jest super, ale z powodu wielokrotnej obróbki materiału przestałam być jakaś super-entuzjastyczna. Ale na "Two Towers" pójdę na pewno nieraz, jeśli będzie choć w połowie tak dobry jak "The Fellowship Of The Ring".

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Arha on 03 Sty 2003 00:20

Wywiad mam nawet nagrany, Lestata zwykłam wielbić, ale mi przeszło :grin:

A ja wczoraj oczywiście oglądałam sobie Young Guns... zaskoczyłam Was?? Zaczęło się od wojny z rodziną, bo stwierdzili że skoro nagrywam, to oni sobie Epidemię po raz któryśtam do końca zobaczą. Normalnie by mi to nie przeszkadzało, ale mimo wszystko wolę Kiefera od Donalda (chociaż jak stwierdziłam podobnie się uśmiechają... nie komentujcie, plizzz). W końcu przełączyli na 2.... Jona zobaczyłam, ale byłam zbyt wqrzona na ojca żeby zwrócić uwagę... ileż miżna wytrzymac komentarze pt. Gapisz się w tego Sutherlanda jak nienormalna (zupełnie jakby on mnie za normalną uważał...). Dziękuję niebiosom ,ze wyszedł zanim Doc umarł, bo by mnie śmiechem zabił jakby zobaczył moją minę... Z resztą jakbym się w lusterku zobaczyła to pewnie tak samo bym zareagowała.
Podsumowując - film rewelacyjny, co prawda western to nie mój ulubiony gatunek, ale mi się podobało... Tylko czemu do ciężkiej cholery Doc musiał zginąć??!!

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez NiKKi Rebel on 03 Sty 2003 00:30

Też oglądałam Young Guns. Niestety nie całe, ale mma nagrane. No i film jest fantastyczny. Muzyka, scenariusz, aktorzy - extra. :grin: :grin: Why ja tego wcześniej nie widziałam??
:evilbat:

A w środe na tvp1 obejrzałam LOT SKAZAŃCÓW z J. Malkovicem [czy jak to się pisze, nie chce mi sie po program iść] & N. Cagem. Extra. Rozbroiła mnie scena, własciwie to co powiedział Cage po tym, jak zabił jednego ze skazańców: Dlaczego nie odłożyłes królika??? :grin: :grin: Mnie zazwyczaj śmiesza rzeczy nieśmieszne, i z tego ryłam do końca dnia

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Klaudia on 03 Sty 2003 04:39

Tylko czemu do ciężkiej cholery Doc musiał zginąć??!!

właśnie, dlaczego?? :wink: (anyway - jak sie ten aktor nazywa?? :black: )
Strzelby mi się bardzo podobały :grin: :angel:
Matka ze mną też oglądała, ale sądząc po jej komenatrach to nie przypadł jej do gustu ten film :wink:

A JONA nie widziałam :sad2:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Go on 03 Sty 2003 05:50

Kocham, wielbię i ubóstwiam "Matrixa". Poza tym, już bardzo zaczynam lubić Matrix: Reloaded ;] Za: Keanu i Trinity, za zwiastun, za zajebiste fotki z planu, za wypowiedzi aktorów, za prawdopodobieństwo bycia Dogstar na ścieżce dźwiękowej, za ten pościg,
co podobno 25 minut ma trwać i ogólnie za pierwszego Matrixa ;]
W dalszej czołówce moich filmów są:
a) z Keanu Reeves'em:
- Speed: niebezpieczna prędkość (mój favourite, zaraz za Matrix !!! )
- Johny Mnemonic
- Spacer w chmurach (oglądałam to tylko raz, ale do dziś dobrze pamiętam te winnice)
- Adwokat diabła
b) z Tomem Cruise'm:
- Top Gun (za każdym razem, przy końcu ryczę)
- Szybki jak błyskawica
- Wywiad z wampirem (mój ulubiony film z Tomem, ja to kocham normalnie; nie tak jak Matrix, ale kocham ;))
- Mission: Impossible
- Jerry Maguire
- Ludzie honoru (świetny film)
c) z Sandrą Bullock:
- Speed (wiadomo ;))
- System
d) z Nicole Kidman:
głównie to Szybki jak błyskawica z Tomem; reszty filmów nie pamiętam, ale wiem, że oglądałam tego więcej i za każdym razem mi się podobała.

Ostatnio na TVN był film Epidemia - świetny !!! Ogólnie to lubię filmy o wirusach ;] Lubię f. katastroficzne: np. (też ostatnio) Trzęsienie ziemi w Nowym Jorku.
Uwielbiam serię z Indiana Jones (ostatnio - Młody
Indiana Jones: podróże z ojcem było bardzo dobre ;))
O !! Właśnie sobie przypomniałam: ARMAGEDON !!! To było coś wspaniałego !!! Jak Bruce Willis ginie, za każdym razem beczę
jak nigdy... Tutaj chyba nigdy nie pogodzę się z końcem...

Co jeszcze... Hmmm... Lubię np. filmy z Sabriną ;) i z Mikołajami ;) (Mikołaj z 34 ulicy) Ciągle mam na myśli jeszcze jakiś film związany z basebollem, grał tam rolę trenera ten gość z "Zaginiony w czasie", ale
nie przypomnę sobie tytułu.

Nie pamiętam w tej chwili więcej, najwyzej później dopiszę... Ale
ogólnie, UWIELBIAM dobre filmy :]

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez kawa on 03 Sty 2003 06:24

Film, ktory moglabym ogladac caly czas na okraglo i ktory napewno nigdy mi sie nie znudzi to FORREST GUMP!!! Uwielbiam wszystkie cytaty z tego filmu! Moj ulubiony to: "Zycie jest jak pudelko czekoladek... nigdy nie wiadomo na co natrafisz". Poza tym lubie bardzo "Dirty Dancing" (stare ale jare), muzyka jest bombowa!!! "Hair" jest kolejnym filmem. Strasznie podobal mi sie tez "Wladca Piercieni". Jesli chodzi o polskie filmy to kocham "Misia" i wszystkie filmy Barei!!! Lubie tez filmy nakrecone na podstawie ksiazek mojego ulubionego pisarza - Johna Grishama ("Czas Zabijania", "Klient", "Raport Pelikana", "Firma" itp.). No i jeszcze oczywiscie "Braveheart" i "Piaty Element", wszystkie "Szklane Pulapki". Ogolnie lubie bardzo sensacje, thrillery, filmy z akcja no i oczywiscie komedie!!!

Jesli chodzi o aktorow to uwielbiam Mela Gibsona, zwlaszcza w filmie "Braveheart". Jest bardzo przystojny i swietnie gra.
I jeszcze Bruce'a Willisa. To jest dopiero facet. Uwielbiam filmy z nim w roli glownej.

Jesli chodzi o aktorki to nie mam zadnej ulubionej. Jakos nie zwracam na nie szczegolnej uwagi. Wole skupiac sie na facetach!!! :angel:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez NiKKi Rebel on 03 Sty 2003 16:48

A JONA nie widziałam

Ja też go nie zauważyłam. Musze jeszcze mamie dać YG, to może ona znajdzie :wink:

Jesli chodzi o aktorow to uwielbiam Mela Gibsona, zwlaszcza w filmie "Braveheart".

Mel jest świetny. Zabujcze Bronie to wszystkie obejrzałam. Tam gra fantastycznie. jednak naj naj naj film z Melem to chyba Ptaszek Na Uwięzi. Przez Mela i mame, która go uwielbia poszłam też na Patriotę za pierwszym razem, a za drugim to już ze względu na Heatha Ledgera. ten tez jest extra :black: :black: No i ostatnio widziałam też Znaki, gdzie również gra Mel. Fantastczny film i jego rola. Ulubiona scena -----> jak obcina kosmicie palce :wink:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez anfield on 03 Sty 2003 23:48

moje ulubione :
"Pulp Fiction" - John Travolta, Uma Thurman, Bruce Willis i Samuel L. Jackson
"Tajemnice Los Angeles" - Russel Crowe, Kevin Spacey, Kim Basinger
"American Beauty" - Kevin Spacey, Annete Bening
"Imię Róży" - Christian Slater, Sean Connery
"Podejrzani" - Kevin Spacey

z polskich lubię "Psy" & "Miś"

natomiast nie rozumiem Waszego zachwytu nad "matrixem" . wg mnie ten film powinien kandydować do miana najnudniejszego :grin: filmu wszechczasów !! bleeee !

Ulubiony aktor - Kevin Spacey
ulubiona aktorka - hmhm Liv Taylor jest ładna (poza tym ma fajnego ojca)

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Arha on 04 Sty 2003 00:04

(anyway - jak sie ten aktor nazywa?? )

Ehkm pomyślmy... może... chyba... Kiefer Sutherland?? :evilbat:

Moje ulubione obecnie filmy to: Flatliners, Mroczne Miasto, Epidemia, Dracula 2000, o mmMlodych strzelbach nawet nie wspominam :grin: , LOTR z restą tesh :wink:
Ulubieni aktorzy: K. :fist: S. , Donald Sutherland, Kevin Bacon, Al Pacino, Sean Bean
Aktorki: chyba Nicole Kidman

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 04 Sty 2003 03:30

ja tu juz chyba pisalam, ale napisze jeszcze raz ze ostatnio coraz bardziej lubie Nicole Kidman i filmy z nia w roli glownej... Za to Toma jej ex coraz bardziej nie lubie... Heh... Coraz bardziej lubie tez Angeline Joli a 60 sekund (btw Arha - fajny avatarek, wlasnie z tego filma :D) staje sie moim jednym z fav filmow :D No moze nie az tak FAV jak Matrix czy oczywiscie LOTR (zrobilam sobie zdjecie z ogrrrrrrroooomniastym plakatem TTT in Paris - fanatyzm!!!) No i chyba lubie tez Liv Tyler - na przekor antyfanom Arweny...
A ostatnio ogladalam jeszcze Szybkich i Wscieklych - fajny film nawet...

Aha czy wspominalam juz ze uwielbiam Ewana McGregora (jesi tak to sorry ale nie chce mi sie wracac i patrzec co tam pisalam - jestem zmeczona droga)

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Poprzednia

Strona główna OFFTOPIKI Różne