Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music

erfea napisał(a):Jakie brrr!?
To jeden z lepszych zespołów lat 80'!!! Nie ocenia się grupy po jednej piosence (patrz - analogia BJ)!
Ja ich lubie! Podobno maja nagrac nowy album i już nie mogę się doczekać co to będzie.
Ulubiona piosenka... hmm może Scream of anger i Dreamer

moim zdaniem Europe to wraz ze Scropions symbol wieśniactwa lat 80'.

Cały glam rock jest wieśniacki, a te zespoły to przedstawiciele tego nurtu...a Scorpionsi..hmm no może faktycznie w latach 70 grali fajniej ale ja ich lubie w nowszym nawet najnowszym wcieleniu

Days napisał(a):oni jedyne co mieli podobnego to DLUGIE WLOSY Z TRWALA).

moim zdaniem Europe to wraz ze Scropions symbol wieśniactwa lat 80'.
A grali mojim skromnym zdaniem całkiem ciekawie.

erfea napisał(a):Days ma całkowita rację!
Europe grają o wiele mocniej niż BJ. W ich repertuarze jest o wiele mniej ballad i słodkich piosenek o miłości

wciąż mam przed oczami twarz tempesta z clipu do tfc .. gdzie am tak okropnie usta na rózowo wymalowane
to że graą mocniej niż BJ to nie znaczy że grają fajnie. Metallica czy Tool też grają mocniej od BJ a ich nie lubię.

Days napisał(a): Gina - polecam poszukanie kilku ich piosenek w necie - np Cherokee czy Rock The nIght czy Stormwind albo Dreamer)))
)

co do dyskusji o glam rocku i tam podobnych, jako przeciwniczka klasyfikowania i pakowania muzyki do worków-gatunków - nie wypowiadam się bo mam zero pojęcia o tym kto, kiedy jak i gdzie.
to tyle, spadam katowac mój programik do ściagania i zobaczymy co tam ten zespół stworzył poza TFC...

Heavymetalowa scena późnych lat siedemdziesiątych cechowała się stagnacją, a nawet podupadała, a tylko niewielka grupa zespołów grała muzykę na poziomie. W tym czasie pojawiła się grupa młodych brytyjskich zespołów, które w latach 1978-80 stworzyły zjawisko określane jako Nowa Fala Brytyjskiego Heavy Metalu (New Wave Of British Heavy Metal, w skrócie NWOBHM). Iron Maiden był jednym z najlepszych zespołów tego nurtu.

Co do IM...nie zgodze się...NWOBHM nosi taką nazwe dlatego, że w owym czasie (koniec lat 70, początek 80) metal zaczął podupadać w W. Brytanii, a wcześniej chyba nie było z nim tak źlepoza tym możliwe że IM odziedziczyli coś nie coś z tamtych zespołów bo przecież były przed nimi...No ale może się mylę.......
bo ja przeciez nie napisalam nic sprzecznego z tym co ty napisales - chodzilo mi tylko o to, ze wielu fanow IM bardzo krytycznie podchodzi do zespolow "pudel-metalu", podczas gdy wg specjalistow z tej dziedziny, to oni wywodza sie z tego samego - wlasnie z NWOBHM...

Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music
| MTV Europe Music Awards 2002 Forum: Ogólna dyskusja Autor: marta_bongiovi Odp: 16 |
Europe Music Awards & the best band in the world !!! Forum: Ogólna dyskusja Autor: erka Odp: 24 |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości