Dwie wieże

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez Arha on 05 Lut 2003 05:12

Jest jdno rozwiazanie bardzo proste wystarczy isc do kina tam dzwiek napewno bedzie zgadzal sie z obrazem, a po drugie w kinie jest duzo lepszy efekt wiekszy ekran lepszy dzwiek, wiec poco ogladac na 14 calach?
Heh, dokładnie :wink: , co prawda mam monitor 19 calowy, ale po co sobie wzrok psuc, a w końcu w kinie jeszcze popcorn jest dobry, nieprzypalony :grin: . Dziś byłam II raz, zapewniam, że nie ostatni, coraz bardziej mi sie podoba (kino ma tylko jedną wadę - siedziałam na wielu wygodniejszych fotelach :P)

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 05 Lut 2003 22:29

Jest jdno rozwiazanie bardzo proste wystarczy isc do kina tam dzwiek napewno bedzie zgadzal sie z obrazem, a po drugie w kinie jest duzo lepszy efekt wiekszy ekran lepszy dzwiek, wiec poco ogladac na 14 calach?

po 1 - bylam w kinie na prapremierze we Wrocku i wiem, jak to jest (heh cudny ogromny ekran i dzwiek dolby digital.... czy jakos tak)
po 2 - drugi raz narazie nie pojde, bo najblizej do kina, ktore gra TTT mam 50 KM, a w moim "miescie" grac TTT beda chyba za miesiac (ale wtedy to bede chodzila codziennie)
po 3 - mam 17'' ;)
po 4 - chce miec wlasne TTT tak jak FOTR zanim kupie na DVD rozszerzona wersje, by miec porownanie i by sie jak zwykle nauczyc scenariusza na pamiec, a potem "bic" sie z moim qmplem na cytaty (zajebista zabawa!!!!)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Arha on 06 Lut 2003 21:57

Ekhm, może to niezbyt na temat będzie i w ogóle, ale właśnie przeczytałam artykuł, z którego dowiedziałam się, ze jestem idiotką. Wszyscy którzy czytają czy oglądają fantasy z resztą tesh. Artykuł ukazał się w Time'sie, w polskiej wersji można go przeczytać w Forum lub na Onecie. Zapraszam tych, którzy z jakiegoś powodu uważają się za inteligentnych. A oto najbardziej rozwalające zdanie, nie wiedziałam czy śmieć się czy płakać:
W "Dwóch wieżach" do walczących stron dołącza pterodaktyl.
Pozwólcie, że nie skomnetuję nic więcej

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Gina on 06 Lut 2003 23:40

W "Dwóch wieżach" do walczących stron dołącza pterodaktyl.

ekhm.... Nie no luz sa ludzie i parapety - ale lepiej dla tych parapetow zebym ja tego artykulu nie przeczytala.....

Swoja droga ja przed pojciem do kina przeczytalam ze jakims brukowcu ze :
' W tej czesci glowna role bedzie grac hobbit Gollum, ktory po wlozeniu na palec pierscienia zamienil sie w szkaradztwo'
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Arha on 07 Lut 2003 03:52

Heh, oto kolejny fragment...
Popularność gatunku fantasy świadczy o naszym ubóstwie myślowym. Bezmyślna fabuła i schematyczne postacie zwalniają odbiorcę z myślenia.

W gruncie rzeczy, jeżeli ktoś podda filmową wersję "Władcy pierścieni" krytycznej analizie - pryśnie cały jej urok. Dla myślących widzów jedyną przyjemnością pozostaje krytyczne obserwowanie świata będącego wytworem barbarzyńskich kultur

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez kawa on 07 Lut 2003 06:01

Wlasnie wrocilam z kina i caly czas mam opuszczona szczene!!! Ten film to mistrzostwo swiata!!! Boze!!! Jak oni go nakrecili??????? Rezyser to czarodziej!!!!!! Chyba pojde jeszcze raz do kina. Co prawda tylek troche boli, ale dla takiego filmu jestem gotowa zrobic wszystko!!!
Aragorn byl jeszcze piekniejszy i przystojniejszy niz w I czesci!!! Nie moglam sie na niego napatrzec!!! Co to jest za facet!!! Zaraz sobie sciagne jakas tapetke z nim!!!
Chyba dzis z wrazenia nie zasne!!! :grin: :grin: :grin:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Arha on 09 Lut 2003 02:15

Aragorn byl jeszcze piekniejszy i przystojniejszy niz w I czesci!!!
bo go uroda Boromira nie zaćmiewała :wink: :wink: :wink:
No ale tak serio sreio, to czytałam, że Boromir ma się jeszcze pojawić w Powrocie Króla. W ten sposób zyskałam sens zycia na nastepny rok

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez Days on 10 Lut 2003 02:21

Boromir ma się jeszcze pojawić w Powrocie Króla. W ten sposób zyskałam sens zycia na nastepny rok

podobno mabyc retrospekcja i Boromir ma sobie przeplynac w lodce przed Faramirem :D

heh jak ja kocham ten film... i moga sie ze mnie zbijac, ze mam Aragorna na wygaszaczu (ma zarabista bordowa koszule, jak "walczy" ze Eowina - zauwazyliscie?) W koncu jestem Elfka a on jest w ich typie ;)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez trapper on 10 Lut 2003 02:55

No cóż; plenery po prostu wybitne, sceny batalistyczne wyznaczyły nowy standart w historii kina i nie prędko ktoś go pobije (dokładnie: 17 grudnia 2003 roku :grin: ), aktorzy naprawdę wyraziści, (ale "Szeregowiec Ryan" to to nie jest,), co do fabuły itp. - nie jest to nic świeżego, ale w tej dziedzinie ciężko jest stworzyć coś nowego. Różnica między kiczem, a sztuką nie polega na temacie, a na sposobie opowiedzenia fabuły, a tu Jackson się wykazał (zwłaszcza biorąc pod uwagę, że jego dotychczasowym największym dziełem była "Martwica mózgu") naprawdę sporym talentem .

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez kawa on 10 Lut 2003 02:56

... i moga sie ze mnie zbijac, ze mam Aragorna na wygaszaczu

ja zbijac nie bede!!! sama mam boskiego Aragorna na pulpicie!!! caly czas na mnie zerka!!! :grin: :grin: :grin:

Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Postprzez trapper on 10 Lut 2003 03:19

Jak nie Jon to Rich, jak nie Rich to Aragorn - arghhhhhhhhhh, a gdzie normalni faceci ?!?

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez kawa on 10 Lut 2003 04:13

arghhhhhhhhhh, a gdzie normalni faceci ?!?

A czy oni sa nienormalni?????????

Trapper przeslij swoje zdjecie to wstawie je na
tapetke!!! :grin: :grin: :grin:

Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Postprzez Gina on 10 Lut 2003 04:38

Kawa, masz je ze tak powiem na wyciagniecie reki :D (znaczy nie mowie o avatarze of koz :D)

Co do tematu dwoch wiez to nie wiem czy to jeszcze bedzie ale jakis pol debil zjechal go na glownej na http://www.blog.pl :evilbat:

Aha i sory wszystkich offtopick do Trappa - sorki za tego chata.. : Nie moglam :(
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Arha on 10 Lut 2003 15:44

a gdzie normalni faceci ?!?

Hehe, skąd ja mam wiedzieć? Poza tym przy moim poziomie nienormalności każdy normalny by wysiadł :P

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez trapper on 10 Lut 2003 20:27

sorki za tego chata.. : Nie moglam

Nie no spox, ty zawsze możesz u mnie liczyć na specjalne względy :grin:
Zresztą i tak mnie wzywali do pracy więc....

A czy oni sa nienormalni?????????

Niormalni w sensie : ci codzienni

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez Days on 12 Lut 2003 21:41

arrrrrrrrrrrrrrrrrgh!!!

chyba sie jednak rozstane z tym XP....

arrrrrrrrrrrrrrrrrrrgh (ulubiony cytat z scenariusza TTT - Arha jak czytalas, to wiesz o co chodzi :wink:)

glupi komp - nawet z najnowszym nimo codeckiem mi skacza!!!

a co do Aragorna to mnie wystarczy wygaszacz... juz i tak w czasie ogladania z qmplami wciaz lecialy texty: "O! znowu wygaszacz...." i teraz wciaz sie smieja z bordowej koszuli (jak mi sie ona naprawde bardzo podoba - ta w ktorej A jest w scenie "walki" z Eowina - czuje ze sie powtarzam, gdzies juz to pisalam.....)

ci codzienni

codziennosc to monotonia a monotonia jest nudna :wink:

Ale Trapper, Ty sie nie martw - lekarz-neurochirurg sluchajacy BJ to na pewno nie jest codziennosc :grin:

a co do Aragorna - Wy macie swoje Anny Kurnikowe i te inne J.Lo, to my mamy swojego Aragorna i Boromira - pogadamy sobie o ich meskosci (bez skojarzen!!!) i zrobimy back to reality ;)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 12 Lut 2003 22:50

mamy swojego Aragorna i Boromira - pogadamy sobie o ich meskosci
Hehehe :wink: yestem za :P. No ale w sumie skoro żadna z nas się nie wścieka, kiedy chwalicie panią Rysiową, to dajcie nam spokojnie do Boromira czy Aragorna powzdychać :wink:

W piątek sobie jeszcze na TTT skoczę z siorą, a w sobotę z qmpelami... życie jest piękne... :grin: :grin: :grin: aczkolwiek w moim portfelu widać wyraźnie, że chodzę często do kina :P

Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Postprzez trapper on 13 Lut 2003 20:35

lekarz-neurochirurg sluchajacy BJ to na pewno nie jest codziennosc

Przebijam : lekarz neurochirurg zaczynający zabieg usunięcia guza mózgu (a więc przy przytomnym pacjencie!) od słów " Potężny Panie Ciemności, przyjmij te ofiarę którą ja niegodny twój śługa składam" :grin:

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez erka on 13 Lut 2003 21:22

" Potężny Panie Ciemności, przyjmij te ofiarę którą ja niegodny twój śługa składam"

aż się boje powiedziec że czasem mnie głowa boli.... :wink:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Days on 14 Lut 2003 01:10

Potężny Panie Ciemności, przyjmij te ofiarę którą ja niegodny twój śługa składam

to moze tak

Isengard is at your commend, Dark Lord Sauron :D

albo tak

Rohan, my Lord, is ready to fall!!!

kazda czesc jest dobra :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess