Dry County #1 - Poland

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Dry County #1 - Poland

Postprzez Adrian on 18 Mar 2004 20:20

Mam pewien pomysł, chociaż wielu osobom pewnie nie przypadnie do gustu, bo po co to robić. No ale może ktoś zgodzi się ze mną. A więc, o ile wiem w Polsce Bon Jovi nie ma ani jednego nr1. Wiec jak mają do nas przyjechać jeśli u nas żadna piosenka nie odniosła sukcesu na listach (Its My Life zaledwie na 5 miejscu), a o ile wiem to nawet żadna płyta nie weszła do top 10. Wiem że Jon dostaje spis z listami na których pozycjach są aktualnie w jakich krajach. U nas oficjalną listą jest kolejka list przebojów TVP1 o ile dobrze się orientuje. Tam się wysyła kartki pocztowe i oni zliczają i ustalają listę. Moim zdaniem nie dostają oni wielu pocztówek.

Tak więc gdyby każdy z nas mógłby wysłać po 10 pocztówek na jeden i ten sam utwór np. ,,Dry County”, ,,Hardest Part Is The Night” lub inny wydany singiel ale nie odnoszący sukcesów na szczycie list. Każda z pocztówek podpisana na kogoś innego – mama, tata, rodzeństwo, koledzy, wujek itp. Oczywiście każdy z nas wysłałby te pocztówki w ustalony poniedziałek i na ten sam utwór. Szczerze mówiąc, myślę, że spokojnie np Dry County mogłoby być u nas NUMEREM 1. Co na pewno dobrze wpłynęłoby na nas wizerunek jako kraju który w końcu dostrzega Bon Jovi. Oczywiście jeśliby to wypaliło powtórzylibyśmy to parę razy.

Wiem, że większość z osób odniesie się negatywnie do tego pomysłu, strata czasu , kasy i po co, ale moim zdaniem jest to najlepszy sposób na zwrócenie uwagi na Polskę, a po za tym byłyby to kolejne numery 1 w historii Bon Jovi.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez bobson on 19 Mar 2004 00:05

Moim zdaniem nie jest to aż taki głupi pomysł, ale kasy trochę szkoda. Ale nawet gdyby się wysłało po jeden pocztówce to i tak nie byłoby źle. Jak ja miałbym wysłać to na pewno zagłosowałbym na Dry County.

P.S. A nie można tego mailem zrobić?
bobson
Get Ready

Od: 18 Mar 2004 00:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez fido on 19 Mar 2004 05:01

Jasne ze pomysl skrasnie desperacki i z gory skazany na niepowodzenie....ale cholera jezeli bedziemy sie starac to moze ktos to zauwazy wreszcie....

"...God Gave Rock'n'Roll To You..."
KISS
"...I Play Hard, I Play To Win..."
Bon Jovi
fido
Wanted Dead Or Alive

Od: 03 Sty 2003 19:53
Miejscowość: zakopane(krakow)

Postprzez Tico on 19 Mar 2004 14:53

Jest nas za mało, myślicie że jak wyślemy 200 pocztówek to BJ będzie na pierwszym miejscu? Może mało ludzi wysyła tam kartki ale napewno nie aż tak mało. Pomysł wydaje mi się....zbyt desperacki.
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Od: 28 Lut 2003 02:19
Miejscowość: Hill Valley

Postprzez erfea on 19 Mar 2004 16:13

Pomysł szalony i dlatego może się powieść!
Może warto umówić się i wysłać takąpetardę pocztówek... no bo może potem zaczną puszczać ten utwór częćiej i inni ludzie dojdą, że to fajny utwór i że fajnie na to zagłosować.
O liście PR1 nie wiem właściwie nic, ale z tego co się orientuję o liście trójki, to teraz wysyłanie swojich propozycji na listę za pomocą pocztówek jest dość niepopularne - większym powodzeniem cieszy się internet. Zatem powiedzmy nie 200, ale 100 głosów na jedną piosenką może być wystarczającą ilością, aby podbić rynek. :grin: Warto spróbować a taka akcja może każdego kosztować nie więcej niż 2 zlotę. (kartka + znaczek).

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Kropka on 19 Mar 2004 18:46

No wiecie jak tak wszyscy będiemy gdybać zamiast działać to napewno sie nie powiedzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja uważam, że to nie jest zły pomysł i powinniśmy sie zjednoczyć i doprowadzić w końcu do czegoś konkretnego :pokoj: :wife: :grin:

Have a nice day :)
Awatar użytkownika
Kropka
Get Ready

Od: 24 Sty 2004 01:55
Miejscowość: Krak

Postprzez Adrian on 19 Mar 2004 21:28

Podobno oficjalna polska lista przebojów to kolejka list przebojów w TVP1.

Colleen; tasiemeczka; Kropka; bonfankaa; Gina; daroo; bobson; fido; Adrian; Tico; erfea; Arha; Klaudia; marta_bongiovi; ania_ughr; sdms; flips; anfield; Pivek; boniu; jovi; Cr@sH ; NiKKi Rebel ; Jon Bon Jovi '87; Marwara; kawa; Gośka; kourin;
Oto osoby które ostatnio wypowiadały się na forum.

Czyli tak na oko 28 osób. 28 osób * 10 kartek = 280 głosów. Myśle że na pierwszą 10 na pewno starczy, a nawet myśle ze spokojnie na 3-jke starczy.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez Klaudia on 19 Mar 2004 21:47

Colleen; tasiemeczka; Kropka; bonfankaa; Gina; daroo; bobson; fido; Adrian; Tico; erfea; Arha; Klaudia; marta_bongiovi; ania_ughr; sdms; flips; anfield; Pivek; boniu; jovi; Cr@sH ; NiKKi Rebel ; Jon Bon Jovi '87; Marwara; kawa; Gośka; kourin;
Oto osoby które ostatnio wypowiadały się na forum.

Czyli tak na oko 28 osób. 28 osób * 10 kartek = 280 głosów.

na mnie proszę nie patrzeć :grin:
Sam pomysł może i zły nie jest, ale ja nie wyślę 10 kartek. Mogę co najwyżej jedną. :confuse:
Ostatnio edytowany przez Klaudia, 19 Mar 2004 21:49, edytowano w sumie 1 raz

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Adrian on 19 Mar 2004 21:49

O już jest jedna to ze mna 2 czyli miejsce na liscie około 14-16 :)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez ania_ughr on 19 Mar 2004 21:49

zgadzam sie z Klaudią. 10? nie wysle.. 1? z przyjemnocią :grin:

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Kropka on 20 Mar 2004 04:51

Choćbyście pojednej wysłali to i tak dobrze no ale chyba na dwie to też was stać, nie bądźcie skompi robimy to przecierz w dobrej wierze pomyślcie o koncercie :pray: :boogie:

Awatar użytkownika
Kropka
Get Ready

Postprzez Tico on 20 Mar 2004 14:40

Gdyby to miało jakiś sens i bym wiedział że jeśli wyśle dużo to będzie koncert, to wierzcie mi że kartki by szły i szły, ale....jak już mówiłem...to bezsensu.
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Postprzez tasiemeczka on 20 Mar 2004 16:29

to całe wysyłanie chyba i tak nic nie da .... ja już straciłam nadzieje na koncert w najbliższych latach.... :sad2:

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Od: 11 Paź 2002 19:25
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Colleen on 20 Mar 2004 16:33

Ja popieram to, co mówi Tico... Pomysł może sam w sobie i niezły, ale... wysyłanie 10 kartek? Ja podobnie jak Klaudia mogłabym wysłać jedną, i przypuszczam, że znalazłoby się dużo więcej takich osób, a w ten sposób nic nie zdziałamy... A nawet jeśli, to co to da? Tym, że znajdą się na pierwszym miejscu jakiejś tam listy przebojów, na pewno nie skłonimy ich do przyjazdu. Płyta/piosenka musiałaby odnieść naprawdę spektakularny sukces... A na to są raczej małe szanse :sad2: Trzeba wymyślić coś innego :confuse:

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez Kropka on 20 Mar 2004 20:13

LUDZIE TROCHE WIARY. I wiecie co, ja mam jeszcze jeden pomysł, możeby napisać o tym na forum Alwasy i w ogóle na wszystkich innych napewno by sie troche uzbierało. Poza tym to nie może być jednorazowe wysłanie kartki musimy robić to sysrematycznie przez kilka tygodni. Więc jeśli chcemy naprawde do czegoś konkretnego doprowadzić to musimy wyskrobać kilka zł. :bad-words: :pokoj: A takie gdybanie czy mówienie, że i tak nic z tego nie będzie nie ma sensu, a nawet jeśli tak myślicie to trzeba to sprawdzić, a nóż widelec sie uda i BJ będą nr 1. Więc do roboty :wife: :pokoj:

Awatar użytkownika
Kropka
Get Ready

Postprzez Klaudia on 20 Mar 2004 20:21

chyba na dwie to też was stać

nie lubię wywalać kasy w błoto :confuse: Jestem pesymistką, to nic nie da, przez to że BJ będą na pierszym miesjcu na liście, nie znaczy, że od razu koncert u nas zagrają :confuse:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez erfea on 20 Mar 2004 22:11

Ja wyślę jedną na tydzień. Więcej nie mam ochoty. Pomysł dobry, ale nie obciążajmy kosztami niewielkiej liczby osób.

Nasuwa mi się taka myśl, że lista nie jest miarodajna i że prędzej liczy się ilość sprzedanych płyt... ale niech nikt nie kupuje z tego powodu po 2 egzemplarze :shiner: .

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez sdms on 21 Mar 2004 00:12

Jak na mój gust cała akcja nie ma sensu... A już napewno nie ma to sensu przy Dry County... Żeby akcja odniosła sukces musiałoby ją podchwycić więcej osób (nie tylko fani), więc piosenka musiałaby odnieść jakiś tam sukces na liście, musiałaby być chwitliwa, tak żeby spodobała się innym itp. Zresztą jak już ktoś napisał Bon Jovi nie przyjadą do Polski tylko dlatego, że jakaś piosenka znajdzie się na 1 miejscu listy przebojów... Ważniejsze są wyniki sprzedaży i postawa organizatorów...

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Tico on 21 Mar 2004 01:32

A takie gdybanie czy mówienie, że i tak nic z tego nie będzie nie ma sensu, a nawet jeśli tak myślicie to trzeba to sprawdzić, a nóż widelec sie uda i BJ będą nr 1. Więc do roboty

Tak a może któraś z dziewczyn napisze list do Jona z oświadczynami i ten rzuci dla niej swoją żonkę i zamieszka w Polsce? Nie rozśmieszaj mnie....szkoda mi kasy.
Awatar użytkownika
Tico
przyjaciel

Postprzez Arha on 21 Mar 2004 01:38

a może któraś z dziewczyn napisze list do Jona z oświadczynami i ten rzuci dla niej swoją żonkę i zamieszka w Polsce?
Ten pomysł mi się podoba :boogie: :boogie: :boogie: chociaż raczej do Richa bym napisała.

Anyway to wysyłanie kartek jak na móg gust jest pomysłem utopijnym i nieco... eee... desperackim? Wręcz [zabijąmniezabijązabijązabijązabiją] musze powiedzieć, ze żałosnym.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja