Dry County #1 - Poland

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez Kropka on 21 Mar 2004 23:17

W karzdym razie fajnie by było popatrzeć jak BJ są u nas na pierwszym miejscu :horns:

Have a nice day :)
Awatar użytkownika
Kropka
Get Ready

Od: 24 Sty 2004 01:55
Miejscowość: Krak

Postprzez Gina on 21 Mar 2004 23:47

Ja list nie oglądam, ale zawsze myślałam, ze na większości (tzn. na tej w tvp również) konkurują ze sobą single a nie utwory sprzed 12stu lat, utwory które właściwie nigdzie nie zrobiły kariery.

Nawet gdyby te 280 kartek zostało wysłanych (co jest jakąś utopią) i nawet gdyby DC weszło do 10tki, 3ki whatever (co jest jak wyżej) to po to, zeby po tygodniu z niej wypaść. Bo chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie wysyłałby co tydzień 10 kartek...

I przepraszam, ale jakos nie chce mi sie wierzyć ze Jon wertuje hobbistycznie co tydzień szczyty list przebojów z Turkmenistanu, Surinamu czy Polski. Bo to, ze traktuje nas jak egzotyczny kraj zza ściany Wschodniej jest prawie pewne.

Po za tym, nie przyjada na koncert tylko dlatego, ze DC po 12 latach odkrył pewien słowiański kraj :xkroplad:
Do trasy potrzebna jest płyta. Jej dobra sprzedaż, pieniądze, dobry stadion i zapewnienie że cały on się zapełni ludźmi.
czyli na tym etapie zespół Bon Jovi jeździ raczej w sprawdzone juz miejsca. Czasy Moscow Peace Festival się juz dośc dawno skończyły...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez tasiemeczka on 21 Mar 2004 23:54

masz racje.....na razie nie ma co zreszta liczyc na ich przyjazd, skoro plyty sprzedaja sie jak sie sprzedaja..... :ohmygod:

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Od: 11 Paź 2002 19:25
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Kropka on 22 Mar 2004 02:19

Co prawda zawsze wydawało mi sie, że żeby na jakąś piosenke głosować to ona musi najpierw być chociaż propozycją do listy, to jednak ja sie na tym nie znam i nie wiem jakie tam są mechanizmy( chociaż propozycje chyba z powietrza sie nie biorą [happy] ) Nie liczyłam na to, że oni jak tylko zobaczą, że są na 1 miejscu (jeśli zobaczą) to od razu przyjadą. To musiałoby potrwać, ale to mógłby być dobry początek. :pokoj:

Have a nice day :)
Awatar użytkownika
Kropka
Get Ready

Od: 24 Sty 2004 01:55
Miejscowość: Krak

Postprzez marta_bongiovi on 22 Mar 2004 20:06

Mam pewien pomysł
stary, pomysłów to ty masz chyba 60 na minutę, wszystkie tak samo desperackie.

Kiedyś taką fajną akcję zrobiliśmy na cgm i w Radiu Zet z Everyday i rybka, bo mimo że Bon Jovi królowało na tamtych listach przez jakiś czas, to zespołu w Polszcze ani widu ani słychu.
Także na moją skromną osobę proszę nie liczyć.

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez Colleen on 22 Mar 2004 21:14

Wczoraj rozmawiałam o tym wszystkim z moją mamą.... Co mnie jeszcze bardziej zdołowało. Mama bowiem zauważyła [bardzo słusznie zresztą], że ŻADEN zespół, który ma tak wielkie powodzenie w Stanach czy w ogóle na świecie, nie będzie sobie zawracał głowy przyjazdem do jakiejś tam Polski. Przecież 3/4 ludzi stamtąd myśli, że u nas po ulicach chodzą niedźwiedzie polarne! Po co oni mieliby niby przyjeżdżać tutaj, na to zadupie, skoro tam zarabiają wystarczająco dużo?? A bądźmy szczerzy, chyba nikt z nas nie wierzy w to, że John pewnego pięknego dnia powie "a wiecie co, w Polsce jest garstka ludzi, którzy nas lubią, zróbmy im frajdę i jedźmy tam. Widziałem nawet, że na jednej liście przebojów byliśmy na pierwszym miejscu!". Przecież to jest tak niewiarygodne, że aż śmieszne. Póki sytuacja jest jaka jest i Bon Jovi po prostu się tu nie sprzedają [w porównaniu z innymi krajami], o koncercie możemy jedynie pomarzyć. Ja wymogłam na tacie obietnicę, że jak przyjadą do Niemiec, to się wybierzemy :grin: I chyba na nic innego nie możemy liczyć. :crazy:

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez NiKKi Rebel on 25 Mar 2004 22:28

Colleen napisał(a):ŻADEN zespół, który ma tak wielkie powodzenie w Stanach czy w ogóle na świecie, nie będzie sobie zawracał głowy przyjazdem do jakiejś tam Polski.

z tym sie akurat nie zgadzam .. [patrz: maiden, metallica, deep purple, the cure ... ] :confuse:

a co do akcji z kartkami .. pomysł moim zdaniem bez zadnej przyszłosci .. bo liczy sie wkońcu ilość sprzedanych płyt, a nie to, czy jakaś pios. bedzie przez tydzien na pierwszym miejscu na jakiejs tam liście czy nie ... a prawde mowiac, jesli juz jakies listy sie liczą, to te typu rolling stones czy billboard [czy jak to tam sie zwało ... ] :confuse:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Poprzednia

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja