Dlaczego na drugim koncu kraju?????????

Spotkania i zloty, czyli życie fanów w realnym świecie.

Strona główna FAN CENTER Spotkania Fanów

Dlaczego na drugim koncu kraju?????????

Postprzez Martusia on 11 Sie 2005 16:01

Nierozumiem, dlaczego wszystkie wielkie imprezy odbywaja sie na poludniu kraju,nawet te zloty - Krakow, Katowice, Slask....
Dla mnie Bon Jovi to juz jak czesc zycia,jeden z jego elementow ale nie stac mnie zeby dojechac na Slask od tak. Dlaczego takie imprezy nie sa organizowane na np.Polnocy Kraju????(Dobra,wiem - Torun byl ale jedno spotkanie na polnocy w porownaniu do tylu na poludniu to smiech na sali...). Mnie to bardzo boli ze nie bede mogla dojechac na ten zlot ale coz zrobic....

Always keep the faith!!!
Awatar użytkownika
Martusia
Get Ready

Od: 11 Sie 2005 15:44
Miejscowość: Gdynia

Postprzez cRaSh on 11 Sie 2005 17:26

Pewnie dlatego, ze ci co je organizuja mieszkaja na poludniu? :D
Ale co racja to racja, trzeba bedzie kiedys wymyslic cos na srodku Polski- np w Zgierzu.. :lmao:
Wtedy wszyscy powinni byc zadowleni ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 11 Sie 2005 17:29

Dlaczego ? Odpowiedź jest dziecinnie prosta. Po pierwsze, na północy nie ma wystarczającej ilości fanów, po drugie choćby zlot miałby być zorganizowany właśnie tam, wątpię, żeby ktoś się tam pojawił ze względu na odległośc :D Zresztą innych też może być nie stać, ażeby dojechać na przykład ze Śląska nad morze... Tak jak ciebie w drugą stronę :>

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez Ricky Skywalker on 11 Sie 2005 18:28

Nic prostszego, jak wziąć sprawy w swoje ręce i zacząć organizować samemu. I nie zrażać się, jak na pierwszym, drugim, trzecim zlocie oprócz samego organizatora pojawi się jedna czy dwie osoby. Never give up, w końcu zaskoczy i obok Śląskich Zlotów Fanów BJ będziemy mieć Pomorskie ;)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Gina on 11 Sie 2005 20:33

cRaSh napisał(a):trzeba bedzie kiedys wymyslic cos na srodku Polski- np w Zgierzu.. #lmao

:lol:
Jak potrzebujesz wycieczki do centralnej do polecam PKP, nie wrabiaj mnie, biednej, samiutkiej [rotfl] w organizowanie zlotów :xkroplad:

A serio, ktos kiedys chyba proponowal Łodź.. ale to było dawno, nie pamiętam :grin: I w sumie Łodz badz Wawa to by byly chyba najlepsze miejsca.. ale nie wiadomo czy ludziom z Poludnia (:lol:) przyzwyczajonym do pokonywania krotkich dystansow chcialoby sie dalej jechac :D Bo fajnie by bylo zamiast grupek (Zlot ze Slaska zlot znad morza robic wiecej takich ogolnopolskich, right ? :>)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Evie on 11 Sie 2005 23:46

Fajnie byłoby kiedyś zrobić nad morzem, np. taki 3 dniowy zlot, wszyscy mieliby dodatkowo mini-wakacje :grin: Chyba że są tacy, którzy morza nie lubią :pokoj:
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez Ricky Skywalker on 12 Sie 2005 00:16

Gina napisał(a):Bo fajnie by bylo zamiast grupek (Zlot ze Slaska zlot znad morza robic wiecej takich ogolnopolskich, right ? :>)

Przykro mi to mówić, ale to raczej nierealne. Dlaczego? Bo mało kto zdecyduje się jechać ileśtam kilometrów po to, by posiedzieć 4-5 czy nawet 10 godzin w knajpce, a potem jechać po nocy do domu. Jeśli już, to trzebaby się postarać, by mieć atrakcję chociaż na całą noc, i dopiero rano żeby wracać. Taką szansą jest np. III ŚZFBJ w Lublińcu :grin: A kolejną może uda mi się wykombinować w zimie, ale na razie ciiii... ;)
Tak czy siak, ogólnopolskie zloty są możliwe nie więcej, niż 1-2 razy do roku. I tylko w przypadku, jeśli najpierw wytworzą się silne (acz niekoniecznie liczne) grupy w poszczególnych regionach. A wiem, co mówię. Fani Star Wars też musieli do tego dojrzeć, choć doświadczenia pod kątem zlotów mają znacznie większe, niż my. Poczekajmy.

Gina napisał(a):A serio, ktos kiedys chyba proponowal Łodź.. ale to było dawno, nie pamiętam :grin: I w sumie Łodz badz Wawa to by byly chyba najlepsze miejsca...

Aaa, pewnie. Ale historia konwentów i zlotów SW nauczyła mnie, że robi się je tam, gdzie są ludzie i możliwości, by je zorganizować, nie zaś tam, gdzie wszystkim byłoby najbliżej.

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Martusia on 12 Sie 2005 02:51

Ja sadze ze Wa-wa byla by fajna sprawa.

Always keep the faith!!!
Awatar użytkownika
Martusia
Get Ready

Od: 11 Sie 2005 15:44
Miejscowość: Gdynia

Postprzez sdms on 19 Sie 2005 22:22

Jak to mawia Ferdek Kiepski - chcieliby wszyscy, ale robić nie ma komu... No i taka prawda... Żeby był zlot musi być organizator, ktoś po prostu musi wziąć sprawy w swoje ręce, ustalić termin, miejsce itp. Dlatego dobrze jest żeby organizator był "na miejscu" czyli w rejonie, w którym zlot jest organizowany, żeby choć trochę znał miejsce, gdzie spotkanie będzie się odbywać... No i tu wygrywa zdecydowanie Śląsk, na którym spotkania odbywają się już od kilku lat i chociaż czasem stan liczebny był marny, to jednak obecnie ustabilizowała się pewna stała ekipa, która (mam nadzieję) będzie teraz jeździć regularnie i ewentualnie będą przybywać nowe osoby... Chociaż teoretycznie jest możliwe zorganizowanie zlotu poza miejscem zamieszkania (np. organizowane kiedyś tam przeze mnie zloty w Rzeszowie i Poznaniu), to jednak jest tu konieczna pomoc miejscowych i konieczne jest by sam organizator na zlocie się zjawił... No i takie numery w moim przypadku przechodziły jak jeszcze chodziłem do szkoły i mogłem sobie w miarę tanio podróżować pociągiem, ale w chwili gdy podróż na drugi koniec Polski jest kwestią 50-100 zł (w obie strony) i nie mam pewności, że ktoś się na zlocie zjawi, to niestety nie mam zamiaru się podejmować organizacji zlotu np. w Gdańsku... Zawsze zachęcałem ludzi z innych regionów kraju do organizacji zlotów, ale czy to moja wina, że nie ma chętnych do podjęcia tej "odpowiedzialności"?... Wyjątkiem jest tu Toruń, gdzie odbyły się już dwa zloty i mam nadzieję odbędą się następne... Dlatego zachęcam cały czas do organizacji lokalnych zlotów... I nieprawdą jest, że na północy nie ma zaplecza fanowego :P, bo sam znam conajmniej kilkoro fanów z trójmiasta, a na pewno jest ich o wiele więcej, tak więc zachęcam, by ktoś wziął sprawy w swoje ręce i życzę udanego zlotu :)

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Kasiunia on 22 Sie 2005 20:54

Co racja to racja!!
Byłam w tym roku nad morzem (zupełnie tego nie planowałam). 3 dni jechałam stopem....
dla chcącego nic trudnego.....
ale koleją... nie wydaje mi się ze warto tyle kasy przepieprzyć żeby spotkać się na 2-3 dni....
w toruniu też byłam i też stopem..... kto nie ma kasy to polecam ten rodzaj komunikacji.... oczywiście nigdy w pojedynkę !!!!!

Always nie dzia
Awatar użytkownika
Kasiunia
Get Ready

Od: 17 Lut 2004 01:00
Miejscowość: Gliwice/Lubliniec

Strona główna FAN CENTER Spotkania Fanów