die Auge/ eyes/ yyy oczy:)

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

die Auge/ eyes/ yyy oczy:)

Postprzez marta_bongiovi on 19 Lut 2003 02:28

nie ma sie co bać! to tylko kolejne idiotyczne pytanko od panny Marty:)

w moim przypadku jest tak, że jak spotykam nową osobę to właściwie od razu patrzę jej w oczy (taki mały odchył;)), bo oczy mówią wszystko:)

so....

JAKI MACIE KOLOR OCZU?

ja mam taki siakiś nie wiadomo jaki:) ale podchodzi pod kolor blue... wszyscy mi wmawiają, że moje oczy są szare, ale ja wolę żyć ze świadomością, że są niebieskie :wink:
a moim marzeniem od zawsze było posiadać zielone oczęta...takie romantyczne hyhyhy :grin: i nawet byłam w tej sprawie u okulisty mojego (tzn, że chciałabym sobie soczewki sprawić, żeby mi zmieniły kolor i przy okazji uwolniły od okularów:/) ale powiedział, że jezdem za mała i kontakty mogę mieć dopiero gdy przestanę rosnąć (co przy moim wzroście karłowatym potrwa chyba jeszcze długo)

a Wy jakie macie/chcielibyście mieć/czy w ogóle kolor oczu jest dla Was ważny?

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez erka on 19 Lut 2003 02:42

No więc tak.
Ja mam zielone oczy. Właściwie nie wiem po kim- mama ma takie zielono szare, tata niebieskie, brat też, babcia niebieskie a druga babcia piwne. Być może dziadkowie mieli zielone, nie wiem bo ich nigdy nie znałam a zdjęcia były czarno białe więc serio nie wiem.

Poza tym- slepa jestem 8)
Rok temu miałam -1.0 i -1.5 teraz mam chyba ponad 2 bo nie widze z tablicy ;) A okulary leżą w szufladzie, nigdy ich nie założyłam chociaz mam je właśnie od roku. Nosze soczewki - własciwie w tej chwili nie bo nie chce mi się ich rano nakładac, potem mam chwilowo taki przepijaczony wzrok a jak dodam do tego fakt że chodze na 7.10 do budy to już kompletnie. Ale niedługo zacznę je znowu zakładać.

Co do innych kolorów to podobały mi się piwne- takie ciepłe, ciemne, koffane- zwłaszcza u facetów :grin:
Niebieskie też są fajne ale to zależy- u jednych wyglądają fajnie a u innych są takie bardzo jasne, takie blade i nie pasują.
Aha a na tych moich tak w głębi to one są...takie jakieś pomarańczowe. rzeba się przyjrzeć to sie to zobaczy. Poza tym tez czasem mam takie big źrenice - tiaa tylko mama to widzi - jakbym podobno naćpana była :wink:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez kawa on 19 Lut 2003 03:25

Moje oczeta sa niebieskie (hihi takie jak u Jona) i nie zamienilabym je na zadne inne!!! Chyba cala rodzinka ma takie. Dokladnie sie im nie przygladalam!!!
Tak ogolnie to bardzo podobaja mi sie oczy piwne!!! Sa bardzo fajniutkie!!! Ale niebieskie tez sa cool!!! :grin: :grin: :grin:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Arha on 19 Lut 2003 03:37

Ja mam oczy... hm zdania uczonych są podzielone :grin: jak to bardzo poetycko określił mój qmpel mam taki kolor jakby ktoś niebieski sfeterek do wybielacza wrzucił... czyli trochę niebieskie i trochę szare. Aczkolwiek ja wolałabym żeby były całkiem szare bo uwielbiam szare oczy (zwłaszcza u facetoof).
Poza tym jestem ślepa - astygmatyzm - więc nosze okulary (bo wg okulistów moja wada jest za duża, żeby ze szkłami kombinować, bo by strasznie dużo kosztowały. Tak więc moje piękne lenonki leżą na dnie szuflady.
Ale tak patrząc w lustro najbardziej rzucającą się w oczy cechą moich oczu (wow, genialne zdanie) jest to, że są strasznie podkrążone - po pierwsze nie wysypiam się nigdy, po drugie - kolejny syf odziedziczony po rodzinie. Czyli Arha wiecznie wygląda jakby miała zaraz usnąć - co o 7 rano w budzie nie mija się zbytnio z prawdą.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Klaudia on 19 Lut 2003 05:11

Moje oczęta są koloru brązowego
Zawsze chciałam mieć zielone; tak jak już Marta_Bongiovi napisała są takie romantyczne ;)
Moje oczy są małe i niektórzy mówią, że czasami przypominam Japonkę albo kogoś tam ;p
Zauważyłam, że dużo osób tutaj ma astygmatyzm ... ja też :grin: Teraz naszczęście noszę okulary tylko do czytania :evilbat:
Ostatnio edytowany przez Klaudia, 19 Lut 2003 05:13, edytowano w sumie 1 raz

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez sdms on 19 Lut 2003 05:13

W dowodzie mam wpisane ze piwne, a jak bylem na zjezdzie to mi wmawiali ze brazowe ;p.... a tak pozatym to nie wiem ;)... I tak jak niektorzy tu jestem slepy, ale to normalne u pseudoinformatykow :grin: ... Co prawda nie uduwodniono jeszcze tego naukowo, ale wkrotce dostane pewnie wezwanie na WKU i trzeba bedzie wykazac ze jest sie slepym, bo jak wiadomo slepych do woja nie biora :P

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Gina on 19 Lut 2003 16:04

no wiec ja mam w sumie niebieskie, ale chcialabym miec bardziej niebieskie, w kazda strone : albo maxymalnie granatowe -jesli takowe wogule u naszego gatunku wystepuja, albo maxymalnie blekitne

Co do wady hehe to tez mam, ale nie przez komputer tylko przez tate :P
Oprocz tego ze minusy to jeszcze jakies pokrecone cylindry tam w srodku... Ale ofc. sie nie przejmuje i okularki nosze only na lekcjach - jak polowa mojej klasy zreszta ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Neela on 19 Lut 2003 18:17

Moje oczy są calutkie niebieściutkie i takie mi sie bardzo podobaja i o zadnych innych nie marze:)))
Ale rowniez tak jak Arha wyglądam jakbym byla wiecznie nie wyspana( co chyba jest prawdą :fadein: )

A ja chyba jako jedna z nielicznych tutaj, wady wzroku nie mam (jak na razie). Ale chyba musze zacząć bardziej troszczyc sie o swoj wzrok, bo moge skonczyc z najwieksza wada z was wszystkich.

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]

ImageImage

[kwiatek] [kwiatek] [kwiatek] [kwiatek]
Neela
Wanted Dead Or Alive

Od: 14 Kwi 2002 02:55
Miejscowość: Rzesz

Postprzez Anonymous on 19 Lut 2003 19:05

Mam niebiesko-szare choc wolalabym miec jeden okreslony kolor np zielony...Ale jak sie nie ma co sie lubi... Poza tym nosze okulary i ciezko przez nie zobaczyc jakie mam oczy - nosze fotochromy.
Anonymous

Postprzez sdms on 19 Lut 2003 22:02

Ale rowniez tak jak Arha wyglądam jakbym byla wiecznie nie wyspana( co chyba jest prawdą )

yyyy.... ja tam nie zauwazylem zebys byla niewyspana :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez JULIA on 19 Lut 2003 22:08

Skromnie powiem,że moje oczy bardzo mi się podobają nie chciałabym mić innych.A koloru są brązowego.I to ciemniego.
Co do wad to jestem krótkowidzem(i to bardzo krótko :grin: ),ale nie noszę okularów.Oczka mam po obu rodzicach tzn. kolor po tacie,kształt i wyraz jesli można tak to nazwać mam po mamie.
Zawsze dużą uwagę zwracam na oczka i uważam,że oczy są zwierciadłem duszy. :grin:
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez ŻONA_DŻONA on 19 Lut 2003 22:41

Właściwie nie wiem po kim

Może po listonoszu (przyjrzyj mu się dobrze ) :grin:

Moje są zielone nawet wiem po kim :grin: .

Image
Awatar użytkownika
ŻONA_DŻONA
Keep The Faith

Od: 02 Mar 2002 05:05
Miejscowość: Red Bank

Postprzez erka on 19 Lut 2003 22:57

Moje są zielone nawet wiem po kim

chyba po mnie :grin: :grin: :grin:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez kawa on 19 Lut 2003 23:12

A ja chyba jako jedna z nielicznych tutaj, wady wzroku nie mam

Ja tez sie do tego grona zaliczam. Ale ostatnio czesto mnie oczy bola. Pewnie za czesto siedze przy kompie i za duzo czytam!!! :grin: :grin: :grin:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez marta_bongiovi on 20 Lut 2003 03:15

patrzcie jaka ta dzisiajsza młodzież chorowita...:) prawie wszyscy mają problemy ze wzrokiem (hmm dzieci telewizji i komputerów.. siostra tak na mnie zawsze mowi:))

za duzo czytam!!!
eee u mnie to na pewno nie od tego :grin:

a wade wzroku mam po mamie (he smiesznie, ze odkryla ja u siebie jakies 2 lata pozniej niz u mnie :wink: )

a okulary nosze wlasciwie non-stop (no rzecza oczywista jest ze nie spie w nich:)) i nie przeszkadzaja mi w zyciu codzinnym

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez sdms on 20 Lut 2003 03:22

a okulary nosze wlasciwie non-stop (no rzecza oczywista jest ze nie spie w nich:)) i nie przeszkadzaja mi w zyciu codzinnym

I wygladasz w nich .... yyyy... wygladasz fajnie :))))))

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Anonymous on 20 Lut 2003 03:33

Moje oczki były kiedyś niebieskie, ale mi sie zmienily i teraz mam jakieś takie gówniane. Tzn nie że kolor gówniany, tylko taki bylejaki, bo jakiś szaro-zielony. No ale mimo to podobają mi sie w ogóle moje oczy :)
A propos wad wzroku, ja tez okularki noszę
Anonymous

Postprzez anfield on 20 Lut 2003 04:14

ja mam niebieskie i nie mam wady wzroku
P.S. widzieliscie oczy Anny Marii Jopek ( w reklamie Bonaqa)
moim zdaniem ma piękny kolor , ciemne, niebieskie, prawie granatowe

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43

Postprzez Arha on 20 Lut 2003 04:17

Hehe, wszyscy tutaj są ślepi :evilbat:
U mnie wada jest wrodzona, pogłębiam ją jednak stale czytając przy latarce i siedząc całymi dniami na kompie... ale podobno do twarzy mi w okularach, więc je noszę bez problemów (no chyba że jest lato i słońce mi w oczy świeci, nienawidzę tego). Przynajmniej inteligentniej wyglądam :p

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez NiKKi Rebel on 20 Lut 2003 19:44

Ja mam zielone.
Tak mi sie w sumie wydaje jak patrze w lusterko :black: :black:

No i zaliczam sie do grona ślepych.
Bedac u pielengniarki w budzie tych 3 ostatnich linijek literek na samym dole na tej tablicy juz ne widziałam :evilbat: :robot: :grin: :grin:
Nikt mi nie chce kupic okularów, :evilbat:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Różne