Dema z HAND

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez trapper on 16 Wrz 2005 00:24

"TOA"-nie wiem co Wy od tego kawałka chcecie-świetna balladka leżąca pomiędzy Bobem Dylanem, a Dire Straits. Posłuchajcie sobie tego wieczorem przy biurku i przy przygaszonym świetle i pomyślcie o kimś na kim Wam zależy-fajny jest efekt.

"U"-hmmmmmm takie coś Queenowskie,ale jakby konwencja trochę nie dla nich,ale czy to jest lepsze od "HAND" to bym dyskutował.

Na singlu "HAND" jest kawałek "I get a rush"-ma ktoś do tego linka lub ew. może zesłać na e-mail?

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Ricky Skywalker on 16 Wrz 2005 02:17

Właśnie przesłuchuję Nothing, zresztą któryś raz już z rzędu... i cóż mogę powiedzieć... nie znam jeszcze całej reszty piosenek, wiem za to, że ten utwór mi się bardzo podoba... kolejne świetne demo :))

Dla mnie 9/10 ;)
Ostatnio edytowany przez Ricky Skywalker, 22 Wrz 2005 02:04, edytowano w sumie 1 raz

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez ROCKSTAR on 16 Wrz 2005 02:27

trapper napisał(a):"TOA"-nie wiem co Wy od tego kawałka chcecie-świetna balladka leżąca pomiędzy Bobem Dylanem, a Dire Straits.

Ja cały czas podtrzymuję swoje zdanie, że to najlepsza ballada od czasów "Always". I- o dziwo- jeszcze mi się nie znudziła...

Ricky Skywalker napisał(a):Właśnie przesłuchuję Nothing, zresztą któryś raz już z rzędu...

Echh.... Jeśli BJ wciąż tworzą TAKIE kawałki i traktują je jako dema :confuse: , to ja juz nic nie rozumiem- przecież "Nothing" spokojnie mógłby być singlem- nawet kolejnym po "Have a Nice Day"... Dla mnie ten utwór, to pierwsza trójka najlepszych numerów z płyty...
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

Od: 11 Lut 2004 23:11
Miejscowość: Wa

Postprzez cRaSh on 16 Wrz 2005 02:36

ROCKSTAR napisał(a):Echh.... Jeśli BJ wciąż tworzą TAKIE kawałki i traktują je jako dema #confuse

hm, to nie demo tak prawde mowiac... Unbreakable TOA i Nothing mialo byc na pierwzszej wersji HAND, tej ktora miala wyjsc na wiosne. Ale Jonnemu nie pasowalo, wiec zrobil to co zrobil... Genialny jak zwykle :P

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Captain Kidd on 16 Wrz 2005 02:37

trapper napisał(a):"TOA"-nie wiem co Wy od tego kawałka chcecie-świetna balladka

Nie jestes jedyna osoba, ktora ma takie zdanie ;)

Nothing - świetne, ale nie tak jak Unbreakable, czy też Dirty little secret
9/10 ;)

ROCKSTAR napisał(a):Jeśli BJ wciąż tworzą TAKIE kawałki i traktują je jako dema

Głupi są i tyle :P Gustu nie mają :P

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Postprzez ROCKSTAR on 16 Wrz 2005 02:48

cRaSh napisał(a):Ale Jonnemu nie pasowalo, wiec zrobil to co zrobil... Genialny jak zwykle

:confuse: :shiner: :confuse: :shiner: - czasami brakuje mi słów...

Captain Kidd napisał(a):Głupi są i tyle Gustu nie mają

No... Żeby tylko kiedyś nie przekombinowali... Ej zaraz... Już to kiedyś zrobili :shiner:
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

Od: 11 Lut 2004 23:11
Miejscowość: Wa

Postprzez Gina on 16 Wrz 2005 02:54

powinnismy sie w takim razie cieszyc ze te dema sa udostepniane - czy to na singlach czy inaczej, i dziekowac ze ich nie chowaja gdzies w pudlach w piwnicy :shiner:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez elek84 on 16 Wrz 2005 17:57

Ja też już przesłuchałam (dzieki cr@sh za udpostępnienie)
I co ...
Ze nie umieścili These Open Arms na płycie .. nich wam będzie...osobiście uważam ze jest rewelacyjna ale może sie nie znam.
Że nie umieścili Unbreakable ... każdy sie może raz pomylić ... nikt nie jest idealny ...
Ale jeśli po raz trzeci robi sie ten sam błąd to co jest cholery ... kompletnie tego nie rozumiem.

Jeśli by tych piosenek nie udostępnnili to trwałabym dalej w przekonaniu (zresztą nie tylko ja) że jako zespół już się poprostu wypalili, a to co najlepsze już za nimi. A tu sie okazuje ze potrafią stworzyć coś naprawdę dobrego. Więc dlaczego to się nie ukazuje na albumie ??!! dlaczego nie jest singlem ??!! Dlaczego wszyscy (nie tylko fani) mogą się przekonać że jednak coś znaczą w rockowym świecie.
A potem słysze w radiu że "Have a Nice Day" (album) jest "takie sobie" :confuse:
elek84
Get Ready

Od: 16 Maj 2005 00:17
Miejscowość: D

Postprzez cRaSh on 18 Wrz 2005 01:47

agatka, ania_ughr, Evie - ja bardzo prosze bez takich postow :) Nie chcemy tutaj forum jak na bonjovi.pl prawda?
Jesli chcemy jakas piosenke, to piszemy PW do osoby ktora ja posiada :)

/posty zostaly usuniete...

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez agatka on 18 Wrz 2005 05:13

cRaSh napisał(a):/posty zostaly usuniete...

Noo, c'mon, dobry spam nie jest zly! :lol:
No i wielkie dzieki za 'Nic'. ;)

Osobiscie, Nothing podoba mi sie bardziej od TOA i dziwnego Unbreakable. Fajny wstep, nawet zakonczenie o dziwo mi sie podoba mimo, ze nie jest wyciszone. Tylko czy za kazdym razem cos przegapiam, czy nie ma tu zadnej porzadnej solowki tylko jakies kilka uposledzonych dzwiekow? Ogolnie jestem za 9/10

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Captain Kidd on 08 Lut 2006 21:54

Do internetu wyciekły kawałki z pierwszej wersji płyty HAND :grin:

1 wersja Complicated
1 wersja Bells of freedom
Who says you can't go home z Keithem Urbanem

Mam nadzieję, że bana za to nie dostanę :P

Wcześniej można było dorwać HAND, IWTBL i Nothing, ale te już znacie :D

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez Ricky Skywalker on 09 Lut 2006 02:21

Hmmm... Who Says z Keithem brzmi dziwnie :D Głos Keitha jakiś taki... dziwnie delikatny się wydaje, szczególnie że ściągnąłem kiedyś jedną z jego płyt i brzmi tam całkiem nieźle. Może właśnie to było powodem, że ten duet ostatecznie zastąpiono duetem z Jenny Nettles?

Bells, cóż... właściwie jedyna różnica jest w tekście... trudno mi na chwilę obecną powiedzieć, który lepszy. Pierwsza zwrotka dziwnie przechodzi w refren - czyżby wklejka? :>

Complicated jeszcze bardziej podobne do wersji ostatecznej, są tylko nieznaczne różnice...

Natomiast tym, co poraża, jest jakość tych dem. Czyściutkie brzmienie. Gdyby Nothing mieć w takiej wersji...

Tak czy siak - dzięki Kapitanie! ;)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez Green Man on 09 Lut 2006 02:37

Complicated faktycznie sie prawie nie różni, co do Who Says, to raczej mi nie pasi :P
Awatar użytkownika
Green Man
Keep The Faith

Od: 05 Lut 2006 01:47
Miejscowość: Chorz

Postprzez Captain Kidd on 09 Lut 2006 02:50

Ricky Skywalker napisał(a):Pierwsza zwrotka dziwnie przechodzi w refren - czyżby wklejka?

Dokładnie. Pamiętacie, jak mogliśmy wysłuchać niedługie sample? Jeden z nich, to była pierwsza wersja Dzwonków. Ktoś wyciął początek (a tylko ten się różnił), a wkleił resztę.

Ricky Skywalker napisał(a):Natomiast tym, co poraża, jest jakość tych dem. Czyściutkie brzmienie. Gdyby Nothing mieć w takiej wersji...

Już masz przecież :P :D

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Postprzez cRaSh on 09 Lut 2006 04:10

Captain Kidd napisał(a):Mam nadzieję, że bana za to nie dostanę :P

Dostaniesz, jak tylko je sciagne :D A serio, dzieks :pray:

I Complicated jest lepsze znowu niż wersja z plyty. Jest bardziej zamazane(:shiner:), wokal jest bardziej w tle, w refrenie slychac lepiej Richa..

Who Says, troche dziwnie brzmi (gejowsko?:lmao:) wiec ogolnie bardziej odpowiada mi wersja zwykla i z Jenny. A moze to po prostu przyzwyczajenie ;)

[ Dodano: 08 Lut 2006 22:10 ]
Ricky Skywalker napisał(a):dziwnie delikatny się wydaje, szczególnie że ściągnąłem kiedyś jedną z jego płyt i brzmi tam całkiem nieźle.

No wiesz, jako ze Jonny bal sie zeby Keith nie wyszedl lepiej wokalnie od niego, to producenci kazali panu Urbanowi delikatnie spiewac.. A po nagraniu, jak sie okazalo ze i tak Jonny brzmi gorzej, to wywalili duet z plyty :shiner:
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Postprzez agatka on 09 Lut 2006 07:02

Thx Kidd! ;)

Co do WSYCGH - glos Keitha jest strasznie podobny do Jonowego :crazy: Jak sie czlowiek odrobine zawiesi to mozna przegapic moment gdy panowie sie "zmieniaja". :shiner:

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez Gina on 11 Lut 2006 07:24

przede wszystkim dzieki za dema :grin:

Complicated - na poczatku chcialam napisac dokladnie to co cRaSh (ze lepsze etc) po czym wlaczylam w winampie demo i zaraz po nim wersje z plyty - po czym, gdy wlaczyla sie ta druga to praktycznie tego nie zauwazylam (taaak i wszyscy wiedza o co chodzi :>) No w kazdym razie obie dobre bo piosenka dobra, lol

Bells of freedom - tu to ja tylko minimalne zmiany w tekscie zauwazylam (bosz, ja chyba nie znam za dobrze tych piosenek rotfl)

Who says you can't go home - jak dla mnie glos tego czegos na K. brzmi jak ta Jenny cala. Niech Jon sam spiewa plizz.
cRaSh napisał(a):A po nagraniu, jak sie okazalo ze i tak Jonny brzmi gorzej, to wywalili duet z plyty

zdecydowanie sie nie zgadzam, pan cos na K. brzmi tak jakby mu tuz przed nagraniem cos ucieli... Jonny bardziej hmm 'mesko' choc, faktycznie, mozna zgubic moment w ktorym sie zmieniaja. Ogolnie to gejowska wersja rotfl daleko jej do orginalu
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Poprzednia

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja