Długo, czy na jeża?!

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Długo, czy na jeża?!

Postprzez erfea on 25 Lut 2003 21:34

Wiek XXI to zupełnie nowa epoka... epoka telefonii komórkowej, internetu...
Nie o to mi jednak chodzi :grin: Mam do Was inną sprawę:

Epoka lat 70 i 80 już dawno minęła (pewnie większiść z Was tak jak ja, prawie jej nie pamięta ), czy to jednak znaczy, że przeminął już "czas długich włosów"? Caraz częściej gdy wychodzę na ulicę zaczynam się obawiać, że tak! Gdzie się podziały czas buntu i "buszowania"?!
Mam więc do Was prośbę abyście napisali mi na ten temat kilka słów! Problem dotyczy głównie "płci silnej" :grin: (lubię igrać z ogniem!)
Czy więc jesteście "samotnymi buntownikami", czy tak jak większość społeczeństwa wolicie praktycznego "jeża" i co myślicie o tym zagadnieniu psychologicznym? :grin:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez JULIA on 25 Lut 2003 22:06

Hmmm mysle,ze era dlógich wlosów nie minela,ale nie sa ine juz tak modne jak w latach 70 czy 80.Teraz dlugie wlosy nosi niewiele osób,bo ludzie zachowuja sie jak kukielki i leca za moda jak na smyczy,nie majac za wiele wlasnych zdan (przepraszam,jesli kogos obrarze ).

Wsród wielu doroslych panuje przekonanie,ze ktos z dludimi wlosami musi byc zly.Ja osobiscie nie rozumiem tego i mnie o wieeeele bardziej podobaja sie dlugie wlosy.
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez erfea on 25 Lut 2003 22:27

:))) Bardzo się cieszę że KTOŚ wreszcie podziela moją opinię! (thanx JULIA)
Ja bardzo lubię długowłosych (facetów) - dla mnie są to ludzie z ideą! Rzeczywiście niektórzy uważają ich za złych, ale no bez przesady! (tak jak niektórzy każdego człowieka ubranego na czarno nazywają satanistą!?)

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez Arha on 25 Lut 2003 22:28

Hm osobiście uwielbiam długie włosy... no chyba że akurat są tłuste i wstrętne :wink:
Tak serio serio to uważam, że niedługo zaroi się od facetów z długimi włosami - podobno wtaca taka moda. Bo w gruncie rzeczy chodzi w tym o zwykły owczy pęd.
Sama mam dlugie włosy - po pierwsze je lubię, po drugie masakrycznie nienawidzę fryzjerów...

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Gina on 25 Lut 2003 23:22

a moj post bedzie ofc urwany z choinki, bo ja mam inna perspektywe patrzenia i codziennie w szkole widze tabuny ludzie (kazdej plci) z dlugimi piorami.
dlatego tak ko... nie no bez przesady - lubie swoja szkole

Z tym owczym pedem bym sie nie do konca zgodzila, znaczy zgadzam sie tyle ze w latach 70,80 to tez byl w sumie owczy ped....

A co do dlugich wlosow u plci przeciwnej to myslalam w sumie do niedawna ze tylko tacy moga mi sie podobac
Ale ostatnio co chwila przezywam szereg oswiecen i dochodze do roznych wnioskow i jakis czas temu doszlam do takiego ze faceci w krotkich tez sa fajni :grin: Aczkolwiek moj facet ma dlugie i sie z tego ciesze ;)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez erka on 25 Lut 2003 23:24

Kocham długie włosy zwłaszcza u facetów. Taki typ buntownika to jest to. W szkole gdy tylko widze chłopaka o długich włosach to od razu się za nim oglądam. nawet nie musi być specjalnie łądny- te włosy mu dodają uroku. Strasznie chciałabym żyć w latach 80 i patrzeć jak wszyscy nosza takie kudlate fryzury. Sama teraz jestem w trakcie zapuszczania włosów. Mój nauczyciel historii ma tez długie. I w ogóle chyba przez długie włosy chłopacy wydają się być tacy przyjacielscy i sympatyczni.
W szkole się ze mnie śmieją że jak tylko zobaczę długie włosy to od razu wzdycham :wink:
W każdym razie jak ktoś jest młody to niech ma długie. A jeżeli już ścinać to tak żeby można było "poczochrać" i żeby były wystarczająco kudłate. Jeż- to takie pospolite.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Klaudia on 25 Lut 2003 23:39

Faceci z długimi włosami są i dobrze się mają :evilbat:
W mojej szkole jest coprawda większośc łysych skejtów, ale długowłoscyh nie brakuje :grin: Jest nawet jedna męska klasa (no co? jestem w babskiej to wiem ;)), gdzie dosłownie wszyscy mają długie włosy. Tam też chodzi Krzys ... tzn. kolega :grin: , którego sobie po prostu nie wyobrażam bez tych jego włosów (zreszą nie tylko jego ;))
Nie wszystkim pasują długie włosy, np. facet z biologii. Włosy ma długie do pasa chyba, cały czas je plecie w warkocz, ale on ... to mógłby się obciąc! Wygląda obleśnie :wink:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez sdms on 26 Lut 2003 00:15

Ja generalnie od urodzenia wolalem dlugie wlosy.... Tylko jakos nie wychodzilo mi ich zapuszczanie... przez dlugi czas mialem krotkie, a potem 3 razy zaczynalem zapuszczac... znaczy teraz jest ten trzeci i odnosze sukcesy bo mam najdluzsze wlosy w calym swoim zyciu :)... Od marca 2002 nie bylem u fryzjera i predko sie tam wybrac nie zamierzam :)... W kazdym badz razie sd wlosy ma juz srednio dlugie, a z kazdym dniem coraz dluzsze :)... Niedlugo bede mial jakies nowe zdjecia to w Social Clubie sie pewnie jakies pojawi i zobaczycie sami :)))

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Gina on 26 Lut 2003 00:17

o ble... Nie lubie wlosow zaplecionych w jeden warkocz... u dziewczyn a co dopiero u facetow.. ochyda...
Kitka albo rozpuszczone - oto jest rozwiazanie :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez brenda on 26 Lut 2003 01:29

)Ciesze się, ze tylu ludzi (czyt. dziewczyn) podziela moje zdanie-chlopcy z dlugimi wlosami to jest to.
Uwielbiam ich. Po prostu jak widze takiego dlugowlosego........

Teraz nie sa juz oni dla mnie tylko obiektem do podziwiania, ale stali się czyms bardziej dostepnym (niech to zostanie owiane gmielka tajemnicy :grin: )

Sama mam dlugie wlosy odkad tylko pamietam. Uwielbiam je. Chyba najbardziej lubie w sobie wlasnie moje wlosy.
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez nelke on 26 Lut 2003 04:19

Osobiscie lubie dlugie wlosy(alewiadomo ze nie u wszystkich, bo niektorzy wygladaja w nich oblesnie). Ja mam na ten temat takie zdanie: Kazdy powinien chodzic w takiej fryzurze w jakiej jest mu ladni, nie dostosowywac sie do ogolu,wiadomo-dlukie wlosy wskazane, jak tylko mozna to dobrze zeby byly ,ale jak nie mozna(i wyglada to u kogos oblesnie) to nie... :grin:

TAKE MY HAND AND WE'LL MAKE IT- I SWEAR....
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Postprzez Anonymous on 26 Lut 2003 05:25

Lubie u facetow dlugie wlosy pod warunkiem ze sa zadbane i pasuja do osoby. Nawet moj facet ma dlugie wlosy (ale chyba dlatego ze nie ma czasu isc do fryzjera). Pamietam ze pierwszy raz jak zwrocilam na niego uwage to wlasnie dlatego, ze mial bardzo dlugie wlosy i xywe Aniol... Sama tez zapuszczam bo zawsze mialam jeza a teraz - zrobila sie ze mnie panna z wlosem za ramiona ;)))
Anonymous

Postprzez trapper on 26 Lut 2003 15:14

Ja tam jednak wolę praktyczne, krótsze fryzury z dwóch powodów:
-czepek chirurgiczny
-kask wspinaczkowy
Utrzymanie przepoconych, długich włosów w higienie jest praktycznie rzecz biorąc niemożliwe

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez erfea on 26 Lut 2003 22:03

Zostawić temat na jedno popołudnie...i tyle fajnych postów!
Podnieśliście nie na duchu ( podzielacie moje poglądy!!! :grin: ). Niestety w mojej szkole hmmm, może doliczę się 8-9 długowłosych facetów, a szkółkę mam sporą bo ponad 500-osobową. Taka statystyka nie należy do optymistycznych. Tak, więc świat jeszcze nie schodzi na psy!
Specjale podziękowania dla sdms's! TAK TRZYMAC!!!! :grin:
i dla trappera: TO SIĘ MYJE!!! :grin:
Czekam na dalsze opinie - oby równie pomyślne!!! :wink:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Postprzez sdms on 26 Lut 2003 22:23

Specjale podziękowania dla sdms's! TAK TRZYMAC!!!!

No problemo :).... Sama przyjemnosc ;))))..... A tak wogole jak kumpel z klasy dzis rozpuscil wlosy to stwierdzilem ze ja tez tak chcem ;p... Czemu te wlosy tak dlugo rosna? ;)))

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Arha on 27 Lut 2003 00:04

A ja z qmpelą przeżyłam załamanie nerwowe - jeden gościu z 3 klasy, ktory zwykł mieć zajebiste długie włoski sciął się i wygląda... jeszcze gorzej niż przedtem. Eh, tragednia. Czemu wszyscy faceci uparli się na krótkie wlosy??

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez trapper on 27 Lut 2003 17:16

TO SIĘ MYJE!!!

Sam na to wpadłeś?? :grin:
Ale takie ilości szamponu są poza zasięgiem budżetu biednego lekarza na specjalizacji :grin:
Poza tym jak mi powiesz jak upchnąć taką szopę pod czepek ew. kask, to postawię Ci duuże piwo.

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez sdms on 27 Lut 2003 19:52

Poza tym jak mi powiesz jak upchnąć taką szopę pod czepek ew. kask, to postawię Ci duuże piwo.

Kupic wiekszy czepek czy tez kask??? :grin: :new-alien: :grin:
Ale takie ilości szamponu są poza zasięgiem budżetu biednego lekarza na specjalizacji

Biednego Straznika Miecza takze.... No coz... ale od czego sa rodzice?? :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez trapper on 27 Lut 2003 20:23

czepek

Kto pamięta rozmowę o lekarzu z długimi włosami i w koszulce BJ (jak to kto: TT pamiętają!) :grin:
kask

Odpada :grin:

Awatar użytkownika
trapper
mod

Postprzez erfea on 27 Lut 2003 22:16

Dla chcącego nic trudnego trapper! Poza tym sdms słusznie zauważył, że jeszcze jest taka instytucja jak "pomoc rodzicielska", która z tego co pamiętam obejmuje rownież studentów medycyny.
Nie rozumiem tylko z tymi ilościami szamponu... sama ma dlugie wlosy i tu pewnie zaskoczę parę osób, myję je codziennie :grin: i wcale nie zuzywam hektolitrów tego cudu techniki. Coś mi tu nie gra... (przypominam, że szamponu się nie pije - na to wpadłam sama!)

Kończąc temat uświadamiania szamponowego pozwolę sobie powrócić do tematu. Co do szoków spowodowanych zcinaniem długich włosów przez jakiś mioch kolegów, to nie jest ich dużo. Jak ja to nazywan "na miom roku" szkolnym tylko dwuch kolesi ma długie włosy - zapuszczają je odkąd pamiętam i nic nie wskazuje na to aby zrezygnowali z tego w najbliższym czasie. Szok przezyłam tylko raz gdy chłopak z mojej klasy przyszedł po wakacjach z wlosami "za uszy", gdy normalnie miał zero - łysą pałę! To jest chyba jedyny koleś jakiego znam, któremu nie pasują długie włosy! Na szczęście je szybko zciął.

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Następna

Strona główna OFFTOPIKI Różne