czy jeszcze słuchacie Bon Jovi?

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez Anonymous on 01 Mar 2003 18:01

No ja zrobiłam sobie małą przerwę od Bon Jovi. Myślę, że wyjdzie mi to na dobre.. potem powroce do ich muzyki na nowo.. A teraz zajęłam się Tori Amos :grin:
Anonymous

Postprzez Days on 01 Mar 2003 22:43

hehe 4 osobowa ekspedycja sie zapowiada.. mnie sie podoba :D

to gdzie dokladnie na ta Syberie? bo nie wiem, co mam pakowac w plecak :D

ale mysle, ze tak powaznie to odejscie od BJ w strone innych kapeli da nam mozliwosc spojrzenia na ich muzyke pod innym katem, a to tez jest wazne...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez trapper on 02 Mar 2003 01:35

http://syberia.progman.com.pl/relacje/6-1.php - tam jedziemy, potem spływ Małym Jenisejem.
A zabrzmiało tak, jak zabrzmieć miało, bo mi się na podsumowania zebrało :grin:

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Arha on 02 Mar 2003 21:55

Wooow, rewelacja :grin: Wezmę aparat :wink:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 03 Mar 2003 01:30

czy ktos powiedzial Puerto Rico???? :DDDDDDDDDDDD

a co do innych for, to jakos nie trafilam na genialne jak to forum BG :D ale udzielam sie na forach Tolkienowskich i Filmu (tam jestem od niedawna)

a co do wstydzenia sie BJ to sie ich nie wstydze - wszyscy znajomkowie wiedza ze ich slucham i czasami nie moga zrozumiec, jak moge laczyc ich kochany BG z BJ (gdy oni BG lacza raczej z IM, Megadeth, Anathema czy Therionem, albo chociaz Moon Spellem :D)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Days on 04 Mar 2003 01:37

hmmmmmmmmmmm czy mnie sie wydaje, czy posty w tym temacie (kolejnosc!!! zeby nie bylo) sa jakos dziwnie.......... poprzestawiane....... (jednym slowem popieprzylo sie tu cos czy mi sie wydaje?)

a moze to ja tak mam........... no bo jakby sie tak caly czas sluchalo w kolo:

I know where the stars glow
Sky's unclouded
Sweeter water runs my friend
Noldor blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

to byscie mieli jak ja............aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......... oops!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 07 Mar 2003 20:49

trapper napisał(a): Wy jesteście młodzi więc szukajcie nowych idoli i sami twórzcie kulturę - nie dajcie rockowi umrzeć, ja Wam życzę szczęścia.

Trapp, you're not old - just older! Image Wiecznie młody! Image Nie dystansuj się, bo możemy się zdenerwować... Image

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez trapper on 07 Mar 2003 21:24

Nie dystansuj się, bo możemy się zdenerwować...

Ja się nie dystansuję, ja tylko mówię, że nie mam już ochoty na krucjaty :grin:

"Za co kocham Ferrari?Bo jest jak Manchester United-czerwone,utytułowane i ma na świecie miliony ludzi gotowych zjeśc dla niego ostatnią koszulę."
Awatar użytkownika
trapper
mod

Od: 03 Mar 2002 02:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Mystery on 08 Mar 2003 01:58

Mogę z przekonaniem stwierdzić, że Bon Jovi to miłość mojego życia i wiem, po prostu wiem, że już żadnego innego zespołu nie pokocham tak bardzo jak właśnie chłopców z NJ! Czy slucham jeszcze BJ? Oczywiście, ale są dni kiedy w ogóle nie słucham ICH muzyki. Czasem nawet wyrzucam sobie, że nie słucham BJ tak często jak powinnam. Ostatnio przeglądałam sobie wszystkie płytki (patrz: nowy podpis :grin: ) i ze zgrozą uświadomiłam sobie, że niektórych nie słuchałam ładnych parę miesięcy( wtedy nawet powiedziałam sobie w duchu: 'God, co ze mnie za fanka...'), miałam tak jakby wyrzuty sumienia...Ale często zadaje sobie pytanie czy na mojej 'życiowej drodze' mógłby się pojawić inny zespół, na którego punkcie dostałabym totalnego świra i który byłby dla mnie tak ważny, że Bon Jovi zeszliby na drugi plan. I zawsze sobie odpowiadam (nie to żebym gadała do siebie ale tak samej sobie :grin: ), ZAWSZE odpowiadam, że NIE, nie ma takiej możliwości, nigdy nie zdradziłabym BJ dla innej grupy (choćby nie wiem jak byli wspaniali wielcy itp.). No bo czy ktokolwiek inny byłby w stanie stworzyć drugie "Livin' on a Prayer" albo ''Wanted dead or alive'' albo ''Dry county'' albo ''Keep the faith''??? No wlaśnie - wydaje mi się, nie, ja to wiem że hasło Bon Jovi Forever jest w moim przypadku jak najbardziej aktualne...

BON JOVI - My blood, my love, my life
Awatar użytkownika
Mystery
Wanted Dead Or Alive

Od: 09 Lip 2002 22:51
Miejscowość: New Jersey

Postprzez ania_ughr on 09 Mar 2003 02:27

no cóż. przykrom mi, że tyle osó odchodzi od BJ. szukują mocnych wrażeń... na prawde szkoda mi was... jak w vpiosence U2 "i still haven't found what i looking for"... całe szczęście ja znalazłąm to czego szukałąm. dzięki bj odkryłąm czxego tak na prawde chce i potrzebuje. sprawili, że chyba bardziej uwierzyłam, w marzenia i w miłość. kocham ich i tak ja na samym początku [a to już 3 lata] wciąż musze przesłuchać jedną piosenke dziennie [przynajmniej jedną a to i tak za mało] bo inaczej zwarjuje... tak będzie zawsze... mam nadzieje,ze kiedyś wrócicie do BJ.. KTF za was

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez Gina on 09 Mar 2003 02:49

Ehh ale ja nie chce zeby ktos KTF za mnie zebym kiedys tam wrocila do BJ
I nie wiem why Tobie jest nas szkoda
Muzyka to cos tak osobistego ze nie mam zamiaru sluchac czegos na sile tylko dlatego zeby odhaczyc sobie ze slucham czegos 5 lat ( i teraz zeby nie bylo - nie twierdze ze ktos z Was tak robi, nawet jestem w 100% przekonana ze nie , to tylko taka dygresja )
Puscilam sobie ostatnio Bon Jovi (new Jersey - Ride cowboy Ride) jedna piosenka - no ale zawsze ;] Wlaczylam ja dlatego ze mialam ochote na taka piosenke, i w sumie zawsze na tej zasadzie puszczalam plyty. To ze teraz w wiezy BJ sie praktycznie nie pojawia... No jak juz mowilam moj organizm zaczal potrzebowac czegos innego.
A to ze ja w textach Maiden widze teraz to co Wy w textach BJ...
Czy mozna potepiac czlowieka i mowic
szkoda mi was
tylko dlatego ze zaczeli sluchac czegos innego ?
No w sumie mozna by tak powiedziec gdybysmy nagle oznajmili ze zaczynamy techno sluchac...
ale w moim skromnym mniemaniu Gn'R,IM,BG (aha Days no ja bym faktycznie to raczej z Maiden polaczyla - w Łodzi w sklepach ich plytki stoja na polkach z napisem 'metal' :grin: ) to jednak jest muzyka...
I jak juz dziewczyny pisaly, ja tak samo - nie mowie ze juz nigdy nie puszcze BJ, schowam plyty pod lozko i bede zalowala ze wydalam na nich pieniadze... (hehe) Na przyklad dzisiaj wiem ze wlacze sobie These Days - why ? Bo mam ochote na ta piosenke...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Days on 09 Mar 2003 03:25

aha Days no ja bym faktycznie to raczej z Maiden polaczyla - w Łodzi w sklepach ich plytki stoja na polkach z napisem 'metal'

chrzanic polki (półki nie Polki!!! zeby nie bylo!)
:black: :black: :black: :black: :black: :black:

a tak na serio to ja tez nie moge sobie za bardzo sluchac BG i po chwili wlaczyc BJ (mimo ze literki maja podobne - BG i BJ, nie?......... i nic nie bralam! bez spekulacji i rolet!) ale BJ tez sobie czasami poslucham jeszcze (jak juz mowilam codziennie rano hymnik leci....)

i nie czuje sie tak jakbym jeszcze szukala....... a przynajmniej nie w sensie muzycznym, wiec aniu nie musisz mi wspolczuc i zalowac (PITY? It is pity that held Bilbo's hand!)....... Czuje sie bardziej jakbym plywala po muzycznych oceanach i co chwila odkrywala wyspe ciekawej muzyki, na ktorej zostaje przez jakis czas.... BJ tez jest dla mnei taka wyspa, ale przeniesienie sie chwilowo na inna nie oznacza, ze zapomnialam droge do tamtej wyspy - mam kartografa (czy jak mu tam - tego od map) na pokladzie i on mi nanosi drogi do tych nowych i starych wysp na mape, bym sobie kiedys mogla spokojnie do nich wrocic (jak mi sie zachce na mala MARGUERITE z 99 in the shade) :) (ale mi sie przenosnia zrobila - nie ma co...... talent mam.......... i naprawde nic nie pilam!)
Moje szczescie ze plywam po oceanach rocka i metalu a nie rzeczulkach i zamulonych zbiornikach popu i techno ;)

Mam nadzieje ze zostalam zrozumiana ;)

A tak BTW to "Still haven't found what I'm looking for" to moja piosenka przewodnia - piosenka mojego zycia (przynajmniej narazie) i jestem z tego BAAAAAAAAAAAAAAAARDZO DUMNA..............

Ide pospiewac Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajtfaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal
kuajetli krept in end czenczd as ol!

(mam schizy po Witkacym!)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 09 Mar 2003 04:15

Jak Wy to pięknie napisałyście :wink:

Ja dodam jeszcze, że dla mnie BJ - w nawiązaniu to tego muzycznego bajorka... eee, oceanu - jest jakby hm, portem macierzystym. Od Bj się wszystko zaczęło. Do portu macierzystego zawsze wraca się z radościa (chyba, nie znam się), a więc ja tesh puszczam czasem BJ, ale obecnie bawię się w poszukiwacza nowych (zarypiście nowych, cholera jasna, Led Zeppelin to przecież smarkacze :grin: ) lądów. Hip Hip hurra, jak znajdę jakąś ciekawą wyspe podobną w klimacie do Syberii to na pewno Was powiadomię :grin:

Koniec.

Dodam tylko, ze nie wiedzieć czemu idąc dziś na ścięcie chciałam się na całe gardło wydrzeć: I like the bed I'm sleepin' in... ale stwierdziłam, ze to pewnie przez Słoce, mózg mi przegrzało.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 09 Mar 2003 20:24

przystan macierzysta mowisz? w pewnym sensie tak...... a moze nawet wlasnie tak :D

A co do Syberii to moze lepiej poszukac czegos a bit cieplejszego? :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez ania_ughr on 12 Mar 2003 20:15

powiem jedno:
BON JOVI RULEEEEEEEEEEZZZZZZ~~~~~~~~~~~~~~~~ :grab: :evilbat: :bday: :bday: :grin: :eggface: :Fade-color :wink: :robot: :drinking: :angel:

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez ZB on 07 Mar 2007 03:27

Wybaczcie, że rozkopuję trochę stare tematy, ale chętnie się dowiem, czy jeszcze słuchacie Bon Jovi. I czy są jeszcze osoby, dla których jest to zespół nr 1. .

Ja słucham już... 5 lat i dla mnie nadal są najlepszą kapelą. W ciągu tych pięciu lat mój stosunek zmienił się, pewne rzeczy dostrzegłem, poznałem więcej materiału (dzięki Wam. DZIĘKI :pokoj: ) i zupełnie spokojnie mogę stwierdzić, że jest to TEN zespół.

Owszem, słucham Aero, GN"R, Van Halen, Doorsów, i wiele innych, ale tylko Bon Jovi naprawdę kocham.

Let it rock! Let it go!
You can't stop the fire burning out of control!!!
Awatar użytkownika
ZB
Kebib

Od: 12 Lis 2006 02:08

Postprzez ROKITA on 08 Paź 2007 17:22

no ja zawsze w jesien wracam do starych albumów BJ . Jakos mi umilaja jesienne chlodne wieczory :)

jestem diab
Awatar użytkownika
ROKITA
Livin' On A Prayer

Od: 20 Lut 2005 04:59
Miejscowość: wroc

Postprzez Twisted Sister on 11 Paź 2007 21:28

Owszem, ZB-siedem lat słuchania BJ nic nie zmieniło, ciągle ich kocham ;] Albo wręcz teraz słucham ich bardziej świadomie, niż tamto 9-letnie gównięcie, i oczywista brak we mnie zachwytu dla Crusha, Bounce'a, HAND... BJ zapoczątkowali u mnie niesamowitą podróż i miłość na całe życie-muzykę. I tak hard rock, hair metal, NWOBHM, glam rock, blues, to wszystko jest ten słynny ocean ;) Ale BJ i Rychu solo są już na zawsze wryci w sam środek tej 'mapy'. Mają w sobie to, czego-wiem-nie znajdę nigdy w żadnym innym zespole. Byli, są i będą :)
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Get Ready

Od: 18 Lip 2005 14:16
Miejscowość: Bydgoszcz Rock City XD

Re: czy jeszcze słuchacie Bon Jovi?

Postprzez saint on 09 Wrz 2008 22:33

Pytanie wydaje mi się dość wymowne...Ostatnio sam zacząłem się zastanawiać czy ten zespół jeszcze mnie zaskoczy...Uwielbiam SLIPPERY WHEN WET,NEW JERSEY,THESE DAYS...Cudowne płytki.Do tego jeszcze KEEP THE FAITH,CRUSH i amerykańska wersja CROSS ROAD...Jednak jakoś nie przepadam za tym nowym BJ...brak tu iskry w stylu ,np.GnR.Od ponad roku namiętnie słucham Alice In Chains.Nawet częściej niż BJ.Jednakże nie wydaje mi się bym kiedykolwiek przestał słuchać Jona i spółki.Bo niby jak tu rzucić Dry County,I Believe,My Guitar Lies Bleeding... czy Next 100 Years.Zresztą od BJ i Wilków zaczynałem przygodę z rock n'rollem...W zamierzchlych już czasach SON OF THE BLUE SKY...
saint
Get Ready

Od: 02 Wrz 2008 22:20

Poprzednia

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja