Czego nie lubimy...?

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Moderator: *mods team

Postprzez cRaSh 15 kwi 2005 13:42

nike napisał(a):a zdjęcie suuper... na tym zdjęciu widać jak to Jon 'olewa' i 'nie daje z siebie wszystkiego' prawda??

akurat do koncertu z TLFR DVD nie mam zastrzezen, inna rzecz ze nameczyc sie tam nie musial, bo i na płycie sie nie wysilal :grin:
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Jon Bon Jovi '87 15 kwi 2005 15:09

Chcesz zobaczyć artystów NAPRAWDĘ wysilających się na scenie? Pooglądaj sobie koncerty starych Guns n' Roses - Jon przez 5 lat kariery nie dał z siebie tyle, co Axl przez godzinę.

Chcesz posłuchać piosenki, która wymaga od wokalisty zaangażowania? Zapuść sobie choćby My World Metalliki (o starszych już nie mówiąc) i porównaj to z "the radio saved my life tonight", czy jak się ta balladka nazywa. Poczuj różnicę :P
Jestem
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 15 kwi 2005 15:38

Porównanie z Axlem szalenie nie na miejscu, aż mi się komentować nie chce ;] Inne style muzyczne i w ogóle, tak samo Metallica. W takim razie porównaj sobie wokal Axla teraźniejszego z Jona z lat ery KTF ;] Wyjdzie na to samo...
Nie sztuką jest za przeproszeniem bezsensownie powydzierać się do mikrofonu, powarczeć, a za to zaśpiewać naprawde* - wręcz przeciwnie ;]

*naprawde - czyl bez fałszu, melodyjnie itepede...
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez Tico 15 kwi 2005 16:00

Chcesz zobaczyć artystów NAPRAWDĘ wysilających się na scenie? Pooglądaj sobie koncerty starych Guns n' Roses - Jon przez 5 lat kariery nie dał z siebie tyle, co Axl przez godzinę.

A ja uważam że Jon daje z siebie wszystko na scenie. Dobitnie widać to na koncertach dawnych, obejrzyj sobie Access all areas i zobacz jak Jon wyciska pot z butów, które miał tylko przez kilka piosenek na nogach ;) Akurat tu się nie zgodzę że Jon się nie wysilał.

Natomiast porównując do piosenek Metallici znów porównujesz do piosenek z innej epoki. Chcesz piosenki która wymaga zaangażowania wokalnego Jona? Posłuchaj sobie Sth to Believe In koncertowe, albo nawet dawne wykonania LoaP, które wymagały zaangażowania zarówno wokalnego jak i fizycznego.
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez Jon Bon Jovi '87 15 kwi 2005 18:36

Tico napisał(a):Natomiast porównując do piosenek Metallici znów porównujesz do piosenek z innej epoki. Chcesz piosenki która wymaga zaangażowania wokalnego Jona? Posłuchaj sobie Sth to Believe In koncertowe, albo nawet dawne wykonania LoaP, które wymagały zaangażowania zarówno wokalnego jak i fizycznego.

I tu się mylisz :P bo My World jest z St. Angera :grin:
Jestem
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez ediyo 15 kwi 2005 18:44

A gdzie Tico wspomnial o My World?? :crazy: :confuse: :crazy: :confuse:
TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Obrazek|||Obrazek
ediyo
King Of Swing

{ GENDER }:

Postprzez Captain Kidd 15 kwi 2005 19:02

Jon Bon Jovi '87 napisał(a): I tu się mylisz bo My World jest z St. Angera

Co nie zmienia faktu, iż ja nieomylnym pozostałem w tej kwestii, nieprawdaż :P

Widzę, że następna osoba chce zacząć bój na forum... Obym się mylił...
Obrazek
Captain Kidd
zĹ?y mod

{ GENDER }:

Postprzez Jon Bon Jovi '87 15 kwi 2005 20:09

ediyo napisał(a):A gdzie Tico wspomnial o My World?? :crazy: :confuse: :crazy: :confuse:

Ja wspomniałem wyraźnie o My World, a Tico się do tego ustosunkował :P

Widzę, że następna osoba chce zacząć bój na forum... Obym się mylił...

Ależ skąd.. ja po prostu wyrażam swoje zdanie :confuse:
Jestem
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez ediyo 15 kwi 2005 20:15

A sorki :shiner: jak to ja, jak zwykle nie doczytalem:]
TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Obrazek|||Obrazek
ediyo
King Of Swing

{ GENDER }:

Postprzez Tico 15 kwi 2005 22:12

Dobra faktycznie moj błąd, przyznaje się...
Aczkolwiek to jest inna stylistyka, której tez porównywać się nie powinno pod tym względem.
Tico
przyjaciel

{ GENDER }:

Postprzez nike 15 kwi 2005 22:25

ja nie chce nic mówić, ale JBJ '87 pisze ostatnio jakby nienawidził BJ ze szczerego serca od zawsze i na zawsze.... krytykuje, że Jon wszystko źle robi, że nie daje z siebie wszytskiego, porównuje z jakimiś totalnie odmiennymi zespołami.... nie rozumiem tego..... :confuse:
There's nothing on the top but a bucket and a mop
And an illustrated book about birds
You'll see a lot up there but don't be scared
Who needs action when you got words

http://nikeh.deviantart.com
nike
Wanted Dead Or Alive

{ GENDER }:

Postprzez Jon Bon Jovi '87 15 kwi 2005 23:32

nike napisał(a):ja nie chce nic mówić, ale JBJ '87 pisze ostatnio jakby nienawidził BJ ze szczerego serca od zawsze i na zawsze.... krytykuje, że Jon wszystko źle robi, że nie daje z siebie wszytskiego, porównuje z jakimiś totalnie odmiennymi zespołami.... nie rozumiem tego..... :confuse:

Po prostu oceniam subiektywnie to, co teraz dzieje się z zespołem. Gdyby wyskoczyli tacy sami muzycy, jak za czasów Keep The Faith, na pewno bym to docenił :P

Dodane po 1 min:

PS: Nie istnieje zespół, którego potrafiłbym nienawidzieć :shiner: nienawidzić mogę sąsiada, który mi przejechał kota, albo byłą dziewczynę. Nie zespół, który mi personalnie nic nie zrobił :P
Jestem
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 30 kwi 2005 11:55

Hmm.....

Widze, |e na muzyce BJto si nie znamy ....

Nie chce nic mówi, ale to Jon mial przydomek najciezej pracuacego faceta w srodowisku rockowym.
To nie Guns N Roses wybierani sa na najlepszy albo jeden z najlepszych zespólow grajacyych na zywo w historii muzyki. Nawet teraz chociaz uwazam ze graja troche gorsze koncerty niz kiedys to i tak wygrywaja nagrody i rozne zestawienia na najlepszy zespol na zywo czy najlepsze wykonanie.
To BJ zagrali historyczny koncert na MTV Unplugged o ktorym pisal caly swiat. To BJ jako jedyni zapelnili w 3 dni stadion Wembley po same brzegi
Moglbym jescze troche powymieniac, ale po co

Wiesz jesli uwazasz ze jak ktos biega bezsensu po scenie wydziera sie poki glosu nie straci to to jest naprawde cos wielkiego. Bo ja uwazam, ze czyms wielkim na koncercie jest zbudowanie wiezi miedzy fanami a zespolem. I wtym sa BJ wielcy. Dodatkowo te przedluzane wersje piosenek i robienie klimatu przed piosenka jest czyms ekstra. Gunsi z Axelem na czele niestety nie sa w tym najlepsi. No chyba ze lubisz taki klimat jak robi Axel czyli najpierw troche powyzywac innych potem pobiegac od jednego kata sceny do drugiego, pokrzyczec sobie itp

Obejrzyj sobie koncert z Chile z88 roku, albo z Wembley z 95 wtedy zobaczysz ze Axel od Jona to moze sie uczyc jak grac koncerty.

Wiem ze i tak to w tobie i twoim pogladzie nic to nie zmieni, ale to co napisales to do smiechu warte sie nadaje - sorki
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 30 kwi 2005 12:56

:>
Przestanmy porownywac ciagle te same koncerty... koncerty ktore odbyly sie dawno temu..
Porownywać możena ostatnie dokonania obu panów, a nie Axla z lat 90 i Jona z 2000.
A jak to teraz wyglada kazdy widzi. Axl nie umie śpiewac i dostaje zadyszki, a o formie Jona duzo juz tu pisalismy.

Adrian napisał(a): Dodatkowo te przedluzane wersje piosenek i robienie klimatu przed piosenka jest czyms ekstra. Gunsi z Axelem na czele niestety nie sa w tym najlepsi.

Po pierwsze używaj czasu przeszłego. Po drugie, to tym stwierdzeniem teraz ty sie osmieszyles. Odsylam do Use Your Illusion dvd.
I nie chodzi mi o porownania do BJ, bo co jak co, ale klimat przed piosenkami, czy wstawki w trakcie wykonania Gunsi robili rewelacyjnie.
Dlaczego rewelacyjnie? Bo w wiekszosci przypadkow nam Slash improwizowal :grin: A skad to wiem? Bo byl tak nacpany, ze nie pamietal co robil poprzedniej nocy - odsylam do wywiadu w Plaboyu bodajze, w ktorym Slash pisze, ze pare lat życia mu z pamięci uciekło :D
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 30 kwi 2005 13:27

Po pierwsze używaj czasu przeszłego. Po drugie, to tym stwierdzeniem teraz ty sie osmieszyles. Odsylam do Use Your Illusion dvd.

Dobra troche mnie ponioslo. Widzialem pare koncertow Gunsow ale to i tak nie to co BJ.
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez Jon Bon Jovi '87 30 kwi 2005 13:33

Adrian napisał(a):Nie chce nic mówi, ale to Jon mial przydomek najciezej pracuacego faceta w srodowisku rockowym.
To nie Guns N Roses wybierani sa na najlepszy albo jeden z najlepszych zespólow grajacyych na zywo w historii muzyki. Nawet teraz chociaz uwazam ze graja troche gorsze koncerty niz kiedys to i tak wygrywaja nagrody i rozne zestawienia na najlepszy zespol na zywo czy najlepsze wykonanie.

Tylko niestety te rankingi nie są zbyt wiarygodne. W jednym z takich rankingów najlepszym riffem metalowym wszechczasów został ten w Sweet Child o' Mine, a inny okrzyknął Kirka Hammeta najlepszym gitarzystą świata...
Jestem
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

{ GENDER }:

Postprzez Adrian 01 maja 2005 12:42

Tylko niestety te rankingi nie są zbyt wiarygodne. W jednym z takich rankingów najlepszym riffem metalowym wszechczasów został ten w Sweet Child o' Mine, a inny okrzyknął Kirka Hammeta najlepszym gitarzystą świata...

Wiadomo kazda lista jest inna, ale zazwyczaj BJ sa wysoko a czasami najwyzej. Zarowno w listach robionych przez jakies osoby i listy ktore ukladaja glosujacy.

Gunsow za czesto tam nie widzialem ...
Adrian
It's My Life

{ GENDER }:

Postprzez cRaSh 01 maja 2005 12:46

No Jonny był ostatnio wysoko na liscie najgorszych aktorow :grin:
I moze koniec porownywania do gunsow, bo to nie ma sensu.
Nie ma juz gunsow, nie bedzie ich w rankingach, po co sie bezsensownie spierac?
Obrazek
cRaSh
admins

{ GENDER }:

Poprzednia strona

Powrót do Ogólna dyskusja