COVERY !!!!!!!!!

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez erka on 08 Sty 2003 05:23

Bridge over troubled water,
Drift away
Rockin in a free world
Levon
Imagine
I don`t like Mondays
Shooting star
Going back
Not fade away

i cała reszta :grin:

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez sdms on 08 Sty 2003 14:26

2. "634-57-89" (czy ktoś wie, kto napisał oryginał!? Bo ja mam tylko wersję BJ i Blues Brothers, ale BB śpiewali wyłącznie cudze...) i "Save The Last Dance For Me" (też nie wiem by who :) Chyba Tom Waits) - Jon i Tom Waits. YEAH...

*6345789 : Cropper/Floyd
*Save the last dance for me : Sam Cooke :grin:

A co do mnie to: I don't like Monday, Shout, Bridge over troubled water, It's My Life/We Gotta Get Out Of This Place, Rockin' in a free world, drift away........ :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Kourin on 14 Sty 2003 22:24

sdms napisał(a):*6345789 : Cropper/Floyd

No, czyli jednak muzycy robiący przy Blues Brothers :grin: THX SD! Qrde, gdzie my byśmy bez ciebie byli nyo... :drinking:

Wczoraj do mnie dotarło, że pominęłam najwspanialszy cover BJ. Wczorajszego wieczora, brzdąkając na gitarce i szukając tabów w przepastnej ich kolekcji, niegdyś należącej do brata, trafiłam na pewną kartkę z nagryzmolonymi na niej tabami do TEJ piosenki...

"Cats In The Cradle"

Ludzie... Coś niesamowitego... Ta piosenka ma tyle wykonań (chyba ustępuje tylko Knockin' :grin:), w tym np.: Cata Stevansa (no, jak cats, to Cat :wink:), ale wersja BJ jest najniesamowitsza z wszystkich. Może to ten tekst, może to ta gitara, może ten głos Jona, który śpiewa ten jakże smutny tekst takim głosem, jakby sam przeżywał ten kryzys... Kryzys między synem, a ojcem... Piękne...

Nikt jej nie wymienił... Why, God?! :wink:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez erka on 14 Sty 2003 22:40

Why? Bo jej nie mam. Mam ją w wykonaniu Skid Row.

I jeszcze chciałam dodać:
Hearts of stone
Trapped again

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez sdms on 14 Sty 2003 22:49

THX SD! Qrde, gdzie my byśmy bez ciebie byli nyo...

hmmm no problemo ;).... a jezeli chodzi o to gdzie to hmmm..... Na koncercie BJ?? :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez kawa on 14 Sty 2003 22:52

Nikt jej nie wymienił... Why, God?!

Ja ja teraz wymienie, bo dopiero ja teraz sciagnelam i zaluje ze nie zrobilam tego wczesniej, bo jest cudowna!!!!

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Anonymous on 15 Sty 2003 20:26

W sumie to niezbyt przepadam za coverami Bon Jovi (no np. z tym Knockin i Sympathy... :shiner: )
Ale baardzo miło jest mi posłuchać :
Bridge over troubled water,
Drift away
Shooting star
Hearts of stone
Trapped again
Anonymous

Postprzez Kourin on 15 Sty 2003 21:03

To może do coverów BJ niezbyt pasuje, ale spytam, kto z was słyszał "I'll Be There For You" w wykonaniu samego Richie'ego? Powiem tak: o ile wersja BJ ujdzie gdy mam dobry humor, to wersji Boskiego Samborskiego mogę słuchać zawsze i wszędzie... :black: Kto zna, kto zna?

A jeśli ktoś nie zna "Cat's..." w wykonaniu BJ to huziem ściągać! (Erka, dostaniesz na płycie, więc nie bój żaby :))

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez erka on 15 Sty 2003 21:20

Ja znam I`ll be there Richa i jest zarypiste. Ale jednak chyba wole ten wrzask Jona. Chociaz Rich taki klimacik wprowadza ahh;)

A jeśli ktoś nie zna "Cat's..." w wykonaniu BJ to huziem ściągać! (Erka, dostaniesz na płycie, więc nie bój żaby :))

Wow, extra :grin: A własnie- czytałam że masz jakies 300 mp3 + clipy. Clipów mam (teledyski i różne jakieś reklamy itp.) cos z 60 teraz. Mp trójek bo ja wiem- koło 200 chyba. I mam kilka bootlegów więc gdyby coś to służę uprzejmie : gg 2085925 :grin: :grin: :grin:

Awatar użytkownika
erka
Undivided

Postprzez sdms on 15 Sty 2003 22:42

Ja znam I'll be there Richa :) (wiem wiem burzuj ze mnie :grin: )... W sumie jednak chyba wole wersje zespolu :) A i tak najlepiej piosenka brzmi w wykonaniu przez zespol na zywo :grin: :new-alien: :grin:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Gina on 16 Sty 2003 05:34

o ile wersja BJ ujdzie gdy mam dobry humor, to wersji Boskiego Samborskiego mogę słuchać zawsze i wszędzie

Instynkt samozachowawczy kazalby mi pokazac teraz " :evilbat: " . :grin: :grin: :grin: ale poniewaz sama Nj od dawna nie sluchalam wiec sie wstrzymam :grin:

I'll be there Richa, tak samo jak Livin w jego wykonaniu jest inne niz Bon Jovi, ma niepowtarzalny swoj klimat (jak wiekszosc kawalkow RS) i pamietam ze przez jakis czas sluchalam w kolko tych dwoch kawalkow tylko w wersji Sambory
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez anfield on 29 Sty 2003 05:00

słyszeliście może "Wonderful World" (L. Armstronga oczywiscie) w wersji Tico Torresa ? miodziooooooo.... dla mnie 100x lepsze od "Crazy"

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43

Postprzez Kourin on 04 Lut 2003 19:21

O BOSH!! Pierwsze słyszę o tym... Nie widziałam na Kazie tej piosenki!! Anfield, wiesz może, skąd można ją ściągnąć?! UAAAAAAA!!!!!!!! *Kourin wali głową w ścianę*

BTW, czy kots zauważył, że w coverze "It's Only Rock 'n' Roll" Jon pod koniec śpiewa coś takiego: "But I like it, and Richie likes it, and Tico likes it..." :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez anfield on 04 Lut 2003 21:01

nioooo.... po prostu wpisałem na kaazie Tico Torres i znalazło tylko 1 utwór - własnie "Wonderful World"
a własnie miałem się Was spytać: nie wiecie gdzie można sciągnął "cats in the cradle" w wykonaniu Bon Jovi ?? bo ja szukałem i znalezłem wersję cat stevens, ugly kid joe i jakiegos harry'ego (nie pamiętam nazwiska)

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43

Postprzez kawa on 04 Lut 2003 21:50

nie wiecie gdzie można sciągnął "cats in the cradle" w wykonaniu Bon Jovi ??

Ja znalazlam w Kazie! A jesli nie znajdziesz to moge ci przeslac przez gg jesli masz. moj nr 1634848 :grin: :grin: :grin:
Ostatnio edytowany przez kawa, 05 Lut 2003 21:16, edytowano w sumie 1 raz

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez Kourin on 05 Lut 2003 21:06

anfield napisał(a): nie wiecie gdzie można sciągnął "cats in the cradle" w wykonaniu Bon Jovi ??

Ja ten utwór otrzymałam na piracie Bounce'a w postaci bonusa (oprócz klasykow typu LoaP czy IML), ale widywałam nieraz na KaZaA i na iMeshu (z iMesha zresztą ściągnełam tego songa po raz pierwszy hen hen hen dawno temu... Nawet najstarsi górole nie pamiętajom panocku ;P)

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Poprzednia

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja