Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music

Twisted Sister napisał(a):-"Come Together" Aerosmith"
O niebo lepiej niż Aero...Twisted Sister napisał(a):Another Brick In The Wall" Korn
Captain Kidd napisał(a):Sympathy for the devil Stone'sów - całkiem niezły cover wykonali Gunsi.
) Dla mnie sensu robienia czegos takiego nie ma. Podoba sie komus piosenka ? Fajnie, moze sobie na koncertach pospiewac, nawet wydac na albumie. Ale robienie z tego singla jest niesmaczne... Odcinanie nie swoich kuponow po prostu

). Bo nie chodzi oto, zeby wziac piosenke i ja zaspiewac i tak naprawde nic z nia nie zrobic, co by oddawalo jakiestam wlasne uczucia... Bo takie cos to ja robie codziennie pod prysznicem
a jednak od Artystow wymaga sie czegos wiecej niz tego, by tylko spiewali... no ale wielu mimo wszystko uzywa coverow jako "dzwigni" wynoszacen ja sam szczyt. Nie mam nic przeciwko, bo cover wyniosl kogos na sama gore (Dreams wynioslo Corrsow na szczyt listy w UK, ale kto teraz pamieta jak ta piosenka brzmiala w wykonaniu Fleetwood Mac'a? no wlasnie o to chodzi!), ale niech to nie bedzie "odgrzanie" tego samego na nowo.... No i niech to bedzie jakos z glowa, bo taki np Will Young nagral "light my fire" niby inaczej niz Doorsi, ale glowe to on chyba zostawil w domu jak to robil... nie mowiac juz o tych tam All Saints...

Captain Kidd napisał(a):Sympathy for the devil Stone'sów - całkiem niezły cover wykonali Gunsi.
Gina napisał(a):O to to to...no i jeszcze to Knockin moje.. lepsze od orginalu
![]()
Twisted Sister napisał(a):Przynajmniej moim zdaniem....

teraz jak już wiem ktore to są
najbardziej w wersji Motley Crue.

Arha napisał(a):, no i Butterfly Butcher i "Changes " Davida Bowie... David też się na tej wersji pojawia. I podoba mi się bardziej niż oryginał

Wiedziałam, że o czymś zapomniałam... taaaaa, boskie jestklaudi napisał(a):Wicked game HIM
ma... ym... urok

nie mowiac juz o coverach tradycyjnych bretonskich i irlandzkich piosenek w wykonaniu Shannonow
Tez by sie prztdala nauka wymowy
a skoro juz przy irlandzkich tradycyjnych jestesmy, to Whiskey In The Har Metallika fajnie zrobila...

LoRdI napisał(a):grave covering
Groove Coverage 
LoRdI napisał(a):nigdy nie słyszalem aby gdzies powiedzieli ze to cover
Kilka razy na Popliscie Maciborek wspominał, że to cover Cooper'a. Nawet kiedyś puścił fragment

Arha napisał(a):"Gimme! Gimme! Gimme!" w wykonaniu Yngwiego Malmsteena
Właśnie jeszcze o tym zapomnialem
Swietne.... 

- to bylo Opole chyba

Strona główna ‹ OFFTOPIKI ‹ Music, Music
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości