Colleeeeen :D

Forum dla wszystkich nowych użytkowników. Poznajmy się! :)

Strona główna OFFTOPIKI Przedstaw Się

Postprzez sdms on 19 Lut 2004 00:30

Colleen napisał(a): A Wy już jesteście wolni i możecie robić, co Wam się tylko podoba :grin:

Żeby to było takie proste :confuse: No ale nie ma co narzekać.... Całe życie przed nami :) Zacznie się dopiero gdzieś po 40 :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Re: Colleeeeen :D

Postprzez NiKKi Rebel on 19 Lut 2004 01:16

Colleen napisał(a):Tutaj wypiszę 3 moje ukochane: Bon Jovi, Closterkeller & Offspring. Wiem, że niewiele mają one ze sobą wspólnego, ale co tam... Ich piosenki bardzo mnie poruszają.

fanka costerka .. już cie lubie :pray: :pray:

także witaj, i pisz czesto :boogie:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Arha on 19 Lut 2004 03:56

Ehh, 15 lat, piękny wiek... cudne wspomnienia.

Tia, jak sie ma 18 lat to tylko maturą straszą.

A jak się miało 15 lat to olewało się wszystko...

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez tasiemeczka on 19 Lut 2004 04:12

Ale maturka nie jest taka zła - nerwów sporo, ale po - jaka satysfakcja :) Ja już wolę mieć te swoje 18 lat, ani mniej, ani więcej :grin:

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
imagine all the people
Sharing all the world...
Awatar użytkownika
tasiemeczka
It's My Life

Od: 11 Paź 2002 19:25
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Colleen on 19 Lut 2004 15:07

A ja mam 15 lat i już muszę myśleć o studiach i o wszystkim [wrr] I ciągle mnie męczą, że to nie jest wiek na wychodzenie z domu i w ogóle... "Jak będziesz miała 17-18 lat, to sobie będziesz wychodzić, będziesz się spotykać z kim chcesz, a teraz masz się uczyć!"
No i jak tu nie narzekać?

NiKKi- my też się znamy z blogów :grin:

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Postprzez erfea on 19 Lut 2004 15:42

Wolni... wszyscy po 18 to wolne ptaki... aha!
Po pierwsze rodzice nie widzą uwagi między 15-latkiem a 18-latkiem, tak samo trzeba się uczyć i zakówać. A co najgorsze o studjach nie myśli się tak od czasu do czasu, tylko właściwie bez przerwy, bą się na nich jest, a życie studenta wcale nie jest usłane różami jakby się to mogło wydawać.

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Gina on 19 Lut 2004 18:42

Boże... czy ktoś z was zauważył różnicę jak wam się 13 w 14 zmieniło ?
Bo ja nie. I tak samo jest teraz.
Dlaczego wszyscy myślą, że po sylwestrze, po którym rocznikowo się będzie mieć osiemnastkę to wszystkie bramy niebios się nagle otwieraja. Wszyscy zaczynają się na ciebie patrzec jak na dorosłą osobę, możesz robic wszystko, jesteś dorosły i w ogóle the best....
co za bullshit.
Nie to zebym się chciała cofnąc o 3 lata wstecz... No ale bez przesady... :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez sdms on 19 Lut 2004 19:44

ano właśnie... zmiana cyferek na liczniku wiekowym o niczym nie świadczy.... o to tak jak z kolejnymi stuleciami... nie tak dawno zmienił nam się wiek z XX na XXI a w Polsce nadal jest tak jak było, a nawet gorzej... :grin:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Colleen on 19 Lut 2004 22:29

No cóż, 18 jest po prostu symbolem tego, o czym marzą wszyscy młodsi ludzie;) Nie chodzi przecież o to, żeby mieć właśnie te 18-ste urodziny, tylko żeby być te kilka lat starszym i zyskać trochę samodzielności.... A tu wciąż nic nie można :shiner:

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Postprzez sdms on 20 Lut 2004 00:06

jak się jest pełnoletnim to też nie zawsze można... prawda jest taka, że dopóki się całkiem nieusamodzielnimy dopóty jesteśmy zależni od woli (bądź niewoli :P) rodziców (opiekunów, wychowawców itp.)

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Colleen on 20 Lut 2004 00:17

No ale prawdą jest też to, że jak masz te 18 lat, to rodzice nie krzywią się i nie robią awantury pt. "co ty robisz ze swoim życiem" za każdem razem kiedy mówisz, że wrócisz trochę później....

Image
Colleen
Soymaer

Postprzez sdms on 20 Lut 2004 00:23

Oj zdziwiłabyś się jak często tak jest... Ot mam na przykład kumpelę, co ma już 19 lat, a w domu ma taki reżim, że ja przez całe życie takiego nie miałem :confuse: No ale wszystko zależy od rodziców :)... Ja zazwyczaj nie mam problemów, choć bez nerwów się nieraz nie obejdzie :)

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Colleen on 20 Lut 2004 19:47

Dobra, finito, bo w tej kwestii raczej nie dojdziemy do porozumienia :shiner: Pewnie, wszystko zależy zarówno od rodziców, jak i od nas samych, bo wiadomo, jak się jest grzecznym i posiada zaufanie nietoperków, to jest łatwiej... A jak rodzice są znowu bardzo kategoryczni itd, to nie ma mowy o żadnych wyjściach. Ale ja pisałam o swoim konkretnym przypadku :grin: Nie mam wprowadzanych jakichś restrykcji, ale też nie mogę powiedzieć, żebym miała nadmiar swobody [oczko] Dlatego mówię, że chciałabym mieć te 2-3 latka więcej :grin:

Image
Colleen
Soymaer

Postprzez erfea on 20 Lut 2004 21:08

Colleen napisał(a):No ale prawdą jest też to, że jak masz te 18 lat, to rodzice nie krzywią się i nie robią awantury pt. "co ty robisz ze swoim życiem" za każdem razem kiedy mówisz, że wrócisz trochę później....

Yyyyy... Serio?! Jakoś nie zauważyłam żeby przestali... Mimo, że jestem BARDZO spokoją osobą i nie imprezuję często to i tak nie wolno mi chodzić do niektórych klubów w Wawie... a 18 lat skończyłam już jukiś czas temu. :grin:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez Colleen on 20 Lut 2004 21:18

No cóż, tak jak mówię, to zależy też w dużej mierze od samych rodziców;) U mnie się ciągle mówi, że po 18-stce droga wolna;)

Image
Colleen
Soymaer

Postprzez Gina on 20 Lut 2004 22:45

no pewnie że tak mówią..
A co maja mowic ?
Dziecko damy ci spokoj jak wyjdziesz za mąż ?
18 to dla nich niby jakaś odległa przyszłośc.. a jak dojdzie co do czego to i tak będą mówić, że to że ma się 18 lat nie znaczy już że się jest dorosłym etc. ten typ już tak ma :shiner:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Colleen on 20 Lut 2004 22:57

Ludzie nie załamujcie mnie jeszcze bardziej :shiner:

Image
Colleen
Soymaer

Postprzez Klaudia on 20 Lut 2004 23:11

to znaczy że ja tylko mam taki luz? :grin: No, może przesadziłam, ale napewno mam teraz więcej swobody niż jeszcze rok temu.
Co chwila z ust moich rodziców pada "no, w końcu już zaniedługo będziesz pełnoletnia" :shiner:
Podoba mi się to, ale z drygiej strony chciałabym być dalej mniejsza/młodsza, bo teraz to jdnak większa odpowiedzialność ciąży nade mną, aż żal że już nie mogę powiedzieć: "ojj, mamo, ale ja jeszcze mała jestem" :crazy:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez sdms on 20 Lut 2004 23:41

Colleen napisał(a):U mnie się ciągle mówi, że po 18-stce droga wolna;)

W tej kwesti popieram Ginę... Rodzice tak tylko mówią, a potem co chwila jest: 'jak narazie to jesteś na naszym utrzymaniu bla bla bla'.... I pomyśleć, że za jakiś czas my będziemy tacy sami :grin:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Adrian on 04 Mar 2004 20:19

No to cześć.

A tak po za tym to ja 18 bede miał w grudniu i wcale mi się do niej nie śpieszy. Zaraz po osiemnastce mam mature. 18 jest mi jest tylko potrzebna do grania w STSie lub Proffesionalu ponieważ nie lubie być proszony o dowód gdy chce coś obstawić (musze się wykręcać i tłumaczyć).

Moja siostra ma już 20 lat i ciągle słysze póki jesteś na naszym utrzymaniu masz się nas słuchać, pomagać w domu itp.... ble ble ble aż mi sie niedobrze robi. No wiadomo są plusy - dowód, alkochol, imprezki itp. Ale nie czekam z niecierpliwością na tą 18 stke.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Poprzednia

Strona główna OFFTOPIKI Przedstaw Się

Powróć do Przedstaw Się