Co nowego w płytotece?

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 28 Sie 2008 02:47

U mnie kilka nowości. The Verve - Forth, Slipknot - All hope is gone, Bloc Party - Intimacy, The Dø -A Mouthful (zachęciło mnie On my shoulders, znane z reklamy zeszytów i nawet nawet) i przedpremierowo Motorhead - Motorizer (Kaczkowski miał dopiero w niedzielę, ja byłem szybszy o ponad tydzień XD).

No i czekam z niecierpliwością na nową Metallicę (chyba wydam trochę więcej kasy i kupię jedną z edycji specjalnych, bo płyta z tego co słyszałem na to zasługuje).

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 28 Sie 2008 03:38

Captain Kidd napisał(a):Bloc Party - Intimacy

ja pierdziele ile ja sie naklikalam niedzialajacych linkow, zeby to wreszcie znalezc.

ale kurcze nie wiem, kiedy to przeslucham, bo jak narazie Grand Avenue mi ze sluchawek nie schodzi i OMFG goscie sa nieziemscy - na kazdej plycie cos zajebistego jest. ostatnio w ogole sie nie moge uwolnic od Everyday... swietni chlopcy.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 12 Wrz 2008 03:28

A ja sobie ściągnąłem dyskografię Stone Sour, tak dla odświeżenia.

I parę dni temu zamówiłem Strachy w sEmpiku (combo) i dopiero teraz zauważyłem, że dostanę najszybciej 29 dopiero :| A wybrałem odbiór w salonie... I jak tu się nie wkurwić.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 12 Wrz 2008 03:41

ja SS mam jedna plyte TYLKO dla tej piosenki jednej, bo generalnie reszta mi sie tak w miare podoba ale bez rewelacji, ale Through Glass jest CUDOWNE!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Arha on 12 Wrz 2008 04:03

Stone Sour znoszę tylko w Bother... reszta jakoś... nie ;P

Aaaaaale za to Amanda Palmer czyli żeńskie pół Dresden Dolls wydaje płytę ;D jak ktoś ciekaw to na YouTube dużo piosenek już jest, no i cóż... nie jest to Yes, Virginia, ale The point of it all czy Astronaut zdecydowanie dobrze się słucha. Ha :boogie: :boogie: :boogie:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 12 Wrz 2008 04:20

Arha napisał(a):reszta jakoś... nie ;P

e tam Through glass rzadzi i wymiata...

a mnie wlasnie naszlo na starocie - najpierw Kim Wilde XD a teraz Seweryn Krajewski - Kiedy mnie Juz nie bedzie i bosz jaka piekna jets ta piosenka...

anigdzie nie mogle znalezc antkowiaka zakazany owoc XD a na raz na dwa znalazlam XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 12 Wrz 2008 04:23

Days napisał(a):anigdzie nie mogle znalezc antkowiaka zakazany owoc XD

Bo trzeba wiedzieć, gdzie szukać :P Znalezione na pierwszej str. na jaką wszedłem...
http://rapidshare.com/files/80288988/Kr ... y_Owoc.mp3

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez cRaSh on 12 Wrz 2008 05:08

A oprócz tego OST do trzech sezonów Weeds.

Fuck Was I, chyba z 2 sezonu, ostatnio maniakalnie slucham ;)

co do bloc party, to lepsza ta nowa od silenta? pewnie i tak sciagne, ale mam duza kolejke XD

I parę dni temu zamówiłem Strachy w sEmpiku (combo) i dopiero teraz zauważyłem, że dostanę najszybciej 29 dopiero :| A wybrałem odbiór w salonie... I jak tu się nie wkurwić.

rotfl, dokladnie to samo zrobilem i mam dokladnei tak samo :> ja tam licze ze sie to albo zmieni, albo bedzie wersja z dvd w dniu premiery w empiku. Jak zamawiasz do salonu, to nie musisz odbierać ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 12 Wrz 2008 08:26

Days napisał(a):ja SS mam jedna plyte TYLKO dla tej piosenki jednej, bo generalnie reszta mi sie tak w miare podoba ale bez rewelacji, ale Through Glass jest CUDOWNE!

ja nawet plyty nie mam tej jednej, mam tylko ta piosenke i zdecydowanie mi z tym dobrze xD

A Antkowiaka z Zakazanym owocem to ja mam nawet na winylu gdzies :lmao: I w ogole to on ciacho byl chyba XD
Days napisał(a):a teraz Seweryn Krajewski - Kiedy mnie Juz nie bedzie i bosz jaka piekna jets ta piosenka...

ja ostatnio sie rzucilam na Czerwone Gitary i Skaldow :lmao: I no glos Krajewskiego zawsze i wszedzie ;)

a strachow w koncu jednak nie zamowilam, zaryzykuje :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 12 Wrz 2008 17:05

cRaSh napisał(a):to lepsza ta nowa od silenta?

Jak dla mnie beznadziejne... Musiałem słuchać na raty, bo w całości się nie dało.

cRaSh napisał(a):Jak zamawiasz do salonu, to nie musisz odbierać ;)

No już raz olałem ich i nie odebrałem Pratchetta za jakieś 120zł XD Ale no, jeśli się zamawia, to książki są tańsze o 2zł, płyty też o trochę, a to już coś xD
I ja wątpię, żeby mieli (przynajmniej u nas), bo jak kupowałem Unplugged Heya, to combo nie było jeszcze kilka dni po premierze...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 13 Wrz 2008 18:40

Captain Kidd napisał(a):Bo trzeba wiedzieć, gdzie szukać :P Znalezione na pierwszej str. na jaką wszedłem...

oj ale ja go chcialam zobaczyc, a nie posluchac XD bo jak Ginka mowi - to ciacho mojego dziecinstwa XD i kurde na tubach akurat tej piosenki nie ma :P

cRaSh napisał(a):co do bloc party, to lepsza ta nowa od silenta? pewnie i tak sciagne, ale mam duza kolejke XD

od Silenta to moze i lepsza, bo Silent Alarm takie srednie moim zdaniem - nic specjalnego. ale od A Weekend in The City na pewno nie. CHociaz w sumie generalnie to ta nowa Intimacy jst strasznie dziwna - ciezko sie tego slucha. duzo elektroniki, duzo zgrzytania. ale ciekawe toto jest. nie mniej jednak Weekendowi do pient nie dorasta :P
(ale wczoraj w radiu mercury fajnei sie sluchalo)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Arha on 20 Wrz 2008 05:21

Who killed Amanda Palmer? - nie mam pojęcia. Amanda Palmer za to zabiła Dresden Dolls. Płyta jest na poziomie najsłabszych utworów Dresdenów, rozlazła, nieciekawa i płaczliwa do bólu zębów.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 22 Wrz 2008 04:15

Europe - Almost unplugged
Czyli zapis audio koncertu, który jakiś czas temu wrzuciłem do DC. Oczywiście wydawnictwo oficjalne, więc i jakość o wiele lepsza. I nieźle im wyszły covery, naprawdę.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 23 Wrz 2008 01:28

Link prosze? a ja wlasnie sie troche latynosuje z latynoskimi coverami piosenek typu Dancing Shoes Malpek:
http://www.rhythmsdelmundo.com/ ;) fajne mixy :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 29 Wrz 2008 01:26

ja w sumie z pytaniem do Days : jakbys miala chwilke i mogla luknac tutaj http://nullmp3.blogspot.com/ po tagach po hiszpansku czy cos fajnego jest ? ;)

bo generalnie uznalam ze mam swoje plyty z muzyka pozajezdzane strasznie, wiec postanowilam ponagrywac jeszcze raz wszystko, i zeby byl mniejszy burdel wszystko jednego artysty na jednej plycie, straszna praca, ale moze kiedys mi sie uda to ponagrywac na nowo :lmao:

w kazdym razie sie dorobilam poki co calej dyskografii Many, Shakiry i Kultu :lmao:

i sie dalam przekonac reklamom w Empiku i rozmowie z Najsztubem w Przekroju i sciagnelam Peszek - Maria Awaria, zobaczymy jak o tych wzwodach spiewa ;)

i nowe Strachy oczywiscie, ktore, prawde mowiac, myslalam ze bardziej mnie w sciane wbija, tak jak zrobil to Autor. Ale w sumie nie osluchalam sie jeszcze tyle ile bym chciala...
Awatar użytkownika
Gina
mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 29 Wrz 2008 02:30

Days napisał(a):Link prosze?

Jutro wrzucę, bo od jutra mam 20MB XD

I jak dla mnie Strachy zajebiste, nie żałuję tych 40 zł. Smutne jedynie może być to, że najlepsza piosenka ze strachowej płyty to Zamknij wszystkie drzwi w wykonaniu Renaty.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 29 Wrz 2008 02:31

no troche jest:
Julieta Venegas, Cafe Tacuba, Gustavo Cerati, Miguel Bose, Miguel y Miguel, Los Fabulosos Cadillacs... i kilka rzeczy, ktore bym omijala szerokim lukiem :P

i sobie zapisze stronke, bo sama chetnie sie troche pozapoznaje ;)

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 29 Wrz 2008 03:20

Captain Kidd napisał(a):I jak dla mnie Strachy zajebiste, nie żałuję tych 40 zł

alez ja tez nie zaluje ;) Ale Autor powalil mnie bardziej podczas pierwszego przesluchania. Poza tym ja bym w koncu chciala zeby nagrali cos swojego swojego. Dosyc coverow :lmao: I no jedyne czego zaluje, to to, ze wydaje 40zl i dostaje nieotagowana plyte... W dzisiejszych lastowych czasach to zbrodnia przeciez jest!
Days napisał(a):i sobie zapisze stronke, bo sama chetnie sie troche pozapoznaje

znalazlam jak Many szukalam ;) I no, linki nawet dzialaja :D
Awatar użytkownika
Gina
mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 29 Wrz 2008 03:28

Ja miałem otagowaną, ale z błędami typu "warjat", "na krztalt dziecka" xD

I po pierwszym przesłuchaniu mówiłem sam do siebie:"k***a, straciłem 40zł, mogłem je wydać na coś innego". Ale im więcej przesłuchań, tym płyta bardziej mi się podoba. I jeśli chodzi o mnie, to jest zdecydowanie lepsza od Autora (który jako ogół dla mnie jest słaby).

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 29 Wrz 2008 03:33

Captain Kidd napisał(a):Ja miałem otagowaną, ale z błędami typu "warjat", "na krztalt dziecka" xD

o rotfl, to juz nie wiem co wole XD

I nawet nie wiedzialam o Twoim stosunku do Autora w sumie ;) I dla mnie najlepszym kawalkiem na Zakazanych sa Nocne Ulice poki co :) Rozwala mnie to wykonanie.
Awatar użytkownika
Gina
mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music