Co nowego w płytotece?

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Re: Co nowego w płytotece?

Postprzez Arha on 28 Lip 2008 23:53

No właśnie, jakoś tak w czerwcu chyba wydali, dowiedziałam się o tym całkiem przypadkiem, jak szukałam czegoś zupełnie innego na Merlinie ;P a w sumie to jakieś b-sidy z nagrywania Yes, Virginia... jak się można domyślić, stąd ten tytuł ;P
I dwa przesłuchania po napisaniu poprzedniego posta, stwierdzam, że jednak album godzien był tego rajdu po Empikach ;]
Tutaj link do teledysku Night Reconnaissance

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 06 Sie 2008 03:22

Katy Perry i jej... ( nie pamiętam tytułu) Debiutancka w każdym razie. I kissed a girl godne uwagi, reszta średnio... Ma dobry głos, ale jakoś nie chce go wykorzystać.
No i od jakiegoś czasu już Scarlet's hidden treasures (Tori Amos). Boskie. Nawet b-side'y trzymają taki sam poziom, jak albumowe kawałki.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 06 Sie 2008 16:43

Captain Kidd napisał(a):No i od jakiegoś czasu już Scarlet's hidden treasures (Tori Amos). Boskie. Nawet b-side'y trzymają taki sam poziom, jak albumowe kawałki.

podrzuc linkiem, co? :) dziekuje pieknie :P

i generalnie u mnie ostatnio biednie, bo Chrisa Bottiego mama dostala i wciaz slucham XD bosz ukulturalniam sie :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 06 Sie 2008 18:17

Days napisał(a):podrzuc linkiem, co? :) dziekuje pieknie :P

Dostaniesz rippa 320kb z oryginału XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 06 Sie 2008 20:22

lol wychodzi na to, ze zrobilam z Ciebie wiekszego fana, niz sama jestem, bo kutfa ja Tori na wlasnosc mam tak malo :P w sensie oryginalow :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 06 Sie 2008 22:36

Tutaj się nie zgodzę xD Bo fanem Tori byłem od American Doll Pose, a Ty przyczyniłaś się tylko do tego, że stałem się jeszcze większym. Mniej więcej... kilka miesięcy temu xD Pamiętam, że po usłyszeniu Smells like teen spirit w Trójce mnie wzięło... No a potem dwupłytowe To Venus and back od Ciebie i wiadomo XD

Days napisał(a):ja Tori na wlasnosc mam tak malo :P w sensie oryginalow :P

Ja mam dwa póki co, ale w planach zakup Piano Collection :>

I link w DC już jest :D

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 06 Sie 2008 23:23

Captain Kidd napisał(a):Tutaj się nie zgodzę xD Bo fanem Tori byłem od American Doll Pose, a Ty przyczyniłaś się tylko do tego, że stałem się jeszcze większym.

eee tam ja pamietam, jak pisales na lascie, ze tam Tori to taka "prostsza" jest od PJ i Ci wyklad walnelam ;) i wtedy powiedziales, ze az tak dobrze jej nie znasz... a potem bylo dopiero ADP :P hehehe ale w sumie wazne, zes sie sfanowal :P

a ja mam Piano Collection :P a moja wredna sis zabrala do wawy swoje Strange Little Girl, Scarlett's Walk i chyba tez Beekeeper... ehhh kiedy mnie bedzie stac na to wszystko nooo XD

i thx za link.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 06 Sie 2008 23:40

Days napisał(a):a potem bylo dopiero ADP :P

ADP to moja pierwsza płyta Tori no XD Dobrze pamiętam, jak zachęcił mnie wałkowany na Roxy przez jakiś czas pierwszy singiel (Big wheel)... Płyta wyszła jakoś w marcu 2007 chyba, a ja ściągnąłem dopiero w wakacje. Ty tylko (i aż :P) mnie po jakimś czasie zmotywowałaś, bo nigdy nie miałem jak się za nią zabrać xD
I tak, pamiętam te rozmowy o łatwości muzycznej... I nadal twierdzę, że łatwiej się słucha Tori niż PJ (z naciskiem na słucha, nie rozumie, bo w tym przypadku byłoby odwrotnie :>).

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 07 Sie 2008 02:14

no dobra - pamietam jak wszyscy walkowali Big Wheel - sama wtedy straszne odpaly mialam na ta piosenke (bo jak nie miec - turn that whiskey into rain :P). ale jestem prawie ze pewna, ze wtedy mowiles, ze malo ja znasz :P

Captain Kidd napisał(a):I nadal twierdzę, że łatwiej się słucha Tori niż PJ (z naciskiem na słucha, nie rozumie, bo w tym przypadku byłoby odwrotnie :>).

a z tym sie nadal nie zgodze - ostatnio nawet moja sis, wielka fanka Tori swego czasu i w sumie nadal, mowila mi, ze musiala wylaczyc jej plyte, bo po prostu nie byla w stanie tego sluchac, bo za ciezkie to dla niej bylo. muzycznie. nie lirycznie ofc. bo lirycznie to ona jest zawsze ciezka.
byc moze jej muzyka jest bardziej.. hm.. melodyjna? ale nie zawsze sa to latwe melodie... czasami sa - rzeczywiscie wiekszosc Scarlett's Walk czy Beekeeper to takie przyjemne melodie. ale te starsze kawalki to czasami daja po uszach.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 07 Sie 2008 02:24

Days napisał(a):ale jestem prawie ze pewna, ze wtedy mowiles, ze malo ja znasz :P

Tak mówiłem. No i to prawda, bo znać Tori z jednej, ostatniej, najbardziej eksperymentalnej płyty to tak, jakby nie znać jej wcale ;)

Days napisał(a):byc moze jej muzyka jest bardziej.. hm.. melodyjna?

I dokładnie to mam na myśli. Tori ma i przyjemniejsze melodie i przyjemniejszy głos. O ciężkości, surowości PJ mógłbym pisać dość długo... Więcej czasu zajęło mi polubienie Polly niż Tori - jej piosenki po prostu wpadają w ucho, są przyjemne (tak, na ogół, bo są wyjątki jak w przypadku PJ :P).

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 07 Sie 2008 02:36

dobra w sumie mam deja vu :P niech bedzie, ze gadasz z sensem :P

a swoja droga mialam z Toba pogadac, czy nie kojarzysz czegos podobnego do tego kawalka z Wanted Danego Elfmana - Little Things. w sensie jakies kapeli grajacej w tym stylu czy cos. bo mi sie z czyms to kojarzy i czuje straszne zapotrzebowanie na taka muzyke, ale co cos znajde, to sie okazuje, ze to jednak nie to.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 07 Sie 2008 04:31

Muzycznie przypomina White Stripes, wokalnie Tempesta. Słychać też naleciałości z Journey, chociaż to zupełnie inny gatunek... Ale tak do jednego, konkretnego zespołu/wykonawcy nie jestem w stanie dopasować.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 07 Sie 2008 15:47

Captain Kidd napisał(a):Muzycznie przypomina White Stripes

no wlasnie nie do konca. w sensie rezyser na poczatku chcial miec za motyw przewodni Seven Nation Army i stad moga byc takie troche klimatyczne podobienstwa, ale nie muzyczne. w sensie Jack White gra inaczej na gitarze i u niego to jest inna ekspozycja gitary. i poza tymi podobienstwami w konstrukcji do jednej piosenki, to raczej nic wiecej.
mnie sie to kojarzy wlasnie z czyms starszym. w sensie z jakims rockowym bandem jeszcze sprzed nowej fali brit popu czy czego tam... damn.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 07 Sie 2008 17:27

Days napisał(a):no wlasnie nie do konca

I w tym jest problem, bo to taki zlepek wielu trochę pozmienianych stylów XD I jak przesłuchałem parę razy więcej, to też mi zaczyna przypominać coś innego...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 15 Sie 2008 18:44

Grand Avenue - The Oustide. kolejna dunska kapela, tym razem moze troche w stylu Coldplay, pomieszanego z Bloc Party, Editorsami i Interpolem. plyta rowna, bardzo fajna z dwoma perelkami - You Please Me i Bullet to po prostu REWELACJA!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 15 Sie 2008 19:14

Jeśli to choćby w 30% dorównuje Saybii, to ściągnę... XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 15 Sie 2008 22:34

mysle, ze nawet wiecej niz 30% ale inny rodzaj muzyki oczywiscie. nie mniej jednak Dunczycy sie wyrabiaja. albo to ja jestem opozniona w poznawaniu ich muzy. kurde coraz bardziej mi sie ta plyta podoba! i no jak chcesz, to ci linkiem zarzuce...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 15 Sie 2008 22:40

Już ściągnięte :D Włączyłem na chwilę Bullet i serio, niezłe. Wygląda na to, że mają to coś, co ma Coldplay + coś, czego tym drugim brakuje...

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 17 Sie 2008 19:53

Dzieki Kidd za obydwa albumy. Jeszcze sie w nich nie wsluchalam az tak, jak w The Otherside, ktore mi sie coraz bardziej podoba. Ale no chlopaki fajnie graja. I w sumie te wczesniejsze mi sie bardziej z Saybia kojarza niz ten ostatni, ale no kurde dobrzy sa.

Bullet i You Please Me nadal na pierwszym miejscu, ale Winter's Passing leci teraz i normalnie muzycznie niesamowite.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 18 Sie 2008 02:31

A ja wreszcie dorwałem soundtrack z Californication :) A oprócz tego OST do trzech sezonów Weeds. No i Grand Avenue (niestety będę musiał poczekać, bo muszę skończyć przerabiać Whitesneke'a, Cave'a i Tori xD).

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music