Co nowego w płytotece?

Ogólnie pojeta muzyka...

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 12 Lut 2008 07:49

znowu XD tez pilam ale jakos tak malo....

i no Tori sie chwali - jest taki jeden torrent z cala dysko 1.4GB - szybko sie sciaga i wszystko ma i jeszcze wiecej ;)

i no wspolczuje kolezanki - Myslovitz omfg :ohmygod:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 12 Lut 2008 15:44

Pijacy :lmao: Ja sie wczoraj regenerowalam po niedzieli xD
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 20 Lut 2008 02:50

http://www.sendspace.pl/file/RvHIUX9N/
bierzcie i sluchajcie - klasyka :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 20 Lut 2008 06:10

a wezme, bo ostatnio nic nie wrzucam do plytoteki (znaczy oczywiscie nie liczac klasyki w stylu : Bielyje Rozy - zobaczylam na chomiku i nie moglam sie powstrzymac rotfl)
Awatar użytkownika
Gina
mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 20 Lut 2008 07:01

to czekam na wrazenia :P KIdd oczywiscie znal ;) Pawel sie zakochal, ale tro wkoncu Ritchie Blackmore wiec no co dziwne XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 20 Lut 2008 14:32

Tą piosenkę znałem, ten zespół oczywiście też, ale z jednej płyty. Na pewno ściągnę sobie wszystkie ;> Zwłaszcza, że oprócz Stereophonics, Hot Hot Heat, Sparklehorse, Cave'a, Micka Harvey'a i Tori Amos nie mam nic w kolejce XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Od: 05 Gru 2004 18:13
Miejscowość: Bułgarskie Centrum Hujozy

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 20 Lut 2008 18:06

no kolejka widac mala XD ja chyba jednak bede siagac Modest Mouse, bo mi sie wczoraj przypomnialo ze mi sie strasznie podobali na tej ostatniej plycie...
no i wlasnie jeszcze teraz doszedl Rainbow i mysle ze Buckley'a bym jeszcze sobie jakos zalatwila XD

AAALE jeszcze wszedobylskie Indie - sciagnelo mi sie cos co sie Vamipre Weekend nazywa i bede sprawdzac, bo kolega polecal ze takie fajne i jeszcze chyba Raining Pleasure sie bede zapoznawac bo to co na stronie mieli mnie zainteresowalo :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 24 Lut 2008 04:19

a no i od wczoraj przepadam za Tym Songiem Rainbow - Rainbow Eyes :wub:
w sensie flecik rzadzi!

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 24 Lut 2008 05:34

A ja polecam Hot Hot Heat i ich Happiness LTD. Pozostałe dwie płyty są średnie, wokal z serii naśladujących... A tutaj płyta naprawdę dopracowana w każdym szczególe - tło, wokal, muzyka.
Później się pochwalę, co pościągałem (bo mam czym) :P Ale teraz korzystając z okazji polecę też Preisnera. Dobry, ceniony i uznawany na świecie polski kompozytor. Na razie przesłuchałem soundtrack z Podwójnego życia Weroniki no i duże wrażenie...
Przesłuchałem też Ayę RL. Fajnie wiedzieć jak zaczynał Kukiz. I szkoda, że poszedł w takim kierunku jak Piersi tworząc debilne czasami terksty, które nie wiadomo czemu miały służyć... W każdym razie warto się zapoznać. Z Pawłem na wokalu nagrali tylko dwie płyty, później była to sama muzyka elektroniczna.

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 24 Lut 2008 06:07

Captain Kidd napisał(a):A ja polecam Hot Hot Heat i ich Happiness LTD. Pozostałe dwie płyty są średnie, wokal z serii naśladujących...

eeee ja nie wiem o co ci chodzi z tym nasladujacym. Ja bardzo lubie Elevator. Oczywiscie Happiness LTD lubie bardziej, ale Elevator mi sie podoba. i nie widze podobienstwa w tym wokalu do niczego innego co znam :P w ogole goscie sa inni troche - moze to przez to ze z Kanady sa ;) i wlasnie mi przypomniales ze mialam jeszcze cos ich sciagnac.

a mi sie sciagnely Modest Mouse Lonesome Crowded West, Moon& Antarctica, Sad Sappy Sucker i Good News For People Who Love Bad News i coraz bardziej lubie gosci.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 24 Lut 2008 06:21

Chodzi mi o to, że wszystkie tego typu zespoły śpiewają podobnie... Arctic Monkeys, The Kooks i nie wiem co tam jeszcze. I na dwóch pierwszych właśnie taki wokal słychać. Na trzeciej już tego nie ma, jest inny styl, bardziej Killersowy. No i racja, oni są inni, bo przeważnie zespoły grające indie są z Brytanii xD

I o:
Republika:
CD01-Nowe_Sytuacje
CD02-Nieustanne_Tango
CD03-1984
CD04-1982-1985
CD05-1991
CD06-Bez_Pradu
CD07-Siodma_Pieczec
CD08-Republika_Marzen
CD09-Masakra
CD10-Koncerty_w_Trojce
CD11-Ostatnia_Plyta
CD12-Demo
CD13-Roskilde

Tori Amos - Under The Pink
Tori Amos - To Venus And Back [2cd]
Tori Amos - The Beekeeper
Tori Amos - Strange Little Girls
Tori Amos - Tales of a Librarian
Tori Amos - Spark
Tori Amos - Silent All These Years
Tori Amos - Scarlet's Walk
Tori Amos - Professional Widow (It's Got To Be Big)
Tori Amos - Nashville, TN 11-12-2007
Tori Amos - MTV_Unplugged
Tori Amos - More Boys
Tori Amos - Milwaukee, WI 11-03-2007
Tori Amos - Little Earthquakes
Tori Amos - Lawrence, KS 11-09-2007
Tori Amos - Indianapolis, IN 11-02-2007
Tori Amos - God [Mixes]
Tori Amos - From The Choirgirl Hotel
Tori Amos - Forgotten Earthquakes
Tori Amos - Chicago, IL 11-05-2007
Tori Amos - B-side The Pink
Tori Amos - Boys for Pele
Tori Amos - American Doll Posse
Leona_Lewis-Spirit-2007-404
Oh.Laura.-.[A.Song.Inside.My.Head,A.Demon.in.My.Bed] - znana z Releasem e :P
JOHNNY LIMA 1999 SHINE ON
Zbigniew.Preisner.(1991).-.La.Double.Vie.De.Véronique
Aya RL - Czerwona
Aya RL - Niebieska
U2 - The golden unplugged album
Charlotte_Hatherley-The_Deep_Blue
El Doopa - Natalia w Bruklinie
El Dujpa - Prohibicja
El Dupa - A pudle?

XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 24 Lut 2008 06:49

Captain Kidd napisał(a):Arctic Monkeys, The Kooks i nie wiem co tam jeszcze.

oj nie no nie przesadzajmy - gdzie Kooksi a gdzie Malpy? Kooksi to zupelnie inna muzyka od Malp jest. duzo bardziej akustyczna i taka no... juz bym powiedziala, ze moze Kooksi i The View to podobnie graja. Tyle ze akcent maja ten sam, to moze ci sie mylic XD a wiem ze nie lubisz brytyjskiego akcentu (swoja droga wokalista Maximo Park tez ma wyrazny akcent a jednak ich lubisz :P) a HHH w zaden sposob nie gra jak oni - pianinko i w ogole aranzacje inne. A wokal to juz w ogole inny. Taki wlasnie hm... bo ja wiem - moze blizej Panikow ten wokal. a moze blizej Head Automatica. nie wiem taki troche rozdarty ten wokal :D

Captain Kidd napisał(a):No i racja, oni są inni, bo przeważnie zespoły grające indie są z Brytanii xD

a to tez nie do konca prawda - Killersi, Interpol, Head Automatica, Modest mouse, The Strokes... tyle ze wlasnie ci z USA sa bardziej zroznicowani, a ci z wysp troche jednak blizej siebie (ale tez bez przesady bo editorsi graja inaczej niz kooksi a ci inaczej niz maximo i w ogole inaczej niz kasabian :P)

i w ogole piekna kolekcja - zwlaszcza Tori robi wrazenie. Fajnie, ze sie dales do niej przekonac jednak ;)

i no El Doopa - Prohibicja ;) przeboj mojego liceum :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Gina on 24 Lut 2008 07:00

Dla mnie cale indie to to samo ;) w sensie no nawet jesli jakas plyte lubie i slucham po kilkanascie razy to akurat w przypadku tego gatunku absolutnie nie mam pamieci do nazw i nie potrafie ich rozroznic - znaczy moze inaczej (bo wiadomo ze jak cos tluke bez przerwy to potem poznam ze to np. The Strokes a nie Interpol) - czuje w glowie ze takaa taka piosenke mogliby rownie dobrze zagrac jedni, drudzy, trzeci etc.

i u mnie takie absolutne pustki, ze az Bon Jovi slucham... a sciagam tylko filmy :lmao:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 24 Lut 2008 07:11

Rzuciłem nazwy tych dwóch zespołów, bo jako pierwsze przyszły mi do głowy... No i dla mnie ogólnie to wszystko na jedno kopyto robione XD Te zespoły sa tak do siebie podobne, że ja pierdolę XD
Maximo lubię, Editorsów, Killersów i jedną płytę HHH ;> I to są wyjątki. Dziwny wokal, dziwny akcent... Dla mnie jeszcze dziwniej komponuje się z muzyką. Muse ma słaby ( w sensie nie-mocny) wokal, muzykę czasami bardzo ostrą, dynamiczną, ale to też wyjątek, gdzie lubię takie połączenie. Oprócz tego toleruję tylko piszczącego Planta solo i w LZ.
I w ogóle doszedłem do wniosku, że polskim odpowiednikiem HHH są chyba Muchy ;]
No i kolekcja tygodniowa można powiedzieć XD A do Tori nie musiałem sie przekonywać no ;> Raczej do ściągnięcia całej dyskografii - podobnie z Republiką (ściągam jeszcze Obywatela G.C.). Tak przy okazji - podobno przed toruńską Od Nową znajduje się pomnik Grzegorza - nieprawda, jest tam tylko mała tabliczka z imieniem nazwiskiem, data urodzin, śmierci i napisem "w Od Nowie był początek". Ale co do jednego mają rację - jest to najlepszy klub studencki w Polsce xD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 24 Lut 2008 07:29

Captain Kidd napisał(a):No i dla mnie ogólnie to wszystko na jedno kopyto robione XD Te zespoły sa tak do siebie podobne, że ja pierdolę XD

ehhh no i nie dogadam sie z toba XD wcale no nie wszystkie no XD co juz wyzej napisalam :P

Captain Kidd napisał(a):Oprócz tego toleruję tylko piszczącego Planta solo i w LZ

w sensie z brytyjskiej muzyki czy z piszczacej muzyki? :P

Captain Kidd napisał(a):A do Tori nie musiałem sie przekonywać no ;>

oj no pamietam jak pisales na shoucie costam o Tori ze to nie jest taka znowu nie wiadomo jaka muzyka XD w sensie "trudnosci" i mialam wrazenie ze nie jestes do niej za bardzo przekonany, bo i malo jej znales, zeby mowic ze ona taka malo trudna XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 24 Lut 2008 07:43

Jak najbardziej w sensie piszczącym :D No i jeszcze Polly, jak mogłem zapomnieć, oj zły ja... Będą bicze XD
Bo Tori nie jest trudna... Nie ma męczących linii melodycznych, męczących dźwięków, męczącego wokalu, jak nie raz u PJ, a cały czas u Anity Lane (nie polecam XD).

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 24 Lut 2008 19:49

Captain Kidd napisał(a):Nie ma męczących linii melodycznych, męczących dźwięków, męczącego wokalu, jak nie raz u PJ, a cały czas u Anity Lane (nie polecam XD).

ty moze potrzebujesz sobie Soyki posluchac? XD tak mi sie skojarzylo XD

ale za to ma zajebiscie trudne texty... i tak sie trzeba nameczyc zeby zrozumiec o co jej chodzilo. w ogole ostatnio jak przeczytalam interpretacje cornflake girl to normalnie WOW skad ona bierze takie pomysly :confuse:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 24 Lut 2008 20:00

Soyka się popisał przy występie z Nickiem Cave'm - on śpiewał co innego, Nick co innego ;P Więc ma u mnie wielką krechę XD

W takich trudnych tekstach dobre jest to, że istnieje wiele możliwości interpretacji. Nie jakieś tam miłego dnia, to moje życie, jestem skomplikowany... XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

Co nowego w płytotece?

Postprzez Days on 24 Lut 2008 20:38

nie no mnie sie Soyka skojarzyl przez mlodego Stuhra:
http://youtube.com/watch?v=nJhsK403mD4
"nie przesadzam aby troszeczke?" XD

Captain Kidd napisał(a):W takich trudnych tekstach dobre jest to, że istnieje wiele możliwości interpretacji.

true... w ogole w dobrych textach to jest podstawa, ze czlowiek sobie moze to odbierac jak chce, a nie tak jak musi i tez jets dobrze. a czasami jest taka zaskoczka jak sie okazuje o czym to bylo na poczatku, jak bylo pisane...

ale no wiesz - ze jest skomplikowany to to komplikuje odbior XD w sensie no skomplikowane to jest tak samo XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Co nowego w płytotece?

Postprzez Captain Kidd on 24 Lut 2008 20:59

Jak jest skomplikowany, za trudny, to wiadomo - rozszyfruje to tylko autor xD I mnie zawsze w skzole denerwowało to, że po interpretacji tekstu na pracy kl. z polskiego, pod nią miałem napisane:"błedna interpretacja" XD No jak interpretacja może być błędna... To tak, jakby moje zdanie nie było moje, bo jest moje XD

Image
Awatar użytkownika
Captain Kidd
zły mod

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Music, Music