Nie będę mówić wszystkiego co mam na ten temat do powiedzenia, bo
1 Tego byłoby bardzo dużo
2 Wydaje mi się, że jest to oczywiste(chociaż dla niektórych wcale nie jest oczywiste, że zwierząt nie powinno się traktować gorzej od ludzi)
O tym ostatnim mogę powiedziec najwięcej . Wstąpiłam do klubu gaja jakies 2lata temu , napisalam list i dostalam rozne gazety ,artykuly, ulotki na ten temat jak czytałam i oglądalam te zdjęcia łzy cisnęly mi się do oczu , byłam zszokowana tym jak traktuje się zwierzęta
Też się zapisałam i połakałam jak oglądałam te ulotki. najgorsza była ta w formacie A5, biała, z takim konikiem na zielonej trawce z przodu, kojarzysz? Rany poptem mi sie to w nocy śniło.
dziwili mnie ludzie ,ktorzy odmawiali " nie , w co Ty się bawisz ? " czasem takie teksty słyszalam , głupio mi było ,ale nie traciłam nadzieji i zaczepialam innych .
Ja poszłam cała wystraszona do dyrki spytać czy mogę zbierać podpisy w szkole. Zgodziłą się!!! Więc chodziłam do wszystkich nauczycilei i kadry(jak nazwać sprzątaczki, sekretarki, bibliptekarki itp.?) A wiecie co było najgorsze, oni nie bardzo chcieli podpisywać. Niektórzy się bali(tak trzeba było wpisać numer dowodu i adres), a niektórzy uważali, że to głupie i śmiali się gdy prosiłam o podpis(tylko jedna sprzątaczka podpisała). A najbardziej wkurzyła mnie babka z biblioteki.
-Dzień dobry...(i grzecznie opisuję jej to wszystko)
nagły wybuch śmiechu
-heh widzę, ze w ekologa się bawimy. Ty dziecko naprawdę nie masz problemów. Hahahaha!!!!
-czyli nie podpisze pani
-a daj podpisze ci, co mi tam
Albo keidyś zbioeralam pieniadze na schronisko(tez w budzie). Poszlam do siostry(chodzialam w czasie lekcji po klasach)
-Dzień dobry(i tu też mówię wszystko po kolei)
-Naprawdę nie masz na co zbierać. W ogóle nie myslisz, Phi, psy. A dzieci, wiesz w ilu domacjh dziecka potrzeba pieniedzy
Cholera wiem! Ale na te domy dziecka daja kasę wszyscy, a psy?
Mam pomysł wymyślmy tutaj jakaś akcję na rzecz zwierząt i zróby ją w całej Polsce. qwicie co wiem, mam le[pszy pomysł ja zakładam organizację ekologiczną!
Zbieram zapisy.
Aha mówię serio
Dam Wam linki:http://www.fwz.jawsieci.pl/protestujemy-futra/index.htm
http://www.klubgaja.pl