Cięcia w eterze

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Cięcia w eterze

Postprzez Anonymous on 14 Gru 2002 07:23

Chciałem Was zapytać o pewną rzecz. Na pewno już nie raz zauważyliście słuchając radia, że jak puszczali jakąś piosenkę Bon Jovi to niemal zawsze była ona skracana i pozbawiana np. solówki lub części dłuższego tekstu. Wiele na tym traciły chociażby "Always" czy "Bed of roses". Nie wiem jak Wy, ale mnie zawsze trochę skakało ciśnienie do góry gdy w radiu leciała okrojona piosenka. Czy stacje radiowe nie powinny jednak puszczać całych wersji piosenek skoro już decydują się ja zagrać? Niestety ten problem nie dotyczy tylko BJ,ale ogólnie całej muzy. Pomyślcie sami ile osób poza fanami zna np. "Dry county"? Mało kto. Kawałek fachowy, ale żadna stacja go nie puści bo za długi. Wiele świetnych piosenek w ten sposób nie miało szansy się wypromować, bo niby jak miały to zrobić? Tłumaczenie radia żeby puszczać tylko góra 4minutowe piosenki jest bez sensu. Wg mnie powinni dobierać muzę wg innych kryteriów niż ograniczenie czasowe. A Wy co myślicie?
Anonymous

Postprzez brenda on 14 Gru 2002 16:51

Kiedy czytałam Twojego posta byłam pewna , że masz rację, ale tak po przemyśleniu sądzę, że jednak nie w stu procentach. Komercyjne stacje radiowe są dla mas, a oni nie chcą słuchać naszego Bon Jovi przez 10 minut. Coż...life is brutal. Jednak są też stacje w stylu radiowej trójki, które puszczają trochę ambitniejszą muzę i mam nadzieję, ze tam możemy liczyć na pełne wersje piosenek.
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez Gina on 14 Gru 2002 17:12

Always mnie strasznie wqrzala, bo przeciez caly swoj urok piosenka tracila...

Ale ja nie wiem - dawno nie sluchalam radia i czy np. to takie dlugasne cos Eminema - to co promuje ta 8 Mile jest puszczane w calosci, czy tez okrojone ?

Bo jak w calosci to ja protestuje i chce rownouprawnienia :P
A jak skrocone to ja nic nie mam

Brenda ma racje - nie kazdy lubi wszystko i jakby mial sluchac 10 minut czegos czego nie lubi na 100% przelaczyl by stacje....
Wiec sie rozglosnie bronia, i ja sie nie dziwie

Ogolnie nic nie mam tylko mowie, w bed of roses to mi jakos nie przeszkadzalo.. ale w Always bardzo

:bad-words: Chociaz teraz tak mysle.... BOR i Always nie sa jakies takie na maxa dlugie...
Ilez kawalkow hip hopowych czy popowych jest dluzsza a ich nie skrocaja...to juz chamstwo
:bad-words:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Mystery on 14 Gru 2002 19:20

Mi się wydaje że stacje radiowe chcą rzeczywiście wszystkim dogodzić: z jednej strony puszczają jakąś piosenkę, bo chcą zadowolic pewną grupę ludzi, ale z drugiej zdają sobie sprawę z tego, że nie każdemu się ta piosenka może podobać, więc ją skracają, żeby nie stracić tych z drugiej grupy :grin:
Ja w każdym bądż razie przeżyłam lekki szok kiedy pierwszy raz usłyszałam Always z Crossroad - ''o rety! ta wersja jest jakaś inna niż ta którą słyszałam w radiu'' :grin: No bo rzeczywiście tyle razy słuchałam z radia że potem ciężko mi było się przyzwyczaić do tej oryginalnej z płyty :black: Ale teraz oczywiśćie już się przyzwyczaiłam :grin:
A tak przy okazji : Always jest moją The Best balladą...

BON JOVI - My blood, my love, my life
Awatar użytkownika
Mystery
Wanted Dead Or Alive

Od: 09 Lip 2002 22:51
Miejscowość: New Jersey

Postprzez erka on 15 Gru 2002 02:29

Pamiętam jak jechałam w tym roku na wakacje z moją sąsiadką i kiedy dałam jej do posłuchania BJ to strasznie się zdziwiła ze oni maja takie długie piosenki i że jedna Bj to u niej prawie jej dwa songi ukochanych red hotów (bo ja wiem czy rhchp maja krótki, ale mniejsza o to). I tak sobie myśle że radio puszcza tyle- żeby było chwytliwe bo się ludziom spodoba, będa chcieli usłyszec to jeszcze raz czyli zostana słuchaczami owej stacji. A w dzisiejszych czasach kogo interesuja jakieś solówki. Strasznie mnie wqrza jak skracaja naprawdę fajne piosenki- nie tylko chodzi mi o Bon Jovi. Albo dodatkowo jeszcze pieprzą coś przez połowę piosenki i zagłuszaja muzyke i praktycznie nie zostaje juz wiele bo i tak obetna i dodatkowo jeszcze jak mówiłam zagłuszą. Całe szczęście że sa płyty i kasety :)

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez bonfankaa on 15 Gru 2002 05:01

wiecie co?w wawie leci stacja 94- rockowa niby dla facetow bo meskie radio ale tam puszczaja all cale pios BJ!!!!nawet full wersje bed of roses gdzie sie powtarza refren na koniec..czy in this arms...czy always..czy born to be my baby czy runaway...nawet raz dry county bylo cale!!!!!kocham te stacje!!!

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez erka on 15 Gru 2002 05:08

Wow, a ja dziś wyczytałam hehe w Głosie Wielkopolskim :grin: że powstała nowa stacja i nazywa sie Rock Radio. I jest na 104.5 (albo 105,4 hmm) Mhz i dziś ją sobie ustawiłam na kilka minut tylko i leciała Nirvana akurat. W gazecie pisało że będzie tam od pop-rocka po heavy metal więc zapowiada sie nieźle i ciekawa jestem co z Bj zaczną puszzcać i oczywiście....czy całe piosenki.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez sdms on 15 Gru 2002 05:10

bonfankaa napisał(a):wiecie co?w wawie leci stacja 94- rockowa niby dla facetow bo meskie radio ale tam puszczaja all cale pios BJ!!!!nawet full wersje bed of roses gdzie sie powtarza refren na koniec..czy in this arms...czy always..czy born to be my baby czy runaway...nawet raz dry county bylo cale!!!!!kocham te stacje!!!

Bardzo bym prosil o pisanie mniejszymi literami.... wszyscy slysza.... nikt tu nie jest slepy.... A taki post napisany wielgachna czcionka tylko razi oczy... z gory dziekuje

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Arha on 15 Gru 2002 21:07

Mnie zawsze wqrzało skracanie solówki w Bed of Roses... no i drastyczne cięcia dokonane na Nov. Rain czy Don't cry. Ale coż my biedni możemy zrobić? Tak na prawdę o ile akurat nie jadę autem to słucham tylko moich płyt i kaset (osoatnio odkryłam kasetę z piosenkami do Dirty dancing... Ojciec na niej jakieś szumy zercowe nagrywał, brakuje więc kilku piosenek, ale dobrze jest)

A tak na marginesie, to jeszcze nie zdazyło mi się w radiu usłyszeć pios. do 8 mile. A musze przyznać, że ją uwielbiam, chociaż to hh to zarypisty.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez marta_bongiovi on 15 Gru 2002 23:05

heh u mnie jest chyba ta sama stacja tylko na falach 93.6 FM (hyhhy kiedyś w tym miejscu było Radio Karolina turu turutu;) ciekawe co sie z nim stało;)) 24 h rocka, ale z Bon Jovi słyszałam tylko It's My Life, a tego chyba nigdy nie skracali, więc nie wiem czy całe piosenki puszczają, ale chyba raczej tak, bo skoro puścili całe Stairway To Heaven Led Zeppelin to Dry County pewnie też by w całości puścili...
Ale rzyczywiście takie skracanie jest wkurzające, całą piosenke czekasz na solówke, a tu nie ma jej bo wycieli :bad-words: albo w Always mój ulubiony fragment zawsze usuwają - grrrr... dlatego wole oglądać telewizję;) bo nie dość, że ich usłyszę to jeszcze sobie na nich popatrze :grin:

[size=100][color=#008B8B]- Facet zabi
Awatar użytkownika
marta_bongiovi
Keep The Faith

Od: 24 Cze 2002 22:56

Postprzez Anonymous on 15 Gru 2002 23:22

Niestety w teledyskach też je skracają :bad-words: najlepszym przykładem są Bed of roses i Dry county na MTV. Na szczęście mam jeszcze kasetę wideo z teledyskami z Cross road'u gdzie wszystko jest na full wypas :grin:
Anonymous

Postprzez Mystery on 16 Gru 2002 00:32

Oh man ! A mógłbyś mi podać tytuł tej kasety? Czy może sam nagrywałeś na czystą?

Awatar użytkownika
Mystery
Wanted Dead Or Alive

Postprzez Anonymous on 16 Gru 2002 06:30

Dostałem ją jako prezent na urodziny. Można ją kupić w M1, Carrefour, Geant, itd. Powinnaś ją bez problemu odszukać. Jest zatytułowana: "The Best Of Bon Jovi Cross Road" Na okładce jest to samo zdjęcie co w przypadku CD i kasety audio. W sumie jest 16 teledysków:
Livin' on a prayer
Keep the faith
Wanted dead or alive
Lay your hands on me
You give love a bad name
Bed of roses
Blaze of glory
In these arms
Bad medicine
I'll be there for you
Dry county
Living in sin
Miracle
I believe
I'll sleep when I'm dead
Always

Wg mnie track lista jest bardzo ciekawa, kaseta kosztuje 49.99zł, ale myślę, że warto...
Anonymous

Postprzez Mystery on 16 Gru 2002 19:26

Big thanx za info! Teledyski rzeczywiście ciekawe tym bardziej że kilku z nich jeszcze nie miałam okazji obejrzeć (np. I believe).Na pewno kupię - wiem że warto! :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
Wanted Dead Or Alive

Postprzez nelke on 17 Gru 2002 03:48

Ja nie slyszalam za wiele u\cietych kawalkow(nie slucham zbyt czesto radia ale jak juz uslysze to mnie to wqurza troszku,ale tak jak tu niektorzy mowili - radia musza robic sobie jak najwiecej sluchaczy,a puszczajac za dlugie kawalki bj traca niektórych,np. takie fanki Britney.....
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja