cóż płynie w tej chwili z głośników? Part 6

Chwila na relaks.

Strona główna OFFTOPIKI Relax

Postprzez Kourin on 09 Wrz 2006 22:34

Jestem bardzo spokojna z natury, ale czasami jesteś gorsza od Adriana (kudos dla ciebie, chłopie :P). Napisałam przecie:

Kourin napisał(a):Dla mnie oni są banalni i tacy sami jak setki innych zespołów - gdyby zmienić wokalistę brzmieliby jak Foo Fighters czy Pearl Jam czy inne jakieś...

"Dla mnie". Powtórzę, "DLA MNIE". Te dwa słowa sprawiają, że twój wywód od pasa w dół staje się nieważny, bo nigdy nie napisałam, że to NIE JEST TO TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJE ZDANIE.

I stawiasz mi Mojito, bo się mylisz - posiadam wszystkie albumy obu zespołów i je nawet nieźle znam ;)

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez Days on 09 Wrz 2006 22:41

Kourin napisał(a):Jestem bardzo spokojna z natury, ale czasami jesteś gorsza od Adriana (kudos dla ciebie, chłopie :P).

generalnie moglabym to samo powiedziec o tobie :P coz zazwyczaj wyglaszasz takie tezy, ze no musze je jakos skomentowac od siebie swoimi tezami :P

i co do DLA MNIE to drugi post:
Kourin napisał(a):chociaż możnaby, bo grają tak samo.

to brzmialo troche TAK JEST I KONIEC :P i o to mi chodzilo XD zwaz, ze moj wywod od pasa w dol dotyczyl podobienstwa Audioslave-Soundgarden Adrianie :P

i nie wiem czy stawiam Mojito, bo posiadanie plyt a wyrobienie sobie zdania na predce wcale sie nie rozmijaja :P A wyglaszane tezy o banale i podobienstwie albo potwierdzaja teze na predce, albo mowia, ze po prostu nie lezy ci ten typ muzyki... i po co zaraz sie denerwowac? XD ja tylko probuje zrozumiec jak mozna, tak jak mowisz, posiadac wszystkie albumy SG i AS i znac je w miare dobrze i nadal uwazac, ze sa takie same, ze "Audioslave" jest banalne (bo Out Of Exile jest)... no nie miesci sie to w mojej zakonczonej spiczastymi uszami glowie.

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Kourin on 09 Wrz 2006 23:00

Ja po prostu wiem, że jak ktoś napisze "moim zdaniem" na jakiś temat, to wszelkie opinie na dany temat wygłaszane to prywatne zdanie osoby mówiącej.

I jeśli dość głębokie poznanie twórczości danego artysty nie jest podstawą do wyrobienia opinii, to proszę mnie oświecić, co jest.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 09 Wrz 2006 23:08

Kourin napisał(a):I jeśli dość głębokie poznanie twórczości danego artysty nie jest podstawą do wyrobienia opinii, to proszę mnie oświecić, co jest.

no toz ciagle cie prosze o wytlumaczenie mi tego fenomenu, ze znasz ich tak dobrze, a mimo to mowisz takie rzeczy... (nie wiem, czy moich postow nikt juz nie czyta? :P). bo jak juz mowilam no lo puedo comprender... no nie moge no... no chyba, ze mozna to zrzucic na karb tego, ze nie lezy ci w ogole taka muzyka. bo inaczej nie potrafie sobie tego wytlumaczyc.. chociaz gusta gustami, ale slychac roznice - tak jak slychac roznice miedzy (szukam czegos czego nie lubie...) Ania Dobrowska a Monika Brodka (bron boze nie uwazam muzyki tych dwoch pan za jakakolwiek alegorie wczesniej wspomnianych zespolow).
rozumiesz mnie teraz llamo?

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 09 Wrz 2006 23:15

Teraz rozumiem. Nie rozumiałam, bo sądzę, że kwestie gustu to rzecz która nie podlega dyskusji. Życie. Ludzie słuchają rapu i mówią, że to super muzyka.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 09 Wrz 2006 23:26

alez nie mowimy o guscie, bo jak widzisz wyzej - pod moj gust nijak Brodka ani Ania Dabrowska nie podchodza (aczkolwiek za to drugie dostaje co chwile baty), ale mimo wszystko widze, a raczej slysze roznice. i to nie jest rzecz gustu w zaden sposob... a ja nawet nie znam tak doglebnie ich muzyki - tzn Ani znam, a Brodki tylko to co w radiu. miedzy AS i SG (nie mowiac juz o tych wczesniej) tez spokojnie slychac roznice nawet po jednej piosence, a co dopiero po calych albumach i tylko o to mi chodzi. gusta gustami ale przeciez to slychac :] prawda? *blagalny ton mode on*

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 10 Wrz 2006 00:29

Wiesz, na tej zasadzie żaden zespół nie brzmi identycznie i cała ta dyskusja nie ma sensu ;) Ale są zepoły - typu ELO - które w moich uszach brzmią niepowtarzalnie, a sa zespoły, które w moich uszach brzmią pochodnie. I tyle.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez cRaSh on 10 Wrz 2006 05:41

Zdecydowanie Audioslave nie brzmi jak Soundgarden.
Edyta Bartosiewicz - nie jak przyjaciel

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 10 Wrz 2006 08:08

Wiesz, na tej zasadzie żaden zespół nie brzmi identycznie i cała ta dyskusja nie ma sensu

a nieprawda bo sa zespolly ktorych sie nie da rozroznic nawet po kilku glebszych :P glowna zasluga jest wokal jeden i ten sam ale no nawet i nie :P

i pawel ma racje i go lubie i ze jestem wcieta to no... co to kutfa leci to nie wiem, ale fajne jest :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 10 Wrz 2006 16:27

Days napisał(a):bo sa zespolly ktorych sie nie da rozroznic nawet po kilku glebszych

Zdecydowanie. Np. Audioslave i Soundgarden :lmao: :grin: Swoją drogą po kilku głębszych poziom percepcji się raczej drastycznie obniża, ale ok :P

A u mnie Fleetwood Mac i "Go Your Own Way"

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 10 Wrz 2006 17:12

nie dojdziemy do consensusu widze :p cale szczescie ze jednak nie jestem odosobniona w moim mniemaniu, ze Audioslave i Soundgarden nie brzmia tak samo :P z reszta - moze to po prostu llamie ucho ;)

Kourin napisał(a):Swoją drogą po kilku głębszych poziom percepcji się raczej drastycznie obniża, ale ok :P

Serio llamy tak maja? elfom po alkoholu sie jeszcze bardziej zmysly wyostrzaja :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 10 Wrz 2006 18:18

Days napisał(a):elfom po alkoholu sie jeszcze bardziej zmysly wyostrzaja
Taaaaak? ;)

Aerosmith - Jaded

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Days on 10 Wrz 2006 18:33

a nie?

audioslave - Yesterday To Tomorrow... samo mi sie wlaczylo i akurat Out Of Exile :|

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Kourin on 10 Wrz 2006 18:58

Elfie -> Llamie ucho jest inne, przecież wszyscy to wiedzą i muszą jakoś z tym żyć (zresztą czytałaś rozmowę na komentarze w moim ostatnim dżurnalu na last.fm między mną a moim Męskim Dopełnieniem, więc masz smaczek jego zmagania się z moją innością :lmao:)

U mnie wciąż Fleetwoodzi i "Everywhere" :grin:

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Days on 10 Wrz 2006 19:03

postaram sie zatem powsciagiwac moj donquijotyzm wzgledem lamiego ucha i nie bede zugerowala ogolenia tej czesci ciala celem otrzymania lepszych warunkow nasluchowych XD

a u mnie Shakira - Ask For More... ze ja dopiero teraz dorwalam jej songi z reklamy pepsi XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez cRaSh on 11 Wrz 2006 02:41

Audioslave (nie, napewno nie Soundgarden xD) - shape of things to come

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Bad_medicine on 11 Wrz 2006 14:19

Bon Jovi - Bouce (czego można słcuhać na informatyce w szkole... :confuse: ;)

Final Fantasy VII: Advent Children ;)
Awatar użytkownika
Bad_medicine
Get Ready

Od: 26 Cze 2006 02:33
Miejscowość: Opole

Postprzez Days on 11 Wrz 2006 18:43

Pawelku :hug: :hug: :hug: uwielbiam cie wiesz? :P

slucham Stone Sour - Through Glass.. kumple sciagneli teledysk tylko co prawda, ale nawet idzie posluchac... aczkolwiek podobno reszty dokonan zespolu juz nie... a teledysk fajny jest :P

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez JULIA on 12 Wrz 2006 14:36

Bon Jovi "I am": :D
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith