BOX - SET - OKŁADKA

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

BOX - SET - OKŁADKA

Postprzez Adrian on 09 Wrz 2004 15:25

WIDZIELIŚCIE nową okładke do box-setu ???
NIE to zajrzyjcie na stronke :
http://www4.islanddefjam.com/media/bonj ... xcover.jpg
I oceńcie sami, a potem przeczytajcie moją opinie.

---------
Moja opinia jest taka, że spodziewałem się czegoś lepszego . Wyobrażałem sobie różne okładki, ale nie taką. Wyobrażałem sobie, że będzie pokazany np jakiś tłum ludzi ze stadionu i napis płyty.
A tu widocznie widać nawiązanie do ELVISA.
Spodziewałem się okładki w stylu Bounce lub TLFR, która miała w sobie przesłanie, a ta okładka dla mnie mówi wszystko.
No nic nie ważna jest okładka płyty a to co jest w środku opakowania !
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez agatka on 09 Wrz 2004 16:52

:omg: :omg: :omg:
:ohmygod: :ohmygod: :ohmygod:
Nieee no.. :bad-words: a ja mialam taki dobry humor dzisiaj.. siedze sobie w bibliotece nie cwicze na wfie zadowolenie z siebie siega zenitu.. a tu taki zblaz na maksa.. Ja sie NIE ZGADZAM na taka okladke!! :shiner: Powiedzcie ze dzisiaj jest jakis April Fool's Day albo cos w tym stylu..
Marnosc nad marnosciami, vanitas vanitatum.. etc.

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez sdms on 09 Wrz 2004 18:23

Jak podało bj.com, okładka, jak i tytuł kolekcji są ukłonem w stronę albumu Elvisa, więc nie spodziewajmy się cudów.... Fajnie, że Jon zajmuje sam większość okładki :grin:

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Arha on 09 Wrz 2004 18:41

Yasne, idealna okładka dla Elvisa, ale na bogów! w kategorii najgorszej okładki rockowej wygrywa bez wątpienia. Straszne! Bleeee! Odbiło komuś?!

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Gina on 09 Wrz 2004 19:49

Obrażasz Elvisa, Arha :confuse:

No to już na początku mamy jakąś groteskę, taki tytuł i taka okładka :ohmygod:
anyway - jednym słowem dla mnie po prostu kicz i do dodania nie mam nic więcej. Aha no i myslałam, że Jon juz wyrósł z pokazywania wszystkim, jaka jest kolejność w zespole :disgust: Nier mogli stanąc koło siebie no nie ? Nawet w tych obciachowych wdziankach juz.. Musieli zrobić tapetę do pokoju dziecinnego gdzie Jon zajmuje głowne miejsce a za nim gdzieś w oddali malejąca reszta.. Masakra

Najchętniej to na pudełku box setu bym chciała zobaczyć na przykład okładki płyt jakoś fajnie ułożone, coś w stylu Acces tyle że w jakiś brązowych kolorach typu pożółkły pergamin czy coś. A nie... Nie no, szczerze mówiac to ta okładka wzbudza we mnie lekkie politowanie... :ohmygod:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Days on 09 Wrz 2004 20:27

mysle, ze Gina znowu weszla mi do mozgu i napisala wszystko, co mi sie tam wymyslilo na widok tej okladki :confuse: JA PROTESTUJE PRZECIWKO TAK BEZWSTYDNEMY LAZENIU MI PO MOZGU!!! :pokoj:

a tak serio to najbardziej podobaja mi sie te biale miejsca na okladce, gdzie nic nie ma :disgust: wiecej ich powinno byc!!
bo nie dosc ze zliftingowany usmiechniety megabialymi zabkami Jon na przedzie, a reszta gdzies w tle, to jeszcze te ciuszki pozalcie sie bogowie.... i nie wiem czy to tylko takie wrazenie, czy Richie wyglada jakby ten ciuszek byl na niego za maly a na twarzy ma wiecej pudru niz Heather w Dynastii.... :ohmygod:

jak kupia ta plyte to sama sobie zrobie jakas okladke :disgust:

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Gina on 09 Wrz 2004 20:41

Days napisał(a): a tak serio to najbardziej podobaja mi sie te biale miejsca na okladce,
gdzie nic nie ma :disgust: wiecej ich powinno byc!!

Image
prawda ze ładniej ? :lmao:

a z mózgu juz schodzę, schodzę :grin:
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Zgierz

Postprzez Adrian on 09 Wrz 2004 20:55

Oj, pisze po paru lekcjach i i paru minutach myślenia o tej okładce.
Powiem, że spodziewałem się czegoś lepszego ale ...

Jak poopatrzymy na to z innej strony, to przecież nie jest to zwykła płyta, a box-set na 20-lecie zespołu. Czyli powinna być okładka odzwierciedlająca 20 poprzednich lat i zarazem ukazująca nawiązanie do tytułu. 20-lat ukazuje to że Jon jest na 1 miejscu. Przez całe 20-lat był nr1 i liderem i na okładce to widać. Złote ubrania pewnie świadczą o 100 mln sprzedanych płyt. Nie każdy przecież może taki wynik osiągnąć.

Ogólnie okładka nie jest zła, ale nie ma jakiegoś przesłania, chociaż pokazuje ostatnie 20-złotych lat.

(Chociaż jak na Hard Rockowo Metalowo I Rockowy zespół jest to zbyt śliczna i elegancka płyta- bardziej idzie w kierunku popu ostatnio przyklejanego Bon Jovi)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez anfield on 09 Wrz 2004 21:34

okładka wogole mi sie nie podoba, nawiązanie to Elvisa ktorego też nie lubię. bleeee :yawn:

Sometimes we get so tired of waiting
For a way to spend our time
An "It's so easy" to be social
"It's so easy" to be cool
Yeah it's easy to be hungry
When you ain't got shit to lose
Awatar użytkownika
anfield
Diamond Ring

Od: 02 Gru 2002 04:43
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Days on 09 Wrz 2004 21:42

Gina napisał(a):
Days napisał(a): a tak serio to najbardziej podobaja mi sie te biale miejsca na okladce,
gdzie nic nie ma :disgust: wiecej ich powinno byc!!

Image
prawda ze ładniej ? :lmao:

a z mózgu juz schodzę, schodzę :grin:

O!!! od razu lepiej!!! :lmao: :D taka plyte to nawet moge kupic - dodrukuje sobie BJ w odpowiedniej dla mnei konfiguracji :P

PS. najlepiej z nich wszystkich presentuje sie Tico, ale jego akurat najmniej widac :bad-words: :bad-words: :bad-words:

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez kawa on 09 Wrz 2004 22:14

Ta okładka jest straszna!!!! :bad-words:
bleeeeeeeeee
Coś mi się zdaje, że poza fanami nikt tego nie kupi... :confuse:

"Sleep all day. Party all night.
Never grow old. Never die.
It's good to be a vampire."
Awatar użytkownika
kawa
przyjaciel

Od: 22 Gru 2002 22:27
Miejscowość: Santa Fe

Postprzez NiKKi Rebel on 09 Wrz 2004 22:21

przestraszyłam sie jak zobaczyłam ta okładke ... :ohmygod:

właśnie Ginuś, coś w rodzaju AAA mogłoby być, coś co by łaczyło ze sobą okładki poprzednich lat, evetualnie jakies zdjecia w nową, fajną całość ... a to co widzimy, chłopcy w złotych ciuchach, dla mnie porażka :confuse:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez Klaudia on 10 Wrz 2004 00:19

Nie wiem co jest, nie wiem kto wpadł na pomysł takiej okładki, ale ktokolwiek by to był, to jest głupi :shiner:
Beznadzieja, tandeta i kicz... bleeee :bad-words:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez lucky on 10 Wrz 2004 00:24

Jak zobaczyłam ją po raz 1 myślałam, że padnę :pray: , ale po paru spojżeniach może być, popieram z jednej strony Adriana, z 2 z Giną, ale może to jednak taki żart z ich strony, jednak troszkę mało śmiszny. :mwahaha:

P.s Jon nie ścinaj tak krótko włosów. :puppydogeyes:

...NIECH ZYJE GREEN STREET ELITE....
Image
Awatar użytkownika
lucky
These Days

Od: 27 Mar 2004 00:45
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Marwara on 10 Wrz 2004 02:23

:ohmygod: powiedzmy, że Elvis nie jest moim faworytem....
to jedyne co mam do powiedzenia

Lucky masz rację, co do tych włosów Jasia.....:/
Awatar użytkownika
Marwara
Keep The Faith

Od: 18 Sty 2004 18:25
Miejscowość: Dolina Mgie

Postprzez ROCKSTAR on 10 Wrz 2004 02:29

Może najpierw napiszę, czego się spodziewałem...
Spodziewałem się wizualnej, podróży sentymentalnej ( w końcu podczas tych 20 lat na pewno uzbierało się kilka takich fotek, które netowego chociażby światła nigdy nie ujrzały...)- zdjęć z lat 80-tych, 90-tych... Fotek z koncertów, rękopisów tekstów piosenek... Długo by wymieniać...
A co ujrzałem...
Jakąś krzywą autoironię na... No właśnie... Na co? Na to, że jest się w gronie największych rockowych bandów tego świata? Że sprzedało się 100 mln płyt...? Przecież to można zamanifestować w jakikolwiek inny sposób... Nawet totalnie ascetyczny...
Żart? Jeśli tak, to się BJ przeliczyło... Jak patrzę na tą okładkę widzę jakiś boysband a nie rock n' rolla z krwi i kości... Nawet jeśli o takowy, efekt chodziło...
Całe szczęście, że (podobno) "książki nie ocenia się po okładce"
Bo, teorytycznie, niewielkie streszczenie owej "ksiażki" już znamy i wiemy, że nas nie rozczaruje...
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

Od: 11 Lut 2004 23:11
Miejscowość: Wa

Postprzez agatka on 10 Wrz 2004 22:22

http://www.gopetition.com/online/5031.html

To i tak nie pomoze, no ale zeby byc w zgodzie z wlasnym sumieniem... Petycja o zmiane okladki box setu.

Image
Awatar użytkownika
agatka
It's My Life

Od: 06 Cze 2004 00:26
Miejscowość: Krosno City

Postprzez martuniaw on 10 Wrz 2004 22:45

ło jezusicku !! a cóż to!! brrrrrrrrrr koszmarek :ohmygod:

jak najpierw obejrzałam okładkę to z lekkim strachem zaczełam czytac Wasze opinie , no ale na szczęście nie jestem dziwadłem i mam podobne zdanie
i pomyśleć ile kasy ktoś za to wziął :ohmygod:

Days napisał(a):bo nie dosc ze zliftingowany usmiechniety megabialymi zabkami Jon na przedzie, a reszta gdzies w tle, to jeszcze te ciuszki pozalcie sie bogowie.... i nie wiem czy to tylko takie wrazenie, czy Richie wyglada jakby ten ciuszek byl na niego za maly a na twarzy ma wiecej pudru niz Heather w Dynastii.... :ohmygod:

tak na marginesie ja nie zauwazylam ząbków :grin:
ale pomysł z własną okładką uważam za świetny :woot2:
martuniaw
Get Ready

Od: 28 Wrz 2003 19:52
Miejscowość: Krak

Postprzez Days on 10 Wrz 2004 23:03

martuniaw napisał(a):
Days napisał(a):bo nie dosc ze zliftingowany usmiechniety megabialymi zabkami Jon na przedzie, a reszta gdzies w tle, to jeszcze te ciuszki pozalcie sie bogowie.... i nie wiem czy to tylko takie wrazenie, czy Richie wyglada jakby ten ciuszek byl na niego za maly a na twarzy ma wiecej pudru niz Heather w Dynastii.... :ohmygod:

tak na marginesie ja nie zauwazylam ząbków :grin:
ale pomysł z własną okładką uważam za świetny :woot2:

qrde... znowu mi sie przyjdzie tlumaczyc... ja mam ostatnio jakiegos pecha do ludzi nie chwytajacych moich mysli... ja rozumiem ze to kilka klas roznic, ale :ohmygod:
to ze ich nie widac nie znaczy ze ich nie ma co?? zwlaszcza, ze widzielismy piekne biale zebole Jona juz na teledysku everyday, a nie wydaje mi sie by do tego czasu zolkly :| a poniewaz Jon stoi na przedzie to chyba stoi razem z zebami... chyba ze je odlozyl przed sesja zdjeciowa :| ale w to to ja juz nie wnikam :confuse:

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Colleen on 10 Wrz 2004 23:50

Oh God... Teraz to zobaczyłam... Boże... Co za... Brak mi słów :confuse: Woda na młyn tych, którzy mówią, że John to pedał :crazy: :crazy: :crazy:
Ohydaaaaaa........ I ten puder u Richiego...... Załamka :omg:

And really bad eggs…drink up, me 'earties, yo ho

"Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. It's the honest ones you want to watch out for, because you can never predict when they're going to do something incredibly… stupid."

Image
Colleen
Soymaer

Od: 17 Lut 2004 16:12

Następna

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja