Box Set-Być może niedługo go zobaczymy...

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 13 Cze 2004 20:42

Jeżeli naprawdę jesteśmy fanami tego zespołu uwierzmy im!!!

A czy ja nie wierzę?? Parę razy powiedziałem, że wyczekuję cudu i powrotu do rocka. Nie mówię już koniecznie, że mają dorównać KTF czy NJ. Niech tylko wezmą rozbrat z popem - i będę w miarę usatysfakcjonowany.

Tico - punk rock ogólnie bardziej się nadaje do hiphopu niż rocka (piosenki, w których conajmniej całe zwrotki sa rapowane - bleeeeee!)

To jest tak Metallici słuchają raczej fani metalu (jeśli już rozdrabniamy się na podgatunki rock&rolla ;)) i dlatego jak usłyszeli płyty hardrockowe to się wkurzyli, choć fanom hardrocka te płyty mogły się podobać bo złe one nie były. BJ grali rocka i słuchają ich fani raczej muzyki rockowej, dlatego gdy zaczęli nagrywać pop fanom przestało się to podobać. Jednak fanom popu nowe płyty mogą się podobać.

I to się właśnie wiąże z "teorią sześciu zer na koncie". Zamiast czuć rocka nagrywają "pod publikę", a tłumy to kupują, tak jak potrafią zachwycać się muzycznymi rzygowinami panny Spears (o ile mają one coś wspólnego z muzyką). Żeby nie było, że porównuję BJ do Britney, bo tak źle to CHYBA nigdy z nimi nie będzie. Mówię tylko że obecny stan rzeczy mnie smuci i że z utęsknieniem wyczekuję zmian, chociaż odrobinki powera w wokalu, prawdziwie "Samborowych" gitar i... będę usatysfakcjonowany. I choćby nie wiem co do końca będę wierzył, że BJ mają tylko chwilowy kryzys i że wrócą do formy :)

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez sdms on 13 Cze 2004 23:34

Jon kiedyś powiedział, że dla niego najważniejsza jest muzyka, a nie pieniądze.. Niestety ostatnimi czasy można odczuć zgodność z teorią 6 zer właśnie.. Przykre..

A propos TLFR - zagładając, że cała dyskusja nie jest offtopem (a w pewnym sensie jest, ale lepiej dyskutować o czymś niż o niczym), to już dyskusja czysto o TLFR (i temu podobnych) jest całkowitym offtopem, bo na ten temat rozmawialiśmy już gdzie indziej :), więc bardzo proszę rozmawiać na temat :)

Historia papiestwa
[url=http://www.ram-rzeszow.one.pl]RAM Rzesz
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Od: 05 Mar 2002 20:37
Miejscowość: Gliwice

Postprzez Adrian on 16 Cze 2004 14:55

O kurcze. Czytając wasze opinie można dojść do wniosku, że Bon Jovi to zespół który wydaje płyty które są powieleniem innych wczesniejszych.
Moim zdaniem BJ się nie wypalili bo jeśli coś sprawia im ogromną przyjemność (nagrywanie TLFRight) to czemu mamy na nich wieszać psy. Ostatnie 2 płytki moim zdaniem były super. Szczególnie Bounce, szkoda tylko że pare świetnych piosenek nie weszło na Bounce.

Co do Box setu - to z niecierpliwością oczekuje. Gdy w domu słucham takich piosenek jak Prostitute, Growing Up The Hard Day czy Temptation, to mi uświadamia, że Bon Jovi mają genialne piosenki które nie weszły na płytki.

Kurcze nie moge się już doczekać tych płytek :)
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Od: 03 Paź 2003 19:55
Miejscowość: D

Postprzez Evie on 16 Cze 2004 18:51

Adrian --> popieram Cię całkowicie :grin:
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez Kourin on 16 Cze 2004 19:11

Adrian napisał(a):Moim zdaniem BJ się nie wypalili bo jeśli coś sprawia im ogromną przyjemność (nagrywanie TLFRight) to czemu mamy na nich wieszać psy. Ostatnie 2 płytki moim zdaniem były super.

Szkoda, że ta przyjemność odznacza się zerową wartością artystyczną i muzyczną - estetyczną.

Mam tylko nadzieję, że chłopaki zobaczą, że jednak ogólne przyjęcie teleferki jest chłodne (uwzględniając chociażby liczne mało przychylne recenzje w wielu pismach muzycznych) i że da im to do namysłu. Bo uważam, że oni umieją łączyć przyjemną tworzenia muzyki ze wspaniałymi efektami tej twórczośći. No.

A box-setu jestem po prostu ciekawa. Może to będzie bardzo dobra odmiana od tego muzycznego "czegoś", do czego nas próbują chłopaki przyzwyczaić?

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Od: 27 Gru 2002 17:38
Miejscowość: London N7

Postprzez sdms on 16 Cze 2004 19:18

Evie napisał(a):Adrian --> popieram Cię całkowicie :grin:

MiniFAQ punkt 3a :grin:
Adrian napisał(a):Moim zdaniem BJ się nie wypalili bo jeśli coś sprawia im ogromną przyjemność (nagrywanie TLFRight) to czemu mamy na nich wieszać psy.

To, że tobie się coś podoba nie oznacza, że innym się też musi podobać, a skoro się komuś nie podoba, to ma prawo na tym "wieszać psy"...

Ja box setu oczekuję, bo wiem, że może to być naprawdę smakowity kąsek, szczególnie jeśli mają się na nim znaleźć dema z wcześniejszych albumów :crazy:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Jon Bon Jovi '87 on 16 Cze 2004 19:58

Mam tylko nadzieję, że chłopaki zobaczą, że jednak ogólne przyjęcie teleferki jest chłodne (uwzględniając chociażby liczne mało przychylne recenzje w wielu pismach muzycznych) i że da im to do namysłu. Bo uważam, że oni umieją łączyć przyjemną tworzenia muzyki ze wspaniałymi efektami tej twórczośći. No.

Dokładnie. Zresztą świadczą o tym poprzednie płyty. BJ ma naprawdę możliwości i myślę że oni się nie tyle wypalili, ile z jakichś powodów poszli w złym kierunku...

Jestem
Awatar użytkownika
Jon Bon Jovi '87
Keep The Faith

Od: 09 Lip 2003 06:31

Postprzez Evie on 16 Cze 2004 20:04

To, że tobie się coś podoba nie oznacza, że innym się też musi podobać, a skoro się komuś nie podoba, to ma prawo na tym "wieszać psy"...

Nie twierdze że ktoś wiesza psy, tylko uważam że tak jak mówisz sd 'wieszać psów' po prostu nie przystoi. Można jakoś z kulturą wyrazić swoje zdanie a nie wielce potępiać ludzi których ponoć się lubi.

I weź przestań z tymi faqami. Jak ktoś inny pisze krótko to na to uwagi nie zwracasz.
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez sdms on 16 Cze 2004 22:27

Evie napisał(a):

Nie twierdze że ktoś wiesza psy, tylko uważam że tak jak mówisz sd 'wieszać psów' po prostu nie przystoi. Można jakoś z kulturą wyrazić swoje zdanie a nie wielce potępiać ludzi których ponoć się lubi.

I weź przestań z tymi faqami. Jak ktoś inny pisze krótko to na to uwagi nie zwracasz.

A propos wieszania psów - Adrian użył tu tego zwrotu, ja tylko cytuję, nie uważam by ktokolwiek tu wieszał psy na BJ :grin:

A propos faqow :grin: - punkt 3a - syndrom wyrażania poparcia, jakbyś nie wiedziała :new-alien:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Adrian on 17 Cze 2004 18:18

Jeśli chodzi do TLFR. To zacznijmy od tego, że zespół musiał jakąś składanke hitów wydać na 20-lecie. Wolelibyście drugiego Cross Roadsa lub Cross road 2 lata 1995-2003 ???. Mi się TLFR podoba. Chociaż nie powiem, że musiałem długo się do niej przekonywać.

A tak pozatym gazety (zależy które) całkiem dobrze oceniły płytke, a i na listach dobrze sobie radził.

A co do wartości i estetyki do dwóch poprzednich płytek to myśle, że oby dwie posiadają i wartość (przesłanie Bounca) i estetyke.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez ROCKSTAR on 17 Cze 2004 20:59

Czytając najnowsze newsy o box-set'cie, naprawdę jest optymistą ( przynajmniej w temacie owego wydawnictwa). Jeśli chodzi o b-side'y, wiekszość mam ( albo przynajmniej tak mi się wydaje :shiner: ), ale materiałem unrealesed nie pogardzę! Ba- myślę, że trafią nam się naprawdę cudowne rodzynki (lata 1988-1993- to może być kosmos!! ). DVD, tak mi się wydaje, będzie czymś na wzór "Access All Areas" ( ja już dokumentnie "zajechałem" video z tym filmem :horns: ). W każdym razie- mogło by być :shiner:
Reasumując- jest na co czekać...
Tylko, co będzie potem...?
Być może moje odczucia względem BJ, są w tym momencie dość mieszane, ponieważ słucham ich od 1988 roku i dotychczas żadna z ich płyt nie poddawała się mojemu znudzeniu :shiner: Owszem-"Bounce" mnie porwał a nowa wersja "It's My Life" zachwyciła...
Co z tego, skoro na dosłownie dwa tygodnie :yawn:
A może po prosty człowiek na starość robi się marudny i czepia sie drobnosteczek? :rofl:
Ech...
Sam już niewiem...
ROCKSTAR
Wanted Dead Or Alive

Od: 11 Lut 2004 23:11
Miejscowość: Wa

Postprzez ania_ughr on 17 Cze 2004 22:11

o tak, ja ogromnmie sie ciesze z box set tylko znow mam złe przeczucia, ze przesuną date jego wydania po raz kolejny......
A po za tym naiwnie [nie naiwnie?] wierze, że kolejna plyta studyjna Bon Jovi nie tylko bedzie juz wkrótce, ale na dodatek zrobi wielką, przeogromną furorę....
Bounce to jedna z moich ulubionych płyt ostatnimi czasy, tuż po NJ, moze dlatego ze mam do niej sentyment ze wzgledu na trasę koncertową z zeszłego roku, a moze po prostu faktycznie jest genialna.....:)
:grin:

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez ediyo on 20 Cze 2004 19:55

A ja slyszalem nie pamietam jush gdzie ze BJ nagrali troszke dem i pod koniec planuja sie spotkac w studiu... zobaczymy co z tego wyjdzie i ile w tym prawdy;)

TURN DOWN THE LIGHTS,
LIGHT A CANDLE... WELCOME...

RICHIE SAMBORA - STRANGER IN THIS TOWN

Image|||Image
Awatar użytkownika
ediyo
King Of Swing

Od: 06 Cze 2004 21:54
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Kourin on 21 Cze 2004 20:23

Jeśli chodzi do TLFR. To zacznijmy od tego, że zespół musiał jakąś składanke hitów wydać na 20-lecie.

Że co? Czy ja się nie przesłyszałam? Eee... Przeczytałam? ;)

Zespół MUSIAŁ wydać teleferkę? MUSIAŁ? Dla mnie to stwierdzenie jest jednym, wielkim, śmierdzącym absurdem. Człowiek nic nie musi, to po pierwsze, a po drugie przymusowa twórczość artystyczna jest czymś, co nie istnieje. Można albo tworzyć z potrzeby ducha, albo z potrzeby portfela i z tych dwóch opcji to drugie jest musem. A, co niestety za tym idzie, nie jest twórczością artytyczną, bo ta rodzi się z potrzeby ducha, nie konta bankowego.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez Adrian on 21 Cze 2004 20:33

Kourin. Bon Jovi wydali składanke na 10-lecie i jak każdy liczący się zespół wydali też na 20-lecie. Zrobili nie dla kasy, a dla nas. Poza tym mieli przy tej płytce kupe zabawy, a mi się ta płytka podoba.
Awatar użytkownika
Adrian
It's My Life

Postprzez sdms on 21 Cze 2004 21:15

Adrian napisał(a):Kourin. Bon Jovi wydali składanke na 10-lecie i jak każdy liczący się zespół wydali też na 20-lecie. Zrobili nie dla kasy, a dla nas. Poza tym mieli przy tej płytce kupe zabawy, a mi się ta płytka podoba.

Na 20-lecie to oni mieli box-set wydać i tak go już wydają od 2 lat :confuse:

Historia papiestwa
Awatar użytkownika
sdms
Stra

Postprzez Kourin on 22 Cze 2004 00:02

Adrian napisał(a):Kourin. Bon Jovi wydali składanke na 10-lecie i jak każdy liczący się zespół wydali też na 20-lecie. Zrobili nie dla kasy, a dla nas. Poza tym mieli przy tej płytce kupe zabawy, a mi się ta płytka podoba.

Ty myślisz, że płyty na dziesięcio- czy dwudziestolecie wydaje się przede wszystkim dla fanów? Bo ja nie.

A o tym, jak się ma zabawa do poziomu teleferki to już pisałam, ale powtórzę, że ma się miernie.

A podobać niech ci się podoba tak, jak mnie się nie podoba.

Na 20-lecie to oni mieli box-set wydać i tak go już wydają od 2 lat

A mnie się czasami wydaje, że oni tak specjalnie robią. Więcej zysków.

Image
Image
Awatar użytkownika
Kourin
The Llama

Postprzez ania_ughr on 22 Cze 2004 01:13

a moze to jakis efekt potęgujący napiecie?:) moje jest juz wystarczająco spotęgowane.....
JA CHCE PŁYTY!!!!1
:grin:

I would run through fields of fire
I would crawl on broken glass
Just to swimm in yor sea of devotion
Just to have a second chance
That's all i ask!
Awatar użytkownika
ania_ughr
przyjaciel

Od: 09 Sie 2002 01:28
Miejscowość: Krakow

Postprzez erfea on 22 Cze 2004 20:54

Jeśli chodzi do TLFR. To zacznijmy od tego, że zespół musiał jakąś składanke hitów wydać na 20-lecie. Wolelibyście drugiego Cross Roadsa lub Cross road 2 lata 1995-2003 ???

Nic nie musiał! Przecierz i tak wydali OWN, która jak najbardziej jest płytą z cyklu The Greatest Hits...
Zrobili nie dla kasy, a dla nas.
Veto...

No ale skoro bex ma być przekrojowy przez całą twórczośc, to znaczy, że jest nadzieja na stare klimaty. I to mnie pociesza! :grin:

Image
Awatar użytkownika
erfea
Mistress Of Dragons

Od: 10 Lut 2003 22:52
Miejscowość: Morthnar

Postprzez hard on 27 Cze 2004 19:04

Troche na temat box setu :

With a hundred million albums under their belts, Bon Jovi are set to
release their first ever Box Set this fall. "There are still some
issues to be dealt with at Universal as regards the choice of a
label" Sambora said – "but we are confident that a solution will be
found sooner rather than later".

Vivendi's Universal Music division suffered from sluggish record
sales and is still recovering from scandals that occurred at a
Corporate level. Earlier this week, Vivendi's former CEO was
formally put under investigation following a series of scandals that
jeopardized the reputation and the survival of the Group.

"In recent times we clearly suffered from such management
instability and it is no secret that Bon Jovi were dissatisfied with
the treatment we received" Jon Bon Jovi said. And he added: "We were
so mad at them that I decided not to include on the This Left Feels
Right album a couple of new tracks. You know, we have been around
for some twenty years and we do not want to play that game with
record companies anymore. These days it is only about commerce. It
is time for Bon Jovi to put more political pressure on these guys
until they realize who the hell they are. And, I guess, we are fully
entitled to do so: if Universal Music has become a leading company,
well, I guess that's because some of their artists, such as
ourselves, have done extremely well over the last two decades".

The new Box Set will feature some of Bon Jovi's unreleased
tracks. "It is actually unbelievable" Sambora said. "We found stuff
we completely forgot we composed. And, quite honestly, some stuff
could have become a hit but has not been included in any records
because they would not just fit into them".

Jon Bon Jovi, the lead singer, said that the Box Set will feature
material from the New Jersey outtakes." We wrote some 40 songs for
that record", the singer turned-into-a football team owner said, and
added that "back in 1988, it was our idea to release two albums
almost simultaneously. The record company aborted that project and
we have got at least ten songs people have never ever heard before".

The collection will feature some demos from the band's 1980s best
selling albums such as "Slippery When Wet" and "New Jersey". "We've
got a Bad Medicine version with the talkbox. We ultimately got rid
of it on the album version because it sounded a bit like Livin' On A
Prayer. Back then, we wanted to rewrite Bad Name and Prayer so much
that our first session for the New Jersey album was heavily
influenced by Slippery. That made us release that we needed to take
an evolutionary approach".

Surely, the band's latest album has taken more than an evolutionary
approach. "Yeah, I agree, This Left Feels Right is quite
revolutionary… We completely reworked on our hits and the end-
outcome was an amazing one." Jon said. "And it would be safe to
assume that our next album will be produced by Pat Leonard. Great
producer. He really stimulated our creativity and gave it a left
turn".

Other surprises on the Box Set? David, Jovi's talented keyboard
player, said that "you'll get a Bonus DVD featuring live stuff and
in-studio footages. I mean, it's pretty cool to see us composing and
performing songs like Lay Your Hands On Me in the studio back in
1988. Cool stuff".

Jon Bon Jovi was reluctant to disclose the name of their next
release. "I went to a Japanese radio program last January and the
word slipped off my tongue. So… I better not say much at this stage.
All I can say is that we are considering of putting out a new single
to support the release but at this stage it all depends on the
record company. Richie is going to put out a blues album so our
bargaining power may be slightly reduced. All I can promise our fans
is that we do not want to repeat the This Left Feels Right marketing
experience. All I can say about the new song is that it rocks. We
tried to write a story, it's a sort of Tommy&Gina or Born To Be My
Baby kind of song".

Ja już nie moge sie doczekać .

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika