books

Wszystko co nie pasuje do innych kategorii.

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Postprzez Gina on 11 Maj 2007 06:30

no tak, ja caly czas zapominam ze muł istnieje ;)
i tego - no sie musze zapytac - jak sie podoba ? :grin:

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: HOUSE xD

Postprzez Days on 11 Maj 2007 06:59

Gina napisał(a):ja wciaz cien wiatru mecze, i nie moge skonczyc.

jak to mozna meczyc? ja sie nie moglam oderwac od tej ksiazki (chyba o tym pisalam) i normalnie skonczylam megaszybko... a co do mula to wole zapomniec ze to jest :P

a na torrentach polskich znaczy na torrenty.org? bo nie mam tam konta i nie chce mi sie za nie placic...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Od: 05 Mar 2002 01:56
Miejscowość: LothLorien

Postprzez Evie on 11 Maj 2007 21:18

A ja coś mam chyba nie tak z kompem, znaczy się na pewno mam coś nie tak, ale już nawet nie będę mówić co bo mnie policja zgarnie XD i z torrentów nic mi nie zasysa więc dalej męcze muła ;)

I dopiero dziś zaczynam czytać - bo czekałam na ściągnięcie 1 cześci - jak zaczynać to od początku :) - ale już czuję że mi się spodoba - sądząc po tym co przejrzałam. Well, lepiej późno niż wcale :)
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Od: 24 Kwi 2004 01:18
Miejscowość: Sherwood

Postprzez Gina on 12 Maj 2007 01:50

Days napisał(a):jak to mozna meczyc? ja sie nie moglam oderwac od tej ksiazki

nie no jak przysiade to leci od razu minimum 80 stron, chodzi o to ze nie mam kiedy porzadnie przysiasc i to mnie meczy najbardziej :)

I good ze sie Thorgal podoba - eh moja milosc XD

I tego Days, wiesz co wpisz w googlach.. bo z tego co pamietam to na polskich widzialam w pdfie, natomiast na jakiejs stronie z torrentamio jest na pewno polska wersja - byla w kazdym razie - tylko na pewno nie na torrentspy ani na mininovej z tego co pamietam... nie wiem qrde co to bylo...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Evie on 12 Maj 2007 02:23

Dobra - przeczytałam pierwsze 4 i zaraz czytam następne :D No łaaał, to jest Facet! XD, co z tego, że to w sumie kosmita :lmao: . Wciągnęło mnie, nie da się ukryć, ślepia mnie bolą ale czytam dalej...
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez Days on 12 Maj 2007 18:30

Gina napisał(a):nie no jak przysiade to leci od razu minimum 80 stron, chodzi o to ze nie mam kiedy porzadnie przysiasc i to mnie meczy najbardziej Smile

no to tak to rozumiem XD i generalnie mowie ci Barcelona jest WLASNIE taka jak opisuja ja w tej ksiazce. cudowna jest po prostu i juz sie nie moge doczeac by tam znowu pojechac :]

a co do Thorgala to poszukam, poszukam...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 13 Maj 2007 19:38

Evie napisał(a):No łaaał, to jest Facet! XD

czułam ze to napiszesz :D

Days napisał(a):i generalnie mowie ci Barcelona jest WLASNIE taka jak opisuja ja w tej ksiazce. cudowna jest po prostu i juz sie nie moge doczeac by tam znowu pojechac

a ty mnie ubieglas - bo wlasnie mialam pisac ze przedstawiony klimat miasta jest fantastyczny zupelnie :) Mam do tego ksiazke z mapa po wewnetrznych stronach okladki - i poniewaz lubie plany rozne XD - to sie wpatruje i poznaje troche miasto :D

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 13 Maj 2007 20:05

Gina napisał(a):Mam do tego ksiazke z mapa po wewnetrznych stronach okladki - i poniewaz lubie plany rozne XD - to sie wpatruje i poznaje troche miasto #zeby

heheh zakladam ze masz taka grubookladkowa wersje... szkoda, ze na tym planie nie miesci sie CALA Barca.. w sensie prawie cala moja kochana Gracia sie nie miesci...

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Evie on 14 Maj 2007 23:01

A ja tylko dodam, że jestem tak mega zachwycona, że w życiu bym nie pomyślała, że może mnie tak wciągnąć komiks (za dużo tu tego 'że'... ;)). Mogliby na podstawie Thorgala zrobić serial z klimatem jaki był w Robin of Sherwood, każdy odcinek jako jeden zeszyt komiksu :D, przecież to byłoby zaje...fajne :D
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez Days on 15 Maj 2007 01:14

no i mam... nie pdf-y niestety bo tam byl jeden seed i sie prawie nie ciagnelo ale 29 odcinkow w swietnych JPGach... eh zawsze mozna to w teXu przerobic do pdf-a XD

czytac bede jak skoncze jakze fascynujacy... KODEKS SPOLEK HANDLOWYCH :/ wartka akcja i w grzyb bohaterow :/

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Gina on 15 Maj 2007 01:58

no ja znowu zafona zamienilam na ustawe o finansach publicznych i ordynacje podatkowa - mniam XD
chociaz genralnie to uwazam ze finansowe jest najfajniejsze z tego wszystkiego... a myslalam ze mojej sympatii do karnego nic nie pobije :lmao: a teraz jeszcze w sumie polubilam cwiczenia z prawa UE - chociaz pewnie po egzaminie powiem ze nienawidze cholerstwa XD

i tego jak znalazlas swietne JPGi to strzelam ze lepsze od tego :
Image
a jesli tak to plis powiedz ze pamietasz skad bralas i sie wiedza podziel :D
Evie napisał(a):Mogliby na podstawie Thorgala zrobić serial z klimatem jaki był w Robin of Sherwood, każdy odcinek jako jeden zeszyt komiksu :D, przecież to byłoby zaje...fajne :D

kiedys nawet dosc powazne prace nad ekranizacja byly... ale w sumie nie wyszlo w koncu, bo sie nie mogli dogadac z producentami.

i swoja droga macie wszytskie odcinki sciagniete - w sensie razem z Ofiara ? Qrde musze po to w koncu do empiku isc bo sie zbieram juz pol roku... Wszystko przez ta nowa kreske ktora mio zupelnie nie podchodzi.. W sensie sie nawet ucieszylam ze to juz koniec bo przy niektorych ostatnich zeszytach porownywalam Rosińskiego i Van Hamme`a z nowym BJ XD

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Days on 15 Maj 2007 06:38

duzo lepsze w mojej opinii.. glownie kolorowe i rozdzielczosc ponad 1000. a sciagalam z torrenty.org z konta kumpla. niby rozszerzenie *.cbr ale sie rozpakowuje jak normalny RAR do jpgow i tyle. i ta jest wszystkie 29 odcinkow lacznie z Ofiara. w tych pdf-owych nie ma ostatniego.
ale wlasnie sprawdzlaam i juz nie mam torrenta na dysku :/

a ponoc teraz Rosinski sprzedal prawa do Thorgala i ma ktos rysowac komix o jego synu.

i NIENAWIDZE KSH :/

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Evie on 15 Maj 2007 21:26

Ja też mam wszystkie - no, oprócz 24 cześci :pokoj: , łącznie z Ofiarą. I też wyczytałam że ma być przez kogoś innego o Jolanie. No, też fajnie. Dobrych rzeczy nie można też ciągnąć w nieskończoność, żeby ostatecznie chłam z tego nie wyszedł. Tylko z drugiej strony teraz też Thorgala zaliczam do takich rzeczy które z jednej strony chcę żeby się skończyły - bo jestem ciekawa finału, a z drugiej nie chcę żeby się kończyły wcale :grin: . Ogólnie chyba dokonałam odkrycia roku :P
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez Gina on 16 Maj 2007 02:24

Days napisał(a):juz nie mam torrenta na dysku :/

ieh, szkoda ;)

Generalnie dla mnie pierwsza czesc Thorgala sie konczy na Wilczycy - pewnie dlatego, ze do tego zeszytu wszystkie komiksy mialam "od zawsze" - hehe i jak bylam mala to okladka wilczycy mnie lekko odrzucala :D Wszystkie po niej kupowalam juz sama sobie, i o ile jeszcze ze dwa trzy zeszyty sa podobne do tego co powstalo w latach 80 to im dalej w las tym - dla mnie - gorzej niestety. zarowno jesli chodzi o fabule, jak i o kreske - ktora we wszystkich odcinkach wydanych po 95 roku jest wrecz nieznosna. podoba sie niektorym nowatorskim maniakom komisku, ja sie jednak zaliczam do tych dla ktorych linie z pierwszych 17 czy 18 zeszytow sa jedynymi slusznymi ;)
takze ja mowie, ja z ulga przyjelam wiesc ze ofiara bedzie ostatnia bo jak patrzylam co mi z Aarica wyprawiaja to mnie szlag trafial. Zredzta zdziadzialy Thorgal to tez nie to. Soł - ja sie ciesze, chociaz wiem ze jak bede kupowac Ofiare to mi sie lezka w oku zakreci, moze dlatego tak odkladam wyprawe do empiku...

I tak ma powstac seria o Jolanie, ale Rosinski nic na razie nie sprzedawal. To Van Hamme nie bedzie scenarzysta juz po prostu ;)

i ja tego juz na pewno czyatc nie bede bo raz nie obchodzi mnie co z Jolanem bedzie robil jakis inny scenarzysta a dwa - jak juz mowilam rysunki Rosinskiego mi sie przestaly podobac od jakiegos czasu, chociaz moze to zbyt ostre slowo - podobaja mi sie - ale nie sa thorgalowe. ja mowie nie.

A i jeszcze a porpos tej dwojki - jakbyscie nie znaly to naturalnie Szninkiela jeszcze polecam, tez klasyka klasyk juz w sumie...

Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Gina
mod

Postprzez Evie on 16 Maj 2007 03:27

Ehhh.... no i się skończyło - przeczytałam wszyściutko. I jestem sfazowana - a to dobry znak, bo jak mam fazę i zaczynam o czymś hmm, no może nie tyle mysleć, co pewne historyjki i obrazy zaczynają mnie prześladować to znaczy że takiego czegoś się nie zapomina ;)

I fakt - czytałam wszystko jak leci od zeszłego tygodnia i czuję różnicę między starymi częściami a tymi nowszymi. Starsze - przyznaję, miały lepszy klimat - chociaż może to złe okreslenie, bo przecież skoro i nowe mnie wciągały to jednak znaczy, że klimat też miały. I fakt - Aaricia później stawała się coraz bardziej zazdrosna i trochę mnie to wkurzało. Trochę gówniarsko się zachowywała, no ale może kobiety w tym wieku tak mają ;).

I jednak stwierdzam, że jeśli wyjdzie nowa część to kupię - nie weim co tam powymyślają, ale kupię bo raz - Jolan wyrasta na spoko gościa i nie ukrywam, że zaczyna mi się to podobać. Jeśli jednak coś będzie spaprane - no to już trudno. Najwyżej nie kupię dalszych części.

A co do Ofiary - niezłe. Nawet obstawiałam, że trochę inaczej się to rozegra, ale generalnie jak dla mnie całe zakończenie wyszło na poziomie. Poza tym tak stwierdzam, że dobra, to w sumie tylko komiks, a stereotypowo o komiksie myśli się, że to głupie i dla półanalfabetów XD, ale parę cytatów z Thorgala miało w sobie nawet i filozofię życiową :P Tzn. cała seria ma swoją wymowę - jak dla mnie cacy, no ale było kilka naprawdę łaaadnych momentów.

I musze mieć to w wersji drukowanej XD koniecznie. Nawet dzisiaj w empiku byłam i już chciałam wyskoczyć z kasy ale stwierdziłam, że z allegro kupię sobie hurtem XD

jakbyscie nie znaly to naturalnie Szninkiela jeszcze polecam, tez klasyka klasyk juz w sumie...

Poszukam, poszukam... :D

/edit/
Nie no...stwierdzam, że nie lubię się tak czuć. Skończyłam czytanie i nie mam co ze sobą zrobić. Aż mam chęć zacząć kolejny kilkudniowy maraton
Awatar użytkownika
Evie
Undivided

Postprzez cRaSh on 04 Cze 2007 15:26

W ogole, czytal juz ktos Prawde Pratchetta?:>
jest juz w empikach, ma duzo ponad 300 stron(mmmm XD) i mam na nia wielka ochote.. W kazdym razie czekam na opinie :D

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

Postprzez Days on 04 Cze 2007 15:39

cRaSh napisał(a):W ogole, czytal juz ktos Prawde Pratchetta?:>

Wampir czytal w oryginale, a ostatnio jak to widzialam, to nie mialam w ogole pieniedzy przy sobie, wiec no obylam sie smakiem. ale kupic kupie pewnie jakos na dniach :P

w kazdym badz razie widze ze przeczytales wlasnie najlepsza ksiazke Terry'ego - Pomniejsze Bostwa. rewelacja w moim odczuciu. zupelnie inna niz reszta, chociaz oczywiscie w odpowiednim klimacie.

Image Image Image Image
Image
Awatar użytkownika
Days
Noldor Princess

Postprzez Arha on 05 Cze 2007 01:59

Co do prawdy, to potwierdzam, czytałam, ale dawno temu na 1. roku i jakoś szczerze powiedziawszy... niewiele pamiętam ;) w sensie, że raczej nie zrobiła na mnie aż tak oszałamiającego wrażenia, podobnie jak Maskarada za pierwszym razem :) ale planuję ją sobie w najbliższym czasie powtórzyć i moze moja opinia się zmieni. Mój kolega czytał ostatnio po polsku i stwierdził, ze boska.

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: tuitam

Postprzez Ricky Skywalker on 05 Cze 2007 19:10

No, to przeczytałem w końcu Dzieci Hurina - jeszcze przed końcem matur ;) I trzeba przyznać, że choć LOTRowi to to nie dorównuje, to czytało się lekko i przyjemnie, i nawet nie czuć, że gdzieniegdzie pisał Christopher Tolkien... :) A wzięło mnie tak, że na następny dzień kupiłem Silmarilliona (się wykosztowałem na edycję w twardej oprawie i obrazkami, ale warto chyba było, jak w stosunku do zwykłej wersji to 15 zł różnicy tylko...) i przeczytałem go w 4 dnia :D O ile za pierwszym razem (5 lat wstecz...) czytałem go przez miesiąc i na koniec cieszyłem się, że mam to już za sobą, o tyle teraz stwierdzam, że to piękna ksiązka, do przeczytania której trzeba po prostu dojrzeć ;)

"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
*
Richie Sambora, 29.10.2007
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
The Emperor's HAND

Od: 03 Lis 2003 03:57
Miejscowość: Creche of the Gods ;]

Postprzez cRaSh on 05 Cze 2007 20:44

a ja sciagnalem sobie Night Watch Pterrego.
Nie dość, że jest straż i oczywiście Vimes, to jeszcze sprowadzony w 5 elefancie Igor :D uczta, ale why mam tak malo czasu no XD

Image
Image
Awatar użytkownika
cRaSh
admins

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Spartaaaa XD

PoprzedniaNastępna

Strona główna OFFTOPIKI Różne

Powróć do Różne