Bon Jovi in SQL

Wszystko co dotyczy Bon Jovi

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja

Bon Jovi in SQL

Postprzez Gina on 25 Paź 2002 03:40

wczoraj pisalam sobie list do Aragorna (nie - nie - spoko - nie powalilo mnie juz do reszty :grin: - mialam list do jakiejs postaci literackiej walnac tylko :grin: ) i tak lekko sie uwzenetrznilam i w kilku momentach tak mimochodem wlazily mi slowa z These Days - "po prostu twarz w tlumie"; cos tam jeszcze - i nie bylo to na zasadzie : "noo upchne sobie cos z Bon Jovi" to ot tak przyszlo , albo jak pisze zeby zyc czujac ze sie zyje ; po prostu nieswiadomie zaczelam tlumaczyc i pisac texty bon jovi.
Zdarza wam sie tez cos takiego ?
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez erka on 25 Paź 2002 04:46

OOOO to jest temat dla mnie:)

Przy ostatnim wypracowaniu rzucałam hasła w stylu "trzeba życ żeby wiedziec że się żyje"- just wanna know that I`m alive, potem ideę (God jak to pięknie brzmi) I sleep when I`m dead, praktycznie prawie całe TD + przykład Jimmy`ego skaczącego z okna, eh napisałam że na wojnach ludzie giną tez za przyjaciół- to miało mieć coś z Blood on blood, pisałam o wiecznej miłości, silniejszej niż smierć- ehh Always np. ale niestety babka mojej pracy nie doceniła :( Ja już nie rozumiem, czy inni są ślepi czy mi się wydaje czy my jesteśmy jakby "ponad " nimi. Matko kochana teraz to się czuję jak jakaś girl z epoki romantyzmu- qrna naród wybrany czy jak i nikt nas nie rozumie? They don`t understand what we all know...

AAA i jeszcze napisałam taki przykład z All I want is everything że człowiek kiedy coś osiągnie chce wiecej i więcej i zatraca się, zimny świat mu nic nie daje bla bla a facetka dopisała mi komentarz na marginesie: "to chyba normalne"

Heh śmiechu warte.

I GUESS I'D RATHER DIE THAN FADE AWAY
Awatar użytkownika
erka
Undivided

Od: 02 Mar 2002 03:11
Miejscowość: Two story town

Postprzez Anonymous on 26 Paź 2002 01:51

Ja też często przytaczam ich texty, może nie w wypracowaniach z polaka, ale np. w pamiętnikach. Aczkolwiek nie ukrywam, że dzięki nim prace z polaja wychodzą mi zdecydowanie lepiej. Zaczęłam pisać w stylu BJ: oprócz głównego wątku jakieś refleksyjne zdanka, więcej uczuć na papierze, jakieś retoryczne pytanka itd. Nie można się nie zgodzić- BJ ułatwili mi życie.
Anonymous

Postprzez brenda on 28 Paź 2002 22:23

Co za pytanie, pewnie, że tak. Zarówno w wypracowaniach jak i w codziennym życiu(nie mówiąc już o pamiętniku).
Awatar użytkownika
brenda
Never Say Goodbye

Od: 04 Maj 2002 22:05
Miejscowość: W

Postprzez JULIA on 28 Paź 2002 22:31

W sumie to zawsze cos sie gdzies wcisnie.Czasami nawet nieswiadomie,a to dopierojest kalectwo! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Od: 25 Paź 2002 00:07
Miejscowość: Krzeszowice

Postprzez NiKKi Rebel on 29 Paź 2002 03:39

Mi kiedyś na angielskim babka kazała napisac krótkie opowiadanie. No i zaczynało sie ono tak....."Once upon the time, not so long ago....." no i dalej już jakieś bzdury by me. :grin:
Ostatnio zauważyłam, że w wypowiedzi nauczycieli czy ekipy z klasy jest wiele textów Bon Jovi, mimo, że oni nie znaja BJ, ich piosenek, tym bardziej po polsku. Najczęstsze jakie się pojawiają to "Życie w grzechu ", "Żyjąc modlitwą " ten był babki od religii, "To moje życie", "Jedna, dzika noc" i wiele wiele innych, których na chwile obeną nie pamiętam :grin:

[size=75]G
Awatar użytkownika
NiKKi Rebel
Never Say Goodbye

Od: 01 Sie 2002 20:05
Miejscowość: Tuonela

Postprzez hard on 29 Paź 2002 16:06

Najwiecej cytatow Bj używam chyba w zyciu codziennym , ale np. ostatnio na angielskim mialam napisac wypracowanie i zaczynalo sie tak jak livin on a prayer. Także w wypracowaniach z polaka coś sie zawsze bj znajdzie .

Then the illusion was real, a crimson idol I saw
But the higher he'd fly, then the further he'd fall
Awatar użytkownika
hard
Keep The Faith

Od: 27 Mar 2002 01:34

Postprzez Klaudia on 01 Lis 2002 04:26

Ostatnio baba z Administacji (Administrowanie przedsiębiorstwem usługowym) zadała nam zadanie domowe "Czy masz autorytet i jakie cechy on posiada". Całą stronę zapisałam o BJ :grin:
Ona po przeczytaniu tego zadania zaczeła mnie wypytywać o BJ :wink: (czy to polski zespół (?? :evil: ), czy sama tłumaczę texty itepe ). Dostałam +4 :grin:
Powiedziała, że byłam pierwszą osobą którą ona uczy, która nie napisała o rodzicach albo Papieżu ... :wink:

I believe I can fly
I believe I can touch the sky
Awatar użytkownika
Klaudia
Saturday Night

Od: 02 Mar 2002 19:23
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Gina on 01 Lis 2002 04:42

no to Klaudia bravo
a nauczycielke do gazu..polski zespol..ta ich pieciu :grin:

ja za tego Aragorna dostalam 5 ...tylko dlatego ze kfintesencja tego byl wlasnie ten tlum z these days :grin:
wiec"bon jovi..thx :grin: "
Awatar użytkownika
Gina
mod

Od: 02 Mar 2002 03:12
Miejscowość: Grande Sud

Postprzez Arha on 01 Lis 2002 05:11

Ostatnio na angielskim mieliśmy napisać list... opisałam qmpeli ze szczegółami koncert BJ, oczywiście nie zapomnialam o tym, ze spotkałam kolegów z Forum... Niestety u Kazi nie dało się wpychać do zadanek niczego bardziej filozoficznego, a obecnie mam zanalizować wiersz o Biblii :bad-words: więc w wypracowankach raczej cytatów nie używam.
wczoraj pisalam sobie list do Aragorna

Na bardzo poważnym konkursie z polaka na temat władców i innych takich napisałam krótkie porównanie Boromira z Aragornem :grin: :grin:

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez JULIA on 01 Lis 2002 05:18

Ja ostanio oisalam reportaz i oczywiscie napisalam o BJ.Jak babka to przeczytala to stwierdzila,zemam swira...No ale oczywiscie 6 dostalam.
:grin: :grin: :grin:
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Postprzez bonfankaa on 02 Lis 2002 04:17

hmm ja to wszedzie jak moge umieszczam cos o bj..ost zesmy sie uczyli na moje zyczenie pios bj na ang hehe udalo mi sie bo inna chciala pios madonny(!!!!) no ale kazdy nauczyl sie everyday bo wszyscy to znaja :grin:

gdy nie ma uczucia jest chemia..bierz ja z umiarem...bo jak narkotyk..uzaleznia
Awatar użytkownika
bonfankaa
Undivided

Od: 16 Maj 2002 03:04
Miejscowość: Warszawa

Postprzez JULIA on 04 Lis 2002 22:50

U mnie tez kiedys spiewalismy piosenki na angielskim,ale nie dopuscili mnie i spiewasmy pios. Stainda.Ehhhhhhhhh......... :puppydogeyes: :puppydogeyes:
Awatar użytkownika
JULIA
Keep The Faith

Postprzez Go on 04 Lis 2002 23:00

A nam dzis facet od angielskiego zadał napisać o jakiejś sławnej postaci, ale zaraz potem zaznaczył "Tylko nie o Jonie Bon Jovi" Nie wiem o co mu chodziło, no ale, żeby sie nie narażać piszę o Richu :grin: :grin: :grin: Ostatecznie o Keanu Reeves'ie :wink:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez Arha on 05 Lis 2002 01:04

Ostatnio na engliszu napisalam piękny wzruszający i jak na moje zdolności całkiem długi list opisujący koncert BJ no i spotkanie z innymi fanami z Forum BJ :grin: Zero błędów oczywiście. Ale kiedy miałam opisać sławną postać opisałam Slasha. Kij wi czemu (moja qmpela, która nienawidzi blondynów napisała o Bradzie Pittcie - damn, jak to sie po polsku odmienia??), chyba dlatego, że miałam pod ręką jakiś artykulik po angielsku

Znudziły mi się waszych smoków powtórki
Zgadzam się
Zrobię co chcecie
Za królestwo i pół córki
Awatar użytkownika
Arha
Lioncourt

Od: 11 Mar 2002 01:06
Miejscowość: Wroclove

Postprzez Go on 07 Lis 2002 04:05

Napisałam ten opis i jednak padło na Keanu Reeves'a... Buszujac po jego stronach natrafiłam na taki komentarz Jona : http://keanuweb.com/reports/others.html Nic tam szczególnego nie ma, no ale ... :grin:

I tak offtopicowo na tej stronie w Multimedia -> Sounds można ściągnąć 2 mp3 zespołu Dogstar - Keanu jest tu basistą... Jeżeli ktoś chce, może ściągnąć... Mi się podoba :wink:

[size=75]Niemo
Go
It's My Life

Od: 02 Mar 2002 11:54
Miejscowość: Backer Street

Postprzez nelke on 18 Gru 2002 05:27

Dosyć czesto mi sie to zdarza, na jakichs wypracowaniach,nauczyciele to lubia bo texty sa przemyslane i wogole fajne. Ostatnio np. zadany był temat "Poddać się czy za wszelką cenę być sobą" chyba jasne jest ze tu mozna bylo wykorzysta texty wielu piosenek :grin:
nelke
Livin' On A Prayer

Od: 18 Lis 2002 05:02
Miejscowość: Butler Street

Strona główna BON JOVI Ogólna dyskusja